kuumeraja 37?

kenellä?

ottaa sitten päähän. mun normilämpö 36.1, lapsella sama. äidillä 35,6. mulla oli kans kakarana tuo 35,6.

ongelmana se, että olo on tosi paha jo ennen tuota lääkärien hyväksymää 37astetta. 38,3 ollut korkein koskaan ja silloin olin jo tajuton. miksi oletetaan KAIKKIEN kehon lämpötilan olevan sama? ja mikä on se 'normaalilämpö', jolloin 37astetta on kuumeraja (=paljonko lämpö nousee ollakseen kuumetta)?

27

13110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täällä

      Minulla myös normaalilämpö 36 astetta ja silloin kun olo on kuumeinen ja mittaan nin saan tulokseksi noin 36,6 eli siis yleisen periaatteen mukaan ei olisi vielä kuumetta mutta minulla on jo kipeä olo. Enpä muista edes milloin minulla olisi ollut kuumetta kunnolla mutta jos on yli 37 astetta niin olen jo todella sairas. Ärsyttää todella tuo että 37 astetta lasketaan vasta kuumeeksi..

      • 37 astetta kuumeraja

        Ihmisen NORMAALI lämpö keikkuu siinä 35-37 asteen välillä.

        Kuumeksi lasketaan aikuisilla jos menee yli 37,5 astetta.

        Lapsilla kuumeksi lasketaan jos menee yli 38 astetta.


      • abcdefghjklm
        37 astetta kuumeraja kirjoitti:

        Ihmisen NORMAALI lämpö keikkuu siinä 35-37 asteen välillä.

        Kuumeksi lasketaan aikuisilla jos menee yli 37,5 astetta.

        Lapsilla kuumeksi lasketaan jos menee yli 38 astetta.

        eiks se olis toi kuumeraja just toisin päin ku lapsilla on aina (yleensä) pienempi ruumiinlämpötila kuin aikuisillia


      • :(
        37 astetta kuumeraja kirjoitti:

        Ihmisen NORMAALI lämpö keikkuu siinä 35-37 asteen välillä.

        Kuumeksi lasketaan aikuisilla jos menee yli 37,5 astetta.

        Lapsilla kuumeksi lasketaan jos menee yli 38 astetta.

        onpas sulla korkeella lapsen kuumeraja


    • ...

      Kovin alhainen lämpö voisi viitata kilpirauhasen vajaatoimintaan. Silloin voi kuumeinen olo olla jo ennen kuumerajan ylittymistä.

    • Rankka kuume

      Normaalilämpö mulla on noin 35,5. Jos on 37 ei olo ole mitenkään muuten poikkeava, paitsi jos kuume on nousussa niin yleensä on vilunväreitä. 39 astetta ei vielä tunnu oikeestaan kuumeelta, tietty nyt ei ihan silleen oo virtaa kun normaalisti ja mieluummin löhöilee sohvalla, vasta kun mennään yli 40 asteen alkaa oleen silleen höntti olo. Tuntuu että eri asioiden tiedostamisessa olis silloin sellainen pieni viive.

      Kovan kuumeen (39 astetta) nousuakaan en itse huomaa ollenkaan, puoliso yleensä huomaa sen siitä kun muutun punaiseksi ja sit kun se koittaa mun ihoa, niin se on tulikuuma.

      Kakaranakin keikuin päällä seisten vielä 42 asteen kuumeessa, enkä ollu moksiskaan. (Enää ei kyllä varmaan ihan tekis mieli keikkua päällään, jos kuume oli yli 40).

      • jos yhden

        normaalilämpö 36,9 ja toisen 35,5, niin ovat tasa-arvoisessa asemassa työterveyshuollossa huolimatta sitä, kuinka kipeitä ovat? Koska kuumeraja on 37,5, niin kuumeraja on 37,5. piste?


      • alilämpöäkö aina?
        jos yhden kirjoitti:

        normaalilämpö 36,9 ja toisen 35,5, niin ovat tasa-arvoisessa asemassa työterveyshuollossa huolimatta sitä, kuinka kipeitä ovat? Koska kuumeraja on 37,5, niin kuumeraja on 37,5. piste?

        itselläni ruumiinlämpö normaalisti myös 35,5. sairastan todella harvoin ja kun lämpö menee yli 36,5:n, olo on jo tokkurainen ja veto täysin poissa. siksipä en olekaan viiteen vuoteen ollut sairaslomalla. kipeänä on töissä tarvinnu istua. työkaverit ovat ihmetelleet sumeita silmiä ja punaisia poskia ja kertoneet näyttäväni väsyneeltä. mutta ei. töihin vaan kun kuumeeksi lasketaan vasta 37 tai 37,5. tällöin en varmaan pysyisi enää tolpillani..


      • ****
        jos yhden kirjoitti:

        normaalilämpö 36,9 ja toisen 35,5, niin ovat tasa-arvoisessa asemassa työterveyshuollossa huolimatta sitä, kuinka kipeitä ovat? Koska kuumeraja on 37,5, niin kuumeraja on 37,5. piste?

        Puolen asteen heittoja tulee jo syömällä vuorokaudessa, aamulla on turha lämpöään edes mittailla, illalla näyttää enemmän. Minulla lämpö näyttää iltasella n. 36 ja jos nousee tuohon 37:ään olen aina saanut sairaslomaa, kun olen perustellut etten pysty töihin, koska ruumiinlämpöni on alhainen. Onhan se omaa vikaa jos ei osaa kertoa milloin on työkunnossa ja milloin ei, ei kaikissa työkyvyn vievissä vaivoissa edes nouse kuume esim. migreeni.


      • Nainen27v

        Miten ihmeessä pystyit 42 asteen kuumeessa tekemään mitään? Minulle nousi ed.pv:nä 41,6asteen kuume,ja taju oli lähdössä :/ Menin kylmään suihkuun, koska tiesin että kuume ei laske ilman tuota...Olen lukenut,että kun kuume ylittää 41 on se jo hengenvaarallista!


    • Reptiliaani

      Sama juttu. Normaalina päivänä lämpö on jotain 36.2 ja jo 37.0 tuntuu selvästi kuumeiselta. Tänään olen odotellut, josko kuume nousisi vielä vähän, että kehtais mennä terkkarille, mutta täytynee odottaa, että flunssa vähän kehittyy tästä. :)

    • Kenkura

      Siis ei kai kuumeen määrä ole mikään sairasloman ainoa kriteeri. Jos on huono olo, eikä pysy tolpillaan, niin sairaslomaa voi saada ilman kuumettakin. Yli nelikymppisillä ei kuume välttämättä nouse, vaikka on jo vakavasti sairas (esim. keuhkokuume). Kuumeeksi (kuumeen aluksi) voidaan katsoa kainalosta mitattuna 37.5:n asteen lämpötilaa ja peräsuolesta mitattuna yli 38:n asteen lämpöä. Oletko muuten kokeillut mitata peräsuolesta. Voihan olla, että pintalämpötilasi on normaalia alhaisempi (tai olet esim. tosi laiha, jolloin mittaus kainalosta ei ole välttämättä luotettava), vaikka oikeasti "sisälämpötilasi" on normaali. Tosin tuon normaalin lämmön alue kainalosta mitattuna on niinkin laaja kuin 35.8 - 37.8 astetta.

      Noista kuumerajoista on oleellista seurata tilannetta, kun liikutaan yli 40 asteen lämpötiloissa, sillä 42 astetta tarkoittaa jo elimien vaurioitumista (aivojen proteiinit eivät enää kestä). Ja yli 43:n asteen kuumeessa elimistö ei pysty enää itsenäisesti toipumaan. Tuo 42 astetta ei ole mikään suhteellinen raja, eli vaikka normaalilämpö olisi tuo 35.8 astetta, niin aivojen proteiineille vaarallinen lämpö ei siirry 40.8 asteeseen (mikäli siis kuumeen mittausolosuhteet on kunnossa) vaan pysyy kyllä tuolla 42:ssa asteessa.

    • remedium86

      Ihmisen määritellään olevan lääketieteellisesti normoterminen (=normaalilämpöinen) kun kainalolämpö on 35-37 astetta. Alempi kainalolämpö ilman altistusta kylmyydelle viittaa mittausvirheeseen tai kuolemaan. Korkeampi lämpö viittaa kuumeeseen.

      Jos "kuumetta" on 36,6 niin sillä ei ole diagnostista merkitystä, vaan sitten se diagnoosi tehdään muiden oireiden ja löydösten pohjalta. Jos lämpömittari näyttää 37,3 ja olossa ei ole moitittavaa niin ei silloin ole sairas. Naisilla kuukautiskierron mukaankin tapahtuva kehonlämmön muutos saattaa näyttää lievää kuumetta maallikon silmiin.

      Yhtä arvoa ei kannata tuijottaa äärettömän tarkasti ja sen perusteella päättää onko sairas vai ei.

      • Alilämpö

        Eipäs pelotella tommosilla jutuilla kuolemasta kun ruumiinlämpö on alle 35. Itselläni oli äsken jotain 34.8 astetta ja olo tuntuu vain nuhaiselta. :D


    • kunhan lääkäritkin..

      ^ Kunhan vain myös lääkärit tajuaisivat olla tuijottamatta vain yhtä numeroa. Jos potilas itse tuntee olonsa surkeaksi ja huono-oloiseksi tai kipeäksi, eikö sen pitäisi riittää, vaikka "kuumeraja ei olisi ylittynyt"?

    • Tepaaa

      Siis kakarana mulla oli kerran 47 astetta kuumetta. Juoksin 100 metrin pika-aidat aikaan 13.63. Eli ottakaa musta mallia!

      • Anonyymi

        En kyllä uskoisi että sinulla on muka ollut 47 astetta sehän on hengen vaarallista


    • dsffdsfsdaf

      eipä se kuume ole mikään saikun kriteeri. senkus kertoo jos ei ole kykenevä töihin. itelleni harvemmin flunssassa edes nousee kuume, silti olo ku ois jyrän alle jääny. . nyttenkin flunssa on, mutta ei kuumetta. terkkari kyseli kovasti kuumeen perään joten sanoin että illalla oli kuumetta :D saikku tuli. eipä ne sitä tiedä onko illalla oikeesti ollu kuumetta vai ei. jos olo on kykenemätön töihin niin sit on . koskaan en ole laiskuuttani huijannut kuumeella ettei tarttis töihin mennä, ainoastaan jos vaikuttaa siltä että saikkua ei tipu jos ei kuumetta ole ollut ja on oikeasti flunssassa ja olo täysin luhistunut.

    • yruje

      miten saan kovan kuumeen että pääsen sairaalaan?

    • Lääketiede ei tunne

      alilämpöä! Terveystieteeltä saat tällaisen vastauksen:

      >>>..........jatkuu. Immuunipuolustuksen mittari: Elimistön lämpö kainalosta mitattuna:
      Kuume on osoitus siitä että immuunipuolustus toimii, mutta onko immuunipuolustus täysin kunnossa voidaan päätellä vartalon lämmöstä. Normaalilämpönä voidaan pitää 36,4-36,8 C-astetta, joka perustuu vähintään(!) viiteen 2-3 tunnin välein tehtyjen mittausten keskiarvoon.
      Esimerkiksi: 35,9 36,6 36,5 37,1 36,3 jaettu 5 on 36,48 C-astetta.
      36,40 – 36,80C-astetta: immuunipuolustus toimii normaalisti.
      36,00 – 36,40C-astetta: immuunipuolustuksen heikkeneminen on lievä.
      35,50 – 36,00C-astetta: immuunipuolustuksen heikkeneminen on keskivaikea.
      35,00 – 35,50C-astetta: immuunipuolustuksen heikkeneminen on vaikea.
      alle 35,00C-astetta: immuunipuolustuksen heikkeneminen on huolestuttava!
      alle 34,00C-astetta: immuunipuolustuksen heikkeneminen on todella huolestuttava!
      alle 33,00C-astetta: immuunipuolustuksen heikkeneminen voi olla kohtalokas!
      Huomioi nämä:
      - Mittaus on tehtävä samalla mittarilla kainalosta.
      - Mittaustulos voi olla virheellinen, jos potilaalla on mittauspäivänä ”näkyvä” tulehdustila!
      Immuunipuolustustuksen vahvistamiseksi tarvitaan prikulleen nämä määrätyt kolme tärkeintä probiootti bakteeria: Jatkuu..........

    • pekka53

      Mulla on normaali lämpötila semmonen 36.5 tai 36.6 ei väliä. Niin mulla on tälläkin hetkellä 37.3 mikä on "lämpöä" , mutta ei mulla ole mitenkään normaalista poikkeava olo.

    • Kuumeraja 37

      Mulla taas normaalilämpö on 36,4 ja 37 asteessa alkaa jo huimata ja tulee huono olo. Lääkäri sani että jos on huono olo ja vaikka 37 niin kouluun/töihin ei kannata mennä

    • Sairaan.Oloinen

      Tunnen oloni tosi kuumeiseksi, Lihakset ovat todella veltot ja en pysty tekemään lähes mitään. Todella paha yskä vielä lisäksi, Sattuu keuhkoputkeen. Mittasin klo 7:34 lämmön, 36,6 Nyt kello on 8:06: Lampö 37.1... Normaali lämpöni lilluu siinä 35 paikkeilla. Olen 14-Vuotias 8.lk . Kannattaisiko mennä kouluun?

    • 11v

      No mulla oli 37:7 ja vtun kipeenä nyt.....

    • tietämätön

      Hei nimimerkki rankkakuume: Oikeastikko sinä 42 asteen kuumeessa seisoit päälläsi? Lääkärithän sanoo että yli 42 asteen kuume on hengenvaarallista.

      • nfkkf

        Siis mitä? Itekki samallai. Eihän siinä mitään! Wa! XD


    • 11v

      No mun normilämpö on siinä 35,5-36.5paikkeilla ku aamulla kello tyylii jotain 9.30. Ja nyt ku mittasin nii oli kuume noussut jo yli 37asteeseen! Eli on tosi heikko olo: Pyörryttää, ääni meni, oksettaa, päätä särkee. Mulle ainakin 37astetta on jo kova sana. Korkein lämpö koskaan varmaan tyyliin: 38 astetta. NII ETTÄ

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8086
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1493
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe