Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

sr-reuma ja kuumeilu

trexan

Ilmeisesti kuumeilu jossain muodossa kuuluu reumaan? Onko kokemuksia? Olen aikeissa lääkäriltä kyselläkin, mutta kiinnostaisi tietää millaisia kokemuksia teillä muilla on...? Iltaisin nousee pientä lämpöä joskus satunnaisesti, ja välillä tulee parin päivän kuumepiikkejä ilman mitään selkeää syytä, kuumetta, flunssa tms. vilustumista johon kuume voisi liittyä. Pari kertaa olen kovassa kuumeessa mennyt lääkäriin ja sieltä olen saanut antibioottikuureja, jotka ovat laskeneet kuumeen, tai se olisi voinut laskea varmaan ilmankin.. Pohdin myös Trexanin vaikutuksia kuumeeseen. Mahtaako laskea vastustuskykyä ja kuumeilun voisi selittää sillä? Kyseessä ei varmaan ole mikään vakava ilmiö, mutta mietin mistä johtuu.. Kiitokset etukäteen vastauksista! -selkärankareumaatikko

18

12171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meininkiä

      Mulla on jo vuosia ollut lämmöt iltapäivisin tuossa vajaassa tai vähän yli 37 astetta. Tulehduskipulääkkeen jälkeen parin kolmen tunnin kuluttua ollaan taas normaalissa lämmössä (eli siinä 36 kieppeillä). Sama peli isälläni, jolla oli myös srr. Mulla on tosin koko ajan CRP yli 40, mutta mitään muuta syytä en ole lääkärilegioonalta saanut kuin jotta reuma pukkaa pintaan.

    • selkärankareuma

      Kuume ja lämpöily menee minulla aalloissa reuman oireilun mukaan. Päivän sisällä en ole mitannut lämpöä, että vaihteleeko kuinka paljon. Mutta kun reuma on aktiivinen (tulehdustila kunnolla päällä), lämpökin nousee asteella, kun tulee rauhallinen vaihe, palaa normaalilämpö. Reumalääkityksen myötä sairastun helpommin flunssiin, mutta muuten en siitä ole huomennut vaikutuksia lämpöilyyn. Samanlaista oli ennen lääkitystä, kun oli jo reumaoireet.

    • Reumarempula

      Minulla selkäreuma löydettiin aikoinaa sillä perusteella, että rupesi pitämään pientä kuumeilua, melkein jatkuvasti.
      Tässä vuosien saatossa on ollut kausittain jaksoja että iltaisin on ollut pientä lämmönnousua, mutta en enää ole kehdannut mittaillakkaan lämpöä, koska sen kyllä tuntee vilunväräyksinä.
      Käytössäni ei ole nykyjään kuin tulehduskipulääkitys, se tuntuu pitävän kuumeilun pienempänä.

    • S-Y

      samaa olen huomannut minäkin,että iltapäivästä ja iltaisin kuumeilua on ja erittäin väsynyt olo.Olen kanssa miettinyt tuota Trexania yhdeksi aiheuttajaksi siihen,ainakin on lisääntynyt kuumeilu.Nytkin on päällä flunssa ja lääkekuuri,mutta ei tunnu auttavan,kaikki voimat vie.Olen menossa vielä tässä kuussa reumalääkärille ja täytyy kysellä tarkemmin tämän Trexanin vaikutuksista.

    • kokemusta löytyy

      jos kokeilet päästä keuhkokuvaan? Eikö sarkoidoosi liity selkärankareumaan?

      • Reumarempula

        Selkäreumaan kyllä kuuluvat rintalastan kivut, jotka johtuvat rintalastan rustottumisesta, joten tästä voi johtua joskus sarkoidoosi epäily.
        Selkäreumassa voi rustottua rintalasta niin jumiin, ettei rintalasta anna periksi ollenkaan hengittäissä ja keuhkojen tilavuus putoaa voimakkaasti.


      • väärin...
        Reumarempula kirjoitti:

        Selkäreumaan kyllä kuuluvat rintalastan kivut, jotka johtuvat rintalastan rustottumisesta, joten tästä voi johtua joskus sarkoidoosi epäily.
        Selkäreumassa voi rustottua rintalasta niin jumiin, ettei rintalasta anna periksi ollenkaan hengittäissä ja keuhkojen tilavuus putoaa voimakkaasti.

        Tarkoituksena oli kirjoittaa, että sarkoidoosi aiheuttaa kuumeilua.


    • soofia

      Selkärankareuma epäilys vahva on minullakin, ikää reilu parikymmentä vuotta, ja nyt parisen viikkoa sitten yksi ilta lämpöä pukkasi päällä yhtäkkiä, ilman mitään flunssaa ym. En ole osannut aiemmin liittää tälläisiä oireita sr-reumaan mutta ilmeisesti siis pitävät paikkansa. Kysyisinkin teiltä muilta, että tekeekö teilläkin tuollainen pieni lämmönnousu muutenki kipeän olon, tavallaan kuin olisi flunssakuumeessa mutta ilman sitä flunssaa! Minulle tuli jo nimittäin tuosta pienestä noususta aivan vetämätön olo..Sittemmin sainkin kokeiluun uudet tulehduskipulääkkeet jota olen nyt ottanut 2x pvässä eikä ole nyt kuumeilua ollut sen jälkeen.. Jos ymmärrätte tästä sepostuksestani :)

      • alkuper

        Joo just tollaista pientä lämpöilyä iltaisin, ja tekee ihan vetämättömän ja kipeän olon, vaikkei siis mitään flunssaa tms. selkeää syytä olekaan. Ainoastaan pieni kuume. Sen tosiaan huomaa illalla väsymyksenä ja vilutuksena. Tulehduskipulääkkeet on siihen tehonneet, olen ihan tavallista Panadolia ottanut silloin kun kuume tuntuu nousevan liikaa. Yleensä nämä kuumeilut liittyvät läheisesti hankalampaan selkäkipujaksoon.. Ja vasta parikymppinen reumaatikko täälläkin. tsemppiä!


    • olettekos ajatelleet

      Hometalossa tai asunnossa jossa on homevaurioita voi ilmentyä voimakkaita nivelkipuja ja myös kuumeilua. Kokemusta on.

      • sain

        kuukausia kestävän lämpöilyn ja reaktiivisen artiitin joka ei vain ota parantuakseen.


      • olettekos ajatelleet
        sain kirjoitti:

        kuukausia kestävän lämpöilyn ja reaktiivisen artiitin joka ei vain ota parantuakseen.

        Näin siinä helposti käy jos altistuminen on kestänyt pitkään.


    • just me

      tulee hiukan myöhässä kun löysin keskustelun vasta nyt mulla kans heittää lämmön päälle heti kun esim arcoxia kuuri taas ohi. epäillään ilm kans selkärankareumaa mulla lämpöilyn lisäks heittää verikokeet mm punasolujen tilavuus tms koot pienentyneet pikkuhiljaa lasko koholla jne kipuilua nivelissä ja selässä välillä pahempi vähellä parempi vielä ei ole lyöty naulaa arkkuun kun ei kuvissa näkynyt mutta tätä ollut jo reilu vuoden enemmän ja vähemmän. hb jne arvot ok mut noi samat heittää aina. ja aivan tajuton väsymys :( onko muilla samanlaisia oireita ollut myös? huonoa oloa ja ruokshsluttomuutta ainakin mulle esiintynyt aistit kai jotenkin herkemmät kaikki "hajut" tekee pahaa.

    • äydepäy

      lämmönnousut yleensä liittyvät tulehdustiloihin, ainakin itselläni. mitä kipeemmän nivelet, sen enempi lämpöä. tottakai.

      trexan laskee vastustuskykyä, mutta en usko että tuo lämpö siihen liittyy, vaan nimeomaan niihin tulehduksiin. trexanista itelle ainakin tuli aivan järjettömän huono olo, ja se kuvotus loppui vasta kun trexan-lääkityskin loppui kokonaan.

    • äydepäy

      ja aloituskin oli hienosti VUODELTA 2006 xD voi elämä, ikinä tajua tota päiväystä kattoa ennenkuin vastaan :) :)

    • Moi!
      Aloitin Salazopyrinin ja seuraavana päivänä oli kurkku ihan älyttömän kipeä. Päätä on särkenyt nyt viikon tauotta, ääni on poissa ja olo ja oireet muuten on kuin influenssassa. Onko vastaavia kokemuksia? Hain sairaslomaa mutta olo on koko ajan sama, ja nyt vasta älysin miettiä että voiskin liittyä uuteen reumalääkkeeseen? Sen puolesta on ollut ihan hyvä vaikka on joutunut vällyjen väliin, kun selkä kestää kerrankin maata pitempään kun pari tuntia! Oli syy mikä vaan niin työkuntoinen en ole - flunssasta paranee, mutta mitäs jos tämä tuleekin lääkkeistä - sittenhän tämä vaan kestää ja kestää?

    • Niinuli841

      Mulla aloitettu Salzopyrin viisi päivää sitten,mobicia ja panadolia olen joutunut ottamaan.Nivelissä vaihtelevaa kipua,punoitusta ja turvotusta.Kolmen viikon aikana ollut ajoittain lämpöilyä. Reumapolilla laukannut vuoden aikana neljä kertaa,nyt vasta alkoivat ottamaan tosissaan,sain lähetteen magneettikuvaukseen,ilmeisesti röntgenissä oli näkynyt jotain. Tää lämpöily on väsyttävää,ei kehtais olla töistä pois,mutta ei taida olla vaihtoehtoa kun polvi on paisunut ja lämpöä nyt ollut pari päivää putkeen. Viime vuonna ei ollut niveltulehdusten aikaan lämpöilyä,crp ja leukkarit oli normaalit. Nyt leukkarit 10,1 ja crp 23 . Diagnoosia en ole vielä saanut,mennään määrittämätön reaktiivinen artriitti-diagnoosilla edelleen. HLA-B27 positiivisuus löytyy. Tsemppiä kaikille,jotka näiden kipujen kanssa taistelette! Itse toivoisin saavani vastauksia.

      • vmh

        Moi,

        Mulla on ollu Selkärankareuma vuodesta -92. Just nyt makaan sängyssä, kuumeinen olo ja todella vetämätön.

        Mulla menee niin että huonompia kausia tulee pari kertaa vuodessa ja kestävät 1-3kk vähän lääkityksestä riippuen, kuumeinen ja vetämätön olo kuuluu tähän tautiin ja mulla lisäksi kehoa kiertävät niveltulehdukset, solisluu, sormien nivelet, ranteet, varpaiden nivelet, polvet, päkiä jne. si nivet tosin se luutui jo joten ei särje enää, iriitti käy kanssakin kylässä 1-3 kertaa vuodessa.
        Lääkkeenä on kokeiltu lähes kaikkea, tällä hetkellä on celebra, salatzopyrin, panacod välillä pronaxen. Salatzopyrin aiheuttaa pääkipua jos annos on liian suuri, muuten laskee hieman tulehdusarvoja. Celebra on oikeastaa ainoa tulehduskipulääke joka ei aiheuta mulla närästystä ja pitää kivut pois melkeen 24 tuntia, tosin nyt on joutunu ottaan kahta. Biologisista kokeilin Humiraa, mutta sen teho lakkasi 6 piikin jälkeen, siihen asti poisti kaikki kivut. Kortisonikuureja joutuu vetään aina kun ollaan aallonpohjalla, sillä saa melkohyvin diaknpsoitua mitenkä paha tulehdus on eli mitä kovempi annos tarvitaan kipujen poistoon sitä pahempi tulehdus. Pahoissa niveltulehduksissase rauhoittaa tilannetta, mutta kortisonipiikki suoraan niveleen on yleensä tehokkaanpi.
        Jees mutta just nyt on semmonen olo, että en jaksa enää, olen sairaslomalla ollut 3 kk ja melkoista makoilua on ollut, lääkäri tarjosi mielialalääkeitä, mutta jotenkin tuntuu että niitä en halua alkaa käyttään. Olenkin yrittänyt kevyellä liikunnalla saada tilannetta parempaan, uinti on minulla ainoa liikuntamuoto joka ei aiheuta lisää kipuja, tosin jos solisluu tai rintalasta ovat tulehtuneet, niin sitäkään ei voi tehdä. Jep olipa vuodatus, tsemppiä kaikille kohtalotovereille, ei ole helppoa tämän sairauden kanssa eläminen.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe