Elintarvike-ekonomia

hotellijohtaja

Wannabe-hotellinjohtaja... Kun Haaga Instituuttiin on niin vaikeeta päästä, niin suunnitelen tässä Plan-B:ksi lukemaan Viikkiin Elintarvike-ekonomiaa.

Kaverini sisko pääsi S-ryhmän treinee-ohjelmaan ravintolapuolelle, ja hän on opiskellut Viikissä Elintarvike-ekonomiaa.

Onko kenelläkään tietoa, minkälaista opiskelu on käytännössä? Ilmeisesti jotakin markkioinnin ja laskentatoimen välimaastossa? Onko samanlaista kuin Kauppakorkeessa?

6

5614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mörkkis

      Olen 7. vuoden elintarvike-ekonomian opiskelija ja kyllä opiskelu käytännössä on pitkälti laskentatoimi-markkinointi-liikkeenjohtomeininkiä( pikkaisen elintarviketieteitä, kytännössä elintarviketeknologiaa). Varmaankin hieman helpompaa kuin kauppiksessa, mutta vaatii enemmän analyyttista(tai teoreettista) ajattelua kuin ammattikorkeassa opiskelu. Näin ollen meininki ei ole niin rento ja avarakatseinen kuin ravintola-alan ammattikorkeassa, mutta kyllä siellä Haagassakin saa muutamia kursseja suorittaa...

      • Minnes sitten?

        Hotelliala kiinnostaisi myös.. kuulin, että yliopistolta valmistuneet "resto´nomit" revitään käsistä esim. s-ketjun treinee-ohjelmaan pääsee varmasti. Miten on?

        Itsellä takana amk-tason ravintolanjohtajan koulutus, mutta työt täysin kiven alla. Pizzeriaan pääsee tiskaamaan, mutta polku johtajaksi on kivinen ja pitkä (niinkun ravintola-alalla aina). Haluaisin löytää oikopolun kunnon töihin, jossa saiai jotakin haastettakin.

        Olen ymmärtänyt, että voin hakea esim. Viikkiin hotelli/suurkeittiö-puolelle, koska mulla on jo amk-tutkinto. YO ei tarvitse välttämättä olla, ok?


      • Kohta valmis
        Minnes sitten? kirjoitti:

        Hotelliala kiinnostaisi myös.. kuulin, että yliopistolta valmistuneet "resto´nomit" revitään käsistä esim. s-ketjun treinee-ohjelmaan pääsee varmasti. Miten on?

        Itsellä takana amk-tason ravintolanjohtajan koulutus, mutta työt täysin kiven alla. Pizzeriaan pääsee tiskaamaan, mutta polku johtajaksi on kivinen ja pitkä (niinkun ravintola-alalla aina). Haluaisin löytää oikopolun kunnon töihin, jossa saiai jotakin haastettakin.

        Olen ymmärtänyt, että voin hakea esim. Viikkiin hotelli/suurkeittiö-puolelle, koska mulla on jo amk-tutkinto. YO ei tarvitse välttämättä olla, ok?

        Restonomin papereilla voit hakea elintarvike-ekonomiaan jonkinlaisessa erityisvalinnassa tai sitten ihan vaan pääsykokeiden kautta. Surffaile yliopiston sivuille (maat.metsät.tdk, taloustieteen laitos, elintarvike-ekonomia) ja jos kaipaat lisäinfoa niin sieltä löytyy henkilöt ja numerot joista voi yrittää.
        Mitä opintoihin tulee, niin hyvin paljon samaa on kuin kauppakorkeassa. Painotus on toki toisenlainen elintarviketieteiden osalta. Proffa ja laitoksen muu henkilökunta on mukavaa ja helposti lähestyttävää, ja yhteistyötä kauppakorkeakoulujen ja Haaga Instituutin kanssa tehdään melko paljon. Esim kursseja kauppakorkeakouluista saa suorittaa hyvin pienellä byrokraattisella pinnistelyllä :)
        Itse luin Hankenilta markkinointia ja HSE:sta johtamista, ja täytyy sanoa että ei se taso ole sen helpompi tai vaikeampi missään näistä kouluista. Enemmän kurssikohtaista kuinka paljon töitä joutuu tekemään. Yllättävää kyllä, mielestäni peruskurssit olivat kautta linjan raskaampia kuin aine- ja syventävien opintojen kurssit.
        Itselläni alkaa gradu olla valmis, ja olen käynyt nimenomaan sen hot.rav. erikoistumislinjan. Lisäksi olen tehnyt hot.rav. alan töitä opintojeni ohessa, ja sitä työkokemusta pidän ihan ensisijaisen tärkeänä jos alan suunnittelu- ja johtotehtäviin haluaa. Pitää tietää ja ymmärtää mitä kentällä, asiakaspinnassa tapahtuu ja kyetä katsomaan asioita myös asiakas vs. palvelija -näkökulmasta.
        Voin suositella Viikkiä ja EE:n opiskelua lämpimästi, mutta hanki ihmeessä siinä ohessa myös monipuolista työkokemusta! Mikään 'automaattisesti hotellinjohtajaksi' -koulu se ei ole. Kyllä ne valmiudet niihin hommiin hankitaan pelkkää koulutusta laajemmalla kokemuksella.


      • s-ryhmässä
        Kohta valmis kirjoitti:

        Restonomin papereilla voit hakea elintarvike-ekonomiaan jonkinlaisessa erityisvalinnassa tai sitten ihan vaan pääsykokeiden kautta. Surffaile yliopiston sivuille (maat.metsät.tdk, taloustieteen laitos, elintarvike-ekonomia) ja jos kaipaat lisäinfoa niin sieltä löytyy henkilöt ja numerot joista voi yrittää.
        Mitä opintoihin tulee, niin hyvin paljon samaa on kuin kauppakorkeassa. Painotus on toki toisenlainen elintarviketieteiden osalta. Proffa ja laitoksen muu henkilökunta on mukavaa ja helposti lähestyttävää, ja yhteistyötä kauppakorkeakoulujen ja Haaga Instituutin kanssa tehdään melko paljon. Esim kursseja kauppakorkeakouluista saa suorittaa hyvin pienellä byrokraattisella pinnistelyllä :)
        Itse luin Hankenilta markkinointia ja HSE:sta johtamista, ja täytyy sanoa että ei se taso ole sen helpompi tai vaikeampi missään näistä kouluista. Enemmän kurssikohtaista kuinka paljon töitä joutuu tekemään. Yllättävää kyllä, mielestäni peruskurssit olivat kautta linjan raskaampia kuin aine- ja syventävien opintojen kurssit.
        Itselläni alkaa gradu olla valmis, ja olen käynyt nimenomaan sen hot.rav. erikoistumislinjan. Lisäksi olen tehnyt hot.rav. alan töitä opintojeni ohessa, ja sitä työkokemusta pidän ihan ensisijaisen tärkeänä jos alan suunnittelu- ja johtotehtäviin haluaa. Pitää tietää ja ymmärtää mitä kentällä, asiakaspinnassa tapahtuu ja kyetä katsomaan asioita myös asiakas vs. palvelija -näkökulmasta.
        Voin suositella Viikkiä ja EE:n opiskelua lämpimästi, mutta hanki ihmeessä siinä ohessa myös monipuolista työkokemusta! Mikään 'automaattisesti hotellinjohtajaksi' -koulu se ei ole. Kyllä ne valmiudet niihin hommiin hankitaan pelkkää koulutusta laajemmalla kokemuksella.

        Niin, lisäyksenä edelliseen ee-lukijana voin myös todeta, että se hotelli&ravintolapuoli työllistää aika hyvin tällä koulutuksella. Kavereita on päässyt hyviin hommiin esim. S-ryhmän trainee-ohjelman kautta.

        Elintarvike-ekonomia antaa mielestäni paremmat valmiudet hot/rav puolelle kuin kauppakorkea. Meillä on aineopinnoissa niin paljon "käytännön" aineita elintarvikepuolelta. Ekonomin tutkinto on yksinkertaisempi ja puhdas taloustutkinto.


      • Ekonomi
        s-ryhmässä kirjoitti:

        Niin, lisäyksenä edelliseen ee-lukijana voin myös todeta, että se hotelli&ravintolapuoli työllistää aika hyvin tällä koulutuksella. Kavereita on päässyt hyviin hommiin esim. S-ryhmän trainee-ohjelman kautta.

        Elintarvike-ekonomia antaa mielestäni paremmat valmiudet hot/rav puolelle kuin kauppakorkea. Meillä on aineopinnoissa niin paljon "käytännön" aineita elintarvikepuolelta. Ekonomin tutkinto on yksinkertaisempi ja puhdas taloustutkinto.

        Ekonomi ei muuten sitten ole ´tutkinto´...
        Ekonomin tittelia voi käyttää kauppatieteiden maisterin tutkinnon suorittaneet.

        T. Ekonomi


      • on oikea...
        Ekonomi kirjoitti:

        Ekonomi ei muuten sitten ole ´tutkinto´...
        Ekonomin tittelia voi käyttää kauppatieteiden maisterin tutkinnon suorittaneet.

        T. Ekonomi

        titteli yliopistosta valmistuneille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.

      Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.
      Terveys
      321
      7635
    2. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      66
      2176
    3. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      177
      1856
    4. epäonnen perjantain rikos yritys

      onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä
      Kajaani
      16
      1392
    5. Onko kaivattusi täysin vietävissä ja

      vedätettävissä?
      Ikävä
      112
      1287
    6. Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"

      Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1261
    7. Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa

      - Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 18
      Maailman menoa
      170
      1231
    8. RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.

      Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j
      Puolanka
      57
      1186
    9. Kirjoitin sinulle koska

      tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j
      Ikävä
      41
      1081
    10. Martina pääsee upeisiin häihin

      Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      290
      1029
    Aihe