Neuvoja ja ohjeita

armeijaa varten

”Vemppaan” eli sairaaksi ilmoittaudutaan, kun alikersantti aamulla kiertää tuvissa. Tässä vaiheessa hän kysyy onko tuvassa varuskuntasairaalaan lähtijöitä. Mukaan voi ilmoittautua vaikka olisi täysin terve. Varsinainen tarkastushan tehdään vasta sairaalassa. Terveenäkin kannattaa yrittää hankkia sotilaslääkäriltä jonkinlaista vapautusta. Yleisimpiä vapautuksia ovat:

VMTL - vapautus marssi-, taistelu- ja liikuntakoulutuksesta

VUP - vapautus ulkopalveluksesta

VP - vapautus palveluksesta

NKV - nosto- ja kantovapautus

OKV - oikean käden käyttövapautus

KP - kykenee palvelukseen (Lääkäri ei anna vapautuksia, ns. ”keppi”)

Lääkäri voi määrätä myös muunlaisia vapautuksia, esim. leirivapautus, telttavapautus tai kypärävapautus jotka ovat hyödyllisiä metsäleirejä ajatellen.

Paras vapautus on VP, vapautus kaikesta palveluksesta, koska VP:tä saaneen varusmiehen ei tarvitse osallistua mihinkään palvelukseen. Lievempiä ja yleisempiä vapautuksia ovat VUP ja VMTL. Esim. VUP:ta saadessaan ei tarvitse osallistua ulkopalvelukseen, mutta sen sijaan sisätiloissa joutuu usein puuhastelemaan jotakin kevyttä. Sen avulla välttyy kuitenkin ikävimmistä paikoista kuten marssimisesta, metsässä ryysäämisestä ja muusta ulkona tapahtuvasta.

Tässä joitain kikkoja:

- Kuumemittarin ravisteleminen voi saada sen näyttämään liian korkeita lukemia. Ravistelu on luonnollisesti suoritettava huomaamattomasti. Kuumemittariin voi saada lisää lukemia myös istumalla lähellä lämpöpatteria ja ujuttamalla mittaria patterin lähelle. Oikean kuumeen saa aikaan syömällä tupakan. ”Kuumeen” perusteella pitäisi irrota ainakin muutama päivä VUP:ta.

- Jos sinulla on kuumetta, voi sen lisäksi valittaa niskakipua, koska ne ovat aivokalvontulehduksen oireita, ja pääset ehkä varuskuntasairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Yleensäkin kannattaa valittaa tarttuvia tauteja (esim. mahatauti) koska tällöin sinua ei voi päästää takaisin kasarmille.

- Valtio maksaa uudet silmälasit, jos vanhat rikkoutuvat varusmiespalveluksen aikana. Silmälasit kannattaa hajottaa metsäleirin aikana jotta se varmasti menisi valtion piikkiin. Bonusta on se, että leiriltä pääsee tällöin pois. Kannattaa hajottaa linssit, mutta jättää sangat ehjiksi, koska valtio kustantaa tilalle halvimmat sangat. Linssien suhteen se ei voi säästellä.

- Jalkakipu estää luonnollisesti lähes kaiken fyysisemmän palveluksen. Sano että polveen tai sääreen sattuu. Näitä on vaikea todentaa. Jos onnistut kerran saamaan vapautusta tällä perusteella, sitä voi hakea aina uudelleen esim. marssimista sisältävinä päivinä väittämällä, että jalka ei vieläkään kestä. Pieni ontuminen kävellessä lisää uskottavuutta.

- Selkäkipuakin on varsin vaikeata todistaa olemattomaksi. Ainakin nosto- ja kantovapautusta voi saada (hyödyllinen leireillä). Jos valittaa palveluksen alusta saakka säännöllisesti jalka- tai selkäkipuja niin pysyvä NKV tms. vapautus tai jopa B-mieheksi pääseminen on mahdollista. B-miehenä palvelus on kevyempää, joten sellaiseksi pääsemistä kannattaa yrittää, jos suinkin mahdollista.

- Vatsakipu, ripuli, pahoinvointi ja päänsärky ovat vaikeasti todennettavia vaivoja, joten niitä valittamalla saa kohtalaisen helposti vapautusta.

- Metsäleirillä voi ruokaa saadessaan jauhaa sitä hetken suussaan ja sitten ”oksentaa” ruuat pihalle. Tällöin voi päästä pois leiriltä ”mahatautisena”.

- Unettomuutta voi valittaa, ”en ole saanut kahtena yönä nukutuksi ja on kauhea väsymys”, tälläkin perusteella voi päästä sairaalan petiin huilimaan.

- Oppilaitosten pääsykokeisiin tai työpaikkahaastatteluun osallistumista varten voi saada vapaata, vaikka ei kokeisiin osallistuisikaan, ainakaan tosissaan.

- Jos leikkaat sanomalehdestä kuolinilmoituksen ja kerrot että vainaja oli "läheinen perheystävä", saatat saada lomaa "hautajaisiin menoa" varten.

- Jos sinulle ei ole tehty nielurisaleikkausta, ja kurkkusi on ollut paljon kipeä, niin yritä päästä leikkaukseen. Päivä tai pari sairaalassa, viikko tai pari kotihoitoa ja sen jälkeen vielä mahdollista saada vemppaa, kun valittaa että kurkku on vielä kipeä.

- Viisaudenhampaiden poistamisesta valtion laskuun armeijassa saa vemppaa, ehkä jopa kotihoitoa. Jos mahdollista, kannattaa poistattaa viisaudenhampaita yksi kerrallaan, jotta jokaisesta saa erikseen "sairaslomaa".

- Huonon tuloksen tekeminen tahallisesti palveluksen alussa olevassa Cooperin testissä ja muissa kuntotesteissä tuo monia etuja: pääseminen puolen vuoden palvelusajalla on todennäköisempää, pääset huonokuntoisten tasoryhmään liikuntakoulutuksessa (jolloin liikuntakoulutus on kevyempää), ja lisäksi selvästi tulostaan palvelusajan lopussa olevassa uudessa Cooper-testissä parantavat saavat kuntoisuusloman. Kun alla on palveluksen alussa tehty huono tulos, sitä on luonnollisesti helppoa parantaa ja ilmainen kuntsari napsahtaa tilille.

- Lomilla ollessa voi yrittää hankkia siviiliterveyskeskuksesta matkustuskieltoa. Jos onnistut saamaan sitä, sinun ei tarvitse palata kasarmille ajoissa, vaan viikonloppuloma venähtää pidemmäksi. Armeijan tyypit eivät voi asialle mitään, jos siviililääkäri antaa matkustuskieltoa terveydellisistä syistä. Edellä mainitut vaikeasti vääriksi todistettavat syyt kuten mahatauti/pahoinvointi sopivat myös matkustuskiellon hakemiseen.

- Kotihoito on luonnollisesti erittäin mukava keino hankkia ylimääräistä lomaa armeija-aikana. Kotihoitoa voi saada kun valittaa siviilielämän ongelmista, esim. väittää että tyttöystävä jätti ja se masentaa kovasti. Armeija suhtautuu nykyään melko vakavasti tällaisiin asioihin. Sitä ei sen tarkemmin tutkita, onko väite totta vai ei.

33

4141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha koira

      Täysin terveet ihmiset jotka yrittävät esittää sairasta aiheuttavat sen, että moni ihan oikeasti sairas jää ilman hoitoa.

      Monta hyvää taistelijaa on vammautunut pysyvästi, kun joku maanpetturi on feikannut terveydentilansa.

      Kuolema on ainoa oikeudenmukainen rangaistus maanpetturille.

      • myös armeijassa

        Jos oikeasti sairas jää ilman hoitoa, niin se on yksinomaan lääkärin vika, eikä hän voi vastuutaan muille vierittää millään tekosyillä.

        Sotilaslääkäri voi saada kuolemantuottamussyytteen, jos hän ei ole antanut sairaalle varusmiehelle hoitoa tai lepoa, ja käy huonosti.


      • Vanha koira
        myös armeijassa kirjoitti:

        Jos oikeasti sairas jää ilman hoitoa, niin se on yksinomaan lääkärin vika, eikä hän voi vastuutaan muille vierittää millään tekosyillä.

        Sotilaslääkäri voi saada kuolemantuottamussyytteen, jos hän ei ole antanut sairaalle varusmiehelle hoitoa tai lepoa, ja käy huonosti.

        Lain mukaan ehkä noin, mutta oikeuden mukaan ne movettajat ovat syyllisiä.

        Esimiehelle valehtelu on myös kiellettyä. Jos esimiehelle valehtelu aiheuttaa muille vahinkoa ja täten uhkaa koko Suomen puolustusta, niin se on ainakin minun mielestäni rangaistava teko. Ja ainoa oikea rangaistus tässä tapauksessa olisi kuolema.


      • näin on

        Olipa siinä asiallinen vastaus, Mieti miksi näin tapahtuu, ehkäpä asevelvollisuusjärjestelmä ei sittenkään vain sovi kaikille, jos niin moni kerran valahtelee sairauksiaan ja ei välitä asevelvollisuutensa suorittamisesta lainkaan...


      • reservin pioneeri
        näin on kirjoitti:

        Olipa siinä asiallinen vastaus, Mieti miksi näin tapahtuu, ehkäpä asevelvollisuusjärjestelmä ei sittenkään vain sovi kaikille, jos niin moni kerran valahtelee sairauksiaan ja ei välitä asevelvollisuutensa suorittamisesta lainkaan...

        Jos varusmiespalvelus näyttää ylitsepääsemättömän hankalalta, niin ei kannata valehdella muutaman päivän vapautuksen takia.

        Kannattaa myöntää itselleen asia ja keskustella vaikkapa komppanjan vääpelin kanssa, miten pitää menetellä lykkäyksen saamiseksi. Lykkäystä voidaan myöntää myös varusmiespalveluksen jo aloittaneille. Henkiset ongelmat ovat peruste lykkäyksen saamiselle. Tietysti yhtenä vaihtoehtona on lopullinen vapautus, mutta se vaatii lääkärin toteamusta pysyvästä palvelukseen kelpaamattomuudesta.

        Jos on suhteellisen normaali mies tai nainen, niin varusmiespalvelus ei tuota ongelmia. Itse en ole mikään supermies, mutta en kokenut inttiä niin pahaksi paikaksi kuin isot pojat ennalta antoivat ymmärtää. Jos varusmiespalvelusta ei pysty suorittamaan valehtelematta lääkärille ja itselleen, niin todellista vikaa varmasti on. Yleensä korvien välissä! Silloinkin kannattaa myöntää asia itselleen ja lääkärille. Sanoa suoraan että pää ei kestä tätä enää ja apua on saatava! On varusmiehen, varuskunnan, varuskuntasairaalan, lääkärin ja kaikkien etu, että valheeseen perustuvista vapautuksista päästään eroon. Mielummin pysyvä tai tilapäinen lykkäys kuin päivän tai parin vapautus usein, ilman ilmoitettua fyysistä syytä.

        Varusmiehet, ajatelkaa omaa etuanne. Ei mielenterveysongelmat ole mikään häpeä. Jos luonne ei kestä inttiä, hankkikaa apua. Se auttaa varmasti jokaista ja parantaa elämänlaatua varmasti. ;)


    • reservin pioneeri

      On varmasti kaikkien etu hakeutua siviliipalvelukseen, alkaa totaalikieltäytyjäksi tai yrittää hommata palveluskelpoisuusluokka C tai D, kun lähteä pelleilemään varuskuntasairaalaan.

      Normaali, terve ja fiksu nuori mies tai nainen selviää varusmiespalveluksestaan ilman valehtelua varuskunnan lääkärille. Varusmiespalvelu ei ole mikään mahdoton tehtävä. Jos terve varusmies ei sitä pysty suorittamaan varusmiespalveluaan ilman valheita, niin sitten todellakin vikaa on miehessä tai naisessa. Vika ei ole mahassa, polvessa eikä selässä kuumeesta puhumattakaan. Vika on korvien välissä. Ei missään muualla.

      Jos varusmiespalvelus olisi jotenkin epäinhimillistä, niin se olisi kielletty jo ajat sitten. Vaarini kertomukset asepalveluksestaan verrattuina omiin kokemuksiini osoittavat, että ei se armeija olekkaan niin paha paikka kuin joskus muinoin. Nykyään sallitaan enemmän kuin silloin.

      Jos oikeasti sairastuu, niin varuskuntasairaala on ensimmäinen paikka, josta hakea apua. Siellä sitten päätetään tarvitaanko keskussotilassairaalan apua. Jos olet oikeasti kipeä, niin hakeudu ilman muuta lääkärin vastaanotolle. Se on ainut oikea tapa toimia.

      Itse jouduin muutamaksi päiväksi veksiin, kun oli kuumetta 38 astetta. Kuumeen mittasi lääkäri digitaalisella mittarilla. Paranin kuitenkin nopeasti ja pääsin palamaan yksikkööni. Muita kokemuksia varuskuntasairaalasta ei minulla ole.

      Jos minussakin oli miestä suorittaa varusmiespalvuelus rehdisti ja rehellisesti, niin kyllä sinussakin on. Ei se vaadi mitään supermiehen psyykettä tai kroppaa. Terveellä järjellä ja kärsivällisyydellä pärjää hyvin.

      Rehellisyys maan perii! Valheella on lyhyet jäljet! ;)

    • palnd

      Itehän en oo vielä käyny hoitotunnilla vaikka olis pitäny tai olisin päässy. Pellejä semmoset on jotka ennen leiriä yrittää hakea vapautuksia vaikka niillä ei oo mitään.

    • kettunen

      mainioita ohjeita. Helpointa lienee kuitenkin vain väittää että jalka tai maha kipeä, jos pelkkään vemppaan tyytyy :)

      Mutta onhan se kieltämättä aivan järjetöntä, että itsenikin kaltaiset armeijalusmut ja vemppailijat tosiaan sinne armeijaan menevät ja vain sen takia, koska se on ylivoimaisesti helpoin vaihtoehto. Ainakin vempan voimalla :D

      Mutta eipä siinä mitään, saadaan tilastot pysymään papereissa hyvinä. Mutta ennenkaikkea: EVVK EVVK EVVK EVVK ohi on :D

    • helpommallakin pääsee

      Miksi tehdä tuollaista kun koko armeijan voi selvittää lyhyellä lääkärinvastaanotolla. C-paperit saa nykyisin lapsellisen helposti puhumalla vähän paskaa eikä tarvitse mennä armeijaan sohlaamaan ja pilaamaan siellä omasta halusta olevien motivaatiota.

    • vapautettu123

      mieluuten kun alkaa tollasia juttuja leikkimään

      • xdcfvg

        Siis nyt ei puhuta taloudellisesi, tai ajallisesti.

        Inttipaprit
        C-paperit

        Toki C:sä voi sanoa että on saanut vapautuksen vaikka selän takia, mutta jos joku haluukin nähä lautakunnan päätöksen (esim. työntajanta) niin ei ole hyvä asia kun siinä lukee "hullu" koska juuri muita sairauksia ei voi huijata helpolla


      • vapautettu123
        xdcfvg kirjoitti:

        Siis nyt ei puhuta taloudellisesi, tai ajallisesti.

        Inttipaprit
        C-paperit

        Toki C:sä voi sanoa että on saanut vapautuksen vaikka selän takia, mutta jos joku haluukin nähä lautakunnan päätöksen (esim. työntajanta) niin ei ole hyvä asia kun siinä lukee "hullu" koska juuri muita sairauksia ei voi huijata helpolla

        enää nykyään tollasia.. ja vaikka kyselisi niin en kyllä työskentelisi sellaselle moloperseelle sitten


    • dvd+r

      Mun mielestä se on ikävä kuulla miten paljon yritetään löytää erilaisia keinoja lusmuiluun, ja varsinkin semmoisten avulla, kuten masennus ym. Ku kuitenkin niihin on ruvettu nuorten hyvinvoinnin takia kiinnittämään enemmän huomiota armeijassa, ja sitten porukat käyttää sitä "huolenpitoa" hyväkseen. Tosi typerää. Ja ketjun aloittajalle sellainen kommentti tästä keinosta että "juu on hautajaiset": Miten ikinä kukaan pystyy käyttämään tuollaista vakavaa asiaa hyväkseen? Vain saadakseen itselleen päivän vapaata, valehtelee kamalalla tavalla. Sellaisten ihmisten täytyy olla jollain tavalla sydämettömiä.

      Miksi sitä armeijaa ei voi käydä edes suhtkoht kunnolla läpi, kun kerran on sen valinnut. Jos ei ole munaa siihen, niin valitsisi sitten kertaheitolla siviilipalveluksen. Muut siitä kärsii ku lusmut kuluttaa valtion varoja lepäämällä sairastuvalla joka ainoa mahdollinen hetki. Ei aina voi katsoa vaan oman etunsa hyväksi, välillä täytyy tehdä myös uhrauksia. Ei kaikki ole aina kivaa, mutta se kuka niistä epämieluisista asioista selviää nurisemalla, mutta tekemällä hommat loppuun niinku ne kuuluu tehdä...ne on niitä voittajia, niitä lisää tänne.

      Kiitos, tässä oli kaikki.

      • reservin pioneeri

        Asiallinen viesti - kumpa muutkin kirjoittelisivat niitä!

        Olen kanssasi täysin samaa mieltä.


      • käyttää
        reservin pioneeri kirjoitti:

        Asiallinen viesti - kumpa muutkin kirjoittelisivat niitä!

        Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

        noita ekassa viestissä mainittuja keinoja, niin tuskin tupa ja muutkaan kaverit pitkään kavereita on. Turpiin tulee saunan takana ja sit saakin oikeeta "sairaslomaa"


      • plöh

        voishan sinne sivariin muuten mennä mutta kun se kestää niin saatanan kauan, intissä pääsee alle puolella siitä ajasta.

        jos joku asia kuten armeija perustuu pakkoon, niin on turha odottaa että kaikilla olisi motivaatiota.


      • reservin pioneeri
        plöh kirjoitti:

        voishan sinne sivariin muuten mennä mutta kun se kestää niin saatanan kauan, intissä pääsee alle puolella siitä ajasta.

        jos joku asia kuten armeija perustuu pakkoon, niin on turha odottaa että kaikilla olisi motivaatiota.

        Armeija ei ole ainut vaihtoehto. Haluatko mennä a) vankilaan, B) armeijaan vai c) siviilipalvelukseen? Terveydellisistä syistä voi saada vapautuksen kokonaan.

        Jos todella ajattelee kaikista asioista negatiivisesti, niin kyllähän ne sellaiseksi muuttuu, jos eivät jo ole!

        Nyt riittää lapsellinen valitus! Ole aikuinen! Ole kuin mies, vaikka se ei olisikaan sinulle helppoa! Yritä edes!


      • plöh
        reservin pioneeri kirjoitti:

        Armeija ei ole ainut vaihtoehto. Haluatko mennä a) vankilaan, B) armeijaan vai c) siviilipalvelukseen? Terveydellisistä syistä voi saada vapautuksen kokonaan.

        Jos todella ajattelee kaikista asioista negatiivisesti, niin kyllähän ne sellaiseksi muuttuu, jos eivät jo ole!

        Nyt riittää lapsellinen valitus! Ole aikuinen! Ole kuin mies, vaikka se ei olisikaan sinulle helppoa! Yritä edes!

        En ole orjaluonne kuten jotkut, joten valitan niin kauan kuin on valittamiseen aihetta.

        Haluatko itsellesi A) syövän B) koleran vai C) ruton?

        mitäs jos ei halua mitään noista?


      • reservin pioneeri
        plöh kirjoitti:

        En ole orjaluonne kuten jotkut, joten valitan niin kauan kuin on valittamiseen aihetta.

        Haluatko itsellesi A) syövän B) koleran vai C) ruton?

        mitäs jos ei halua mitään noista?

        Ainakin olet itsekäs.

        Menkööt ne muut, kunhan minä pääsen helpommalla.

        Puolustakoot ne muut maata, kunhan minun ei tarvitse siihen osallistua.

        Taidat mennä siitä, mistä aita on matalin? No pysy vielä muutama vuosi äidin helmoissa kasvamassa. ;)


      • vapautettu123
        reservin pioneeri kirjoitti:

        Ainakin olet itsekäs.

        Menkööt ne muut, kunhan minä pääsen helpommalla.

        Puolustakoot ne muut maata, kunhan minun ei tarvitse siihen osallistua.

        Taidat mennä siitä, mistä aita on matalin? No pysy vielä muutama vuosi äidin helmoissa kasvamassa. ;)

            On helppo hyväksyä järjettömätkin asiat kun on ryhmäpaineen alaisena. Asioiden kyseenalaistaminen on hankalaa, jos ei ole ketään tukena. Lyhyestä virsi kaunis, joukossa tyhmyys tiivistyy. Suomessa enemmistö käy asepalveluksen piti siitä tai ei. Monilta tutuiltani olen kuullut, että he käyvät asepalveluksen vain sen takia, että kaikki muutkin käyvät sen.

        En ole mitenkään yllättynyt, että vapautuspäätöksestä kerrottuani eräät koulutoverit alkoivat härnätä ja suoltaa loukkauksia niskaani viikkojen ajan. Olen tuntenut nämä kyseiset henkilöt jo vuosien ajan ja pystyn sanomaan, että he ovat pahimpia mielistelijöitä vailla omaa itsetuntoa. En tiedä kumpi on suurempi "pelkuri" tässä asiassa, Minä vapautukseni takia vaiko kiusaajani ennakkoluuloihin tukeutumisesta.

        On helppo haukkua mammanpojaksi ja ties miksi, kun ei anna toisten ajatuksille arvoa. Meille kaikille on suollettu samaa maanpuolustusintoa lapsuudestamme saakka koulun, vanhempien ja ties kenen toimesta. Ihminen on pohjimmiltaan laumaeläin, joten eipä mikään ihme jos itsenäisestä ajattelusta rangaistaan.

        Minä olen halunnut ainoastaan rauhaa, mutta näyttää siltä, ettei muilla ihmisillä ole tarpeeksi rohkeutta toimia ja ajatella itsenäisesti, jotta rauha voitaisiin saavuttaa. "Armeijassa pojista tehdään miehiä" tarkoittaa siis varmaankin laumaeläimeksi kasvua, käskyjen sokeaa tottelemista. Mutta ei hätää, ehkäpä sinäkin reservin pioneeri vanhemmiten viisastut ja alat ajattelemaan itsenäisesti omin neuvoin.


      • reservin pioneeri
        vapautettu123 kirjoitti:

            On helppo hyväksyä järjettömätkin asiat kun on ryhmäpaineen alaisena. Asioiden kyseenalaistaminen on hankalaa, jos ei ole ketään tukena. Lyhyestä virsi kaunis, joukossa tyhmyys tiivistyy. Suomessa enemmistö käy asepalveluksen piti siitä tai ei. Monilta tutuiltani olen kuullut, että he käyvät asepalveluksen vain sen takia, että kaikki muutkin käyvät sen.

        En ole mitenkään yllättynyt, että vapautuspäätöksestä kerrottuani eräät koulutoverit alkoivat härnätä ja suoltaa loukkauksia niskaani viikkojen ajan. Olen tuntenut nämä kyseiset henkilöt jo vuosien ajan ja pystyn sanomaan, että he ovat pahimpia mielistelijöitä vailla omaa itsetuntoa. En tiedä kumpi on suurempi "pelkuri" tässä asiassa, Minä vapautukseni takia vaiko kiusaajani ennakkoluuloihin tukeutumisesta.

        On helppo haukkua mammanpojaksi ja ties miksi, kun ei anna toisten ajatuksille arvoa. Meille kaikille on suollettu samaa maanpuolustusintoa lapsuudestamme saakka koulun, vanhempien ja ties kenen toimesta. Ihminen on pohjimmiltaan laumaeläin, joten eipä mikään ihme jos itsenäisestä ajattelusta rangaistaan.

        Minä olen halunnut ainoastaan rauhaa, mutta näyttää siltä, ettei muilla ihmisillä ole tarpeeksi rohkeutta toimia ja ajatella itsenäisesti, jotta rauha voitaisiin saavuttaa. "Armeijassa pojista tehdään miehiä" tarkoittaa siis varmaankin laumaeläimeksi kasvua, käskyjen sokeaa tottelemista. Mutta ei hätää, ehkäpä sinäkin reservin pioneeri vanhemmiten viisastut ja alat ajattelemaan itsenäisesti omin neuvoin.

        Kunhan ei sotketa itsenäistä ja itsekästä ajattelua keskenään.

        Monelle nuorelle miehelle tekee hyvää mennä inttiin. Etenkin heille, jotka eivät ole olleet yhtään yötä poissa kotoa. Sellaisiakin varmasti on. Kyllä armeijassa oppii joissain asioissa itsenäisyyttäkin ja vastuuta.

        Vastuusta esimerkkejä!

        Jokainen vastaa varustuksestaan. Tavaroita ei saa kadottaa eikä hajottaa. Tahallisissa tilanteissa hajonneet tai kadonneet tavarat joutuu varusmies korvaamaan itse. Valtion vahingoksi vahingot.

        Jos varumies N saa tehtävän, niin hän on sen tehtävän suorittamisesta vastuussa.

        Esim: Varusmies N saa tehtäväkseen hakea traktorilla (jossa kärry) kenttälounaan muonituskeskuksesta. Lounaan on oltava metsässä klo 11.30. Varusmies on vastuussa, että lounas on metsässä klo 11.30. Hän ei voi lähteä hakemaan lounasta esim. klo 12.00.

        Itsenäistymisestä esimerkkejä!

        Armeijassa ei ole äiti petaamassa vuodetta. Se pitää tehdä itse. Itse joutuu pitämään kaappinsa järjestyksessä (tarkastuksia, etenkin vapaille lähdettäessä). Sosiaalisuutta oppii myös. Tuvan joutuu jakamaan usean henkilön kesken. Muut pitää oppia ottamaan huomioon. Yhteistyötä oppii myös. Taisteluparin toiminnassa tehdään yhteistyötä parin kanssa. Joissain tehtävissä koko ryhmän on toimittava hyvin yhteen. jne. jne.

        Yhteiskunnassa ei aina voi toimia itsenäisen ajattelun pohjalta. Erillaisia lakeja ja muita määräyksiä on paljon. Millainenkohan olisi liikenne, jos siellä kaikki ajattelisi itsenäisesti tai itsekkäästi? Onneksi on säännöt, joiden mukaan toimia. Punainen valo tarkoittaa pysähtymistä jne. jne.


      • jonahh
        vapautettu123 kirjoitti:

            On helppo hyväksyä järjettömätkin asiat kun on ryhmäpaineen alaisena. Asioiden kyseenalaistaminen on hankalaa, jos ei ole ketään tukena. Lyhyestä virsi kaunis, joukossa tyhmyys tiivistyy. Suomessa enemmistö käy asepalveluksen piti siitä tai ei. Monilta tutuiltani olen kuullut, että he käyvät asepalveluksen vain sen takia, että kaikki muutkin käyvät sen.

        En ole mitenkään yllättynyt, että vapautuspäätöksestä kerrottuani eräät koulutoverit alkoivat härnätä ja suoltaa loukkauksia niskaani viikkojen ajan. Olen tuntenut nämä kyseiset henkilöt jo vuosien ajan ja pystyn sanomaan, että he ovat pahimpia mielistelijöitä vailla omaa itsetuntoa. En tiedä kumpi on suurempi "pelkuri" tässä asiassa, Minä vapautukseni takia vaiko kiusaajani ennakkoluuloihin tukeutumisesta.

        On helppo haukkua mammanpojaksi ja ties miksi, kun ei anna toisten ajatuksille arvoa. Meille kaikille on suollettu samaa maanpuolustusintoa lapsuudestamme saakka koulun, vanhempien ja ties kenen toimesta. Ihminen on pohjimmiltaan laumaeläin, joten eipä mikään ihme jos itsenäisestä ajattelusta rangaistaan.

        Minä olen halunnut ainoastaan rauhaa, mutta näyttää siltä, ettei muilla ihmisillä ole tarpeeksi rohkeutta toimia ja ajatella itsenäisesti, jotta rauha voitaisiin saavuttaa. "Armeijassa pojista tehdään miehiä" tarkoittaa siis varmaankin laumaeläimeksi kasvua, käskyjen sokeaa tottelemista. Mutta ei hätää, ehkäpä sinäkin reservin pioneeri vanhemmiten viisastut ja alat ajattelemaan itsenäisesti omin neuvoin.

        "vapautuspäätöksestä kerrottuani eräät koulutoverit alkoivat härnätä ja suoltaa loukkauksia niskaani viikkojen ajan"


        Kuten totesit, monet käyvät armeijan vain yhteiskunnan painostuksen takia, vaikka se ei kiinnostaisi yhtään. Luulenpa että nuo härnääjätkin olisivat erittäin mielellään ottaneet vapautuksen vastaan ja kiukuttelu johtuu siitä, että he joutuvat armeijaan, eivätkä uskalla itse hankkia vapautusta, vaikka mieli tekisi. Toki arvostelulle keksitään jokin muu perustelu.

        Jos haluat vittuilla vastaan niin toteat vain lupsakasti, että on se hyvä kun ei tarvi inttiin mennä - ja johan taas urpoja harmittaa.


      • reservin pioneeri
        jonahh kirjoitti:

        "vapautuspäätöksestä kerrottuani eräät koulutoverit alkoivat härnätä ja suoltaa loukkauksia niskaani viikkojen ajan"


        Kuten totesit, monet käyvät armeijan vain yhteiskunnan painostuksen takia, vaikka se ei kiinnostaisi yhtään. Luulenpa että nuo härnääjätkin olisivat erittäin mielellään ottaneet vapautuksen vastaan ja kiukuttelu johtuu siitä, että he joutuvat armeijaan, eivätkä uskalla itse hankkia vapautusta, vaikka mieli tekisi. Toki arvostelulle keksitään jokin muu perustelu.

        Jos haluat vittuilla vastaan niin toteat vain lupsakasti, että on se hyvä kun ei tarvi inttiin mennä - ja johan taas urpoja harmittaa.

        Jos vapautukselle on totuuteen perustuvat syyt, niin silloin ei pidä alkaa vapautuksesta vittuilemaan.

        Jos vapautus perustuu valheisiin ja teeskentelyyn, niin ainakin itsekkääksi ja lusmuksi voi haukkua syystä.

        On siis ihan eri asia nimitellä rehellisesti vapautettuja kuin teeskentelemällä vapautettuja asevelvollisia. Minkäänlainen kateus yms. ei anna lupaa herjata rehellisesti vapautettuja asevelvollisia. Se on väärin.

        Minun mielestäni huijarin vapautuksen voi kyseenalaistaa potematta huonoa omaa tuntoa. Kukaan järkevä ihminen ei voi olla kateellinen vapautuksen saaneille. Rehellisesti vapautetuilla on jokin sairaus syynä vapautukseen. Voiko sairaille ihmisille olla kateellinen? Valheella ja teeskentelyllä vapautetut ovat itsekkäitä. Voiko itsekkäälle ihmiselle olla kateellinen? Kukaan järkevä ihminen ei halua olla itserakas ja itsekäs. Jos on ei voi olla tasapainoinen ja järkevä!

        Kyseenalaistakaa huijatut vapautukset! Jättäkää rauhaa rehellisesti vapautetut! ;)


    • dvd+r

      Ymmärrän kyllä hyvin tietysti senkin että kun se on pakko sinne mennä, eikä motivaatiota löydy, niin sitä usein menee helpoimmalla mahdollisella keinolla. Ja itseni on tietysti helppo naisena tässä ihmetellä miksi se on niin vaikea olla siellä, koska itse olen täysin motivoitunut sinne lähtemään parin vuoden päästä. Se on sinulle varmaan vähän sama asia kuin minulle lukiossa ruotsin opiskelu. Koska inhoan ruotsia kielenä (nyt en halua loukata täällä olijoita), ja se on pakollista, yritän mennä mahdollisimman helpolla. En tee tehtäviä, mölyän tunnilla jne. sekä yritän vain päästä läpi, eli saada sen viitosen kokeesta. Tässä mielessä on myös itselläni kasvettavaa. Enkä nyt yritä löytää syitä, miten oma tekemiseni olisi sinun tekemistäsi "ei niin valtion varoja kuluttavaa". Mutta sellaisen mahdollisesti joidenkin mielestä sairaan vinkin annan nyt henkilöille jotka lukevat tätä keskustelua, eivätkä ole kovin innoissaan armeijaan menosta. Jotta teillä itsellännekin elämä olisi helpompaa, ruinatkaa kaikilla mahdollisilla syillä ennen inttiä vapautusta siitä hommasta. Niin ei tarvitse sinne mennä toisten elämää vaikeuttamaan ja valtion varoja kuluttamaan. Kyllä noi samat keinot varmaan käyvät ennen inttiin menoakin, esim. kovasti masentanut, eikä tunnu että se helpottaisi yhtään armeijassa. Voin henkisesti hyvin pahoin..jne..

      Kiitos, olen puhunut.

      • reservin pioneeri

        Mielummin vapautus ennen kuin lyhyitä vapauksia valehdellen varuskuntasairaalasta.


    • Varoitus

      Yksi jätkä aikoinaan hankki useita kertoja vapautuksia valittamalla ripulia kunnes lääkintäeverstiluuntantti kyllästyi ja pisti kumihaskat käteen ja teki kaverille rektaalitähystyksen joka kerta kun jannu tuli varuskuntasairaalaan valittamaan ripulia.

      Kummasti ripuli parani jo yhden rektaalitähystyksen jälkeen johon oli pakko mennä kun lääkintäeverstiluuntantti uhkasi, että jos mies kieltäytyy tästä lääketieteellisestä toimenpiteestä seuraava aste on sotilaalliset kurinpitomenettelyt / oikeustoimet. Pinnari valitsi sormien ja tähystys instrumenttien työntämisen syvälle anaaliinsa ennemmin kuin oikeustoimet. :D :D

      • henkka

        ... että tuo tuntuu kovinkaan mukavalta...


      • vanha vänrikki

        Samanlainen rektaalitähystys tehdään kaikille alokkaille, ei se liity mitenkään vapautuksiin.


      • reservin pioneeri
        vanha vänrikki kirjoitti:

        Samanlainen rektaalitähystys tehdään kaikille alokkaille, ei se liity mitenkään vapautuksiin.

        Tähystyksiä tehdään ainoastaan, jos epäillään jotain sairautta. On siis oltava oireita, jotka viittaavat sairauteen ennen kuin tähystys tehdään.

        Kutsuntatarkastus on luokkaa pituus, paino, näkö... Kysytään onko mitään todettuja sairauksia? Onko terveydellisiä ongelmia/vaivoja? Mitataan verenpaine, kuunnellaan sydän, keuhkot.... jne. jne.


      • Varoitus
        reservin pioneeri kirjoitti:

        Tähystyksiä tehdään ainoastaan, jos epäillään jotain sairautta. On siis oltava oireita, jotka viittaavat sairauteen ennen kuin tähystys tehdään.

        Kutsuntatarkastus on luokkaa pituus, paino, näkö... Kysytään onko mitään todettuja sairauksia? Onko terveydellisiä ongelmia/vaivoja? Mitataan verenpaine, kuunnellaan sydän, keuhkot.... jne. jne.

        Tässä tapauksessa ne oireet olivat kuukausia jatkuneet dokumentoidut ripuli ongelmat, jotka johtivat anaalitutkimuksiin.


      • reservin pioneeri
        Varoitus kirjoitti:

        Tässä tapauksessa ne oireet olivat kuukausia jatkuneet dokumentoidut ripuli ongelmat, jotka johtivat anaalitutkimuksiin.

        Lainaus vanhan vänrikin viestistä:

        " ... Samanlainen rektaalitähystys tehdään kaikille alokkaille, ei se liity mitenkään vapautuksiin. ... "

        Tähän viestiin kirjoitin vastaukseksi viestin otsikolla: "Alkaa olla vanha vitsi!"

        Vastausviestissäni kirjoitin seuraavaa: "Tähystyksiä tehdään ainoastaan, jos epäillään jotain sairautta. On siis oltava oireita, jotka viittaavat sairauteen ennen kuin tähystys tehdään. ... "

        Tietenkin lääketietellisistä syistä tehdään tähystyksiä. On selvää, että jotkin oireet vaativat tähystyksen. On kuitenkin selvää, jos oireita ei ole ei tähystyksiä tehdä tarkastusmielessä kaikille alokkaille tai varusmiehille. Ei minullekkaan tehty mitään tähystyksiä intissä.

        Tähystyksiä tehdään, mutta ei huvinvuoksi. ;)


      • reservin pioneeri
        reservin pioneeri kirjoitti:

        Lainaus vanhan vänrikin viestistä:

        " ... Samanlainen rektaalitähystys tehdään kaikille alokkaille, ei se liity mitenkään vapautuksiin. ... "

        Tähän viestiin kirjoitin vastaukseksi viestin otsikolla: "Alkaa olla vanha vitsi!"

        Vastausviestissäni kirjoitin seuraavaa: "Tähystyksiä tehdään ainoastaan, jos epäillään jotain sairautta. On siis oltava oireita, jotka viittaavat sairauteen ennen kuin tähystys tehdään. ... "

        Tietenkin lääketietellisistä syistä tehdään tähystyksiä. On selvää, että jotkin oireet vaativat tähystyksen. On kuitenkin selvää, jos oireita ei ole ei tähystyksiä tehdä tarkastusmielessä kaikille alokkaille tai varusmiehille. Ei minullekkaan tehty mitään tähystyksiä intissä.

        Tähystyksiä tehdään, mutta ei huvinvuoksi. ;)

        niin ja alokastarkastuksessa tietenkin rektaalitarkastus kuitenkin tehdään jokaiselle, mutta tämän jälkeen siis ainoastaan erityisestä syystä


    • ajankohtaisia

      ohjeita, lukekaa huolella alokkaat ja tulevat sellaiset :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8791
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe