Homeenpoisto

veneestä-

Ostin juuri itselleni ensimmäisen oman veneeni ja kysyisin miten homeen saa poistettua eri materiaaleista, pääasiassa puusta ja vinyylista ja lyhytkarvaisesta "matosta", jolla veneen sisäseinät on vuorattu. Oli perikunta jättänyt veneen oman onnensa nojaan viime keväästä asti ja nyt on aika homeessa sisäpuolelta. Onneksi sentään patjat oli varastossa, eikä veneessä homehtumassa.

8

4148

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Henry Morgan

   Varovasti pesurilla pesten saa hyvää jälkeä, pesun jälkeen kannattaa antaa kuivua hyvin lämpö päällä.

   Puuosat saattaa joutua hiomaan, öljyämään homesuojaa sisältävällä öljyllä ja tarpeen mukaan lakkaamaan kuivumisen jälkeen. Puuosat myös kannattaa irrottaa ennen pesua, koska muuten niiden öljyäminen joka puolelta on mahdotonta. Ota runsaasti kuvia veneestä ennen ja purkamisen aikana kokoamisen helpottamiseksi.

   Jos vene ei kestä painepesua, Kuusakoski auttaa.

  • JH.

   Sileästä lasikuitupinnasta home lähtee liuottelemalla tolulla, homeenpoistoaineilla ym. tavaralla. Klooripitoista tavaraa voi kokeilla varoen.
   Puupintoihin sisään ja puun huokosiin iskeytynyttä hometta ei tahdo saada kaikkea pois kuin hiomalla pahimmat pois ja vetämällä (loppujen päälle) sitten uuden lakan. Voit tietysti yrittää auttaa homeenpoistoaineilla, mutta pinta jää laikukkaaksi.
   Verhoilu- ja vuorauskankaisiin syvään iskeytynyt home ei taida lähteä kuin vaihtamalla kangas /matto kokonaan. Sillä lailla kuitenkin hyvä homma, että uudella verhoilulla veneen sisälle voi tehdä kummasti tuoreemman ilmeen.

   Homeista materiaalia ahtaissa tiloissa käsitellessäsi muista hengityssuojaimet !

   Kun mekaaninen käsittely on valittu ja tehty, pitää poistaa loputkin homeet. Otsoonikäsittely on keino, jota voit käyttää yllä olevia täydentämässä. Se yltää sellaisiinkin sopukoihin, joihin et kurkottelemalla ja pesurätillä itse pääse. Saman taitaa tehdä peroksidisumukäsittely (muistankohan nyt nimen oikein): ammattimies teippaa veneen umpinaiseksi ja laittaa sisälle laitteillaan sumua, josta vapautuva happi tapaa homeen ja vie hajut. Kummastakin taisi olla juttu viime tai toissa vuoden aikana Venelehdessä.

   Lopuksi on syytä varmistaa tuuletuksen riittävyys laiturissa, matkalla ja talvisäilytykksessä, että uutta hometta ei pääse iskostumaan käsiteltyihin pintoihin. Vanhemmissa veneissä tuuletusventtiilit ym. ovat usein aika puutteelliset.

  • Desinfektori

   Ensin vinyyli, puu ja tekstiilipinnat Puhdistetaan Vetyperoksi / sitruunahappopohjaisella pesuaineella.Kloriitti ei ole paras mahdollinen homeenpoistoon. Tekstiileissä tietysti vaikeasti homehtuneet materiaalit on syytä vaihtaa kokonaan uuteen.Puhdistettavat tekstiilit puhdistetaan höyrypuhdistinta ja painehuuhtelulaitetta käyttäen em. pesuainetta.

   Puhdistuksen jälkeen tehdään hapettava peroksidikäsittely "kuivasavumenetelmällä".Käsittely "tappaa" veneessä olevan mikrobi- ja homekannan. Annetaan vaikuttaa vuorokauden ja tämän jälkeen on TÄRKEÄÄ, että vene käsitellään vielä fysikaalisesti vaikuttavalla pintadesinfektioaineella joka ehkäisee tehokkaasti uutta home- ja mikrobikasvua.Aine on erittäin pitkävaikutteinen ellei sitä pestä vahvasti emäksisellä aineella pinnoilta pois.Pintadesinfektioaineella voidaan myös käsitellä kaikki tekstiilit mm. patjat.
   Näillä konsteilla homeongelmat saadaan minimoitua.Käsittelyt vaativat kylläkin erikoislaitteita ja kemikaaleja ei myydä kuin ammattikäyttöön.

   Teen homedesinfiointeja Etelä-Suomen alueella
   Lisätietoja osoitteessa www.servic.fi

  • Anonyymi

   klooripitoisella kädenlämpöisellä vedellä kun luuttuaa kaikki pinnat 2-3 kertaa ja sitten jollain yleispesuaineliuoksellakin vielä niin siinäpä se. Näin putsasin itse viikko sitten, kuten joka vuosi. Helpointa ja halvinta.

  • Anonyymi

   Piimä on halvinta ja parasta tuohon ja kaiken lisäksi myrkytöntä! Täytyy vaa antaa vaikuttaa kunnolla. Valelet kaikki pinnat reippaasti vaan piimällä, niin home saa kyytiä. Vuorokauden annat muhia ja eiku pyyhkimään homeet pois.

   • Anonyymi

    Hei, kysyisin miten piimän saa poistettua eri materiaaleista, pääasiassa puusta ja vinyylista ja lyhytkarvaisesta "matosta"?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hei, kysyisin miten piimän saa poistettua eri materiaaleista, pääasiassa puusta ja vinyylista ja lyhytkarvaisesta "matosta"?

    No miten noita nyt yleensäkin pestään? Samalla tavalla kuin millä tahansa muullakin pesuaineella, eikö? Miten saan kloriten/ sitruunahapon/vetyperoksidin jne. pois...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No miten noita nyt yleensäkin pestään? Samalla tavalla kuin millä tahansa muullakin pesuaineella, eikö? Miten saan kloriten/ sitruunahapon/vetyperoksidin jne. pois...

    9 litran saavi, vettä, mikrokuituliina, pesuainetta, vettä, kumihanskat

    siitä se lähtee, oli piimää, klooria, vetyperoksidia tai ei


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   129
   1508
  2. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   1457
  3. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   94
   1313
  4. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1224
  5. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   1117
  6. Kiitos Seiskalle Sofian nolaamisesta!

   Pitkän aikaa Seiska selkeästi mielisteli pellepariskuntaa. Ei pienintäkään juttua esimerkiksi pellepariskunnan vapun sekoilu- ja riitelybileistä Levi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   997
  7. Mara Taas kiitollinen

   Mä en kestä😂.. Mara Taas kiitollisena istuu rannalla, eikö se vois keksiä jo jotain muuta tekstiä. Monta kuvaa taas missä MINÄ, MINÄ. Ja taas mennään
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   937
  8. Analysoi teidän kohtaamisianne

   Mikä niissä vaikuttaa siltä että tunne on molemminpuolinen?
   Ikävä
   63
   900
  Aihe