Sain jokin aikaa sitten toisen lapseni. Esikoisen synnyttyä tuli samantien laitokselta kotiudutta kova ikävä sitä mahaa josta vielä muutama päivä sitten oli niin kovasti tahtonut eroon. Se sitten johti ehti uuteen vauva/raskauskuumeeseen johon ei auttanut muu kuin se uusi raskaus. Tämän toisen raskauden ajan yritin valmistaa itseäni siihen että sama olotila iskee taas synnytyksen jälkeen, koetin nauttia raskaudesta parhaani mukaan. Mutta 40 viikkoa on pitkä aika ja kyllä sitä viimeisillä viikoilla taas alkoi jo toivomaan että saisi sen vauvan syliin.
Tällä kertaa tuo sama masuikävä ei ole iskenyt niin pahasti mutta kyllä sitä jo silti kaihoisasti muistelee sitä pallovatsaa.. ihan hassua.
Kolmatta lasta ei kuitenkaan voida taloudellisista syistä tehdä joten siksi olisikin kiva tietää, miksi sitä mahaa tulee vauvan synnyttyä niin ikävä, ja katoaako se tunne muuten kuin uuden raskauden myötä? :)
Miksi raskautta tulee ikävä?
8
2213
Vastaukset
- ..........
mä inhosin koko raskaus aikaa niin eipä sitä ikävä tullu..
- Zimba-83
musta tuntui todella oudolta, kun lapsi ei ollutkaan enää ihan kiinni minussa koko ajan. kyllä tuli pieni ikävä, mutta kun halittelin vauvaa, se ikävä lähti pois. mulla oli tosi inhottava loppuraskaus. oksensin ja voin pahoin viimiset 3kk. halittele vauvaa, jos se helpottaisi...
- Elfarran
Oon ennenkin "valittanut" tästä asiasta.
Eli mulla kans heti paikalla synnytyksen jälkeen tuli hirvee ikävä vauvamasua. Sillain, että pari kuukautta itketti välittömästi kun ajattelikin mitä teki silloin sen masun kanssa. Hoiteli pihaa ja siivosi kaappeja ja mitä lauluja lauleli jne.
Minä en osannut ajatella, että se vauva, joka minulla nyt oli, olisi ollut sama asia kuin se masu.
Oon syyttänyt mielessäni tästä masun kaipuusta sitä, että meille tehtiin sektio, jolloin masu tuosta vaan häipyi, eikä synnytystä niinkun työstetty useita tunteja. Ehkei se kuitenkaan liity mitenkään tuohon kaipuuseen.
Niin, ja mulla raskausaika ei tosiaankaan ollut herkkua. Oksentelua, rytmihäiriöitä, jatkuvaa runsasta nenäverenvuotoa ja kauhea pelko kokoajan, että mitä jos sitä ja mitä jos tätä. Meinaan, että vauvalle käy jotenkin jne.
Jännä, että tuo pelko ei ole enää niin kova kun vauva on "ulkona". Vaan tulee joskus kyllä kauhea pelko, että esim pudottaa vauvan. Välillä semmosista näkee uniakin :(
Mutta vaikka tuli ikävä sitä masua, niin nyt (3,5kk synnytyksestä) alkaa asia vähitellen unohtua. Missään vaiheessa ei ole tullut mieleenkään hakeutua uudestaan raskaaksi sen masun tai itse raskauden vuoksi. - Adina
tuli kova ikävä masua..jo olen juuri ystävilleni pohtinut tänä "raskauskuumetta"..en osannut nauttia täysin raskaudesta,sillä olin melkeen kokoajan huolissani että mitäpä jos ei kaikki menekään hyvin..nyt harmittaa tosi paljon etten nauttinut silloin täysillä..vaikka oli kyllä nin vaikeat oltavat kun tuli isskias ja häpyluu oli kipea kuin mikä ja nivusiin särki.joten vaikka oli aika vaikea ja kivulias raskaus,on minulla sitä silti ikävä!!
ja koska esikoinen syntyi keisarileikkuksella,ei saada vielä toista yrittää=,( - Marianni
Mulla ei tullut vauvamasua ikävä vauvan synnyttyä, mutta nyt kun se "vauva" on jo yli vuoden, niin alkaa vauvakuume nostamaan päätään. Ja tähän liittyy myös "raskauskuume", eli on tullut eläviä mielikuvia siitä miten ihanaa oli kun vauva liikkui masussa ja miten onnellinen olin siitä tulevasta lapsesta. Nyt on ikävä vauvamasua ja pikkuvauvaa yhtä aikaa! Hassua. No, siihen on kyllä olemassa yksi lääke, ja esikoinenkin alkaa olemaan sen ikäinen, että uskaltaisin ehkä tuota lääkettä nauttia...
- ei varsinaisesti ole
ikävä vauvamasua, vaikkakin se oli ihana, kiinteä kumpu nykyiseen löysään kengurupussiin verrattuna ;-D
Ikävöin raskaudessa sitä jollain tapaa ehjää ja rauhallista oloa. Raskauteni meni hyvin ilman mitään oireita, tunsin itseni uudella tavalla naiseksi ja tulevaksi äidiksi. Mielestäni raskaus ja äitiys täydentävät ja monipuolistavat naisen ennestäänkin jo ah niin mielenkiintoisen monimutkaista identiteettiä. :-)- tämä juttu juuri!
"Minä en osannut ajatella, että se vauva, joka minulla nyt oli, olisi ollut sama asia kuin se masu."
Kuinkahan paljon tämä asia vaikuttaa siihen raskauskuumeeseen? Kun esikoinen syntyi, en osannut todellakaan kuvitella että hän juuri oli se pieni ihminen jota olin masussani kasvattanut 40 viikon ajan.
Toisen lapsen kohdalla se on ollut helpompi käsittää, ja olen huomannut että tuo tässäkin ketjussa annettu vinkki, että sylittelemällä vauvaa saa sitä ikävää hälvennettyä, toimii todella jonkin verran. :)
Ja kun se raskauskin aina johtaa siihen synnytykseen ja perheeseen tulee uusi jäsen, joskus sitä joutuu vain ajatella järjellä, jaksaako sitä ja onko sitä resursseja taloudellisesti tehdä niitä lapsia lisää.
- Anonyymi
Mulla on aivan samanlaiset fiilikset tulleet joka synnytysten jälkeen. Oon tullut siihen tulokseen, että raskauden aikaiset ja synnytyskokemukset vaikuttavat itselläni ikävään. Varmasti jonkunlaista ikävää kokisin, vaikka kaikki olisi sujunut odotusaikana täydellisesti ja eikä taustalla olisi ollut ennenaikaisuutta. Koko raskausaika on mullistava kokemus ja synnytys ihanaa, joten ei ihme, että aikaa jää ikävä!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nyt tajusin mitä haet takaa
En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä433763- 382528
Naiselle mieheltä
Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?362052- 231792
- 171709
Ihmetteletkö, mihin sinussa ihastuin?
Pikkuhiljaa huomasin, että olet ainutlaatuinen luonne, plussana tietysti ulkoiset avut. Toista ei taida löytyä koko maai1001632- 231598
Mitä yhteistä on sulla ja kaivatulla?
Onko teillä samantyyppinen olemus tai luonne? Vai muistuttaako vartalonne toisiaan? Tai kasvot? Entä pukeutuminen? Onko991476- 241457
- 221419