Ovulaatio - voiko sen tuntea?

Ihmettelevä

Huomatteko kun ovulaatio tapahtuu? Voiko ovulaation tuntea? Jos voi niin, minkälaisia tuntemuksia siihen liittyy?

5

9377

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mie vaan

      En muista huomaako ovulaatiota. Edelliset olleet niin keinotekoisia, etten viitsi niiden tuntemuksista sanoa. :) Ja pillereitä syöneenä on viimeksi luonnollinen ovulaatio ollut vuosia sitten. Mutta, sen osaan sanoa, että ovulaation aikana voi tuntea kipuilua, valkovuoto voi lisääntyä tai voi tulla jopa pientä verivuotoa. Tai sitten ei tunne mitään poikkeavaa.

    • Beatrix*

      Monet tuntevat ovulaation nipistelynä, jomotuksena tms. mahan jommalla kummalla puolella. Minulla tulee aina ovulaation aikaan vatsa toispuoleisesti kipeäksi. Kipu muistuttaa paljon sitä, kun on mahassa paljon ilmaa ja joutuu koko päivän istumaan kireissä housuissa. Kipu kuitenkaan ei mene ohi piereskelemällä ;D (eikä siihen liity muutenkaan ilmavaivoja), tulee aina joka kuussa samaan aikaan, vuorotellen molemmille puolille ja kestää jopa puoli vuorokautta. Samaan aikaan on muitakin ovulaation merkkejä: valkovuoto, panetus jne.

    • ei ole varma merkki

      Ovulaation aikaan verenkierto kudoksissa lisääntyy, kohdunnapukka avautuu hieman yms eli voi olla samanlaisia fyysisiä tuntemuksia kuin menkoissa.

      Varmempaa tietoa ovulaatiosta saa tarkkailemalla kohdunkaulan erittämää limaa, sen määrää ja laatua, ja tarkistamalla kohdunnapukan pehmeyttä. Nippailut voivat johtua useastakin erilaisesta syystä, mutta nämä varsinaiset ovulaatiomerkit korreloivat aika suoraan ovulaation voimakkuuden kanssa, kun ovat saman hormonicocktailin aiheuttamia.

      Naisen kierrossa on kaksi vaihetta, aika kuukautisista ovulaatioon, jolloin munasolu kypsyy ja aika ovulaatiosta kuukautisiin, ns. luteaalinen vaihe.

      Luteaalisen vaiheen pituus on samalla naisella yleensä lähes sama, vaikka kierron pituus muuten heittelisikin. Jos huomaa ovulaationsa, pystyy ennustamaan kuukautistensa alkamisen, mutta ei toisinpäin. Normaali luteaalisen vaiheen pituus on 11-16 päivän välillä, siksipä ne, joilla on pitkä luteaalinen vaihe ja lyhyt kuukautiskierto, tulevat usein vahingossa raskaaksi, kun luulevat, että hedelmällinen aika on noin kierron puolessavälissä, vaikka heillä ovulaatio voi tapahtua heti pari päivää kuukautisvuodon jälkeen.

      Se, mistä ovulaationsa parhaiten tunnistaa, on yleensä seksuaalisen halun lisääntyminen ja valkovuodon lisääntyminen. Valkovuoto muuttuu ovulaatiota lähestyttäessä paksun kermamaiseksi, se oikein tuhraa pikkuhousut, tätä voi olla 2-5 päivää. Jos vuotoa seuraa tarkasti, kermamaisuus häviää hetkeksi ja vuotava neste onkin venyvää, väritöntä, kuin raakaa kananmunan valkuaista. Silloin on menossa hedelmöittymisen kannalta paras hetki. Pian tämän jälkeen vuoto vähenee, muuttuu kuivakkaaksi ja seksihalukkuus laskee voimakkaasti pariksi päiväksi, ovulaatio on silloin tapahtunut.

      Varuiksi voi ensimmäisillä kerroilla käyttää tikuttamista apuna, jos on epävarma. Omasta kierrostaan kannattaa tehdä kalenteri, jotta huomaa esim. luteaalisen vaiheensa pituuden ja sen, kuinka pitkän aikaa ennen ovulaatiota limaneritys lisääntyy. Jo 2-4 kk auttaa huomaamaan, minkälainen toistuvuus omassa kierrossa on ja tapahtuuko ovulaatio säännöllisesti. Tällä menetelmällä myös huomaa, jos ovulaatio jää tapahtumatta, ja silloin voi hakea lääketieteellistä apua, kun raskaus tulee ajankohtaiseksi..

    • tunsin

      ovulaation toista lasta yrittäessämme siitä että vuoto oli voimakasta ja "venyvää"... Emme itse uskoneet tuohon varmasti, vaikka varmuuden vuoksi yritimmekin silloin, vaikka mielestämme se oli kierron liian alussa, niin vain kerrasta tärppäsi ja ultrassa todettiin laskettu aika joka piti päivälleen paikkansa:)

    • -T-

      itsellä ovulaatiokipu kovempaa kuin menkkakipu ja oireet juuri niitä joita edelliset kuvaillut. Hassua on se, että kipu on kovin aina illalla ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5146
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1887
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1578
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1206
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe