Jolutarina pikku partamonneista, Joulupukin apureina!

fish KING

OLIPA KERRAN;


... aikoinaan partiksia, niin natuja kuin koiraitakin. Eräänä aamuna Pukin eukko huomas että koiras partis oli ylös suiten kiven kolossa ja vaan kyhjötti siellä (ei ollut olemassa nettejä ei ketään keltä kysyisin neuvoja), innoissaan Pukki tajusi että nyt oli vanhin natu partis ja suurin ukko partis tehnyt tepposet ja "JIPPII mulla on kohta kummilapsia" totesi Pukkikin.

Munat kuoriutu ajallaan ja Pukin kummilapset pääsi uuteen maailmaan akvaariooni jossa hän hoisi niitä minkä pystyi ja osasi. Kerroin asiasta akva tontulle joka oli Pukin tähän soppaan aikoinaan saanut koukkuunkin. Se vain hymyili maireasti (selvisi että hymy olikin ivallista luonnetta... ja opettavaista, sitä kantapään kautta laatua).

Sitten yhtenä aamuna, ihan huomaamatta, pikkupartis poikaset sai serkkuja. Keskimmäinen koiras partis oli hoito puuhissa ja suurin natu partis näytti taasen raukeaa luonnettaan ja onnelliselta tulevalta äidiltä.

Pukki ostamaan poikasille omaa allasta ja hankkikin , ONNEKSI , neljä kipaletta n. 80 litraisia akvaarioita paikkakuntansa, ulkopaikkakuntienkin kirpparit tyhjiksi akvaarioista, siis. Poikaset ja koiraat sekä iso natu sinne/niihin.

Nyt alkaa se jännittävä osa jossa olisi herkimpien lasten syytä hakea vanhemmilta tukea ja turvaa, kohta Pukki hurjistuu!


PERKELE, se akka teki viä yhet poikaset... tai oikeestaan kahdet, kolmanteen akvaan kun en ollut tarpeeksi nopea ja eukko oli viä viilannut ja höylännyt suurimman ukon kanssa TAAS.

Pukille opastettiin vielä ettei poikaset kelpaa ruoaksikaan peto kaloille kun ne levittää jotain pahan tuoksuista feromonia niitä lähestyttäessä, tai koko ajan???

Eukko erotettiin ukkojen porukasta ja ukot sai munien kuiriuduttua muuttaa takas omaan akvaansa.

Nyr Pukilla oli neljässä pikku kasvatus altaassa yhteensä n. 400 NELJÄSATAA SAATANA PIKKUSTA PARTAMONNIA. Siinä vaiheessa Pekka nimisen partiksen nimeksi muuttui GUNTHER himonuss...ja.

Mitä noille kaloille tekisin, Pukki mietti... Akva Tontulta apua kysymään... se oli sillä välin perustanut Viherkala nimisen akvakaupan paikallisen akvaariokeskuksen kylkeen. Äjjänkäppänä nauro ihan kipeesti kun Pukki kertoi sille tätä samaa juttua ja lupasi ottaa orpoja sinne näyttely akvaarioonsa, 50kpl. Pukki oli huojentunut kun sai vielä rahaa n. 50penniä kipaleelta, JES, AJATTELI Pukki BISNESTÄ ja lähti Korvatunturille laskemaan tulevaa saldoa.

Pukki kävi vielä läpi kaikki, KAIKKI valtakunnan akvaario liikkeet myymässä myynti mittaisiksi (n. 2.5cm) kasvaneita partiksia. KUKAAN EI HALUNNUT NIITÄ. Voihan V.
Mikäs nyt eteen, Pukki tuumaili, takas Akvatontun kimppuun ja tyrkyttämään sille lisää pentuja ku se oli niitä viimeksikin "ostanut".

Se nauro Pukille päin naamaa ja sisse Pukki aatteli että kohta se sen Tontun käppänän ja ne kalat myrkyttää!

Sitten samalla reissulla, Pukki vielä kokeili onneaan erääseen akvaario liikkeeseen josta hän ei ikinä ostaisi kalan kalaa... hemmetti, ne vaihto kalat yhteen Corydoras kirjaan. Pukki oli onnesta sekaisin ja huojentunut. Nyt hän pääsisi lahjojen jakamisen jälkeen opiskelemaan jotain uutta ja mielen kiintoista tulevaa akvaariotaan ja sen kalastoa ajatellen.Pukki tienasi siis kaloilla n. 40€ nyky rahaa ja häneltä meni kalojen ruokkimiseen n. 60€. Swell! Elämä on?

Että tällanen tapaus, en ikinä enää ota molempia sukupuolia akvoihini sellaisia kala lajeja joiden tiedetään poikivan ku kanit ikään "Pukki ajatteli" eikä kukaan kaloja huoli kun niitä sikiää ku muurahaisia sateella, vai miten se meni; partikset, seeprakirjot, miljoonakalat, palettikala, kupari/albinomonninen ... kiitos lukijoille ja varsinkin niille jotka jopa oppivat tästä jutusta jotain.    


OIKEIN RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE

2

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RRR

      RAUHALLISTA JOULUN AIKAA KAIKILLE VAKIKIRJOTTAJILLE JA TIETTY UUSILLEKKIN...

    • hoitaja

      Tekstiä, meillä tosin pääsivät autuaammille vesille, melkein kaikki. Mutta HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE ! minultakin myös "vahinko" vauvoille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7506
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4342
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2135
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2069
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1889
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1706
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1695
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1639
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe