Autotallin lattia, maalaus vai epoksi?

Suunnitteilla

Autotallin ja varaston lattia on nyt betonipinnalla. Riesaksi on muodostunut lattian vaikea puhtaanapitäminen. Aina pölisee, kun lakaisee. Mitä suosittelette? Olen suunnitellut lattian maalaamista kaksikomponenttimaalilla, joita saa edullisesti esim. biltemasta. Toinen ja kalliimpi vaihtoehto olisi epoksipinnoite. Miten kestää esim. auton nastarenkaita, onko kenelläkään kokemusta?

37

53370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liukas...

      Täytyy myöntää että päällystämättömänä oli kuitenkin miellyttävämpi. Nyt on aina liukas ja nastat ym. naarmuttavat pintaa mikä harmittaa.

    • ovat niin teräviä että,

      normaalit lattia pinnoiteet eivät kestä niitä. liukkaudesta taas pääset eroon sillä että kun ensimmäinen ohennettu maalaus kerros on vielä märkä ota kämmenelle hyvin ohutta (alle 0,5 mm.)hiekkaa ja puhalla sitä varovasti ikään kuin pölynä latiapinnoitteen päälle
      (sirottelemalla et saa yhtä varovaisesti vaan se pyrkii kasautumaan lattialle) se kuivuu siihen kiinni ja kun maalaat toisen kerroksen päälle saat karhennetun pinnan jonka liukkaus ei enää ole vaarallista tasoa. talvirengaskaudella vit käyttää vaikka jotain ajoliuskoja etteivät nastat riko pinnoitetta. maalaamalla pinnasta tulee vielä ohuempi ja varmaa on että autotalli käytössä saat maalata sen viimeistään kahden vuoden päästä uudelleen. sika tuotteella on esimerkiksi pinnoite (2530 ?)joka on kohtuu hintainen ja kestää hyvin erillaisia kemikaaleja.t x-rautakauppias

      • maali...eijei!

        Meillä taas maali lähtee lattiasta, vaikka ajaisi pelkästään märällä auton sisälle. Maalit lähtee renkaiden mukana ajelulle:(


      • Lattia Hemppa
        maali...eijei! kirjoitti:

        Meillä taas maali lähtee lattiasta, vaikka ajaisi pelkästään märällä auton sisälle. Maalit lähtee renkaiden mukana ajelulle:(

        betolux? maaleissakaan ei kannata säästellä. vähintään kaksi komponenttinen epoksi maali. Maalit uusitaan 1-2 vuoden välein. Mieluiten kuitenkin pinnoite >1,5mm. kestää >10vuotta. Tai sitten oikein kunnon hiertoepoksi tai akryylipinnoitus. Kiviaineksiensa ansiosta karkeampi mutta helposti puhtaana pidettävä pinta. Lähes ikuinen


    • lattiaan

      Edullinen ja kestävä vaihtoehto on aivan tavallinen Betolux maali. Maalattavan pohjan hiot rahinalla kivipintaan eli betonilimu pois. Maalauksessa tärkeää riittävä ohennus. Varmasti kestää ja helppo uusia joskus vuosien päästä.

      • Isältä pojalle

        Tikkurilan paneelilakka on kestänyt jo 2vuotta!


      • Äimän käkenä
        Isältä pojalle kirjoitti:

        Tikkurilan paneelilakka on kestänyt jo 2vuotta!

        Paneelilakka? Lattiassa vai?


      • Lattia Hemppa

        Aika kauan saat rahinalla liimaa hioa. Ainoa oikea on timantti. Ks. Betolux kommentti ylenpää.


    • Haalari

      Jos maalaat, puhdistus on tärkein juttu, pölyä ei saa jäädä pintaan. Maaliliikkeet auttaa maalin valinnassa, mutta tässä yksi hyvä vinkki: hanki sopivat kumimaton palat niille kohdin, missä auto seisoo. Pysyy lattiamaali ehjänä ja rattia voi huoletta käännellä myös tallissa ja paloja voi siirrellä tarpeen mukaan. Eikä palojen tarvi olla kuin 20x20cm.

      • Kokemuksella

        kestä kolhuja ja jälkiä sitoohan se pölyä ja helpottaa siivoamista,ja on halpa.Kunnolla kestäviäkin tasoitusaineita on mitkä kestävät nastan jäljet ym kolhut.Kannattaa kysyä pinnotteita laittavalta yritykseltä asiasta.Meillä on betonin päällä noin 3mm paksuinen massa mikä kestää suolat ym myrkyt.


      • Anonyymi

        Ihan hyvä kun hankkii kaistat jotka ulottuvat ovelta etupyörien alle saakka kun auto on sisällä.


    • maalia ja kumiluiskat

      Hio timantilla betoniliima pois, muista suojaus ja tehokas imuri kiinni hiomakoneeseen.

      Lattianhiomakone ja paperi (Vetrok) ei riitä kiviliiman poistoon.

      Betoniin jäävä kiviliima on syy miksi ne maalit ja pinnoitteet lähtee kesimään.

      Eka kierros epoksi satamaalia ohennettuna 20 - 30 % ohenteella = primer, seuraavana päivänä maali raakana, sitten seuraavana päivänä maali raakana.
      Jos purkin pohjalle jää vielä maalia = vedä ajolinjaan teippirajattuna.

      On edullinen, voit maalata näitä kulutusuria joskus, tai jos haluat kumiviirat alle niin se on toinen vaihtoehto.

      Aineet maksaa 600 - 800 isoon tallin, konevuokrat
      alle 200

      Mutta tee se hionta hyvin, muuten ei kannata tehdä mitään...

    • Vuosia urakoinut

      Viestiketjussa annettiin hyviä vinkkejä hiomisesta ja karhennuksesta.
      Paria asiaa ei kuitenkaan käyty läpi.
      Mikä aiheuttaa pinnoitteen irtoamisen?
      1. syy renkaan kumi vulkanoituu sileään epoksiin tai maaliin. Ongelman ehkäisy = pikkusen agressiivisempi karhennus ajouran kohdalle (karkeampi hiekka)
      2. syy ruhjeen, halkeaman, tms. kautta päässyt kosteus betoniin joka höyrystyessä aiheuttaa niin kovan paineen että pinnoite irtoaa (toisinaan vie senttitolkulla betoniakin mennessään). Ongelman ehkäisy = Käytetään vesihöyryä läpäisevää maalia/pinnoitetta (vesiohenteisia). Markkinoilla todella hyviäkin tuotteita mutta hinta on korkeampi kuin perinteisillä maaleilla.
      En ala mainostamaan mitään tuotteita ettei joku ala vittuilemaan että markkinoin omaa tuotetta, kyselkää kyllä se selviää.

    • miki

      ehdottamasti suosittelen itse nanten pu-pinnoitetta!hyvä ja joustava massa takaavat sen etta naarmuja ei syny niin helposti ja se on myös veden ja öljyn kestävä tavara!jos kiinnostaa niin voin tulla tekemään pinnoitus työn!

      • huono kokemus

        tämä ko. massa pamahtaa ennen pitkää lattiasta itsestään irti. (vanhuus kutistuma(KERTAMUOVI)) en suosittele.


      • Huolestunut Mesu

        Nanten lattiat. Oli kuulemma kyseisen firman toimitusjohtaja eronnut. Ei vissiin kestänyt enään Grannenfeltin tytön paineen alla. Palkka epäselvyyksiä talossa ja muita ongelmia.porukka kuulemma ottaa lopputiliä. Kuka tekee työt, vai meneekö koko puulaaki nurin? Jääkö työmaat kesken? Terveisin Huolestunut mesu


    • Rak.mestari

      sileä lattiapinnoitteet kuten epoksi ja polyuretaani 2mm kerroksella maksaa 30-40 €/m2 ja ovat kymmenen kertaa parempia kuin betonimaalit. Meille kävi tekemässä autotallin pinnoituksen epoksilla semmoinen kuin Nanten Lattiat täällä Oulussa. Täytyy olla tyytyväinen lattiaan kun nastarenkaatkaan eivät tehneet viime talvena kuin muutaman pienen naarmun.

      • etelän pintaliippari

        Eikös siellä Oulussa olisi ollut oikeasti paikallisiakin toimijoita, niin hintakin olisi varmaan ollut edes kohtuullinen. On tainnut mestari langeta myynjien puheisiin ja viety ku sikaa säkissä. Toivottavasti edes lattia on hyvä. No mut terveiet täältä etelä suomesta.


    • Jupjep

      Betonin käsittelyaine on halpa ja hyvä. Tulee kova pinta kestää nastat, kipinät öljyt, jne. Moninkertaisesti halvempi kuin mastertop ja pystyy laittamaan valun jälkeen. Helppo levittää vaikka harjalla tai lastalla itse. Ei tarvitse tehdä pohja hommia jos on vaikka öljyä päässyt lirahtamaan lattialle. Ainakin Nurmeksen metalli myy.

      • 21312313

        Mikä tuon aineen merkki on? Ja mitä se on? "Betonin käsittelyaine" kun voi tarkoittaa sen sataa eri ainetta.


    • Tallisiistiksi

      Minä tässä kans mietin millä tuon jo kulahtaneen betonilattian sais siistiksi ja pölyttömäksi. Renkaiden paikoilla betonit rapautuneet ja kuluneet loskan ja suolan takia. Mietinkin että jos jollain aineella ( maali tai massa) sais lattian siistittyä ja sitten laittaisin kumimattoa autonpituiset suikaleet renkaiden kohdalle,että talvella sulavesi valuu kumia myöten ulos tai ei ainakaan lattialle. Kysyn tuolta hihnahuollosta,jos sais käytettyä kuljetinmattoa ostaa,se vois toimia niin kuin ajattelin... Tai se on sitä naisenlogiikkaa... :)

      • minävaantaas

        minä korjasin piikkaamalla vanhat irtoavat tasoitteet 1-2cm pois pinnasta, jonka jälkeen 'teräsbetoni'. tartuntaprimeri siihen ja uusi tasoite pintaan, maalaus 2-komp. maalilla esim. solmaster tms. tai laatoitus. kaadot saa samalla kuntoon, ellei jo ollutkin, vielä lattiaan saneerauslattialämmityskaapeli jotta saa kuivumaan nopeammin...päällä vain tarvittaessa.


    • MrMind

      Anopin vanhat räsymatot latialla. ei pöly ongelmia.
      Ainut joka pölisee on Anoppi :9

    • exmaalari

      Se sementtihuntu lähtee nestemäisellä hapanpesuaineella, annat vaikuttaa hetken ja peset painepesurilla pois niin läheltä että tulee kivipinta näkyviin, annat kuivua ja primeri pintaan, tämä riittää sitomaan pölyt, jos haluat näyttävämmän pinnan osta jotain 2 komponenttimaalia ja hiekkapuhallushietaa, sekoita 6 kg maali ja 12 kg hietaa ja levitä lastalla, kun se on kuivunut hetken laita harjan varren päähän maalitela ja rullaile pinta se nousee vähän aallokolle, kulkuväylille voit kylvää vähän tuota hietaa. Jos tila on talvella pakkasen puolella betonin läpi nouseva kosteus jäätyy pinnoitteen alle ja poksuttaa maalin ja kuoren betonia irti eli kylmään tilaan hengittävä maali

    • koumi1

      Autotallin maalin tuskailin 15 vuotta oli vaikka minkälaista epoksia aina se läksi
      levyinä pois kun nastoista sai alun.
      Sitten laitoin 10 milliä vahvat 150x150 klinkkerin on ollut toiset 15 vuotta la lattia
      on kuin uusi yhtään klinkkeriä ei ole irronnut.
      Itse laitoin vaikka en ole mikään tämän alan ammattilainen.

      • Noxman4

        kova jätkä !


    • Sicideasue

      Puulattia on hyvä esim. Paneelista tai sitten nähkasta

    • Nahkis

      Nahkalattia ja ketsuppia pintaan

    • epoxx

      Kunnon pohjatyöt ja kestävää pinnoitetta kehiin (usein myös hieman kalliimpi). https://kodinplaza.fi/ mukaan yleensä käytetään epoksia, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Pienet kumipalat ovat myös meillä toimineet, näyttää vähän hölmöltä mutta minkä teet.

    • Anonyymi

      Autotallin betonilattia ei kestänyt joten laitoimme autotallin lattiaan pinnoitteen joka mureni suolan / nastarenkaiden johdosta joten laitoimme autotallin lattiaan asfaltin ja ei enää tarvitse harjata betonilattiaa josta tuli valtavasti pölyä. Nykyään puhallamme autotallin lattian tehokkaalla 3000 w lehtipuhaltimella (sähkökäyttöisellä) ja autotallin lattia pysyy puhtaana / tarvittaessa pesemme autotallin lattian painepesurilla sillä autotallin lattialla on viemärikaivo.

      Asfaltoitu autotallin lattia ei ole liukas eikä pöly lennä ja kestää auton nastarenkaita.

    • Anonyymi

      Lasikuituhartsia telalla pari kerrosta niin ei pöllyä.

    • Anonyymi

      Erikeepperivettä ennen kastelukannusta leviteltiin, kesti se aina jonkin aikaa, ennekuin taas pölisi.

    • Anonyymi

      Kun omakotitalo rakennettiin niin aluksi laitettiin autotalliin sementtilattia mutta sitä sai harjata ja pöly lensi. Sitten asennettiin autotallin lattiaan kaksikomponenttimaali mutta se alkoi lohkeilemaan ja oli liukas talvikaudella. Sitten laitettiin asfaltti autotallin lattiaan ja ollaan oltu sen jälkeen tyytyväisiä sillä autotallin lattia saadaan puhdistettua lattialle menneestä sannasta ja männyn neulasista lehtipuhaltimella ja asfaltoitu autotallin lattia ei ole liukas talvikaudella.

      En laittaisi autotallin lattiaan kaksikomponenttimaalia tai epoksipinnoitetta sillä ne on liukkaita jos autotallissa ei ole lämmitystä.

      • Anonyymi

        Laitoin aikoinaan ksyleeniliuotteisen UPC-pinnoitteen. Se ei ole liukas, mutta oli sikäli työläs homma että sementtiliima piti hioa betonin pinnasta pois. Tuo tosin pätee muihinkin betoniin kiinnittyviin pinnoituksiin.


      • Anonyymi

        Olisit tehnyt betonilattian. Jos sementtiin ei lisätä kiviainesta eikä vettä niin se on pelkkää sementtipölyä.


    • Anonyymi

      Tallin lattian hioin timanttilaikkakoneella (vuokraamo) ja maalasin kohtuuhintaisella Bilteman 2-K lattiamaalilla 5 v sitten.
      https://www.biltema.fi/rakentaminen/maalit/sisamaalit/lattiamaali-2000039924

      Täysin ok. edelleen, eikä ole liukas. Autoa en ole tosin pitänyt tallissa koskaan, vaikka talleja on ollut kahdessa aiemmassakin talossa. Talvella auto seisoo katoksessa, kesällä useimmiten pihalla.

    • Anonyymi

      Jos sais samaa mitä käytävät suojatie merkintöihin luulis kestävän

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe