Wannabe-hotellinjohtaja... Kun Haaga Instituuttiin on niin vaikeeta päästä, niin suunnitelen tässä Plan-B:ksi lukemaan Viikkiin Elintarvike-ekonomiaa.
Kaverini sisko pääsi S-ryhmän treinee-ohjelmaan ravintolapuolelle, ja hän on opiskellut Viikissä Elintarvike-ekonomiaa.
Onko kenelläkään tietoa, minkälaista opiskelu on käytännössä? Ilmeisesti jotakin markkioinnin ja laskentatoimen välimaastossa? Onko samanlaista kuin Kauppakorkeessa?
Elintarvike-ekonomia
6
5687
Vastaukset
- Mörkkis
Olen 7. vuoden elintarvike-ekonomian opiskelija ja kyllä opiskelu käytännössä on pitkälti laskentatoimi-markkinointi-liikkeenjohtomeininkiä( pikkaisen elintarviketieteitä, kytännössä elintarviketeknologiaa). Varmaankin hieman helpompaa kuin kauppiksessa, mutta vaatii enemmän analyyttista(tai teoreettista) ajattelua kuin ammattikorkeassa opiskelu. Näin ollen meininki ei ole niin rento ja avarakatseinen kuin ravintola-alan ammattikorkeassa, mutta kyllä siellä Haagassakin saa muutamia kursseja suorittaa...
- Minnes sitten?
Hotelliala kiinnostaisi myös.. kuulin, että yliopistolta valmistuneet "resto´nomit" revitään käsistä esim. s-ketjun treinee-ohjelmaan pääsee varmasti. Miten on?
Itsellä takana amk-tason ravintolanjohtajan koulutus, mutta työt täysin kiven alla. Pizzeriaan pääsee tiskaamaan, mutta polku johtajaksi on kivinen ja pitkä (niinkun ravintola-alalla aina). Haluaisin löytää oikopolun kunnon töihin, jossa saiai jotakin haastettakin.
Olen ymmärtänyt, että voin hakea esim. Viikkiin hotelli/suurkeittiö-puolelle, koska mulla on jo amk-tutkinto. YO ei tarvitse välttämättä olla, ok? - Kohta valmis
Minnes sitten? kirjoitti:
Hotelliala kiinnostaisi myös.. kuulin, että yliopistolta valmistuneet "resto´nomit" revitään käsistä esim. s-ketjun treinee-ohjelmaan pääsee varmasti. Miten on?
Itsellä takana amk-tason ravintolanjohtajan koulutus, mutta työt täysin kiven alla. Pizzeriaan pääsee tiskaamaan, mutta polku johtajaksi on kivinen ja pitkä (niinkun ravintola-alalla aina). Haluaisin löytää oikopolun kunnon töihin, jossa saiai jotakin haastettakin.
Olen ymmärtänyt, että voin hakea esim. Viikkiin hotelli/suurkeittiö-puolelle, koska mulla on jo amk-tutkinto. YO ei tarvitse välttämättä olla, ok?Restonomin papereilla voit hakea elintarvike-ekonomiaan jonkinlaisessa erityisvalinnassa tai sitten ihan vaan pääsykokeiden kautta. Surffaile yliopiston sivuille (maat.metsät.tdk, taloustieteen laitos, elintarvike-ekonomia) ja jos kaipaat lisäinfoa niin sieltä löytyy henkilöt ja numerot joista voi yrittää.
Mitä opintoihin tulee, niin hyvin paljon samaa on kuin kauppakorkeassa. Painotus on toki toisenlainen elintarviketieteiden osalta. Proffa ja laitoksen muu henkilökunta on mukavaa ja helposti lähestyttävää, ja yhteistyötä kauppakorkeakoulujen ja Haaga Instituutin kanssa tehdään melko paljon. Esim kursseja kauppakorkeakouluista saa suorittaa hyvin pienellä byrokraattisella pinnistelyllä :)
Itse luin Hankenilta markkinointia ja HSE:sta johtamista, ja täytyy sanoa että ei se taso ole sen helpompi tai vaikeampi missään näistä kouluista. Enemmän kurssikohtaista kuinka paljon töitä joutuu tekemään. Yllättävää kyllä, mielestäni peruskurssit olivat kautta linjan raskaampia kuin aine- ja syventävien opintojen kurssit.
Itselläni alkaa gradu olla valmis, ja olen käynyt nimenomaan sen hot.rav. erikoistumislinjan. Lisäksi olen tehnyt hot.rav. alan töitä opintojeni ohessa, ja sitä työkokemusta pidän ihan ensisijaisen tärkeänä jos alan suunnittelu- ja johtotehtäviin haluaa. Pitää tietää ja ymmärtää mitä kentällä, asiakaspinnassa tapahtuu ja kyetä katsomaan asioita myös asiakas vs. palvelija -näkökulmasta.
Voin suositella Viikkiä ja EE:n opiskelua lämpimästi, mutta hanki ihmeessä siinä ohessa myös monipuolista työkokemusta! Mikään 'automaattisesti hotellinjohtajaksi' -koulu se ei ole. Kyllä ne valmiudet niihin hommiin hankitaan pelkkää koulutusta laajemmalla kokemuksella. - s-ryhmässä
Kohta valmis kirjoitti:
Restonomin papereilla voit hakea elintarvike-ekonomiaan jonkinlaisessa erityisvalinnassa tai sitten ihan vaan pääsykokeiden kautta. Surffaile yliopiston sivuille (maat.metsät.tdk, taloustieteen laitos, elintarvike-ekonomia) ja jos kaipaat lisäinfoa niin sieltä löytyy henkilöt ja numerot joista voi yrittää.
Mitä opintoihin tulee, niin hyvin paljon samaa on kuin kauppakorkeassa. Painotus on toki toisenlainen elintarviketieteiden osalta. Proffa ja laitoksen muu henkilökunta on mukavaa ja helposti lähestyttävää, ja yhteistyötä kauppakorkeakoulujen ja Haaga Instituutin kanssa tehdään melko paljon. Esim kursseja kauppakorkeakouluista saa suorittaa hyvin pienellä byrokraattisella pinnistelyllä :)
Itse luin Hankenilta markkinointia ja HSE:sta johtamista, ja täytyy sanoa että ei se taso ole sen helpompi tai vaikeampi missään näistä kouluista. Enemmän kurssikohtaista kuinka paljon töitä joutuu tekemään. Yllättävää kyllä, mielestäni peruskurssit olivat kautta linjan raskaampia kuin aine- ja syventävien opintojen kurssit.
Itselläni alkaa gradu olla valmis, ja olen käynyt nimenomaan sen hot.rav. erikoistumislinjan. Lisäksi olen tehnyt hot.rav. alan töitä opintojeni ohessa, ja sitä työkokemusta pidän ihan ensisijaisen tärkeänä jos alan suunnittelu- ja johtotehtäviin haluaa. Pitää tietää ja ymmärtää mitä kentällä, asiakaspinnassa tapahtuu ja kyetä katsomaan asioita myös asiakas vs. palvelija -näkökulmasta.
Voin suositella Viikkiä ja EE:n opiskelua lämpimästi, mutta hanki ihmeessä siinä ohessa myös monipuolista työkokemusta! Mikään 'automaattisesti hotellinjohtajaksi' -koulu se ei ole. Kyllä ne valmiudet niihin hommiin hankitaan pelkkää koulutusta laajemmalla kokemuksella.Niin, lisäyksenä edelliseen ee-lukijana voin myös todeta, että se hotelli&ravintolapuoli työllistää aika hyvin tällä koulutuksella. Kavereita on päässyt hyviin hommiin esim. S-ryhmän trainee-ohjelman kautta.
Elintarvike-ekonomia antaa mielestäni paremmat valmiudet hot/rav puolelle kuin kauppakorkea. Meillä on aineopinnoissa niin paljon "käytännön" aineita elintarvikepuolelta. Ekonomin tutkinto on yksinkertaisempi ja puhdas taloustutkinto. - Ekonomi
s-ryhmässä kirjoitti:
Niin, lisäyksenä edelliseen ee-lukijana voin myös todeta, että se hotelli&ravintolapuoli työllistää aika hyvin tällä koulutuksella. Kavereita on päässyt hyviin hommiin esim. S-ryhmän trainee-ohjelman kautta.
Elintarvike-ekonomia antaa mielestäni paremmat valmiudet hot/rav puolelle kuin kauppakorkea. Meillä on aineopinnoissa niin paljon "käytännön" aineita elintarvikepuolelta. Ekonomin tutkinto on yksinkertaisempi ja puhdas taloustutkinto.Ekonomi ei muuten sitten ole ´tutkinto´...
Ekonomin tittelia voi käyttää kauppatieteiden maisterin tutkinnon suorittaneet.
T. Ekonomi - on oikea...
Ekonomi kirjoitti:
Ekonomi ei muuten sitten ole ´tutkinto´...
Ekonomin tittelia voi käyttää kauppatieteiden maisterin tutkinnon suorittaneet.
T. Ekonomititteli yliopistosta valmistuneille.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois
Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait1303867Hei! Halusin vain kertoa.
En tiedä luetko näitä, mutta näimme n.4vk sitten, vaihdoimme muutaman sanan ja tunsin edelleen kipinän välillämme. Katso83179Riikka on siis suomalaisille velkaa 84 mrd
Jos kauhukabinetti istuu vaalikauden loppuun. Keskimäärin yli 20 miljardia uutta velkaa rikkaiden veronalennuksiin jokai332867Miksi ikävä ei helpotu vuosien jälkeenkään?
Tänään olin ensimmäistä kertaa sinun lähtösi jälkeen tilassa, jossa vuosia sitten nähtiin ensimmäistä kerta. Ollessani122732Sanna on suomalaisille siis velkaa 24 mrd euroa
Muistanette vielä kuinka Italian remonttirahoja perusteltiin sillä, että italialaiset ostaa suomalaisilta paidatkin pääl1332441- 451992
Tiesitkö? Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi seksuaalirikollinen
Järkyttävää… Motin mukaan Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi yksityiselämässään syyllistynyt es611225"Sanna Marinin kirja floppasi", kertoo eräs median otsikko
"Miljardien tappio - Sanna Marin vaikenee", kertoo toinen otsikko. Marin ei siis siinä kirjassaan kerro sanallakaan For891201Oot kyl rakas
Et tiiäkkään miten suuri vaikutus sulla on mun jaksamiseen niin töissä, kun vapaallakin❤️. Oot täysin korvaamaton. En t361119Kirjoittaisit edes jotain josta tiedän
Varmasti oletko se oikeasti sinä. Tänään tälläinen olo. 781109