murtuma sääriluussa?

kp.

Oon tossa reilu viikko sitten ilmeisesti kolauttanut sääreni tosi kovaa johonkin.
Ensin turpos aika reilusti, mutta turvotus laski nopeasti. Nyt on viikon verran ollu kipeänä sääri, välillä siitä kohasta mikä kolahtanu ja välillä vähä isommaltaki alueelta. Ei mitenkään sietämätöntä kipua, kävely onnistuu ontumatta, autolla ajo sujuu ja kaiken pystyy tehdä normaalisti, mutta kipeä kuitenkin. Onkohan mahdollista, että siellä on pieni hiusmurtuma sääriluussa..? Ens viikolla menossa kyllä lääkäriin mut jos jollain tapahtunu vastaavaa niin kertokaahan jotain.. kauan kesti parantua yms.. kiitoksia

7

15980

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epäilen,

      että niin vähäisillä kivuilla olisi sääriluun murtuma.

      Minulle nim. sattui vuosi sitten omituinen tapaus. Menin illalla nukkumaan terveen jalan kanssa ja aamulla ylösnoustessani vasemmassa jalassa oli kova kipu polvesta vähän alaspäin ulkoreunassa. Se oli niin kipeä, etten ontumatta pystynyt kävelemään ja sekin oli vaikeaa. Olin ihan ihmeissäni, enkä pystynyt paljonkaan lisääntyvän kivun vuoksi liikkumaan.
      Ajattelin kuitenkin, että odotan jonkin aikaa, jos vaikka paranisi yht´äkkiä, kuten oli tullutkin. Eipä vaan parantunut. Odotin varmaan toista viikkoa, ennenkuin menin terveyskeskuslääkärille akuuttiaikana aamulla.

      Lääkäri epäili veritulppaa ja verikoekin osoitti hiukan siihen suuntaan.

      Minut lähetettiin TYKS:iin ultraäänitutkimuksiin ja siellä makasin koko päivän käytävällä ihmispaljoudessa. Veritulppaa ei ollut. Lääkkeeksi Buranaa ja kotiin. Jalka oli niin kipeä, etten olisi päässyt kävelemään ulko-ovelle, ellei sairaala-apulainen olisi auttanut.

      Minulla oli sitten parin päivän kuluttua varattu sairaala-aika Paimion sairaalasta uniapneatutkimuksia varten. Jalka oli siinä vaiheessa niin tuskallisen kipeä, etten pystynyt juurikaan ilman jotain tukea liikkumaan.

      Onneksi siitä otettiin röntgenkuva.
      Pari naislääkäriä tuli kierrokselle ja heillä oli kuvat mukanaan. He katsoivat ja katsoivat, eivätkä löytäneet mitään epänormaalia. Yht´äkkiä toinen hoksasi, että siellä on, kuin onkin pohjeluussa murtuma. Pohjeluuhan on ihan pieni luu sääriluuhun verrattuna. Eli omiin kipuihini nähden kuvittelisin, ettei sääriluun murtuman kanssa pystyisi tekemään kaikkea, mitä sinä pystyt.

      Minulla murtuma oli sellainen, että sille ei tarvinnut tehdä mitään, kun se oli niin hyvässä asennossa. Parani aikaa myöten muutaman viikon kuluttua itsestään.

      Kysymyksessä oli ilm. rasitusmurtuma, kun minulla on ainakin 15 vuotta ollut selässä oikealla puolella niin paljon kipuja, että olen rasittanut enemmän vasenta jalkaa. Virheasento on ajanmittaan saanut ohuen luun murtumaan.
      Osteoporoosista ei ollut kysymys.

      En tiedä oliko näistä tiedoista mitään apua, mutta ehkäpä voit ainakin arvioida oman kipusi määrää.

      • kp.

        toi murtuminen aika "isolta" kuulostaa omaankin korvaan, kun sääriluu kuitenkin iso ja painoa kantava luu. No, täytyy toivoa että ei tosiaan oo mitään vakavampaa sattunu siinä. Kai se on lääkärillä näytettävä jos ei kipu nyt lopu ni sieltä saa jotain varmaa tietoa sitten.
        Tänään muuten vaihdoin perus harsositeen liimasiteeseen, joka tukee paljon paremmin ja heti oli vieläkin parempi kävellä eikä kipua pahemmin edes tuntunut.
        Kiitoksia vain vastauksesta, ainakin toi positiivisia ajatuksia :)


    • Murtuma123

      Ei ole murtumaa... Mulla murtui sääriluu ja meni 4kk parantua kokonaan

      • kauansitten

        Aloittajan murtuma on jo varmaan 12 vuodessa parantunut.


      • Toipilas
        kauansitten kirjoitti:

        Aloittajan murtuma on jo varmaan 12 vuodessa parantunut.

        Siltikin autoi ainakin itseäni tämä vastaus vielä näin vuosienkin päästä!


      • jäiepäselväksi
        Toipilas kirjoitti:

        Siltikin autoi ainakin itseäni tämä vastaus vielä näin vuosienkin päästä!

        Millä lailla tuo auttoi?


    • Merenkävijä

      Viime torstai-iltana laivalla Saksasta Ruotsiin unohdin n. 20 senttiä korkean kynnyksen olemassaolon astuessani kylppäristä hyttiin! Mäiskähdin kovalle lattialle oikealle lonkalleni ja otin vastaan vielä oikealla peukalolla ja kämmenen sisäpuolella. Karmea kipu sääressä, lonkassa ja peukalon nivelessä ja ylös en päässyt enää omin voimin. Säären ja peukalonivelen turvotus alkoi heti, kipu oli sietämätön etenkin sääressä. Kävelemään ei pystynyt mutta istumaan ja nukkumaan vasemmalla puolella kylläkin särkylääkkeiden avulla. Voltaren geeliä myös hierottiin sääreen ja peukaloon. Aamulla selvisi että lonkka ei ainakaan ole murtunut mutta säärestä en ollut niin varma. Purserin avustuksella rullatuoliin ja autokannelle ja eteenpäin - onneksi oli mies mukana! Ajattelin että katsotaan miten asia kehittyy ja yritetään päästä kotiin. Nyt olen perjantaista asti vaivalloisesti liikkunut rullaattorin ja keppien kanssa, kipu on lieventynyt mutta silti kova ja säären ja peukalon turvotus vähentynyt, ei mustelmia näkyvissä. Säären asento näyttää olevan OK ja pystyn jo suoristamaan säären melkeinpä kokonaan rullaattorin kanssa seisoessa (äidin rullaattori). Nyt siis 6. päivä onnettomuudesta ja alan epäillä että pitäisi silti mennä kuvaukseen kun kipu säären ulkopuolella ei ole vähentynyt sitten ensimmäisen yön, voltaren geeli, parasetamooli, aspiriini kyllä lievittävät. Yöt olen pystynyt nukkumaan. Voisiko sääressä sittenkin olla murtuma?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2255
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      68
      1897
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1705
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1631
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1594
    6. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      145
      1563
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1504
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1208
    Aihe