Kaliumferrosyanidi E536 aiheuttaa kovaa yskää. Yleinen paakkuuntumisenestoaine suolassa

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=116&conference=690&posting=22000000022711344&view_mode=flat_threaded
Ilmoita


1 VASTAUS:
No, joo. 15 vuotta jatkunut yskiminen on vihdoinkin loppunut, kun lopetin "normaali"suolan käytön. Yskälle ehdin keksiä monenlaista selitystä ja syytä sen jälkeen kun perhepiiristä kaikki lemmikit ehtivät kuolla vanhuuteen. Ja allergiatesteistä ei mitään löytynyt. Ystäväpiirin antama rasitusastma "diagnoosi" tuntui ihan järkevältä.
Jostain blogista sattui silmiini suolan lisäaineena käytetyn paakkuuntumisestoaineen aiheutuneet haitat jollekin henkilölle. Yskä ei siinä vaiheessa ollut mielessä, kun se oli niin olennainen osa elämää, mutta vatsavaivoihin olin hakemassa apua, ja siihen vaivaan kokeilin lisäaineetonta suoladiettiä. No, vatsavaivoihin saattoi olla jotain pientä apua, mutta humps, yskiminen hävisi sen siliän tien. Ja se ilmestyy takaisin syötyäni ulkona lounasravintolassa tai herkutellessani sipseillä.
+Lisää kommentti
Kyseisen aineen nimi voidaan sanoa joko kaliumferrosyanidi tai kaliumsyanoferraatti, kumpi nyt tuntuu vähemmän vaaralliselta. No, tuota syanidi-sanaa ei tarvitse pelästyä, koska se on kompleksisesti sidottu rautaan, siitä ei siis irtoa myrkyllisiä syanidi-ryhmiä, jotka reagoivat veren hemoglobiinin kanssa. Siitä irtoaa vaan joko kaliumia (E536) tai natriumia (E535). Googlasin nopeasti tuosta kyseisen aineen vaikutuksesta astmaan, ja löysin pari ruotsalaista kirjoitusta aiheesta. Ei tunnu olevan kovin yleisesti tunnustettu korrelaatio. Asia kuitenkin kiinnostaa, koska itsellänikin on astma.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kaliumferrosyanidi E536 aiheuttaa kovaa yskää. Yleinen paakkuuntumisenestoaine suolassa

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta