kukaan kotiutunut porto das dunaksesta?

joulu7

Olisi kiva kuulla ajankohtaiset vinkit porto das dunaksesta jos joku olisi sieltä äskettäin kotiutunut? matkakuume nousee itsellä... jouluna päästään matkaan!

26

3700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sademiekkonen

      Olisipa toden totta kiva kuulla kuulumisia siellä olleilta.
      On meinaan noissa sääennusteissa ollut aikas tavalla
      isoja tummia pilviä ja sateen kuvia sääkartalla eikä selkeää kirkasta auringonkuvaa ollenkaan.

      • joulu7

        se tarkoittaa vain, että kun me sinne menemme aurinko paistaa täydeltä laidalta. Eihän siellä pitkään ikinä ole huonoja kelejä.
        Eikö kukaan palstaa lukevia ole tosiaan sieltä vielä palannut? Olis niin kiva kuulla viime hetken vihjeitä...


      • PdD
        joulu7 kirjoitti:

        se tarkoittaa vain, että kun me sinne menemme aurinko paistaa täydeltä laidalta. Eihän siellä pitkään ikinä ole huonoja kelejä.
        Eikö kukaan palstaa lukevia ole tosiaan sieltä vielä palannut? Olis niin kiva kuulla viime hetken vihjeitä...

        Olemme myös lähdössä joulun ja uuden vuoden viettoon Porto das Dunasiin Aquaville hotelliin.
        Haluaisin myös tietoja paikasta, hinnoista ym. jotka olis tämän hetken päivityksiä.


      • Rina
        PdD kirjoitti:

        Olemme myös lähdössä joulun ja uuden vuoden viettoon Porto das Dunasiin Aquaville hotelliin.
        Haluaisin myös tietoja paikasta, hinnoista ym. jotka olis tämän hetken päivityksiä.

        Taisimmepa olla siellä muutama vuosi sitten. Jos oikein muistan, niin se oli ensimäinen suomalainen lomalento Fortalezaan ja paikalli-Tv oli vastassa. Fortaleza on miljoonakaupunki ja siellä ryöstettiin ainakin yksi vanhempi rouvashenkilö, joten varovaisuutta.Porto das Dunas oli ainakin silloin oikea "Herran kukkaro". Pieni, kaunis, alkeellinen. Olimme majoittuneena hotellinne vieressä olevaa Ibis-hotelliin ( ei taida enää olla listoilla). Meillä oli all inclusive, joten saimme kaikki mitä tarvitsimme.Tosin ruoka olisi voinut olla monipuolisempaa, mutta palvelu oli todella hyvää..tai ainakin oli aitoa yritystä. Englanninkielitaito vain oli ainakin kylällä tiodella puutteellista. Aqua on melko laaja-alueinen mutta kaunis hotellialue. Hotellitaksit ajavat Teitä Fortalezan kaupunkiin useasti päivässä. Kymmenien kilometrien pituinen hiekkaranta on siisti ja rauhallinen, tuuli on tosin melkoista. Bagi-ajelulla kannattaa käydä.
        Mikäli ette ole bileihmisiä on valintanne hyvä, ja mikäli haette actionia, Fortaleza on lähellä...Hyvää matkaa.


    • Nappo

      Mielestäni pilvistä/sateesta ei kannata turhia murehtia. Lämmintä on varmasti, jos kirkkaalta taivaalta paistaa, niin on liiankin kuuma.

      Kyllä se sieltä pilven takaakin ruskettaa :)

      Meille sattui viikolla yks sadekuuro, noin 5 min kestoltaan. Seurasimme paikallisia: sadekuuro ei tuntunut vaikuttavan paljon kenenkään toimintaan. Hetken päästä vaatteet ovat kuitenkin taas lähes kuivat ja ilma raikkaampi.

    • Lämpöä riittää

      27.11.-11.12. Porto das Dunaksessa : Yksi 5 minuutin sadekuuro ja helpoittavia pilviä silloin tällöin !
      Eka viikolla aamulla n. klo 6.00 meren rannalle - ei
      vielä iho palanut ja aikaeron vuoksi noustiin niin lapset kuin vanhuksetkin ajoissa! Eka päivänä muksut Vichyn 50 kertoimella 12 minuuttia uima-altaassa ja molemmilla rusketusrajat jo siitä ajasta!

      Iltaisin eli pimeällä päivän viimeiselle uitireissulle ja illastamaan rannan lähellä olevalle uima-altaalle/ravintolaan (avoinna noin 22.00 asti)

      Pilviä Sääkartalla ei tarvitse pelätä - Kun olette perillä - toivotte, että niitä näkyisi taivaalla !!

      Pitkähihaiset ja -lahkeiset vedettiin päälle
      kotimatkalla Teneriffalla - perillä niitä ei todella tarvita sen paremmin yöllä kuin päivälläkään !

      Tervemenoa nauttimaan helteestä ja olkaa todella varovaisia auringon kanssa, silloinkin -kun ja jos on onni, että - aurinko on hetken pilvien peitossa!

      • joulu7

        Hei!
        Kertokaa ihmeessä lisää kokemuksistanne. Mistä ravintolasta puhuit meren rannalla, hotellin omasta? Mikä yleinen ravintoloiden hintataso?
        Mitä ajan kulua lapsille? Onko hotellilla ohjelmaa?
        Matkakuume vaivaa...
        Koskas se aurinko muuten siellä nousee ja laskee?


      • Mamma ja Pappa
        joulu7 kirjoitti:

        Hei!
        Kertokaa ihmeessä lisää kokemuksistanne. Mistä ravintolasta puhuit meren rannalla, hotellin omasta? Mikä yleinen ravintoloiden hintataso?
        Mitä ajan kulua lapsille? Onko hotellilla ohjelmaa?
        Matkakuume vaivaa...
        Koskas se aurinko muuten siellä nousee ja laskee?

        Aurinko nousee klo 5.oo ja laskee 18.oo

        Ravintola rannan lähellä olevalla uima-altaalla (talon no 11 kohdalla) ei ole hotellin omistuksessa eli siellä maksettiin realeilla - 2 aikuista ja 2 lasta lasku oli yleensä 80-100 realin kieppeillä : ruuat, ruokajuomat ja yömyssyt vanhuksille lasten nauttiessa päivän viimeisestä uitireissusta! Lasten ruokia oli 5 lajia- hinnat 6,00-12,00 realia, muksut söivät myös aikuisten annoksia puoliksi esim spagettia ja grillattuja katkarapuja, itse pidimme enemmän kala- kuin liharuuista esim kalaa kahdelle katkarapujen kera 39 realia ja kalaa kookkosmaidossa maniokkikastikkeen kera 42 realia. Katkarapu-coktail 16 realia oli myös ihan maittavaa. Ruokajuomaksi tilasimme kannuittain ananas- ja appelsiinimehua 6,60 kannu, kookkospähkinä pillillä varustettuna 2 realia - kaikkiaan erilaisia pienempiä ja isompia annoksia on kymmeniä eli ei kun maun mukaan maistelemaan!

        Viihdykettä lapsille: Ekalla viikolla aamuisin ennen aamiaista klo 6.00 meren rannalle keräämään simpukoita ja räpiköimään mereen(Aallot melkoiset, joten aivan rantaviivalla voi kirmailla).

        Uima-altaita: Aamiaisravintolan ympärillä matala allas, jonne liutaan syvemmälle, jarrusukat kätevät ! Jalkapallokentän takana lastenallas sekä syvempi allas (160 cm). Talon 11 kohdalla yllämainittu, jossa lastenallas ja "matala" aikuisten allas.

        Alueen keskustaa kiertävällä "purolla" voi meloa kanootilla 3 realia/puoli tuntia, Silloilta voi ruokkia purossa olevia kaloja (leipää, keksejä ym)-löytyy niin pientä kuin isoakin kalaa! Parikymmensentiset harmaat sisiliskot kirmailevat laattapoluilla ja palmuissa, iltaisin voi polkujen varsilta ihailla isoja sammakoita, joten lapsille omat taskulamput mukaan! 2 viikon aikana oli yksi sähkökatko yöllä, taskulamppu pidettiin mukana varmuuden vuoksi kaikkialla.

        Leikkipaikalla liukumäet ja parvekkeella riippumatto olivat mieluisia leikkipaikkoja.

        Kannattaa varata hieman esim omia mieluisia leluja, ilmapalloja, teippiä, tarroja, värikynät ja paperia sisäleikkeihin, koska auringossa ei kärsi ainakaan ensimmäisinä päivinä pitkään oleskella. Kanavalta no 18 tuli yleisimmin piirrettyjä -viikonloppuisin muiltakin kanavilta!
        Meillä oli mukana kannettava ja muutama DVD ja ennakkotilauksena Afrikan tähti -matkaversio peli!

        Iguatemin ostoskeskuksesta löytyy Extra Supermarketista kauppakäytävään lähdettäessä ennen "Joulupukin maata" lasten valvottu leikkipaikka (13 realia/tunti/muksu), jossa 4 tietokonepelipaikkaa, trampoliini ym ym. meidän 4- ja 6-vuotiaat viihtyivät enemmän kuin hyvin! 3 hoitajaa, joista yksi puhui englantia! Lapsien jätöstä saa kuitin jättöaikoineen! Tarvitaan lasten etunimet ja iät ja luovuttajan koko nimi!
        Lopuksi kysyttiin puhuvatko molemmat englantia - hämmästyivät kun kerroimme, että ainoastaan suomea ja että, jos ongelmia tulee 6-vuotias piirtää mitä haluavat! Kannattaa jättää lapsille lappu paikallisella kielellä, jota näyttämällä ymmärtävät tarvittaessa viedä vessaan! Leikkipaikann ympärillä on kenkä-, vaate- ym kauppoja sekä lelukauppa, mikäli on tarvetta täydentää Joulupukin konttia! Kävimme kauppojen välillä "vakoilemassa", ettei ongelmia ollut!
        Lähtiessä muksut saivat ilmapallot ja tikkarit!
        Englantia osaava hoitaja kysyi lasten kotimaata, eli kun kerroimme jätettäessä lasten puhuvan "finnishiä" ei sitä ymmärretty!
        Joulupukkimaan kohdilta vasemmalle lähdettäessä löytyy oikealta "tivoli" ja vasemmalta kymmenkunta pikaruokapaikkaa ja oikealta yksi ennen ulko-ovia - ulkona oikealla automaatti, josta nostimme Visalla rahaa! Tivolissa: perinteinen karuselli, temppurata liukumäkineen ja pallomerineen, junarata, kuppikaruselli ym ja isommille pelikoneita. Hinta 6,80/2 muksua/laite.

        Pääkäytävällä Joulupukkimaan jälkeen upea Seimi!

        Iguatemin yhteydessä olevaan Extra Supermarkettiin lähdimme Pauliina-oppaan neuvosta toisena lomapäivänä - ajankulua auringoa pakoillessa. Extra muistuttaa kaiketi lähinnä Prismaa - kaikkea löytyy nippeleistä autonrenkaisiin asti (teatcher-viski 24 realia). Itse otin muksuille mukaan vain pari T-paitaa, shortsit ja uikkarit!
        Extraan matkattiin pääovelle taksilla 70 realia edestakaisin sisältäen 3 tunnin odotuksen! Eka satsi uikkareita, T-paitoja, mekkoja, shortseja, alkkareita, sandaalit ym hankittiin sieltä! Ruokatarvikkeita löytyy joka lähtöön ja edullisemmin kuin lähi-minimarketista - Ruoka-ostokset teimme juuri ennen sovittua paluukyytiä niin eivät ehtineet saada lämpöhalvausta! Sininen LM-kartonki 24 realia

        Hotellin lähellä "tappavan uuvuttavan" mäen päällä olevasta minimarketista saa esim juomia edullisimmin kuin hotellin respasta!
        ½ l vesi 0,90 ja 1½ l vesi 1,50, litra appelsiinimehua, jota voi laimentaa 2,80, Coca- ja fantatölkit 3½ dl 1,30 ja 3½ dl olut 1,50 (Extrassa vastaava 0,99)Vesiä ei rahdattu Extrasta asti - olettaisin että nekin edullisempia siellä - ja kyllähän taksin takakonttiin mahtuu!

        Taksi minimarkettiin maksaa 5 realia suunta, meillä mies kävi yleensä hankintamatkalla ja kaupan Poika toi ostokset huoneistoon 1,50 realin hintaan - kauppa kiinni päivällä 12.00-13.00!
        Sininen LM 2,40 minimarketissa, respasta saa myös tupakkaa hintaan 4,00 aski ja jäätelöt respasta 2,00-3.00 realia kappale.

        Lähin apteekki noin 10 kilometrin päässä Fortalezan suunnalla -Taksi edestakaisin 30 realia

        Lähettelen nyt tämän ja jatkan Stooria myöhemmin!


      • Menossa hiihtolomalla PPD:iin
        Mamma ja Pappa kirjoitti:

        Aurinko nousee klo 5.oo ja laskee 18.oo

        Ravintola rannan lähellä olevalla uima-altaalla (talon no 11 kohdalla) ei ole hotellin omistuksessa eli siellä maksettiin realeilla - 2 aikuista ja 2 lasta lasku oli yleensä 80-100 realin kieppeillä : ruuat, ruokajuomat ja yömyssyt vanhuksille lasten nauttiessa päivän viimeisestä uitireissusta! Lasten ruokia oli 5 lajia- hinnat 6,00-12,00 realia, muksut söivät myös aikuisten annoksia puoliksi esim spagettia ja grillattuja katkarapuja, itse pidimme enemmän kala- kuin liharuuista esim kalaa kahdelle katkarapujen kera 39 realia ja kalaa kookkosmaidossa maniokkikastikkeen kera 42 realia. Katkarapu-coktail 16 realia oli myös ihan maittavaa. Ruokajuomaksi tilasimme kannuittain ananas- ja appelsiinimehua 6,60 kannu, kookkospähkinä pillillä varustettuna 2 realia - kaikkiaan erilaisia pienempiä ja isompia annoksia on kymmeniä eli ei kun maun mukaan maistelemaan!

        Viihdykettä lapsille: Ekalla viikolla aamuisin ennen aamiaista klo 6.00 meren rannalle keräämään simpukoita ja räpiköimään mereen(Aallot melkoiset, joten aivan rantaviivalla voi kirmailla).

        Uima-altaita: Aamiaisravintolan ympärillä matala allas, jonne liutaan syvemmälle, jarrusukat kätevät ! Jalkapallokentän takana lastenallas sekä syvempi allas (160 cm). Talon 11 kohdalla yllämainittu, jossa lastenallas ja "matala" aikuisten allas.

        Alueen keskustaa kiertävällä "purolla" voi meloa kanootilla 3 realia/puoli tuntia, Silloilta voi ruokkia purossa olevia kaloja (leipää, keksejä ym)-löytyy niin pientä kuin isoakin kalaa! Parikymmensentiset harmaat sisiliskot kirmailevat laattapoluilla ja palmuissa, iltaisin voi polkujen varsilta ihailla isoja sammakoita, joten lapsille omat taskulamput mukaan! 2 viikon aikana oli yksi sähkökatko yöllä, taskulamppu pidettiin mukana varmuuden vuoksi kaikkialla.

        Leikkipaikalla liukumäet ja parvekkeella riippumatto olivat mieluisia leikkipaikkoja.

        Kannattaa varata hieman esim omia mieluisia leluja, ilmapalloja, teippiä, tarroja, värikynät ja paperia sisäleikkeihin, koska auringossa ei kärsi ainakaan ensimmäisinä päivinä pitkään oleskella. Kanavalta no 18 tuli yleisimmin piirrettyjä -viikonloppuisin muiltakin kanavilta!
        Meillä oli mukana kannettava ja muutama DVD ja ennakkotilauksena Afrikan tähti -matkaversio peli!

        Iguatemin ostoskeskuksesta löytyy Extra Supermarketista kauppakäytävään lähdettäessä ennen "Joulupukin maata" lasten valvottu leikkipaikka (13 realia/tunti/muksu), jossa 4 tietokonepelipaikkaa, trampoliini ym ym. meidän 4- ja 6-vuotiaat viihtyivät enemmän kuin hyvin! 3 hoitajaa, joista yksi puhui englantia! Lapsien jätöstä saa kuitin jättöaikoineen! Tarvitaan lasten etunimet ja iät ja luovuttajan koko nimi!
        Lopuksi kysyttiin puhuvatko molemmat englantia - hämmästyivät kun kerroimme, että ainoastaan suomea ja että, jos ongelmia tulee 6-vuotias piirtää mitä haluavat! Kannattaa jättää lapsille lappu paikallisella kielellä, jota näyttämällä ymmärtävät tarvittaessa viedä vessaan! Leikkipaikann ympärillä on kenkä-, vaate- ym kauppoja sekä lelukauppa, mikäli on tarvetta täydentää Joulupukin konttia! Kävimme kauppojen välillä "vakoilemassa", ettei ongelmia ollut!
        Lähtiessä muksut saivat ilmapallot ja tikkarit!
        Englantia osaava hoitaja kysyi lasten kotimaata, eli kun kerroimme jätettäessä lasten puhuvan "finnishiä" ei sitä ymmärretty!
        Joulupukkimaan kohdilta vasemmalle lähdettäessä löytyy oikealta "tivoli" ja vasemmalta kymmenkunta pikaruokapaikkaa ja oikealta yksi ennen ulko-ovia - ulkona oikealla automaatti, josta nostimme Visalla rahaa! Tivolissa: perinteinen karuselli, temppurata liukumäkineen ja pallomerineen, junarata, kuppikaruselli ym ja isommille pelikoneita. Hinta 6,80/2 muksua/laite.

        Pääkäytävällä Joulupukkimaan jälkeen upea Seimi!

        Iguatemin yhteydessä olevaan Extra Supermarkettiin lähdimme Pauliina-oppaan neuvosta toisena lomapäivänä - ajankulua auringoa pakoillessa. Extra muistuttaa kaiketi lähinnä Prismaa - kaikkea löytyy nippeleistä autonrenkaisiin asti (teatcher-viski 24 realia). Itse otin muksuille mukaan vain pari T-paitaa, shortsit ja uikkarit!
        Extraan matkattiin pääovelle taksilla 70 realia edestakaisin sisältäen 3 tunnin odotuksen! Eka satsi uikkareita, T-paitoja, mekkoja, shortseja, alkkareita, sandaalit ym hankittiin sieltä! Ruokatarvikkeita löytyy joka lähtöön ja edullisemmin kuin lähi-minimarketista - Ruoka-ostokset teimme juuri ennen sovittua paluukyytiä niin eivät ehtineet saada lämpöhalvausta! Sininen LM-kartonki 24 realia

        Hotellin lähellä "tappavan uuvuttavan" mäen päällä olevasta minimarketista saa esim juomia edullisimmin kuin hotellin respasta!
        ½ l vesi 0,90 ja 1½ l vesi 1,50, litra appelsiinimehua, jota voi laimentaa 2,80, Coca- ja fantatölkit 3½ dl 1,30 ja 3½ dl olut 1,50 (Extrassa vastaava 0,99)Vesiä ei rahdattu Extrasta asti - olettaisin että nekin edullisempia siellä - ja kyllähän taksin takakonttiin mahtuu!

        Taksi minimarkettiin maksaa 5 realia suunta, meillä mies kävi yleensä hankintamatkalla ja kaupan Poika toi ostokset huoneistoon 1,50 realin hintaan - kauppa kiinni päivällä 12.00-13.00!
        Sininen LM 2,40 minimarketissa, respasta saa myös tupakkaa hintaan 4,00 aski ja jäätelöt respasta 2,00-3.00 realia kappale.

        Lähin apteekki noin 10 kilometrin päässä Fortalezan suunnalla -Taksi edestakaisin 30 realia

        Lähettelen nyt tämän ja jatkan Stooria myöhemmin!

        Oliko teillä todellakin läppäri matkalla mukana? Mahtuiko se tallelokeroon säilöön? Vai missä te säilytitte sitä kun ette käyttäneet sitä? Kiitos hyvistä vinkeistä...


      • Mamma ja Pappa
        Menossa hiihtolomalla PPD:iin kirjoitti:

        Oliko teillä todellakin läppäri matkalla mukana? Mahtuiko se tallelokeroon säilöön? Vai missä te säilytitte sitä kun ette käyttäneet sitä? Kiitos hyvistä vinkeistä...

        Läppäri ei mahtunut tallelokeroon!

        Laitettiin joskus suljettuun matkalaukkuun kun poistuimme huoneistosta - suurimman osan aikaa
        läppäri oli muksujen huoneessa pöydällä!
        Respasta saa lainattua adapterin, kannattaa ottaa läppärin laturi/muuntajajohto mukaan niin voi respassa kokeilla, mikä heidän adaptereistaan sopii!

        Lentokoneeseen kannattaa ottaa mukaan esim pätkä kuminauhaa, jolla saa läppärin hyvin pöytään kiinni - pysyy hyvin paikallaan heiluvassakin kelissä !

        Läppäri oli niin hyvää "matkaseuraa" että, lähtee seuraavan kerran matkalle kera Lapsenlapsien 17.1.


    • Mamma ja Pappa

      Tässä Jatkoa.............

      Hyttysiä ja mahdollisia muita pistiäisiä oli, Pikku-ukkoa eivät purreet, meitä muita kylläkin eli esim. Zyrtekiä ja kutinaa estävää voidetta mukaan!


      Aamiainen tarjoillaan 7.30 - 10.30

      Sisältäen mm kananmunia paistettuna, munakkaana ja kokkelina, paloiteltua makkaraa/nakkeja paistettuna,pizzaa, erilaisia vaaleita sämpylöitä, paria lajia siivutettua leipää, juusto ja/tai kinkkutäytteisiä "pikkucroisantteja", 3 lajia juustoa ja yhtä lajia kinkkua, erilaisia mehuja ja jugurttia automaateista (nautittiin jugurttia joka aamu - pysyy vattataudit loitolla), maitoa kylmänä ja kuumana, kahvia, teetä, kaakaota, muroja ja erilaisia sörsseleitä niiden kera, erilaisia kuivakakkuja, joskus pieniä omenalettuja, vanukaskakkuja, muutaman kerran kakkupöydässä myös kalatäytteisiä voileipäkakkuja - Nam Nam! sekä Juustoa/kinkkua leivottuna vaaleaan leipään.
      Hedelmäpöydässä yleensä paloiteltuna ananasta, erilaisia melooneja ja oranssilihaista makoisaa hedelmää - nimeä en tiedä! Vihanneksia aamiaisella ei ole mutta hedelmät kyllä korjaavat sen vajeen!
      Kieltämättä loppulomasta oli jo aika Kokkelinen olo!

      Aamiainen korvaa meikäläisen lounaan! JOS olisin nyt lähdössä, ottaisin mukaan pienen teflonkasarin ja muovikauhan (huoneistossa alumiinikattila, ei hämmennysvälineitä) ja Lapsille Elovenan annospuuroja liki joka päivälle miksei aikuisillekin (olisi nimittäin päivällä helteessä maistunut vallan mainiosti). Mukana oli molemmille 6 annosta omena-kaneli/vadelma-mustikka-omena-kaurapuuroa, säästelin niitä Vatsataudin varalle alkuloman - loppulomasta saivat puuroannoksen banaaneilla höystettynä päivässä ja kyllä maistui! Syvät kertakäyttölautaset olisivat myös tehneet kauppansa tosin meni se puuro alas matalalta lautaseltakin! Nestettä nautittava riittävästi - itse latasin aamulla kaksi 1½ litran vesipulloa muksuille seka-(tuotu kotoa) ja/tai appelsiinimehulla, lisäksi molemmille maistui pelkkä vesikin! suositus vähintään 3 litraa/pvä

      Aterioimme 3 kertaa Fortalezassa käydessämme, muulloin tyytyimme hotellin ravintolaan, lähistöllä on kyllä pari-kolme edullisempaa ruokapaikkaa, joissa ainakin aikuisempi porukka kävi syömässä! Vatsatauti ei iskenyt - emme syöneet maitohappobakteereja koko aikana.

      Mäellä olevasta matkamuistomyymälästä sai postikortit 0,50/kpl (respa 1,00-10,00) ja postimerkit arvo 1,90 hintaan 2,00 (respa 2,50)

      Mercado -ostoskeskukseen Katedraalin lähelle taksi maksoi 50 realia, sieltä Iguatemiin 25 ja Iguatemistä Dunasiin 40 realia!
      Mercado muistuttaa Turkkilaista basaaria (kuumaa ja tingimistä) mutta kyllä siellä kerran kannattaa käydä - mukaan lähti mekkoa, shortsiasua, sandaaleita ym.

      Välilaskulla Teneriffalla rahdataan kaikki käsimatkatavarat mukana - myös Finnairin ennakkotilaustuotteet - paluumatkalla ennakkotilaustuotteet tosin jaettiin/laskutettiin vasta Teneriffa-Helsinki välillä. Menomatkalla koneesta loppuivat pienet euron hintaiset vesipullot - paluulennolla ilmoitettiinkin, että niitä on rajallinen määrä, joka tarkoitti, että rivillä 7 myytiin jo ei oota!! Jatkolennon portilla kannattaa olla ajoissa - edellisellä lennolla pari
      matkailijaa oli jäänyt kyydistä!

      Perillä Fortalezassa lapsiperheet napataan jonotuksen ohi passin tarkastukseen ja "turvatarkastukseen" - samoin lähtöselvitykseen paluumatkalle! Lähtöselvityksen jälkeen noustaan rullaportaita toiseen kerrokseen, jossa vasemmalla kahviloita ja kauppoja, joissa voi tuhlata loput realit! Rullaportaista vinosti oikealle mennään kansainväliselle puolelle turvatarkastuksen läpi.

      Käsimatkatavaroita koskevat samat määräykset kuin Helsingistä lähdettäessä eli nesteet maks. 1 dl/kpl litran minigrip-pussiin - tosin siellä päässä ei tarvinnut ottaa kassista sen enempää minigrip-pusseja kuin kannettavaakaan!

      Kansainväliseltä puolelta löytyy TaxFree-myymälä eikä sitten muuta - hinnoista ei tietoa!

      Pakkasimme Juomat muovipulloihin (niitähän tyhjenee kymmenittäin joka päivä) ruumaan meneviin matkalaukkuihin! Mikäli On Suomessa Jatkolento kannattaa muistaa, että sen enempää Fortalezan kuin Teneriffankaan kentältä ostettuja yli 1 dl nesteitä ei saa turvatarkastuksesta läpi!

      Asuttiin talossa no 24 alakerrassa yksiö kahden hengen huone eli yhdistetty olohuone-keittiö, jääkaappi, televisio ja parveke, makuuhuone parisängyllä ilmastointi ja ammeellinen kylpyhuone, makuuhuone kahdella sängyllä ilmastointi,jääkaappi, televisio ja suihkukoppi. Kaksi WC superjuttu ja 4v:lla mukana oma 3 euron potta, joka jätettiin sinne.

      Vessapaperi laitetaan roskikseen - onneksi löytyy
      Bidee, jonka paineita voi säätää alhaalla olevasta hanasta!! Kannattaa ottaa mukaan rulla tai kaksi Serlaa, jolla pyyhkii kosteaa Peppua paremmin kuin paikallisella pehmeällä vessapaperilla - tahtoi nimittäin tarttua peppuun kiinni! Lisää serlaa löytyy kyllä paikallisesta minimarketista!

      Käsisuihkuja ei ole - Suihkut seinässä kahden metrin korkeudessa, ilta-uinnin jälkeen shampoot hiuksiin ja uima-altaiden suihkun alle ja puhdasta tuli. Muksut pitivät myös vaahtokylvystä (shampoot, saippuat ja vaahdot löytyvät kylpyhuoneista)

      Pyyhkeet rannalle ja altaille saa respasta - vaihto oman tarpeen mukaan!

      Taloa no 26 rakennetaan parhaillaan - ei häirinnyt yhtään - päinvastoin Pikku-ukko tarkkaili innoissaan traktoreita, kurottimia, betoniautoja ym.

      Realeja paloi kahden viikon aikana 3400 eli noin 1280 euroa

      Vaatteisiin noin 1000 realia, leluihin ja muihin tuomisiin n 500 realia ja loput ruokaan,juomaan.takseihin, tippeihin....

      Retkistä ei muuta tietoa kuin että, mies kävi Aurinkomatkojen järjestämällä Jalkapallo-otteluretkellä - oli hintansa arvoinen 30 euroa!
      Lapsenlapsien ehdoilla matkaan lähdettiin ja
      Saatiin matkalta, mitä haluttiin eli lämpöä ja lämpimiä uintivesiä - Bonuksena 6v Pikku-Neiti oppi uimaan koira- ja selkäuintia sekä kellumaan Jalkapallokentän takana olevassa syvässä altaassa!

      Neiti oli nyt mukanamme lomamatkalla yhdeksännen kerran ja oli sitä mieltä, että PARAS paikka - missä ollaan ikinä oltu - 4v Pikku-ukko puolestaan kysyi Helsingin päässä jo lentokoneessa, että milloin mennään uudestaan - sanoin, että mennäänhän moikkaa Äitiä ja Isää välillä!

      Eli TERVEMENOA NAUTTIMAAN LÄMMÖSTÄ YM!
      Terveisiä Opas-Pauliinalle !!, joka muuten piti viemästämme lakritsilaatikosta !!

      • joulu7

        Olipa aikamoinen informaatio pläjäys. Kiitos kovasti, tuli monta vinkkiä matkalle!
        Toivottavasti nautimme lomasta yhtä paljon kuin tekin olette näköjään nauttineet.


      • Mamma ja Pappa
        joulu7 kirjoitti:

        Olipa aikamoinen informaatio pläjäys. Kiitos kovasti, tuli monta vinkkiä matkalle!
        Toivottavasti nautimme lomasta yhtä paljon kuin tekin olette näköjään nauttineet.

        Kertoa muksujen vaatteista, että 4v normaalivartaloiselle pojalle kävivät vaatteet kokonumeroa 8 ja 6v normaalivartaloiselle tytölle vastaavasti kokonumerot 10-12.

        Kengissä brassien koko 31 vastasi eurokokoa 33.

        Toki sovittamalla koko selviää parhaiten mutta vinkiksi vaan Matkailijoille, jotka mahdollisesti tuovat tuliaisia Suomeen muksuille - harmittaa vietävästi jos ostaa liian pieniä vaatteita!


      • joulu7
        Mamma ja Pappa kirjoitti:

        Kertoa muksujen vaatteista, että 4v normaalivartaloiselle pojalle kävivät vaatteet kokonumeroa 8 ja 6v normaalivartaloiselle tytölle vastaavasti kokonumerot 10-12.

        Kengissä brassien koko 31 vastasi eurokokoa 33.

        Toki sovittamalla koko selviää parhaiten mutta vinkiksi vaan Matkailijoille, jotka mahdollisesti tuovat tuliaisia Suomeen muksuille - harmittaa vietävästi jos ostaa liian pieniä vaatteita!

        Vielä muutama kysymys:
        -oliko hotellilla pyöriä vuokrattavana? Myös lapsille?
        -Entä kävittekö vesipuistossa?
        -oliko matkalla "vaarallisia" tilanteita? Paljon aikaisemmissa viesteissä varoitetaan varkaista. Ja rannalle ei uskalla lähteä vasemmalle ym...


      • Mamma ja Pappa
        joulu7 kirjoitti:

        Vielä muutama kysymys:
        -oliko hotellilla pyöriä vuokrattavana? Myös lapsille?
        -Entä kävittekö vesipuistossa?
        -oliko matkalla "vaarallisia" tilanteita? Paljon aikaisemmissa viesteissä varoitetaan varkaista. Ja rannalle ei uskalla lähteä vasemmalle ym...

        Emme vuokranneet pyöriä - vuokrattavana niitä kyllä oli - uskoisin, että myös lapsille - ainakin viikonloppuisin brasilialaiset muksut ajelivat iltaisin polkuja ja "rengasrataa" pitkin - päivällä ei "tarkene" ajella !
        Ajella voi vain hotellialueella - muualla hengenvaarallista!


        Vesipuistossa emme käyneet - palamisvaaran vuoksi olisi voinut olla niin vähän aikaa ja ajattelin, ettei pienempi Muksu ei olisi päässyt monenkaan mäkeen! Sovimme, että kun ovat molemmat isompia sitten on vuorossa vesipuistot!

        3 päivän lippu aikuisilta 99 realia ja lapsilta 79 realia - alle metriset ilmaiseksi ! Sen kuulimme, että esim lauantaina oli 200-300 metrin jonot !!
        Paikallisilla koululaisilla on nyt 2 kuukauden loma eli joulu- ja tammikuut eli ruuhkia piisaa!
        Vesipuisto suljettu ke-to!

        Rannalla ei todellakaan suositella vasemalle menoa
        mutta hotellin kohdalla ja oikealle voi aivan turvallisesti mennä!

        Itse hotellialue on turvallinen - tosin yhdeltä suomalaiselta oli hävinnyt uima-altaalla varvastossut !

        Fortalezaan lähdettäessä ripoteltiin rahat miehen shortsien lukuisiin taskuihin - tosin paluumatkalle kuultiin, että ryöstäjät jo sen tietävät ja vaativat kääntämään kaikki taskut nurin ! Kertojan hotellista 3 oli joutunut ryöstön kohteeksi !

        Luottokortti oli itselläni pienessä naruilla kiristettävässä harsopussissa rintaliivien olkaimessa kiinni (pussi tuli muistaakseni pesuainetablettien mukana muinaisuudessa)!

        Sideharsosta kannattaisi ehkä tehdä taskut "Kaupunkirintsikoihin" -toiseen taskuun kortti ja toiseen rahat !

        Kaupungilla meillä oli suht kookas ostoslaukku mukana, eikä kukaan sitä yrittänyt pihistää !
        Varovainen toki kannattaa olla muttei tarvitse hysteeriseksi heittäytyä - useimilla naisilla siellä oli laukku mukana, yleensäkin suht tiiviisti kainalossa - myös paikallisilla!

        Asiasta viidenteentoista.... Muksuille hyväksi koettiin auringossa olon jälkeen apteekista saatava Bepanthol lotion - kosteuttaa ja viilentää! Vichy 50 lisäksi käytimme sinkkivoidetta nenänpäähän ja poskiin uima-allasriennoissa! Lierillinen korvat suojaava hattu päähän !

        Kysele lisää - vastailen jahka osaan !


      • joulu7
        Mamma ja Pappa kirjoitti:

        Emme vuokranneet pyöriä - vuokrattavana niitä kyllä oli - uskoisin, että myös lapsille - ainakin viikonloppuisin brasilialaiset muksut ajelivat iltaisin polkuja ja "rengasrataa" pitkin - päivällä ei "tarkene" ajella !
        Ajella voi vain hotellialueella - muualla hengenvaarallista!


        Vesipuistossa emme käyneet - palamisvaaran vuoksi olisi voinut olla niin vähän aikaa ja ajattelin, ettei pienempi Muksu ei olisi päässyt monenkaan mäkeen! Sovimme, että kun ovat molemmat isompia sitten on vuorossa vesipuistot!

        3 päivän lippu aikuisilta 99 realia ja lapsilta 79 realia - alle metriset ilmaiseksi ! Sen kuulimme, että esim lauantaina oli 200-300 metrin jonot !!
        Paikallisilla koululaisilla on nyt 2 kuukauden loma eli joulu- ja tammikuut eli ruuhkia piisaa!
        Vesipuisto suljettu ke-to!

        Rannalla ei todellakaan suositella vasemalle menoa
        mutta hotellin kohdalla ja oikealle voi aivan turvallisesti mennä!

        Itse hotellialue on turvallinen - tosin yhdeltä suomalaiselta oli hävinnyt uima-altaalla varvastossut !

        Fortalezaan lähdettäessä ripoteltiin rahat miehen shortsien lukuisiin taskuihin - tosin paluumatkalle kuultiin, että ryöstäjät jo sen tietävät ja vaativat kääntämään kaikki taskut nurin ! Kertojan hotellista 3 oli joutunut ryöstön kohteeksi !

        Luottokortti oli itselläni pienessä naruilla kiristettävässä harsopussissa rintaliivien olkaimessa kiinni (pussi tuli muistaakseni pesuainetablettien mukana muinaisuudessa)!

        Sideharsosta kannattaisi ehkä tehdä taskut "Kaupunkirintsikoihin" -toiseen taskuun kortti ja toiseen rahat !

        Kaupungilla meillä oli suht kookas ostoslaukku mukana, eikä kukaan sitä yrittänyt pihistää !
        Varovainen toki kannattaa olla muttei tarvitse hysteeriseksi heittäytyä - useimilla naisilla siellä oli laukku mukana, yleensäkin suht tiiviisti kainalossa - myös paikallisilla!

        Asiasta viidenteentoista.... Muksuille hyväksi koettiin auringossa olon jälkeen apteekista saatava Bepanthol lotion - kosteuttaa ja viilentää! Vichy 50 lisäksi käytimme sinkkivoidetta nenänpäähän ja poskiin uima-allasriennoissa! Lierillinen korvat suojaava hattu päähän !

        Kysele lisää - vastailen jahka osaan !

        Aikaisemmin kirjoitit, että nostitte visalla automaatista rahaa, miten automaatteja/rahanvaihto pisteitä oli? Vastaanotossa varmasti pitää vaihtaa rahaa ensin, että pääsee alkuun.
        Jaksoiko tenniskentillä kukaan pelata vai oliko liian kuumaa heti aamusta?


      • Mamma ja Pappa
        joulu7 kirjoitti:

        Aikaisemmin kirjoitit, että nostitte visalla automaatista rahaa, miten automaatteja/rahanvaihto pisteitä oli? Vastaanotossa varmasti pitää vaihtaa rahaa ensin, että pääsee alkuun.
        Jaksoiko tenniskentillä kukaan pelata vai oliko liian kuumaa heti aamusta?

        Tilasimme Forexilta 1200 realia Lentokentän noutopisteeseen ja haimme ne sieltä ennen lähtöselvitystä. Rahaa Visalla nostimme vain Iguatemin ostoskeskuksen automaatista "Tivolin" ja pikaruokapaikkojen lähellä olevista ulko-ovista heti oikealla lasinen ovellinen koppi. Kortti aukkoon ja pois, sen jälkeen valitaan kieli, tunnusluku, credit card, naputellaan summa ja hyväksytään (Accept) ja rahaa ja kuittia alkaa tulla eli eroa meidän automaatteihin on se, että kortti vain käväisee aukossa ennen muita toimintoja! Kuulemani mukaan maksisumma kertanostoon on 1000 realia ja kyllä se tuli änkyttelemättä ulos 50 realin-seteleinä!

        Suurimmassa osassa kauppoja käy niin Visa kuin Visa-electronkin - sekin tuli testattua! Kaikissa ko paikoissa naputeltiin myös tunnusluku ei allekirjoitusta !

        Hotellin respassa saa vaihdettua realeja hiukka huonompaan kurssiin.

        Tennistä pelattiin aamulla ja illalla - päivällä ei edes päiväntasaajalla syntyneillä ollut pelihaluja! Kuntolenkit kannattaa paikallisten tapaan hoitaa aamulla 5.00 alkaen tai sitten iltahämärissä!


      • PdD
        Mamma ja Pappa kirjoitti:

        Tilasimme Forexilta 1200 realia Lentokentän noutopisteeseen ja haimme ne sieltä ennen lähtöselvitystä. Rahaa Visalla nostimme vain Iguatemin ostoskeskuksen automaatista "Tivolin" ja pikaruokapaikkojen lähellä olevista ulko-ovista heti oikealla lasinen ovellinen koppi. Kortti aukkoon ja pois, sen jälkeen valitaan kieli, tunnusluku, credit card, naputellaan summa ja hyväksytään (Accept) ja rahaa ja kuittia alkaa tulla eli eroa meidän automaatteihin on se, että kortti vain käväisee aukossa ennen muita toimintoja! Kuulemani mukaan maksisumma kertanostoon on 1000 realia ja kyllä se tuli änkyttelemättä ulos 50 realin-seteleinä!

        Suurimmassa osassa kauppoja käy niin Visa kuin Visa-electronkin - sekin tuli testattua! Kaikissa ko paikoissa naputeltiin myös tunnusluku ei allekirjoitusta !

        Hotellin respassa saa vaihdettua realeja hiukka huonompaan kurssiin.

        Tennistä pelattiin aamulla ja illalla - päivällä ei edes päiväntasaajalla syntyneillä ollut pelihaluja! Kuntolenkit kannattaa paikallisten tapaan hoitaa aamulla 5.00 alkaen tai sitten iltahämärissä!

        Liityn taas keskusteluun, kun on niin mielenkiintoista. Ihanaa, kun jaksat kirjoittaa näin yksityiskohtaisesti, tietoa on tullut tosi paljon ja hyöty meille lähtijöille korvaamatonta! Olemme lähdössä kahdeksi viikoksi jouluaamuna 4 aikuista ja 4 lasta/nuorta, 11,12,14 ja 16 v.
        Matkakuume sen kun nousee! Olemmekohan samalla lennolla "joulu7" ? Kielitaidosta sen verran, että puhutaanko englantia vai pitikö puhua käsin?


      • Nappo
        PdD kirjoitti:

        Liityn taas keskusteluun, kun on niin mielenkiintoista. Ihanaa, kun jaksat kirjoittaa näin yksityiskohtaisesti, tietoa on tullut tosi paljon ja hyöty meille lähtijöille korvaamatonta! Olemme lähdössä kahdeksi viikoksi jouluaamuna 4 aikuista ja 4 lasta/nuorta, 11,12,14 ja 16 v.
        Matkakuume sen kun nousee! Olemmekohan samalla lennolla "joulu7" ? Kielitaidosta sen verran, että puhutaanko englantia vai pitikö puhua käsin?

        Omalta osaltamme voimme lämpimästi suositella buggy-ajelulle lähtemistä. Eritoten kun huomioi teidän poppoon ikäjakauman (alle 5v ovat ehkä vielä liian pieniä nauttimaan pidemmistä ajelureiteistä). Ainakin meidän pojat 9v, 14v pitivät sitä yhtenä reissun kohokohdista. Ja niin pidin minäkin.

        Me olimme buggy-reissulla noin 5 tuntia. Ensin ajeltiin rantaa pitkin Prainhaan ja sitten ylös/alas hiekkadyynejä. Dyyneillä kokeilimme Ski-bundaa (mäenlaskua hiekkadyyniltä, lasku päättuu veteen). Oli aika uskomaton juttu. Äiskää tais homma vähän jänskättää, mutta kaikki laskivat mäen useampia kertoja, äiskä mukaanlukien.

        Lopuksi pysähdyimme Prainhaan kävelemään ja syömään merenantimia.

        Matkaan pääsee hotellin rannalta ja aikataulu kannattaa sopia esim piirtämällä paperinpalalle aikataulu/reitti omien toiveiden mukaan. Ja lopuksi tinkiä muutama kymmenen realia hinnasta.

        Jose-kuskilla on edustava valokuvakansio reitin eri kohteista ja nähtävyyksistä.

        Hyvää matkaa :)


      • Mamma ja Pappa
        PdD kirjoitti:

        Liityn taas keskusteluun, kun on niin mielenkiintoista. Ihanaa, kun jaksat kirjoittaa näin yksityiskohtaisesti, tietoa on tullut tosi paljon ja hyöty meille lähtijöille korvaamatonta! Olemme lähdössä kahdeksi viikoksi jouluaamuna 4 aikuista ja 4 lasta/nuorta, 11,12,14 ja 16 v.
        Matkakuume sen kun nousee! Olemmekohan samalla lennolla "joulu7" ? Kielitaidosta sen verran, että puhutaanko englantia vai pitikö puhua käsin?

        Hotellin respassa 2 henkilöä puhui englantia, ravintolassa suomenkielinen ruokalista ja tarjoilijapojat puhuivat jonkun sanan suomea!

        Fortalezassa kenkäkaupassa oli englantia taitava myyjä - lelu-ja vaatekaupoissa,Tivolissa, ruokapaikoissa ja Extrassa puhuttiin jokainen omaa kieltämme - kädet ja kynä ja paperi apuna

        !Kieltämättä olisin halunnut olla kärpäsenä katossa seuraamassa käsillä/eleillä keskustelemista Apteekissa, kun mieheni osti vatsan löysennyslääkettä - taksikuski oli kyllä mukana elehtimässä - siinä on kyllä ähkitty ja puhkittu aika tavalla mutta kyllä tuomisena oli dulcolaxia tabletteina! Elikkä jos on taipumusta ummetukseen esim lentomatkojen jälkeen - kannattaa varmuuden vuoksi pakata ruumaan parin desin pullo Levolacia ripulilääkkeiden lomaan - tosin silloin ei pääse testaamaan näyttelijän lahjojaan!!

        Toki kannattaa opetella portugaliksi esim Huomenta, Kiitos ym -itse olemme opettaneet lentomatkalla uuteen kohteeseen Muksuille muutamat tärkeimmät sanat - hyvin ovat käyttäneet!!

        11-16v voivat liikkua keskenään hotellialueella aivan turvallisesti. Josko joukossa on pallonpotkijoita -ei kun kentän laidalle roikkumaan ja peliin mukaan!

        Vesipuistoon taksi maksaa muutaman realin!

        Uima-altaalla tapaa myös paikallisia nuoria varsinkin viikonloppuisin - eiku nuoret keskustelemaan englanniksi -paikalliset nuoret ovat varakkaista kodeista, joten kielitaitoakin löytyy! Mukaan kannattaa varata esim. matkaesitteen karttasivu, josta näkyy Fortaleza ja Joulupukin Maa Suomi - helpottaa kummasti seurustelua, samaten pari talvista ja miksei kesäistäkin korttia/kuvaa Suomesta auttaa enemmän kuin sata sanaa!

        Mies seurusteli uima-altaalla brasilialaisen isän kanssa - tulkkina 10v tytär !

        Brasialaiset lomailijat/osakkeiden omistajat tapasivat viettää allasalueella aikaa "picknikillä" - eiku pari Ballantais-pulloa ja muut tykötarpeet pöytään ja nauttimaan! Humalaisia ei koko alueella nähty silti ainuttakaan - ei suomalaisia eikä brasseja !


      • joulu7
        PdD kirjoitti:

        Liityn taas keskusteluun, kun on niin mielenkiintoista. Ihanaa, kun jaksat kirjoittaa näin yksityiskohtaisesti, tietoa on tullut tosi paljon ja hyöty meille lähtijöille korvaamatonta! Olemme lähdössä kahdeksi viikoksi jouluaamuna 4 aikuista ja 4 lasta/nuorta, 11,12,14 ja 16 v.
        Matkakuume sen kun nousee! Olemmekohan samalla lennolla "joulu7" ? Kielitaidosta sen verran, että puhutaanko englantia vai pitikö puhua käsin?

        Joulupäivän aamuna lähtö eli samalla lennolla taidetaan olla. Meillä 4 aikuista ja 2 pienempää lasta.
        Minustakin on ihanaa kun joku jaksaa kertoa noin yksityiskohtaisesti matkakuumeisille lomapaikasta...


      • niina66
        Mamma ja Pappa kirjoitti:

        Hotellin respassa 2 henkilöä puhui englantia, ravintolassa suomenkielinen ruokalista ja tarjoilijapojat puhuivat jonkun sanan suomea!

        Fortalezassa kenkäkaupassa oli englantia taitava myyjä - lelu-ja vaatekaupoissa,Tivolissa, ruokapaikoissa ja Extrassa puhuttiin jokainen omaa kieltämme - kädet ja kynä ja paperi apuna

        !Kieltämättä olisin halunnut olla kärpäsenä katossa seuraamassa käsillä/eleillä keskustelemista Apteekissa, kun mieheni osti vatsan löysennyslääkettä - taksikuski oli kyllä mukana elehtimässä - siinä on kyllä ähkitty ja puhkittu aika tavalla mutta kyllä tuomisena oli dulcolaxia tabletteina! Elikkä jos on taipumusta ummetukseen esim lentomatkojen jälkeen - kannattaa varmuuden vuoksi pakata ruumaan parin desin pullo Levolacia ripulilääkkeiden lomaan - tosin silloin ei pääse testaamaan näyttelijän lahjojaan!!

        Toki kannattaa opetella portugaliksi esim Huomenta, Kiitos ym -itse olemme opettaneet lentomatkalla uuteen kohteeseen Muksuille muutamat tärkeimmät sanat - hyvin ovat käyttäneet!!

        11-16v voivat liikkua keskenään hotellialueella aivan turvallisesti. Josko joukossa on pallonpotkijoita -ei kun kentän laidalle roikkumaan ja peliin mukaan!

        Vesipuistoon taksi maksaa muutaman realin!

        Uima-altaalla tapaa myös paikallisia nuoria varsinkin viikonloppuisin - eiku nuoret keskustelemaan englanniksi -paikalliset nuoret ovat varakkaista kodeista, joten kielitaitoakin löytyy! Mukaan kannattaa varata esim. matkaesitteen karttasivu, josta näkyy Fortaleza ja Joulupukin Maa Suomi - helpottaa kummasti seurustelua, samaten pari talvista ja miksei kesäistäkin korttia/kuvaa Suomesta auttaa enemmän kuin sata sanaa!

        Mies seurusteli uima-altaalla brasilialaisen isän kanssa - tulkkina 10v tytär !

        Brasialaiset lomailijat/osakkeiden omistajat tapasivat viettää allasalueella aikaa "picknikillä" - eiku pari Ballantais-pulloa ja muut tykötarpeet pöytään ja nauttimaan! Humalaisia ei koko alueella nähty silti ainuttakaan - ei suomalaisia eikä brasseja !

        Olen myös lähdössä helmikuussa samaiseen paikkaan ja haluaisin tietää,minkä laista kahvi siellä on.Onko se likikään sitä mihin me olemme tottuneet,vai kannattaako ottaa oma kahvinkeitin mukaan. Ja jos kannattaa niin miten nämä meidän sähköpistokkeet sopii sikäläisiin. Jos joku tähän viitsii vastata niin, kiitos etukäteen!


      • Mamma ja Pappa
        niina66 kirjoitti:

        Olen myös lähdössä helmikuussa samaiseen paikkaan ja haluaisin tietää,minkä laista kahvi siellä on.Onko se likikään sitä mihin me olemme tottuneet,vai kannattaako ottaa oma kahvinkeitin mukaan. Ja jos kannattaa niin miten nämä meidän sähköpistokkeet sopii sikäläisiin. Jos joku tähän viitsii vastata niin, kiitos etukäteen!

        Aivan hyvää kahvia mm aamiaisella,kuumaa maitoa löytyy myös samasta kahvikoneesta: Vasemmalla kuuma maito, keskellä kuuma vesi ja oikealla kahvi !!

        Kahvinkeitin kannattaa ottaa mukaan, mikäli haluat
        kahvia heti herättyäsi, koska ainakin alkulomasta herätään yleensä klo 5.00 eli aamiaisen alkuun on vielä 2½ tuntia !!

        Respasta saat lainaksi välikappaleen, mikäli keittimen töpseli ei sovi pistokkeeseen! Välikappaleita löytyy erilaisia esim. kannettavaan ei käynyt ensimmäinen lainaamamme mutta toinen toimi moitteettomasti!


      • matkaan 19.2.

        Kiitokset Mammalle ja Papalle mahtavan hyvästä infopaketista koskien Porto das Dunasia. Mulla olisi vielä muutama kysymys, jos jaksatte vastata. Satutteko tietämään onko Aquavillen 2 mh kämpässä molemmissa parisängyt vai onko toisessa mh erilliset sängyt?
        Ja harrastuksiin liittyen, kannattaako raahata omia tennismailoja, korispalloa yms. vai saako respasta lainattua? Rannalla lienee mahdollisuus lenkkeillä aamutuimaan tai ennen iltahämärää?


      • KPS
        matkaan 19.2. kirjoitti:

        Kiitokset Mammalle ja Papalle mahtavan hyvästä infopaketista koskien Porto das Dunasia. Mulla olisi vielä muutama kysymys, jos jaksatte vastata. Satutteko tietämään onko Aquavillen 2 mh kämpässä molemmissa parisängyt vai onko toisessa mh erilliset sängyt?
        Ja harrastuksiin liittyen, kannattaako raahata omia tennismailoja, korispalloa yms. vai saako respasta lainattua? Rannalla lienee mahdollisuus lenkkeillä aamutuimaan tai ennen iltahämärää?

        Meillä oli omat mailat onneksi mukana. Tenniskentät on ihan ok, mutta ne lainamailat näyttivät olevan aika onnettomia ja palloja ei juurikaan ollut (muistaakseni palloja sai kolme kpl lainaksi per kenttä). Suosittelen omia mailoja ja palloja. Kentät on vapaasti käytettävissä (ei mitään varauksia), mutta paahde on kyllä semmoinen että aamulla tai illalla pelaaminen on suositeltavaa (kentät on muuten iltaisin valaistut). Rannalla on hyvä lenkkeillä aamuisin ja iltaisin, ei siihen mitään estettä ole. Huom! nämä tiedot vuoden 2006 helmikuulta.


      • Hieronymus
        KPS kirjoitti:

        Meillä oli omat mailat onneksi mukana. Tenniskentät on ihan ok, mutta ne lainamailat näyttivät olevan aika onnettomia ja palloja ei juurikaan ollut (muistaakseni palloja sai kolme kpl lainaksi per kenttä). Suosittelen omia mailoja ja palloja. Kentät on vapaasti käytettävissä (ei mitään varauksia), mutta paahde on kyllä semmoinen että aamulla tai illalla pelaaminen on suositeltavaa (kentät on muuten iltaisin valaistut). Rannalla on hyvä lenkkeillä aamuisin ja iltaisin, ei siihen mitään estettä ole. Huom! nämä tiedot vuoden 2006 helmikuulta.

        Moi kaikki Aquavillessä asustaneet. Lähtö lähestyy ja nyt mietityttää että mitä kaikkea pitäisi pakata mukaan, ja mitä löytyy hotellihuoneistosta. Onko Aquavillen huoneistoissa hiustenkuivaajaa? Vaimo haluaa käyttää sellaista matkallakin, ja jos huoneistossa sellaista ei ole niin se täytyy sitten pakata mukaan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe