Säätila toukokuussa :)

yosemite/tahoe

Hei, Miten varautuisit toukokuun puolessa välissä yosemiten kansallispuistossa ja Tahoe Lakella patikointiin ( millaista vaatetusta kannattaa ottaa mukaan )? Kiitos

3

940

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riddim

      Hjep.
      Se saattaa olla vähän paha lähteä ennustelemaan säätä. Mutta noin omasta kokemuksesta. Ajeltiin autolla Vegasista San Franciscoon viime toukokuun puolivälissä.. ja silloin oli tiet poikki kun satoi vuorilla lunta.. Ja Yosemitehän on sielä niinkus kukkuloiden keskellä eli pahalla säkällä sielä on kylmä ja tulee lunta. Lake Tahoe myöskin vuorella ja sama juttu.
      Mutta lämmintä saattaa olla yhtä hyvin, Vegasiss jo helteet tohon aikaan. Eli pakkaa laukkuun lämpöset vaatteet sekä sortsit ja uikit :)

    • traveller23

      Hei!

      Oltiin pari vuotta sitten toukokuun alussa Lake Tahoella ja Yosemitessä haikkaamassa.

      Jos menette vuokra-autolla niin muistakaa varmistaa että autossa on lumiketjut jos vaikka käykin huono tuuri ja alkaa matkalla sataa lunta. Kesärenkaat ja vuoristotiet ovat aivan mahdoton yhtälö.

      Vaatetusta meillä oli niukan puoleisesti ja kylmä meinasi tulla Lake Tahoella kun lämpötila liikkui 3 tienoilla. Kannattaa ottaa paksut ja ohuemmat hiking-sukat niin jalat ei palellu ja monta erillaista kerrospaitaa( esim. poolo ja hengittävä ja kosteutta siirtävä paita jos onkin kuuma) ei siis mitään untuvatakkia vaan ohut vettäpitävä takki ja erillaisia aluspaitoja ja fleecetakki niin että voi vähentää vaatetusta matkan varrella sään mukaan. Hanskat, pipo(tai hupullinen paita/takki) ja kaulahuivi kannattaa myös ottaa mukaan. Itse ostin paksut hanskat ja windstopper pipon Lake Tahoelta kun unohdin ottaa sellaiset mukaan.

      Koska korkeuserot vaihtelevat huomattavasti Californissa ja Sierra Nevadan vuoristoalueella niin säätkin vaihtelevat helteestä pakkaseen.

      Lensimme SF:ään ajoimme Sacramenton kautta Tahoelle ja sieltä Yosemiteen. Sacramentossa ja Gold Countryssa joka on sellaista vehreää alavaa aluetta ennen sierra nevadan vuoristoa oli todella lämmin, paikoitellen t-paita kelit 18-22.

      Lake Tahoeta lähestyttäessä alkoi tien reunoilla näkyä lunta ja radiossa kuuluva sääkanava varoitti mahdollista pakkasesta ja erittäin liukkaista teistä. Onneksi keli pysyi kirkkaana ja lämpötila plussan puolella niin pääsimme ilman ongelmia Tahoelle. Ajoimme Sacramentosta Tahoelle 50-tietä ja matkalla oli upeat maisemat varsinkin Echo summit joka on n.2400 metrissä.

      Korkealla yli 2000 metrissä patikoidessa pitäisi mukana olla jääpiikit kenkiin ja hakku mutta jos pysyttelee poissa lumesta ja jäästä pärjää hyvin ilman näitä etxreme-välineitä.

      Muita hyviä välineitä mukaan on tietysti kompassi, hiking-kirjat (lonely planet) ja kartat(kannattaa printata jo kotona ja ottaa mukaan), taskulamppu, istuinalusta tai kevyt retkijakkara (maa voi olla todella kylmä toukokuussa), hyvä selkäreppu, erilaiset ruuanlaittovälineet meillä Primus-keitin, teleskooppimakkaratikut, haarukka/veitsi/lusikka-setti. Muista että kaasupulloa tai tulitikkuja ei saa ottaa mukaan lennolle! Ne kannattaa ostaa jostain retkeilyliikkeestä tai huoltoasemalta periltä.

      Lake Tahoella on pari todella kivaa ja helppoa patikointikohdetta on Rubicon Trail ja Emerald Bay trail kummatkin seuraavat rantaviivaa ja ovat kohtalaisen helppoja. Niistä on mukava aloittaa niin ei heti alkuun väsähdä ja saa lihaksia kramppiin. Ota mukaan uikkarit ja pyyhe jos keli on lämmin ja aurinkoinen. Vesi on aivan upeaa - kirkasta ja turkoosin sinistä.

      Lake Tahoelta ajoimme Yosemiteen päivässä. Pieni lumimyrsky iski matkalla ja paikoitellen pysähtelimme ja odotimme kelin selkenemistä. Matkalla on todella vähän kaupunkeja tai kyliä ja välillä voi tulla kohta jossa ei ole edes huoltoasemaa sataan kilometriin joten kannattaa pitää tankki täynnä ja autossa ruokaa mukana jos tulee jokin ongelma. Ajoimme muistaakseni Tahoelta yosemiteen 4-tietä joka kulki Stanislaus National Forrestin läpi. Matkalla tuli pari autoa vastaa mutta muuten olimme keskellä erämaata. Murphyssä pysähdyimme syömään paikassa nimeltä Grounds.

      Yosemitessä oli paljon lämpimämpää kuin Tahoella ja aurinko paistoi kolme päivää putkeen. Laaksossa oli melkein 20 astetta ja ylhäällä vuorilla oli n. 10 astetta. Kaapelit eivät vielä tuolloin olleet kiinni joten Half Domen päälle ei päässyt ilman vuorikiipeilyvälineitä. Yhtenä päivänä teimme todella suositun hiking Nevada Fallsille. Aluksi trailillä oli todella ahdasta ja ruuhkaista mutta onneksi parin tunnin kävelyn jälkeen saavuimme Vernal fallille ja kaikki kääntyivät tuossa pisteessä takaisin päin ja saimme jatkaa yksin omassa rauhassa Nevada Fallssille.

      Jos mieleesi tulee lisää kysymyksiä Tahoelta tai Yosemitestä vastailen mielelläni.

    • yosemitesta

      Yosemitesta kokemuksia..
      Olin toissa vuonna toukokuussa käymässä yosemitessa. Lämmintä oli 20'C, eli ihan mukavasti.
      Kannattaa katsoa etukäteen tulvatilanne. Vettä tulee laaksoon vuorilta aikalailla. Putoukset on aika mahtavan näköisiä keväällä.Glacier point oli vielä suljettu lumen vuoksi.
      Lake Tahoella en ole käynyt. Menen syyskuussa. Silloin ei tarvi välittää lumitilanteesta. Lumi yllättää vuorilla helposti. Omaa kokemusta oregonista. Tiet suljettuna pari päivää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3013
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2354
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2102
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1933
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 163
      1234
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe