Poskiontelotulehduksesta

Ekakertalalinen

Pitkittynyt flunssa ja painon tunne oikessa poskiontelossa ajoi päivystävään neljäpv sitten ja antibiootteja sain poskiontelotulehdukseen.

Muutama kysymys tästä taudista. Korva meni lukkoon jo seitsämän pv sitten, kuulin vaan huminana ja lukossa, liittykö tälläinen vaiva poskiontelotulehdukseen, ta¨rykalvo lääkärin katsoessa ihan jees.

Hammas särky alkoi kolmepv sitten, tuntuu pahentuneelta ientulehdukselta yläikenissä sillä puolella missä nenän röörit on tukossa, ajattelin että pitääkö tässä nyt ottaa yhteys hammaslääkäriin koska kipu on kova.

Tarttuuko tämä poskiontelontulehdus, poika söi penisilini kuurin kaksi vkoa sitten korvatulehdukseen, ja nyt hapuaa taas korvia ja vihreää räkää valuu...

Kiitos etukäteen vastanneille ja uuden vuoden odotusta näin joulun jälkeen

6

7055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei enää

      Varaa tosiaan aika hammaslääkärille,sillä sinulla voi olla tulehdus hampaan juuressa. Itselläni oireili hampaan juuren tulehdus saman puolen korvaan korvakipuna.

      Jos poskiontelossasi tuntuu vielä painon tunne mene uudelleen lääkäriin,joka tutkii onko tulehdus mennyt ohi antibiooteilla,vai vaatiiko poskiontelosi jatkohoitoa.

      Itse olen päässyt jatkuvista poskiontelotulehduksista eroon,ehkä siihen auttoi poskionteloiden "hautominen" heti oireiden ilmaannuttua.Kuumaa vettä vesihanasta pulloon,pyyhe pullon ympärille,ettei iho pala ja "pyyhepullo" tulehtuneen poskiontelon päälle.Pidä niin kauan kunnes pullo tulee haalean tuntuiseksi.Varaa nenäliinoja lähettyville,sillä tämä "hoito" saa nenän vuotamaan.Tai sitten poskiontelotulehduksiin auttoi aika,mene ja tiedä.
      Ehkä lisäksi auttoi se,kun aloin syömään enemmän hedelmiä ja vihanneksia sekä otin monivitamiinit käyttöön.

      Minun mielestäni poskiontelotulehdus ei suoranaisesti tartu,eri asia jos lapsesi on saanut uuden flunssatartunnan sinusta.Mikään antibioottikuuri ei suojaa tulevilta flunssilta etukäteen.

      Hyvät Uuden Vuoden toivotukset teillekin.

    • Mummu

      Kaikki vaivasi johtuvat paineesta poskionteloissa. Saat helpotuksen siihen välittömästi punkteerauksesta. Mene heti korvalääkärille. Turha kärsiä.

    • ekakertalainen..

      antibiootit syöty ja olo parani, mutta ei täysin, viel valuu nieluun limaa ja vähän painontunnetta poskella ja korva ei kunnossa.
      Kävin eilen hammashoitajalla, pieni reikä löyty hampaasta, tiistaina hammaslääkäriin ja sit otan yhteyttä omaan lä¨käriin jos vaivat ei häviä-

      Höyryhengittelen ja ostin sarvikuonon jolla lima näyttää lähtevän, en millään haluais punkteeraukseen

      • krooninen

        Olen usean vuoden ajan kärsinyt tulehduksista ja minulle on tehty kolme leikkaustakin poskionteloiden alueella, mutta kuitenkin tulehdukset tulevat aina vaan uudelleen. Olen siis tottunut punktioissa kävijä. Haluaisinkin sanoa, että se ensimmäinen kerta on tietysti kaikkein kamalin, kun ei tiedä mitä odottaa... Mutta puoli tuntia operaation jälkeen on olo aivan taivaallinen! Painontunne ja särky ovat hävinneet! Siispä kehottaisin varaamaan ajan reippain mielin korvalääkärille, mahdollisella seuraavalla kerralla tietää jo, ettei se punktio ollutkaan niin kamala kun sitä kuvittelee...


    • ekakertalalinen-

      Kolmatta antibiottikuurii syön ja viimeksi lääkäri lisäsi listalle vielä nenäsumutteen..

      Nuha olosta olen päässyt, korva vieläkin lukossa ja paineen tunne kasvaa nenän varrella ja silmän alla ja ohimolla. Eli kohta menee hermot jos ei lähetettä korvalekuriin saa. Kaikki on monimutkasta vuonojen maassakin...

    • kirsikkanen

      Nostelen tämän ketjun, kun haulla löysin. Itsellä alkoi viime viikon alussa flunssa. Maanantaina salin jälkeen meni kylmiä väreitä ja pieni lämpö nousi kurkkukipua. Lepäsin tiistain, keskiviikkona kävin tekemässä tentin ja torstai ja perjantai taas lepoa. Lämpö laski, mutta flunssainen ja väsynyt olo jatkui. Lauantaina menin töihin, päivä meni ihan ok. Sunnuntai taas lepoa. Maanantai uskalsin hieman salille kokeilemaan ja sujuikin ihan hyvin, mutta sitten taas tiistai ja keskiviikko paheni. Torstaina menin lääkäriin ja posontelotulehdushan siellä. Sain 7pv antibioottikuuriin suoraan, kun sen verran pitkään oli kuulemma flunssa jo kestänyt. Syön toista kertaa elämässäni anbioottikuuria ja poskiontelot eivät ole aikaisemmin vaivanneet. Nyt siis 4pv menossa olo ihan hyvä. Päässä edelleen outo olo, painetta tuntuu ja korvissa humisee. Väsyttää vietävästi :( Tän flunssan takia jäi liikkunnanohjauskoulutus väliin ja kovasti jo jumppia kaipaan. Onkohan tolla kuurilla enää vaikutus mahdollisuutta vai miten teillä on lääkkeet alkanut vaikuttamaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1857
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 73
      1436
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      95
      1344
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe