Aihe

Onko oikeusturvaa

akvaariosti

Onko akvaariokasvien ja muidenkin tarvikkeiden ostajalla kuluttajansuojaa.Joensuun keskustan akvaarioliike kotiloiden saastuttamia kasveja joista saa sellaisen kotilokannan akvaarioonsa että kohta on tarvetta kasvien ostoon.Mutta vastuuta heidän mukaansa liikkeellä ei ole.Vastuu on ostajalla ja velvollisuus tarkistaa kasvit sanottiin liikkeestä.

4

273

  Vastaukset

  • Kyllähän yleensä kuluttajasuoja pätee kaupoissa...
   Kasvit kyllä kannattaa itse tarkistaa ostettaessa.
   Melkeen joka paikassa niitä kotiloita on..
   Putsaat alunalla ja täts it eikun altaaseen...

   Sama kaloilla, kyllä niistä erottaa jos on selvästi sairaita..mutta voi tietty kantaa sairautta joka ei näy ulospäin..

   Ja tekniikasta sen verran että jos kuitti löytyy takuu korvaa..!!!

   Itse oon ostellu kasveja yksityisiltä sekä likkeestä aina on tullut pikkulimaskaa yms..ja sitten kotiloita....

   http://www.kuluttajavirasto.fi/user_nf/default.asp?id=6560&lmf=6478&tmf=6463
   Tsekkaa tuolta löytyykö kriteerejä tuohon kauppaasi???

  • Asiallinen kauppias kyllä pesaisee kasvit puhtaiksi ja vielä asiallisempi harrastaja pesee ne kasvit toiseen kertaan kotona varmistaakseen ettei kotilot pääse "saastuttamaan" akvaariota.

   Kuolleen tai äkisti sairastuneen kalan on kauppias velvollinen hyvän kaupan nimissä korvaamaan jos kaupasta on kulunut vähemmän kuin 20 työ päivää.
   Asiallisella akva kauppiaalla on liikkeessään karanteeni mahdollisuus jota hän käyttää eikä myy karanteenattomia kaloja vaikka asiakas toisin haluaisikin.

   Asiallinen akvaario kauppias ei hanki sellaisia koristeita tms. kasveja, kantoja mitä ei voi akvaario harrastukseen käyttää.

   Asiallinen akvakauppias kysyy asiakkaan akvaarion kansoitusta ja tilavuutta ja sen perusteella myy mahdollisia kaloja harrastajalle.

   Kyllä vastuu on aikas lailla fiftisixti ja kuluttajan tarttee olla aikas tarkkana ja tietoinen riskeistä ja uskaltaa vaatia kauppiaalta "oikeuksiaan" jotta saa sen haluamansa tuotteen eikä mitään lisä numeroita.

  • Kuluttajasuojasta en tiedä, mutta kaikkialla melkein on kotiloita... pari kauppaa oon nähny missä ei oo kotiloita, ja missä on asiansa osaava kauppias... kuopiossa ja yks josussa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   25536
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16387
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15138
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   12790
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   42
   2084