Tryptofan

artemisia_absinthium

onko kenelläkään tietoa siitä? onko ollut apua?

14

9045

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Trypophan on yksi osa erästä infuusionestettä. Sitä tuskin tarvitset kotikäyttöön. Tryptophan on serotoniinin ja melatoniinin esiaste, siis muuttu aivoissa em. aineiksi. Mm. suklaassa ja yl. maikeissa, vaikkapa joissain hedelmissä, on tryptophania.

      Mitä tarkalleen ottaen tarkoitat kysymykselläsi?

      • Mitä sä Unimaija sekoilet jostain infuusionesteistä??? Kuka nyt niistä on jotain halunnut tietää??

        Unihäiriöt-palstalla kun ollaan, kysyjä ilmeisesti haluaa tietää auttaako tryptofaani unettomuuteen. Minun mielestäni auttaa mukavasti ja samalla kohottaa selvästi mielialaakin. Kannustan kokeilemaan, tryptofaania saa esim. Serovit Vitasor- nimisenä tuotteena luontaistuotekaupasta.


      • artemisia_absinthium
        Pirkko-Liisa kirjoitti:

        Mitä sä Unimaija sekoilet jostain infuusionesteistä??? Kuka nyt niistä on jotain halunnut tietää??

        Unihäiriöt-palstalla kun ollaan, kysyjä ilmeisesti haluaa tietää auttaako tryptofaani unettomuuteen. Minun mielestäni auttaa mukavasti ja samalla kohottaa selvästi mielialaakin. Kannustan kokeilemaan, tryptofaania saa esim. Serovit Vitasor- nimisenä tuotteena luontaistuotekaupasta.

        aivan sitä tietoa hain,kun luontaistuotekaupassa oli mutta sen verran kallista oli,että ajattelin kysyä onko kellään kokemusta kun melatoniini ei paljoa auta jos tuo sitten paremmin...Kiitos tiedosta...


      • Pirkko-Liisa kirjoitti:

        Mitä sä Unimaija sekoilet jostain infuusionesteistä??? Kuka nyt niistä on jotain halunnut tietää??

        Unihäiriöt-palstalla kun ollaan, kysyjä ilmeisesti haluaa tietää auttaako tryptofaani unettomuuteen. Minun mielestäni auttaa mukavasti ja samalla kohottaa selvästi mielialaakin. Kannustan kokeilemaan, tryptofaania saa esim. Serovit Vitasor- nimisenä tuotteena luontaistuotekaupasta.

        En sekoile mitään. Nuo luontaistuotekaupan "ihmerohdot" ovat turhaa rahantuhlausta. Jos on kokeillut melatoniinia ja se ei auta, joku luontaistuotekaupan tryptophanina myytävä "lääke" on huuhaata. Tietysti jos asiaan uskoo ja tuntee saavansa avun, niin hyvä. Samahan se on, mitä kautta vaikutus tulee, korvienvälin...

        Eräissä infuusionesteissä on em. ainetta muita, ja tarkoitettu sairaalakäyttöön. Sekö oli sekoilua?

        Tryptophania on mm. suklaassa, ja se on halvempaa varmasti kuin luontaistuotekaupan rohto. Niin kuin aiemmin kirjoitin tryptophan on serotoniinin ja melatoniinin esiaste, ei siinä sen kummempaa sekoilua tarvita.


    • emäsaminohappo

      Tryptofaani on aminohappo. Useimmiten arginiini ja fenylalaniini mainitaan niiksi aminohapoiksi jotka vaikuttavat masennukseen ja unettomuuteen. Jos ruoassa ei ole tryptofaania, mieli voi masentua. Sokeri kuljettaa tryptofaania soluihin, missä se muuttuu serotoniiniksi, siksi pieni makea jälkiruoka kuten viikuna tai taateli valkuaispitoisen liha- tai kala-aterian jälkeen parantaa elimistön kykyä käyttää tryptofaania hyväkseen.
      http://www.yliopistonapteekki.fi/displayArticle.do?articleId=2041 Tryptofaani on emäsaminohappo jota on liha-,kala ja soijavalmisteissa runsaimmin. Toisaalta sanotaan myös että foolihapon puute aiheuttaa masennusta. Foolihappo runsaasti esi.parsakaalissa

      • artemisia_absinthium

        Minä kokeilen mielelläni luontaistuotekauppojen "huuhaa" valmisteita jos ne vaikka auttaisivat koska olen kerran päässyt unilääke koukusta ja takaisin en halua. Ja kyllä noissa luontaistuotteissa on toimiviakin ei ne kaikki ole huuhaata...


    • Albert

      L-tryptofaani ei todellakaan ole huijausta, kyllä se ihan oikeasti toimii. Niinkuin lääkkeidenkin kohdalla, täytyy tosin ottaa yksilölliset vaikutukset huomioon. Mutta suosittelen kokeilemaan. Suklaa sisältää kyllä tryptofaania, mutta suhteellisen pieninä annoksina.

      Kannattaa sitten ostaa sellaista L-tryptofaania, joka on puhdasta (ilman lisättyjä aminohappoja). Yleensä tällaiset valmisteet myydään jauhemuodossa. Sopiva annos on n. 0,5 g-1 g/vrk ja se nautitaan ennen nukkumaan menoa. L-tryptofaanin kanssa olisi myös hyvä ottaa C-vitamiinia ja B6-vitamiinia jonkin verran. Tämä yhdistelmä tehostaa sen vaikutusta. Hedelmämehukin voisi olla yksi vaihtoehto. Elimistö muuntaa tryptofaanin osittain niasiiniksi (suhde t60:n1). Joten niasiinia (B3), voisi ottaa hiukan päivän aikana.

      Pitkäaikaisessa käytössä tryptofaanin teho voi hiipua, joten kannattaa pitää taukoja välillä. Itselläni esiintyi myös pitkäaikaisessa käytössä ruokahaluttomuutta. Luultavasti johtui serotoniinin lisääntymisestä. Ruokahalu kyllä palasi ennalleen, kun pidin tryptofaanista taukoa.

      Toinen lähes samanlainen aine on nimeltään 5-HTP (5-Hydroksitryptofaani). Tämä muoto on yhden pykälän lähempänä serotoniinia. Oman kokemukseni mukaan tämä on vaikutuksiltaan lähes samanlainen, kuin L-tryptofaani. Tästä on tosin varoiteltu, että siitä voi muodostua serotoniinia verenkiertoon, joka olisi sydämmelle haitallista. En pidä riskiä kuitenkaan suurena. 5-HTP:n kanssa ei suositella käytettävän B6-vitamiinia, ettei se muunnu serotoniiniksi ennen, kuin se ehtii aivoihin.

      Muistutukseksi vielä, että kannattaa olla erittäin varovainen tryptofaanien kanssa, mikäli käyttää SSRI-lääkkeitä. Vaarana voi olla serotoniini syndrooma ja pahimmassa tapauksessa hengen lähtö. Tosin näitäkin voidaan käyttää yhdessä, mutta vain lääkärin valvonnan alaisena.

      • tryptoa

      • inen

        Luontaistuotemyynti markkinoi tryptofaania ravintolisänä. Ilmeisesti ei kuitenkaan edusta
        aineenvaihdunnassa unen 'puuttuvaa linkkiä', kun pidemmässä käytössä lakkaa toimimasta. Siis samoin kuin nukahduslääkkeet, jotka vielä kärjistävät perusunettomuutta, kun elimistö kehittää vireysstrategioita vieraan väsymyksen torjuntaan. - Ei taida löytyä mitään, mikä edes pyrkisi mukailemaan sisäerityksen luontaista formaattia (joka tietysti on yksilöllinenkin) -?


    • minulla

      Kokeilin apteekissa myytävää Trypto-tabsia noin viikon kuurin. En havainnut sillä olevan mitään havaittavaa vaikutustaa mihinkään.

      Jos minulla ei toiminut ei silti tarkoita etteikö sinulla toimisi. Kokeile.

      Yksi halpa tryptofaanin lähde on banaani, S-marketissa 1.20 kilo.

      • sitroen.

        joskus pariinkin otteeseen apteekista saatavaa jauhemaista tryptofaania unta antamaan. Ei mitään vaikutusta suuntaan eikä toiseen.
        Nukahtamislääke toimii.


      • Miul

        Toimii hyvin!


      • eiei
        Miul kirjoitti:

        Toimii hyvin!

        Mulla taas ei auttanut yhtään.


    • Anonyymi

      Toimii minulla, n. 1g per päivä. Lopetin käytön muista syistä ja parin viikon päästä aloin taas herätä 2-4 välillä :-/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      58
      2352
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1980
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      176
      1782
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1747
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1651
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1629
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1534
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe