Akustikusneurinooma

bbb

Voiko kyseinen kasvain aiheuttaa vain tasapainohäiriöitä, vai meneekö aina myös kuulo?

12

8373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on yleistä

      Googlaamalla saat paljon tietoa.

    • myöskin

      Tasapainohäiriöitä voi tulla.Kasvainhan voi kasvaa pikkuhiljaa useita vuosia.ja sitten kun kokoa tulee tarpeeksi se leikataan.(välttämättä ei leikata vaan ollaan seurantalinjalla)Kuulo ei mene aina..se riippuu kasvaimen koosta ja leikkaajasta...mieheni leikkasi korvalääkäri ja kuulo meni.Kannattaisi olla yhteydessä kuulonhuoltoliittoon, sieltä löytyy vertaistukihenkilöitä joilta saa hyvää infoa ennen ja jälkeen leikon.Joillakin kasvain on saatu kokonaan pois joillakin on jäänyt "palasia" joita seurataan.Tämän sairauden kanssa eletään loppuelämä.

      • Niin eletään. Miulla huomattiin kasvain vasta 8 kk terveyskeskus pompottelun jälkeen. No, olisiko auttanut mitään jos olisi leikattu aikaisemminen sanoi potilasvahinkovakuutuslautakunta. Minulta meni oikea korva täysin kuuroksi ja meni korvapolille ja otettiin kuulokäyrät ja niinhän se oli kuuro. Sillon ei epäilty mitään, mutta sitten alkoi tulemaan muita oireita: suun ja huulten HELVETILLINEN toispuoleinen poltto, äkillinen päänsärky, josta kävin neurolla, tiputus ja kotiin. Vihdoin ja viimein pääsin CT-kuvaukseen ja siellähän oli sitten 13 neliösenttimetrin kokoinen akustikusneurinooma ja Kuopiossa oli leikkauksessa korva- ja neurokirurgi ja leikkaus oli PITKÄ. Taas kävin CT-kuvassa, kun kaikkia ei saatu pois, että olisi kasvain ruvennut pullistelemaan. Ja, kun vielä oireet on lisääntyneet. Uutta leikkausta "pelkäävä". No eihän se parin päivän kipu, mutta 3 viikon sairaalajaksokin vie kunnon tosi finaaliin. Väsynyt. Ja ehkä tämän kasvaimen myötä sain myös viime vuonna 4 aivoinfarktia. Tietty sitä pähkäillään, onko ne kasvaimeen jotenkin liittyviä. Tiedä tuota. Paskamainen sairaus, kun suoraa sanoo. Tasapainohäiriöt ja lievät halvaantumiset mielestäni vaikeampia....


    • Huimaus

      Minulla vielä hyvä kuulo,kuulohermonkasvaimesta huolimatta.Kasvain leikataan heti kun se osoittaa kasvamisen merkkejä.Huimausta on sitten hyvän kuulonkin edestä.

      • Huimaus

        Unohdin vielä sanoa miksi ei leikata,koskee ainakin minua,ennen kuin kasvain alkaa kasvaa.Leikkauksen myötä kuulonmenetys,ainakin osittain on lähes 100% varmaa leikatusta korvasta.Lisänä voi saada toispuolisen kasvohermohalvauksen.Kasvaimen poiston tulevat aikanaan suorittamaan neurokirurgi ja korvalääkäri(myös kirurgi)yhteistyönä.Näin minun tapauksessani.


    • Helsky

      Heipsan !
      Jos ette ole vielä käyneet allaolevilla sivuilla, niin käykääpä vilkaisemassa.

      Minä olen myöskin seurannassa oleva akupotilas ja haluaisin mielelläni keskustella samassa "veneessä" olevien henkilöiden kanssa.
      Omasta tilanteestani olen kirjoittanut allaolevalle keskustelupalstalle samalla nimimerkillä.
      Olisi kiva saada vähän enemmän näille palstoille myöskin niitä henkilöitä, jotka ovat vielä seurannassa.

      Terv Helsky

      http://www.akustikusneurinoomayhdistys.com/

      http://groups.msn.com/Akut/keskustelupalsta.msnw?lc=1035

      • Anonyymi

        Olen seurannassa. Kuvattu 2/2019 ja 3/2020 ja nyt kuulemma kahden vuoden päästä edellisestä. Elämä on ihan pahaa. Pääni lyön ja törmään milloin mihinkin. Horjun ja heilun kuin pahin juoppo. Tavarat putoilevat käsistä ja kuppeja kaatuilee kuin pikkulapsilla, tulee sotkua. Kaatuilen ja pimeällä lampunkaan kanssa en.pysty kävelemään.


    • vanhuuseläkeläinen

      Kyllä alku diaknosointi oli pelleilyä hoito oli hyvää kun viimein pääsin olin töissä vielä 10 v sen jälkeen

    • Maami

      Jo 10 vuotta ollut seurannassa tämän veitikan vuoksi ja nupiksi todettiin vielä Menier. Kuulo mennyt oikeasta korvasta melkein kokonaan, korva vinkuu ja suhisee yötä päivää, välillä kiertohuimausta Menierin vuoksi. Onneksi siihen nyt lääkitys joka auttanut. Työelämässä vielä mukana pitäisi olla n. viitisen vuotta. Töitä hankaloittaa tuo kuulemattomuus joskus mutta ei kait sitä kaikkea tarvitse aina kuullakkaan! Vielä, kun mieheni tajuaisi, etten kuule yhtäaikaa esim. hänen puhettaan ja TV:tä... puuroksi menee koko touhu!

      • Tyhymäkymysys

        Auttaako siihen kuulolaite vai onko sisäkorva täysin tuhoutunut ?


      • Anonyymi

        Sanos muuta. Vasen korva melkein nolla. Suuntakuulo olematon. Mie ei ymmärrä yhtään sairauttani. Tasapainotonta vielä tyrkkii ja haukkuu. Kasvain oli 32020 kuvassa 1,5 cm. Kahden vuoden päästä muka kuvaus.


      • Anonyymi
        Tyhymäkymysys kirjoitti:

        Auttaako siihen kuulolaite vai onko sisäkorva täysin tuhoutunut ?

        Kuulolaite ei auta leikkauksen jälkeiseen kuulon menetykseen, sillä kuulohermo on joko kokonaan poistettu tai vaurioitunut toimimattomaksi. Ilman tervettä kuulohermoa äänisignaali ei kulje aivoihin eikä kuulohavaintoa voi syntyä.

        Leikkauksen hyöty on mm siinä, ettei enää huimaa niin paljon, kun kasvain ei ole lähettämässä virheellistä tietoa asennosta aivoille. Kovan kuntoutuksen uudelleen liikkumaan oppiminen ja pystyssä pysyminen vaatii.

        Kuulohermoa ei leikata kevein perustein, sillä leikkaus on vaikea, riskit suuret, toipuminen hidasta ja kuntoutus työlästä. Tasapainon pito on opittava uudelleen. Niin ja kuulo on sitten leikatusta korvasta lopullisesti menetetty, millä on paljon vaikutusta elämään.

        Puolisoltani leikattiin kuulohermon kasvain eli akustikusneurinooma hyvin vaikean huimauksen vuoksi. Hänestä ei leikkauksen jälkeen saatu itsenäisesti itsestään huolehtimaan kykenevää ihmistä. Yleensä tulokset leikkauksesta ovat varmasti parempia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe