Helvetissä enemmistö on naisia?

Hadithin tieto

Muhammed on sanonut:
“Minulle näytettiin helvetin tuli, ja enemmistö sen asukkaista oli naisia.”

Tämä perimätieto (hadith) löytyy seuraavista lähteistä:

SaHeeH Bukhari: 29,304, 1052, 1462, 3241, 5197, 5198, 6449, 6546 (FatH Al-Bari’n numerointisysteemillä)
SaHeeH Muslim: 80, 885, 907, 2737, 2738 (Abd Al-BaQi’n numerointisysteemillä)
Sunan Al-Tarmithi: 635, 2602, 2603, 2613 (Ahmad Shakirin numerointisysteemillä)
Sunan Al-Nasa’i: 1493,1575 (Abi Ghudan numerointisysteemillä)
Sunan Ibn Majah: 4003 (Abd Al-BaQi’n numerointisysteemillä)
Musnad AHmad: 2087, 2706, 3364, 3376, 3559, 4009, 4027, 4111, 4140, 5321, 6574, 7891, 8645, 14386, 27562, 27567, 19336, 19351, 19415, 19425, 19480, 19484, 20743, 21729, 26508 (IHya’ Al-Turathin numerointisysteemillä)
Muwata’ Malik: 445 (Muqata’ Malikin numerointisysteemillä)
Sunan Al-Darimi: 1007 (Alami’n ja Zarmali’n numerointisysteemillä)

Internetistä voit halutessasi tarkistaa seuraavat lähteet: Sahih Bukhari: Vol.1:28, 301; Vol.2:161; Vol.7:124-126 osoitteesta

http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/

Islam pitää naista alempiarvoisena kuin miestä. Seuraavassa asian pohdintaa.

Oletetaan, että tietyssä koulussa on kaksi luokkaa, joissa molemmissa on yhtä paljon oppilaita. Kummallekin luokalle järjestetään koe. Enemmistö luokan A oppilaista suoriutuu kokeesta, kun taas enemmistö luokan B oppilaista epäonnistuu kokeessa. Jos oppilaat ovat molemmissa luokissa yhtä älykkäitä, molemmat luokat ovat saaneet yhtä paljon opetusta, molemmille luokille pidetään sama koe ja molemmille annetaan saman verran kannustusta, luokkien A ja B tulosten pitäisi olla melko yhtenevät. Muuten jotain on mennyt vikaan. Joko B-luokka ei saanut yhtä paljon opetusta kuin A-luokka, B-luokalle pidettiin vaikeampi koe tai jotain muuta. Kokeen järjestäjä ei siis ollut tasapuolinen.

Tätä voidaan soveltaa myös edellä esiteltyyn perimätietoon eli hadithiin. Jos miehet ja naiset ovat samanarvoisia, silloin myös helvetissä pitäisi olla suunnilleen yhtä paljon miehiä ja naisia. Ellei näin ole, se merkitsee joko sitä, että naiset ovat alttiimpia kiusauksille (heille pidetään vaikeampi koe) tai, että naisille ei anneta samoja mahdollisuuksia kuin miehille (he saavat vähemmän opetusta). Tämä taas todistaa, että Jumala joko järjesti puolueellisen kokeen tai oli puolueellinen luodessaan miehet ja naiset.

Vaikka on melko selvää, mitä Profeetta tarkoitti alussa siteeratussa lauseessa, joku voi esittää vastaväitteen vedoten käännökseen. Mitä arabiankielistä enemmistö-sanaa on käytetty? Voidaanko se tulkita esimerkiksi suhteeksi 50.1 % - 49.9 %? Osoittaako arabian kieli suuren eron lukumäärissä?

Tässä yhteydessä käytetty arabiankielinen sana on ’akthar’, jota käytetään yleensä, kun on kyseessä selvä ero koossa, lukumäärässä jne. Kaikki oppineet (sheikit) ymmärtävät jakeen selvästi tarkoittavan ’suurta enemmistöä’. Olen kerran kuullut jonkun sanovan, että sana ’akthar’ tarkoittaa helvetin asukkaista 2/3 olevan naisia. Tässä asiayhteydessä on mahdoton tulkita enemmistön tarkoittavan pientä eroa, esimerkiksi 50.1 % - 49.9 %.

Toinen perustelu on, että Muhammed ’näki’ silmillään suuren eron. Hän ei suorittanut väestölaskentaa, eikä Jumala kertonut hänelle lukumääriä. Jos siis ero on selvästi silminnähtävä, se ei voi olla vain yhden tai kahden prosenttiyksikön suuruinen.

Mm. Bukharilta löytyy perimätieto, jossa sanotaan suunnilleen tähän tapaan: ’helvetin asukkaista liki kaikki ovat naisia’. Tässä käytetty arabiankielinen sanonta viittaa selkeästi siihen, että Muhammed puhui valtaenemmistöstä.

Vol.7, kirja 62, numero124:

Narrated Usama:
The Prophet said, "I stood at the gate of Paradise and saw that the majority of the people who entered it were the poor, while the wealthy were stopped at the gate (for the accounts). But the companions of the Fire were ordered to be taken to the Fire. Then I stood at the gate of the Fire and saw that the majority of those who entered it were women.



Seuraavassa vapaa käännös tekstistä:

Usama kuvailee:
Profeetta sanoi: ”Seisoin paratiisin portilla, ja näin, että enemmistö sisään tulijoista oli köyhiä, kun taas rikkaat pysäytettiin portilla (tilintekoa varten). Mutta Tulen seuralaiset määrättiin vietäväksi Tuleen. Sitten seisoin Tulen portilla ja näin, että enemmistö sinne menijöistä oli naisia.”
Tämä perimätieto löytyy seuraavista lähteistä:

SaHeeH Bukhari: 5196, 6547 (FatH Al-Bari’n numerointisysteemillä)
SaHeeH Muslim: 2736 (Abd Al-BaQi’n numerointisysteemillä)
Musnad AHmad: 21275, 21318 (IHya’ Al-Turathin numerointisysteemillä)

Tässä käytetty arabiankielen sana ’enemmistö’ on ’Aammah (tai 3ammah) ja se osoittaa epäilyksettä ’suurta enemmistöä’. Minusta sana ’enemmistö’ ei edes ole riittävän hyvä käännös tälle sanalle. Mielestäni paras käännös sanalle 3amah on ’valtaenemmistö’. Muhammed siis itse asiassa sanoi, että helvetin valtaenemmistö on naisia.

Bukhari mainitsee nämä perimätiedot yhteensä 11 kertaa, Muslim 6 kertaa ja Ahmad 27 kertaa. Kaikissa yhdeksässä mainitsemassani kirjassa nämä kaksi perimätietoa on mainittu yhteensä 53 kertaa.

Koska tämä perimätieto on kerrottu monissa autenttisissa kirjoituksissa samoin kuin useassa eri perimätiedon välittäjien ketjussa, ei voida väittää, ettei tämä perimätieto olisi aito oleelliselta sisällöltään.

12

808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muslim woman

      Olen väitellyt tästä
      asiasta niin monta kertaa , että en jaksa enään sanoa muuta kuin ,että naista kunnioitetaan islamissa kaikin puolin .

      Se , että mies on perheen pää tarkoittaa , että mies turvaa perheen taloudellisen puolen.


      tässä muslimien näkökulma

      http://www.islamopas.com/missupp4.html

      • AkuAnkka ja Mustakaapu

        Tälläinen kohta:
        Naisella on täysi päätäntävalta omaisuutensa suhteen, häntä ei voida naittaa vastoin omaa tahtoaan ja hänellä on oikeus pitää sukunimensä avioliiton solmittuaan.

        Naittamisesta olen kuullut hurjiakin juttuja mutta sen tiedän ettei nainen SAA miehensä sukunimeä vaan pitää oman ja lapset taas SAAVAT miehen sukunimen.

        Ei kovin uskottava sivusto minun mielestäni.


      • Pro-woman

        Käytätkö sinä kaapua? Jos käytät, niin miksi?


      • islamin mukaan

        Onko tämä naisen aseman turvaamista?

        http://www.kepa.fi/kumppani/2307/?searchterm=None

        Vai mitä sillä turvaamisella tarkoitetaan. Jos nainen alistuu islamin asettamiin säädöksiin, niin kai hän sitten voi vilpittömästikin kokea islamin turvaavan hänen asemansa.

        Mutta entä jos nainen haluasikin, toimia uskonnollisena johtajana? Tai jos nainen haluaa itse valita puolisonsa? Tai jos nainen haluaa luoda uraa kodin ulkopuolella? Tai jos nainen haluaa pukeutua niinkuin hän itse haluaa, esim. farkkuihin. Niin tällöin islamin opit vastustavat naisen valintoja. Islam asetaa naiselle tarkat rajat. Tätä tietenkin monet muslimit pitävät naisen turvana. Lähtökohtana tähän on näkemykseni mukaan se, että nainen on "tyhmempi", "heikompi", "vajavaisempi" kuin mies ja häntä pitää "suojella" voimakkaasti. Pitääkö islam naista tyhmänä ja vajaana??

        Mieshän saa tehdä kaikkea yllä luettelemaani islaminopinkin mukaan.


      • jude

        sosiaalihuolto.


      • Bilan
        islamin mukaan kirjoitti:

        Onko tämä naisen aseman turvaamista?

        http://www.kepa.fi/kumppani/2307/?searchterm=None

        Vai mitä sillä turvaamisella tarkoitetaan. Jos nainen alistuu islamin asettamiin säädöksiin, niin kai hän sitten voi vilpittömästikin kokea islamin turvaavan hänen asemansa.

        Mutta entä jos nainen haluasikin, toimia uskonnollisena johtajana? Tai jos nainen haluaa itse valita puolisonsa? Tai jos nainen haluaa luoda uraa kodin ulkopuolella? Tai jos nainen haluaa pukeutua niinkuin hän itse haluaa, esim. farkkuihin. Niin tällöin islamin opit vastustavat naisen valintoja. Islam asetaa naiselle tarkat rajat. Tätä tietenkin monet muslimit pitävät naisen turvana. Lähtökohtana tähän on näkemykseni mukaan se, että nainen on "tyhmempi", "heikompi", "vajavaisempi" kuin mies ja häntä pitää "suojella" voimakkaasti. Pitääkö islam naista tyhmänä ja vajaana??

        Mieshän saa tehdä kaikkea yllä luettelemaani islaminopinkin mukaan.

        Miksi sinä kuvittelet että Musliminainen esim minä en pukeudu niin kuin haluan?? koska en pukeudu farkuihin??Mitäköhän tuo kertoo sitten enemmänkin susta??Mä kyllä tiedän että on joitakin naisia jotka eivät saa pukeutua miten haluavat mutta se ei todellakaan johdu islamista vaan kultuurista!!Islam on jokaisen omaa valinta ja kun ihminen valitsee islamia niin hän tietää siitä ja loppu ja lopuksi se täysin riippu siitä ihmisestä noudattaako vaika eikö!!ja ei pidä sekoittaa kaikkia asioita koska kaikki tavat eivät aina johdu uskonnosta!!hyvä esimerkki on romanialaiset pukeutuvat kansapukuunsa!!

        Islam suojelee naisia!! Joppa täällä lännessä naiset ovat oleet puun ja kuoren välissä ja satojen vuosien jälkeen naiset ovat alkaneet saada oikeuksia mikä on vaan jatkunut jatkumistaan kunnes jo miehet valittaa syrjinnästä vaikka naisille ei ole viellä tasa-arvoa miesten kanssa. Ensimmäine maa jossa naiset saivat äänioikeus on SUOMI 1906 mutta Islamissa naislla oli äänioikeus alusta asti!! se on eri asia sitten missä valtiossa se toteutuu ja mikä valtio noudattaa Islamia laissaan!!joten älkää kommentoiko politiikasta!!!


        Uskonnollisesti Islam asettaa kaikille samat rajat oli mies tai nainen!! vaatetuksesta puheenollen jos et tienyt muslimimiehilla on rajoja vaatetuksissa myös!!Minusta lännessä asuvat muslimimiehet eivät pukeudu miten ne itse haluaisi valitettvasti muttei tuo tarkoita et ne olisi vaatteita vähentänyt vaan lisänyt!!ja muslimi maissa naiset ja miehet ovat taso-arvossa koska miehetkin pitävät jilbabia ja huivia avoinna!!

        Kolmas asia on se islamissa naisilla on aina oikeudenmukainen asema!!Se on valitettavaa että monessa kultuurissa naisia pidetään alhaisempana kuin miehet,,jos länsi on pääsyt siitä eroon niin kaikki kultuurit eivät ole!!mielestäni myös Lännessä on paljon sitä asenneta että "naiset ovat vajavaisia". en edes tiedä miksi sun kommentit "naisen vajavuudesta" liität islamiin kun se enemmänkin liittyy kultuureihin ja miesten tapoihin pyrkiä pitää naiset alhaisempana kuinitse!! ja luulisi että tiedät ettei islam pidä naisia "alempi arvoisinä" kuin miehet!!! ja luulisi ett oma Älykkyys sanoisi myös että Muslimi nainen on valinut vaatetuksensa valittaessaan Islamia??!!! ja lopuksi haluan sanoa et jokainen ihminen arvostaa omaa kultuurinsa ja jos Lännen kuluuriin kuuluu että naiset samaistetaan miehiineikä naiset saa oikeutensa olla naisia!! niin muista espanjasta alaspäin kartasta kaikki eivät ole farkkuun halukkaita ja heill on omaa kultuuri ja tapa elää!! kunnioittakaa toisten kultuurit ja uskonnot!!!


    • Muhammedin helvetin

      kurkistelussa hän näki enemmän naisia kuin miehiä.
      Joku sanoma tuolla kurkistelullakin varmaan on.
      Muhammedin taivasmatka on kuin tarina tuhannen ja yhden yön saduista sovitettuna islamilaiseen perinteeseen.
      Uskoo ken tahtoo.
      Jos ei usko niin kuuluu vääräuskoisiin islamin termeillä sanottuna.
      Joka uskoo, tulee uskollaan autuaaksi.

    • Fady

      Muhammad (s) kertoi että helvetin asukeista enemmistö on naisia koska naiset puhuvat liikaa toistensa selkien takana(mikä on islamissa kiellettyä), ja sitäpaitsi niin maailmassa on enemmän naisia kuin miehiä, niin sehän on aika selvää että helvetissä on enemmän naisia kuin miehiä?

    • sakina

      Muhammed näki helvetissä sillä hetkellä enemmän naisia, ja halusi varoittaa naisia juoruilemisen ja kiittämättömyyden vaaroista. Tuo varoitus voi kääntää asian toisin päin: naiset pelkäävät nyt helvetiin joutumista niin kovasti, että pyrkivät entistä ahkerammin hyvyyteen.
      Ja miehet, jotka opettavat islamin vastaisesti naisten alemmuutta, hyväksyvät pakkoavioliitot, vaimon hakkaamisen, naisten eristämisen jne jne, saattavatkin olla enemmistönä helvetissä, koska he ovat asettuneet Jumalan tasolle ja määränneet asioissa Jumalan lain vastaisesti.

      • ykx

        Eli muhammed oli itse joutunut helvettiin nähdessään kaiken tämän; no sehän selittää muslimien paratiisin (..paljon suloisia naisia..)


    • sakina

      On muistettava, että helvetti on luotu Saatanalle ja uskottomille. Siis ei-muslimit joutuvat helvettiin, olivatpa miehiä tai naisia. Siis helvetissä on vähintään 1/3 uskottomia miehiä ja 1/3 uskottomia naisia (maailmassa 2/3 ihmisistä ei ole muslimeita).

      Sitten kiirastuliajatukseen, joka on islamissakin. Siis tämän ajatuksen mukaan kaikki muslimit pelastuvat loppujen lopuksi. Toiset joutuvat tosin Helvettiin joksikin aikaa maksamaan pahoista teoistaan ja laiminlyönneistään, mutta pääsevät sieltä kuitenkin pois. Uskottomat jäävät kuitenkin Tuleen ikuisuudeksi.

    • aprikoisi

      kiinnostaako ketään? mieluummin nukkuis

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe