Elintarvike-ekonomia

hotellijohtaja

Wannabe-hotellinjohtaja... Kun Haaga Instituuttiin on niin vaikeeta päästä, niin suunnitelen tässä Plan-B:ksi lukemaan Viikkiin Elintarvike-ekonomiaa.

Kaverini sisko pääsi S-ryhmän treinee-ohjelmaan ravintolapuolelle, ja hän on opiskellut Viikissä Elintarvike-ekonomiaa.

Onko kenelläkään tietoa, minkälaista opiskelu on käytännössä? Ilmeisesti jotakin markkioinnin ja laskentatoimen välimaastossa? Onko samanlaista kuin Kauppakorkeessa?

6

5526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mörkkis

      Olen 7. vuoden elintarvike-ekonomian opiskelija ja kyllä opiskelu käytännössä on pitkälti laskentatoimi-markkinointi-liikkeenjohtomeininkiä( pikkaisen elintarviketieteitä, kytännössä elintarviketeknologiaa). Varmaankin hieman helpompaa kuin kauppiksessa, mutta vaatii enemmän analyyttista(tai teoreettista) ajattelua kuin ammattikorkeassa opiskelu. Näin ollen meininki ei ole niin rento ja avarakatseinen kuin ravintola-alan ammattikorkeassa, mutta kyllä siellä Haagassakin saa muutamia kursseja suorittaa...

      • Minnes sitten?

        Hotelliala kiinnostaisi myös.. kuulin, että yliopistolta valmistuneet "resto´nomit" revitään käsistä esim. s-ketjun treinee-ohjelmaan pääsee varmasti. Miten on?

        Itsellä takana amk-tason ravintolanjohtajan koulutus, mutta työt täysin kiven alla. Pizzeriaan pääsee tiskaamaan, mutta polku johtajaksi on kivinen ja pitkä (niinkun ravintola-alalla aina). Haluaisin löytää oikopolun kunnon töihin, jossa saiai jotakin haastettakin.

        Olen ymmärtänyt, että voin hakea esim. Viikkiin hotelli/suurkeittiö-puolelle, koska mulla on jo amk-tutkinto. YO ei tarvitse välttämättä olla, ok?


      • Kohta valmis
        Minnes sitten? kirjoitti:

        Hotelliala kiinnostaisi myös.. kuulin, että yliopistolta valmistuneet "resto´nomit" revitään käsistä esim. s-ketjun treinee-ohjelmaan pääsee varmasti. Miten on?

        Itsellä takana amk-tason ravintolanjohtajan koulutus, mutta työt täysin kiven alla. Pizzeriaan pääsee tiskaamaan, mutta polku johtajaksi on kivinen ja pitkä (niinkun ravintola-alalla aina). Haluaisin löytää oikopolun kunnon töihin, jossa saiai jotakin haastettakin.

        Olen ymmärtänyt, että voin hakea esim. Viikkiin hotelli/suurkeittiö-puolelle, koska mulla on jo amk-tutkinto. YO ei tarvitse välttämättä olla, ok?

        Restonomin papereilla voit hakea elintarvike-ekonomiaan jonkinlaisessa erityisvalinnassa tai sitten ihan vaan pääsykokeiden kautta. Surffaile yliopiston sivuille (maat.metsät.tdk, taloustieteen laitos, elintarvike-ekonomia) ja jos kaipaat lisäinfoa niin sieltä löytyy henkilöt ja numerot joista voi yrittää.
        Mitä opintoihin tulee, niin hyvin paljon samaa on kuin kauppakorkeassa. Painotus on toki toisenlainen elintarviketieteiden osalta. Proffa ja laitoksen muu henkilökunta on mukavaa ja helposti lähestyttävää, ja yhteistyötä kauppakorkeakoulujen ja Haaga Instituutin kanssa tehdään melko paljon. Esim kursseja kauppakorkeakouluista saa suorittaa hyvin pienellä byrokraattisella pinnistelyllä :)
        Itse luin Hankenilta markkinointia ja HSE:sta johtamista, ja täytyy sanoa että ei se taso ole sen helpompi tai vaikeampi missään näistä kouluista. Enemmän kurssikohtaista kuinka paljon töitä joutuu tekemään. Yllättävää kyllä, mielestäni peruskurssit olivat kautta linjan raskaampia kuin aine- ja syventävien opintojen kurssit.
        Itselläni alkaa gradu olla valmis, ja olen käynyt nimenomaan sen hot.rav. erikoistumislinjan. Lisäksi olen tehnyt hot.rav. alan töitä opintojeni ohessa, ja sitä työkokemusta pidän ihan ensisijaisen tärkeänä jos alan suunnittelu- ja johtotehtäviin haluaa. Pitää tietää ja ymmärtää mitä kentällä, asiakaspinnassa tapahtuu ja kyetä katsomaan asioita myös asiakas vs. palvelija -näkökulmasta.
        Voin suositella Viikkiä ja EE:n opiskelua lämpimästi, mutta hanki ihmeessä siinä ohessa myös monipuolista työkokemusta! Mikään 'automaattisesti hotellinjohtajaksi' -koulu se ei ole. Kyllä ne valmiudet niihin hommiin hankitaan pelkkää koulutusta laajemmalla kokemuksella.


      • s-ryhmässä
        Kohta valmis kirjoitti:

        Restonomin papereilla voit hakea elintarvike-ekonomiaan jonkinlaisessa erityisvalinnassa tai sitten ihan vaan pääsykokeiden kautta. Surffaile yliopiston sivuille (maat.metsät.tdk, taloustieteen laitos, elintarvike-ekonomia) ja jos kaipaat lisäinfoa niin sieltä löytyy henkilöt ja numerot joista voi yrittää.
        Mitä opintoihin tulee, niin hyvin paljon samaa on kuin kauppakorkeassa. Painotus on toki toisenlainen elintarviketieteiden osalta. Proffa ja laitoksen muu henkilökunta on mukavaa ja helposti lähestyttävää, ja yhteistyötä kauppakorkeakoulujen ja Haaga Instituutin kanssa tehdään melko paljon. Esim kursseja kauppakorkeakouluista saa suorittaa hyvin pienellä byrokraattisella pinnistelyllä :)
        Itse luin Hankenilta markkinointia ja HSE:sta johtamista, ja täytyy sanoa että ei se taso ole sen helpompi tai vaikeampi missään näistä kouluista. Enemmän kurssikohtaista kuinka paljon töitä joutuu tekemään. Yllättävää kyllä, mielestäni peruskurssit olivat kautta linjan raskaampia kuin aine- ja syventävien opintojen kurssit.
        Itselläni alkaa gradu olla valmis, ja olen käynyt nimenomaan sen hot.rav. erikoistumislinjan. Lisäksi olen tehnyt hot.rav. alan töitä opintojeni ohessa, ja sitä työkokemusta pidän ihan ensisijaisen tärkeänä jos alan suunnittelu- ja johtotehtäviin haluaa. Pitää tietää ja ymmärtää mitä kentällä, asiakaspinnassa tapahtuu ja kyetä katsomaan asioita myös asiakas vs. palvelija -näkökulmasta.
        Voin suositella Viikkiä ja EE:n opiskelua lämpimästi, mutta hanki ihmeessä siinä ohessa myös monipuolista työkokemusta! Mikään 'automaattisesti hotellinjohtajaksi' -koulu se ei ole. Kyllä ne valmiudet niihin hommiin hankitaan pelkkää koulutusta laajemmalla kokemuksella.

        Niin, lisäyksenä edelliseen ee-lukijana voin myös todeta, että se hotelli&ravintolapuoli työllistää aika hyvin tällä koulutuksella. Kavereita on päässyt hyviin hommiin esim. S-ryhmän trainee-ohjelman kautta.

        Elintarvike-ekonomia antaa mielestäni paremmat valmiudet hot/rav puolelle kuin kauppakorkea. Meillä on aineopinnoissa niin paljon "käytännön" aineita elintarvikepuolelta. Ekonomin tutkinto on yksinkertaisempi ja puhdas taloustutkinto.


      • Ekonomi
        s-ryhmässä kirjoitti:

        Niin, lisäyksenä edelliseen ee-lukijana voin myös todeta, että se hotelli&ravintolapuoli työllistää aika hyvin tällä koulutuksella. Kavereita on päässyt hyviin hommiin esim. S-ryhmän trainee-ohjelman kautta.

        Elintarvike-ekonomia antaa mielestäni paremmat valmiudet hot/rav puolelle kuin kauppakorkea. Meillä on aineopinnoissa niin paljon "käytännön" aineita elintarvikepuolelta. Ekonomin tutkinto on yksinkertaisempi ja puhdas taloustutkinto.

        Ekonomi ei muuten sitten ole ´tutkinto´...
        Ekonomin tittelia voi käyttää kauppatieteiden maisterin tutkinnon suorittaneet.

        T. Ekonomi


      • on oikea...
        Ekonomi kirjoitti:

        Ekonomi ei muuten sitten ole ´tutkinto´...
        Ekonomin tittelia voi käyttää kauppatieteiden maisterin tutkinnon suorittaneet.

        T. Ekonomi

        titteli yliopistosta valmistuneille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe