Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kapselikameratutkimus?

Lone Wolf

Onko kellään kokemuksia kapselikameratutkimuksista, haluaisin lähinnä tietää joutuuko ennen tutkimusta tyhjentämään suolta niinkuin ennen paksusuolentähystystä?

Itselläni on maha ollut iät ja ajat huonossa kunnossa ja lisäksi minulla on ollut anemiaa, ja on tähystetty mahalaukkua kolmesti, sekä paksusuolta kahdesti. Jos anemia uusii, niin lääkäri suositteli ohutsuolen kapselikameratutkimusta. Ei siinä muuten mitään, mutta inhoan niin syvästi sitä suolentyhjennyksessä juotavaa litkua että tuskin pystyn sitä enää koskaan juomaan. Sen vuoksi haluan tietää joutuuko sitä tekemään ennen kapselikameran nielaisua.

Olisi hauska myös tietää, miten he saavat kapselikameran takaisin, ettei joku vedä sitä vahingossa vessanpöntöstä alas. Tulisi kallis keikka ;)

10

9737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 456987

      Oon ollu kapseliendoskopiassa. Siihen ei tarvitse tyhjennellä lainkaan. Edellisenä päivänä syödään normaalia kevyemmin. Kamera on kertakäyttöinen. Jos sulla on ahtautmia todettu tai epäillään niitä, tutkimusta ei taideta tehdä, koska kameran juuttuminen suoleen on todennäköistä.

      • tapahtuu ?

        minkälainen toimenpide tämä kapselitutkimus on ja kauanko se kestää? on meinaan lähiaikoina edessä.


    • sassu76

      Käytiin hiljattain mieheni kanssa kyseisessä tutkimuksessa jota edelsi 12 tunnin täydellinen paasto. ei siis tarvinnu tyhjentää millään aineilla ja kamera on kertakäyttöinen joka siis poistuupi hyyskän pönttöön omia aikojaan =)(eikä maksa kun noin 600€) koko tutkimus kesti reilun 7 tuntia jonka aikana sai kuljeskella sairaalan alueella. Kameran nieltyä piti olla syömättä jonku tunnin ja kun kuvauslaite oli edennyt diittävän kauan sai osastolla nauttia kevyen lounaan . Onnea matkaan tässä tutkimuksessa pääsee huomattavasti helpommalla kun normaaleissa tähystyksissä

      • Lone Wolf

        Joutuuko tuon 600 euroa maksamaan omasta pussista? Jos joutuu, niin alkoikin juuri suolisto tuntumaan paremmalta :D


    • Tinski

      olin joskus muutama vuos sitten siinä.. mulla ei ainakaa tyhjennetty,piti vaan olla velli linjalla edellinen päivä ja olisko ollu 12h syömättä ennen kameraa ja 4h jälkeen.. kapseli tuli sit itsestään ulos. :) kyllä ehdottomasti paljon parempi vaihtoehto tähylle! :)

    • ämji

      Olen menossa huomenna kapselikameratutkimukseen ja edessäni on juuri 2 litraa Colonsteril- tyhjennysliusta juotavaksi. Kiinteän ruuan nauttiminen ollut kiellettyä alkaen klo 12 ja jatkunee noin vuorokauden. Näin vuonna 2018 .

      • hsd

        Vatsan tyhjennystä voi huomattavasti helpottaa kun e i syö kiinteää päivään-pariin päivään ennen tyhjennystä. Sosesoppia vain ja muuten normaalisti, aamiaiset jne.
        Jätin lihan pois jo monta päivää ennen ja muun vaikeammin ja kauemmin sulavan.
        Sinähän olet menossa tutkimukseen, että myöhäistä tämä.


    • Anonyymi

      Kyllä joutuu. Tyhjennyksen tekee. Litran verran. Itellä jotkut rakeet siihen sekotettuna. Sit seuraavan aamun hoitajan kanssa läpi jutut. Ja laitteet. Ja nivelet n. 1000 panadoolin koko sen kameran. Sit seurantaa, et menee ohut suolen. (itel meni 10 Min) sit huilain vähä. Ja keskustaa pyörii.. Iltapäivään asti. Ja laitteiden palautus. Saman päivän tai itse seuraavan päivän lääkärille.
      Tää ihan selkeesti helpoin keissi. Täs 10 kk sisäl

    • Anonyymi

      Ja tosiaan kamera kertakäyttönen. On hyvä jos saa näkö kontaktin, et tullut pois.
      Muutaman viikon päästä varmistellaan. Et on pois tullu. Jos ei ole näköhavaintoja.
      Tärkein. Et ei o magnettii menos ihan heti. Ja jos on ni se varmistetaan. Et ei o kamera enää suolistossa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe