Kuala Lumpur ja Langkawi

jeijee

Ollaan lähdössä poikaystävän kanssa viikon päästä ensin viikoksi Langkawille ja sitten viikoksi Kuala Lumpuriin.

Olisi mukava kuulla kokemuksia kummastakin.
Mitkä ovat parhaita shoppailupaikkoja KL:ssa? Mikä on hintataso? Olen kuullut, että elektroniikka on edullista. Miten on vaatteiden laita? Onko laadukkaita ja minkä hintaisia? Entä kosmetiikka?

Myös ruokailupuoli kiinnostaa. Eli missä kannattaa syödä? Uskaltaako kanaa syödä? Tutulta kuulin jostain bananaleaf menusta, jossa ruoka syödään banaaninlehden päältä. Onko kellään kokemuksia siitä?

Muutkin vinkit ja kokemukset olisivan erittäin tervetulleita.

Kiitos paljon jo etukäteen.

10

5469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WWR

      Moi!
      Oltiin vuosi sitten samassa paikassa, 11pv Langkawilla ja 3pv Kuala Lumpurissa. Katso kirjoittamani matkatarina www.matkatarinat.com --> matkakohde: Langkawi, uusin tarina (lahtökuukausi helmikuu 2006)
      Toivottavasti siitä on apua!
      KL:ssa shoppailtiin Twin Towerien alakerrassa Suria KLCC -ostoskeskuksessa. Siellä on paljon kalliita liikkeitä, mutta kannattaa käydä katsomassa ja Dieselin liikkeestä sai todella edullisia farkkuja. Jalan Bukit Bintang -kadun ja Jalan Sultan Ismail -kadun risteyksessä on kaksi suurta ostoskeskusta (Lot 10 ja joku jonka nimeä en enää muista). Ovat Suria KLCC:ta halvempia.
      Hauskaa Matkaa!

    • WWR

      Jos haluatte nähdä maisemia, menkää KL:ssa Menara Kuala Lumpur -torniin. siellä näköalatasanne on huomattavasti korkeammalla kuin Petronas torneilla.

    • Tiger beer

      Vuosi sitten heitettiin mielitiettyni kanssa vähän samanlainen retki. Mukavia paikkoja molemmat vaikkakin toistensa täydellsiä vastakohtia. Lumpurissa piisaa säpinaa ja Langkawilla pääsee ottaa lunkisti.
      KL:ssä on maailman suurimmat ostoskeskukset että kauppoja piisaa. Berjaya Times Square on pirun iso, vissiin maailman suurin ostokskeskus. Siellä on 3:ssa kerroksessa huvipuisto missä oli oikean kokoinen vuoristorata. Halvempi ostos helvetti missä paikalliset kävi oli Sungei Wang sieltä ostettiin elektroniikkaa kameraan ja leluja. Kun vaan pääsette sellaseen paikkaan kun Jalan Bukit Bintang ja sit vaan ensimmäisestä ison kaupan ovesta sisään niin vaatteita ja meikkejä tulee vastaan. Halpaa siellä on kuitenkin. Välillä tuli sellanen olo siellä sisällä, että mistä sieltä pääsee ulos. On ne isoja paikkoja. Ja saattaa alkaa ahdistaa, mutta veikkaan että ne jotka tykkää käydä kaupoissa ni niille mukava paikka.

      KL:ssä ja Langkawilla oli kyllä hyvää ruokaa. KL:ssä oli vähän kalliimpaa syömiset mutta halvempaa kun täällä. Kanaruoka oli hyvää ja carrykastikkeet erinomaisia. Kanaa uskaltaa syyä ei siitä maha tule kipeeksi. KL:stä en suosittele taksilla matkustusta kun yleensä kävellen on nopeemmin perillä. Kaameet ruuhat keskustassa. Kannattaa käyttää vaikka monorailia sillä pääsee kätevästi liikkuu.

      Käykää Langkawissa sellasessa pikku pupissa kun offshore. Mukava henkilökunta ja rauhallinen paikka. Jos ei meinaa löytyä ni taksit tietää ne heittää paikalle.

      Veikkaan että teille tulee reissujen reissu.

      Hyvää matkaa

    • mano-65
    • PerttiS

      Ihan kivaan paikkaan ootte menossa. Jos kerkeet lueskeleen tän ketjun, niin voi olla jotain apua:
      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=104&conference=4500000000000865&posting=22000000019576301

      Ydinkohdat:
      Langkawi sellanen soppelin pieni saari, jossa liikkuminen vaikkapa skootterilla on suht helppoa. Vääränpuoleinen liikenne vähän haittaa. Kuah voi tuntua sekavalta.
      Rannat yleisesti ottaen suht puhtaita ja kauniita.
      Vesi ei hullun kirkasta mutta riippuu kovasti mihin vertaa. Eihän sillä suurta merkitystä oo, koska siellä ei suuremmin koralleja nää kuiteskaan.
      Meininki kovasti leppoisaa ja rauhallista. Merikin niin laiska että tuskin viitsii edes aaltoilla. Kunhan vähän huokailee.
      Ruoka hyvää ja varsinkin merenelävät kovasti edullisia. Ainoo mihinkä ei juuri kande sekaantua on pihvit. Niistä net ei juuri mitään ymmärrä. Jos te majoitutte johonkin Chenangin maastoon, niinkuin yleensä, paikkoja on runsaasti lähettyvillä.
      Retkiä:
      Marine Park. Lähtö Kuahista
      Island Hopping. Hakenevat hotellilta
      Ajelua ympäri saaren suosittelisin. Jossain oppaissa mainittu mustan hiekan ranta oli musta ihan puppua. Koroko-farmi ihan kiva, mutta ajatus musta vähän arveluttava. Saatan olla vähän ennakkoluuloinen tollasille pyydyksille.
      Kuumuudesta ja ankarasta auringonpaisteesta haluisin aina varoitella. Nahka palaa rakoille alta tunnin.

      KL:stä palasimme kolme viikko sitten. Niinettä siittä sitten:
      Tää oli musta hyvä nettikartta:
      http://www.walkaboutmap.com/maps/
      Lentoaseman infosta löytyy parempia paperilla.
      Shoppailusta:
      Valmistaudu siihen että net ostoskeskukset on sitten VALTAVIA
      Sanoivat siellä että eurooppalaiset yleensä ostelee elektroniikkaa ja sellasia kalliita merkkituotteita.
      Elektroniikan edullisuudesta en oikeen osaa sanoo. Musta niissä, mitä mää katselin (lähinnä kameroita, linssejä ja tietsikka-sälää) ei ollut niin hirmu isoo hintaeroo. Takuiden kanssa voi tulla onkelmaa. Low Yat Plaza täynnä sellasta kamaa.
      Merkkivaatetta: Guess, Guzzi, etc.. löytyy LOT10. Hinnat hyvin edullisia täläläisiin. Puolet ja alle. Aitoja.
      Muuta ylellisyyttä, kuten Rolex jne... ehkä parhaiten Suria LCC tai Berya Times Sguare. Hinnoista en tiedä, kun ei juur tuu sellasia Suomesta osteltua, mutta kuuleman mukaan kelpaavat hyvin eurooppalaisille.
      Toi BB Plaza on sellanen vähän kaikkee kaikille-paikka. Mutta ehkä suurin, monipuolisin ja hinnaltaan edullisin on Mid Valley MegaMall. On kyllä vähän kauempana, mutta se näkyy hinnoissa. Himoshoppaaja saa kyllä sen viikon siellä hyvin kuluun.
      Kosmetiikkaan kannattaa ilman muuta tutustua salongissa. Saa sellasta käytännön tuntumaa ja hyviä neuvoja. Niitä on kaikissa noissa ostareissa.
      Ruoasta:
      Vatsavaivat yleensä johtuu erillaisesta bakteerikannasta ja ovat täysin yksilöllisiä. Joku sairastuu, joku ei. Toisaalta juur minkäänlainen välttelykään ei sit välttämättä pelasta siltä (tää vaan mun mielipide). Vesijohtovesi ei tietenkään ole juotavaa ja kuorimattomia hedelmiä ehkä kannattaa välttää.
      Upeita (ehkä erillaisia olis parempi sana) löytyy älyttömästi. Pelkästään siinnä Jalan Anchorin varrella taitaa olla liki parisataa eri mestaa. Tuoreet sammakot on valittavissa häkeistä. Samoin ravut. Norjan lohi on toki kylmätiskissä. Bananaleaf menu on Intialeinen ateria, joten kandee katsoo että kyltissä on niitä Intialaisten hieroklyyffejä. Siihen kuuluu kymmeniä eri variaatioita, joten kannattaa pyytää tarjoiliaa rakentaan sellanen sopiva annos. Ovat kyllä aika voimakkaasti maustettuja, mutta erittäin hyviä. Kl:stä sit löytyy jopa hyviä pihvejäkin. Tosin vaan sellasista pihvipaikoista. Yksi esimerkki Kaptains Cabin lähellä Istana-hotellia.
      Katsomisen arvoisia paikkoja noiden aiemmissa viesteissä olleiden lisäksi musta ovat:
      China Town, Little India, Bird-, Butterfly- ja Orchid Park. Samalla alueella. Ja vaikka Batu Cawes. Aika kaunis hindujen luolatemppeli. Jos iltaiset sateet on jo loppuneet, niin kehuivat kovasti tota reissua pitkin Selangor jokea sinne Kuala Selangoriin. On kuulemma mahtava valonäytös. Paikalliset toimistot ja hotellit järkkää.
      Muuta hauskaa:
      Liikenneruuhka tossa Bukit Bintangin aluella on ihan älytön koko ajan. Ei kannata yrittää sinne, eikä sieltä autolla. Mutta ei tarvii kävellä kuin pari korttelia, niin jopa sopii hyvin liikkumaan. Takseja on kaikkien hotellien edessä ja hinta on ihan kohtuullinen. Kannattaa kuulemma sopia etukäteen, ettei tuu väärinkäsityksiä. Se niiden raideliikenne pelaa ihan hyvin ja on lähes ilmaista. Julkisen raideliikenteen kartta oikean reunan linkissä:
      http://www.monorail.com.my/monorail-info.htm
      Kaupungista löytyy sit kyllä ihan kaikkee. Upeista luksushotelleista rottia kuhiseviin kujiin, mutta meininki on kokoajan jotenkin sellanen ilonen ja suvaitsevainen. Siellä täytyy olla todella erikoinen että joku katsois pitkään.
      Ihmisten ystävällisyys ja vieraanvaraisuus ehdottomasti parasta antia.
      Ja kyllä sielläkin täytyy elellä sillai että pystyy itsestään huolehtiin.

      Nauttikaa antoisasta ja turvallisesta lomasta

      Terveisin: Pera

      • WWR

        Hei Langkawin matkaajat!
        Krokotiilifarmi oli kauhistuttava paikka. Eläimet makasivat liian ahtaissa altaissa, joissa vesi oli aivan levästä vihreää. Yhdeltä krokolta oli alaleuka revennyt puoliksi irti ja yhdellä koko kuono taitettu (?) yhdeksänkymmenen asteen kulmaan ylöspäin! Raukat tuskin pystyivät mitään enää syömään ja olisivat ansainneet armollisen kuoleman :(
        Älkää sponsatko moista paikkaa, siellä tulee ainoastaan paha mieli ja ahdistus. Sanaa eteenpäin, ehkä paikka siten jossain vaiheessa tajuaa tehneensä jotain väärin...


      • WWR kirjoitti:

        Hei Langkawin matkaajat!
        Krokotiilifarmi oli kauhistuttava paikka. Eläimet makasivat liian ahtaissa altaissa, joissa vesi oli aivan levästä vihreää. Yhdeltä krokolta oli alaleuka revennyt puoliksi irti ja yhdellä koko kuono taitettu (?) yhdeksänkymmenen asteen kulmaan ylöspäin! Raukat tuskin pystyivät mitään enää syömään ja olisivat ansainneet armollisen kuoleman :(
        Älkää sponsatko moista paikkaa, siellä tulee ainoastaan paha mieli ja ahdistus. Sanaa eteenpäin, ehkä paikka siten jossain vaiheessa tajuaa tehneensä jotain väärin...

        Tosin se kuonovika taisi olla vankeudessa synyneen eläimen kehitysvamma ja olisi vapaudessa aiheuttanut eläimen kuoleman mutta joka tapauksessa ajatus on vähintäänkin epäilyttävä.

        WWR:n kanssa yhtämieltä: Pera


      • Töks

        Se mustan hiekan ranta on tsunamista asti ollut sellainen kun se nyt on. Eli aalto pyyhkäisi meren pohjasta ruskeat hiekat rannalle ja ranta näyttää nyt mustanruskealta. Onneksi aalto ei aiheuttanut juuri muuta kuin esteettistä haittaa.


    • Lähdössä myös

      Olen myös lähdössä Langkawi-KL yhdistelmälle, ja olen katsellut vähän säätietoja. Pitkään on näyttänyt sadetta...kääk! Eikös tähän aikaan vuodesta pitäisi paistaa taivaan täydeltä? Tarkoittaakohan sääennusteiden sade sitä, että sataa koko päivän ja kunnolla vai kenties vain kuuroja?

      • Älä suotta revi niistä sääennusteista ressiä. Kyllä näistäpuolin varmaan jo sitä mollukkaakin riittää ihan kotitarpeiksi. Taitaa olla noin niin kuin keskiarvoilla mitattuna vähäsateisinta aikaa Langkawilla. Paikallisen ilmatieteenlaitoksen sivuilta voit katsella tilastoja:
        http://www.met.gov.my/home_e.html
        Yleisilme lienee suurin piirtein sellanen että aamut on vähän utuisia, sit kirkastuu ja iltapäivisin voi vähän ropsauttaa jos sattuu. Iltaisin saattaa ukkostaa ja silleen. On kuiteskin ihan mahdollista ettet pääse tanssimaan sateeseen koko aikana. Sadekuurot lienee tähänaikaan aika lyhyitä, mut kun sataa niin senhetken sitä tulee sit ihan reilusti. KL:ssä ne iltapäiväkuurot on paljon yleisempiä, mutta nekin pitäis jo alkaa harvenemaan.
        Kun sade tulee 35 asteisessa ilmassa niin varsinaista pelkoo vilustumisesta ei oo. Jos kantelette elektroniikkaa muassa (kamera, puhelimet, etc…) niin niille voi pitää jonkinlaista suojaa taskussa.

        Muutakun hyvää matkaa toivoo: Pera


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3789
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2357
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2085
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      141
      1989
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      412
      1401
    6. 79
      1231
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      137
      1160
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1060
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1020
    Aihe