Iberia

käsittämätön systeemi

Finnairin partnerina Iberia lentää Helsinkiin. Jos haluaa matkustaa Espanjassa jonnekin muualle kuin Barcelonaan tai Madridiin, niin Finnair ei tarjoa jatkolentoja nettisysteemissään. Eli matkavaraukset joutuu tekemään Iberian kautta. Jos onnistuu.

Iberia ei nimittäin tiedä lentävänsä Helsinkiin, koska Helsinkiä ei voi valita iberia.com -sivuilla. Eikä matkan varaaminen siten onnistu nettisivujen kautta.

Sivuilla onneksi annetaan varauspalvelun puhelinnumero. Pahaksi onneksi siihen voi soittaa ainoastaan Espanjasta, ei Suomesta. Sinnikkääästi etsien sivuilta löytää asiakaspalvelun puhelinnumeron, johon jopa vastataan. Ja heti kun alan puhua englantia, niin yhdistetään (mitään minulle kertomatta) eteenpäin nauhatiedotteeseen, jossa kehotetaan Espanjaksi soittamaan siihen varauspalvelun numeroon, johon voi soittaa vain Espanjasta.

Dead end. Täallaisen systeemin pystyy luomaan valtion virasto.

Soittamalla sukulaisille Espanjaan ja pyytämällä heitä tekemään varaus, saadaan liput lopulta varatuksi halutuille yhteyksille. Tulee samalla vaihdettua kuulumiset sukulaisten kanssa.

Matkapäivä koittaa ja pitäisi hoitaa tsekkaus näppärästi netissä, kun on siihen tottunut Finnairin kanssa (jos Finnairin kännykkäviestin ehdottama istuinpaikka ei ole hyvä). Säästyisi sitten aikaa Seutulassa, jossa on tolkuttomat jonot normaalisti. No, tsekkaus ei onnistu Iberian nettisivujen kautta, koska Helsinki ei ole lentokohteiden joukossa. Eikä onnistu Finnairin kautta, koska on Iberian lentonumero (vaikka fyysisesti on Finnairin operoima lento, joho on myös Finnairin lennonnumero matkavahvistuksessa). Puhelimitse on sama tilanne kuin yllä kuvattu lennonvarauksen suhteen. Eli ei onnistu tsekkaus ennen lentokentälle menoa.

Iberialle olisi hyvä kertoa ongelmista, jotta voisivat joskus korjata tilanteen.

Koska Iberian asiakaspalveluun ei voi soittaa, niin varmaan nettisivuilla on palautelomake. Siis etsimään. Ja löytyi. Mutta palautelomaketta ei voi lähettää, koska se vaatii lennonnumeron ja koska Iberia ei tiedä lentävänsä Helsinkiin, niin lennonnumero ei kelpaa eikä palautelomaketta voi lähettää. Eli ei onnistu palautteen antaminen.

Varmaan Iberian laatumittauksissa yhtiön saama asiakaspalaute on todettu kelvolliseksi, ehkä jopa erinomaiseksi. ja tämä saadaan siis aikaan tukkimalla kaikki negatiivisen palautteenantokanavat. Eli kaikki on kunnossa, koska valituksia ei tule.

Franz Kafka olisi ylpeä tästä Iberian systeemistä.

8

2097

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Todos non son tontas

      Matkantekijät, Helsinki ja Annankatu...

    • Spanairfani

      Lensin toivottavasti Iberia We are The World lentoni noin 5-6 vuotta sitten. Lento oli aikainen aamulento, lähtö noin koo 07.30. Matkustin busines luokassa, kaikki meni tyypilliseen valtionyhtiö tyyliin kunnes alkoi aamiaistarjoilu. Purseri ja emäntä toivat tarjottimet eteen,kaatoivat kahvia ja ihan oikein baarikin siinä vedettiin käytävälle, otin mehua, koska en kahvia/teetä lipitä. Mehulasi on kuitenkin aika piene Iberiankin kylmän ja kuivan sämpylän syömiseen, joten odottelin lisätarjoiluja, ei kuulunut, painoin kutsunappia, painoin uudelleen, ja 4 kerran jälkeen lähdin itse gäliin katsomaan missä homma mättää; siellä pursesi ja emo nukkuivat täyttä häkää jumppareilla vöissä. Kovasti pelästyivät kun ihan törkeästi menin ja herätin heidät, sain mehun mutta itse se piti viedä paikalle (myös Finnair rakastaa tätä itsepalvelu systeemiä) Ilmeisesti henkilökunta jatkoi unia koska hyvä kun muistivat kerätä tarjottimet pois ennen laskeutumista.

      Näin siis päättyi (toivottavasti) Iberialla lentäminen. Spanairin Avantissa on oikein mukava matkustaa....

      Spanairkaan ei muuten vielä myönnä lentävänsä Helsinkiin (shared code) mutta SASin sivuilta onnistuu varauksen tekemään...

      • Wafti

        aikamoinen trauma on sinulle jäänyt lentämisestä... Koeta pärjätä, onhan siitä jo 5-6 vuotta. Seuraavaat 10 vuotta ja jo alkaa helpottaa!


      • Spanairfani
        Wafti kirjoitti:

        aikamoinen trauma on sinulle jäänyt lentämisestä... Koeta pärjätä, onhan siitä jo 5-6 vuotta. Seuraavaat 10 vuotta ja jo alkaa helpottaa!

        Ihanaa että näin huolehdit, mutta ostaessani palvelun, esim täysihintaisen C luokan lentolipun oletan että edes henkilökunta pysyy hereillä alle 3 tunnin lennolla! No, ainakin nykyisin käyttämilläni lentoyhtiöillä ovat valveilla, ehkä One Worldillä on eri säännöt, mistä en sitten tiennyt. Et jatka vaan samaan empaattiseen tyyliisi!


      • Oneworld kantis
        Spanairfani kirjoitti:

        Ihanaa että näin huolehdit, mutta ostaessani palvelun, esim täysihintaisen C luokan lentolipun oletan että edes henkilökunta pysyy hereillä alle 3 tunnin lennolla! No, ainakin nykyisin käyttämilläni lentoyhtiöillä ovat valveilla, ehkä One Worldillä on eri säännöt, mistä en sitten tiennyt. Et jatka vaan samaan empaattiseen tyyliisi!

        Minulle kävi samoin IB:n kyydissä, täysihintainen C-cl lippu, MAD-ACE ja Azafatat työnsi kärryä (harvoin näkee espanjalaisessa vauhtia?) VAUHDILLA ohi, jäin siis jopa ilman tarjotinta. Huusin perään selvällä espanjankielellä (muutahan ne eivät ymmärrä tai ainakaan ole ymmärtävinään) ja nyrpeinä lämäsivät tarjottimen eteeni. Huusin ämmän takaisin tuomaan juotavia, naama oli norsun v-t-ll-...


    • tietää...

      Iberia ei todellakaan lennä Helsinkiin!

      • poika*

        Finnairilla on järjettömän kattava reittilentoverkosto, ajatelkaa Finnair lentää ympäri Amerikkaa, Japania ja Australiaankin!!


    • Anonyymi

      huono asiakas palveluk Iberia ja Finnair

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3643
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2252
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1969
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1844
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      397
      1279
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1081
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      970
    Aihe