E-pillereiden vaikutus keskenmenoon

Nuppu79

Sain noin kolme viikkoa sitten keskenmenon. Tai oikeastaan ultrassa huomattiin, että pikkuiseni oli kuollut rv8. Jotenkin olen asiasta päässyt yli. Välillä kuitenkin vielä itku ja suru yllättää. Eikä tätä toipumista helpota mitenkään se, että lähes kaikkien läheisteni mielestä keskenmeno johtui e-pillereistä. Tulin siis pillerien lopettamisesta kahden kuukauden päästä raskaaksi. Olin syönyt niitä 7 vuotta. Ehti tulla yhdet normaalit menkatkin siinä. Onneksi mieheni ja parhaimmat kaverini eivät ole em. mieltä. Nyt haluaisinkin tietää, että olisiko jollakulla tietoa voiko väite pitää paikkaansa ja onko muille tullut eteen samanlaisia mielipiteitä. Kaameaa syyttää itseään vaikka ei edes tiedä, että onko tehnyt väärin!
Olen kiitollinen kaikista vastauksista!

12

3802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkä,ehkä ei

      Isosiskollani on käynyt noin kaksi kertaa.Hän lopetti e-pillerit,tuli samantien raskaaksi,mutta raskaus päätty ekalla kertaa vkolla 7.Toki siskoni tuli melko pian uudelleen raskaaksi ja sai terveen tytön.

      Imetysvaiheen jälkeen aoitti uudestaan e-pillerit,söi kolme vuotta,lopetti ja taas uusi raskaus->keskenmeno vkolla 9.Seur.kuussa jälleen raskaana ja 9 kuukauden päästä toinen terve tyttö syntyi.

      Epäilin e-pillereiden vaikutusta heti ekan km:n jälkeen ja asiasta puhuttiin,mutta mitään vahvistusta asiaan ei keneltäkään saatu.Eli voihan se mahdollista olla,mut voi olla myös huonoa onnea.

    • älä itseäs syytä

      Ehdottomasti et kuitenkaan saa itseäs syyttää,vaikka joku toteaisikin e-pillereitä keskenmenon syyksi.Pakkohan sitä joskus on ehkäsyäkin käyttää ja onhan pillerit todettu parhaimmistoon,ainakin vielä.Ethän voi tietää.

    • -saraa

      mulla on kokemuksia, itseasiassa juuri meneillään. en ole käynyt tutkituttamassa itseäni mutta kaikki viittaavaat keskenmenoon. ja luulenpa sen johtuvat e-pillereistäni, olen melko varma siitä. olen kerran ollut jo raskaana, mutta tein abortin. ei-toivottuja raskauksia, joten en aio lopettaa e-pillereitä. luultavasti en saa tietää johtuuko keskenmeno pillereistä vai jostain muusta.

    • maria.v

      miettinyt E-pillereiden vaikutusta keskenmenoon. Tulin raskaaksi heti samassa kuussa kun lopetin pillerit ja raskaus meni kesken 12 5. Tai siis sikiö oli kuollut kohtuun jo aikaisemmin.

      Minusta tässä asiassa ei voi syyttää itseään. Eihän me tahallaan olla tehty mitään mikä vahingoittaisi sikiötä!? Sitä paitsi ennen ehkäisyn pois jättämistä kysyin neuvolasta terveydenhoitajalta sekä koulustani kätilöiltä/sairaanhoitajilta (opiskelen sairaanhoitajaksi)moneen otteeseen, että voivatko pillerit vaikuttaa haitallisesti raskauteen.

      Joka paikassa sanottiin, että ei ole näyttöä ja että monesti syntynytyt ihan terve vauva, vaikka pillereitä olisi vahingossa syöty raskauden aikanakin. Niin sitten uskalsin alkaa yrittämisen heti pillereiden pois jättämisen jälkeen.

      Tosin tulevaisuudessa harkitsen kyllä tarkempaan eri ehkäisyvaihtoehtoja tai ainakin käytän ensimmäiset kuukaudet kondomia pillereiden pois jättämisen jälkeen. Ihan vaan varmuudesn vuoksi. Eipähän sitten tarvitse ainakaan syytellä itseään, jos menee taas kesken.

      Mutta älä nyt ihmeessä syytä itseäsi! Minusta on törkeää, että läheisesi ehdottelevat tuollaista! Ihan niinkuin sinulla ei olisi jo tarpeeksi paha olla. Sitä paitsi useimmitenhan keskenmeno johtuu kromosomihäiriöstä, eikä mistään äidin hormonihäiriöstä. Tsemppiä sinulle, koita jaksaa äläkä välitä muiden mielipiteistä!

    • ottakaa selvää...

      mulla on myös kokemusta. söin pillereitä ja tulin raskaaksi. aika iso shokki, mutta päätin kysellä pillereiden vaikutuksesta sikiöön, olin halukas pitämään yllätysvauvan, mutta valmis tekemään abortin jos pillerit olisivat olleet haitaksi sikiölle. näin lääkäri kertoi: käyttämissäni pillereissä on hyvin vähän hormooneja, ja koska en ollut jatkanut pillereitä huomattuani olevani raskaana, ei pillereillä pitäisi olla vaikutusta sikiöön. lääkäri sanoi että pillereillä ei ole tutkittua haittaa raskauteen (ainakaan tähän mennessä tehtyjen tutkimusten perusteella). ja

    • jatkuu..

      ....ja jos olette jättäneet pillerit pois jo ennen raskaaksi tuloa, en kyllä jaksa uskoa että pillerit olisivat olleet syy keskenmenoihin. tarkistakaapa kuinka moni raskaus päättyy keskenmenoon... saanen vielä sanoa sen verran että sattumoisin moni kaverini on tullut raskaaksi heti pillereiden jättämisen jälkeen ja tällä hetkellä heillä on täysin terveitä lapsia ja vauvoja. ja mitä mun omaan raskauteen tulee, mitään ongelmia ei ole ollut koko raskausaikanani. terveisin rv29

      • maria.v

        varma ymmärsinkö oikein mitä tarkoitit tuolla "haloo, ottakaa selvää" kommentillasi. Mutta jos osoitit sen meille, joilla on herännyt epäilys/arvelus pillereiden mahdollisista haittavaikutuksista raskauteen, niin ihmettelen kovasti.

        Ainakin minä olen paljonkin tutkinut asiaa ja ottanut selvää ennen ja jälkeen epäonnistuneen raskauden, kuten jo aikaisemmassa kirjoituksessani mainitsin. Hommahan on nimenomaan niin, että asiasta löytyy paljonkin ristiriitaisia mielipiteitä. Vaikka jotain asiaa ei ole todistettu, ei se tarkoita sitä, ettei asia voisi olla niin. Eihän ole myöskään todistettu, että pillereistä ei voisi olla haittaa.

        Se, että moni kaverisi on tullut raskaaksi heti pillereiden pois jättämisen jälkeen, ei kerro yhtään mitään. Onhan tässäkin nyt moni sanonut, että on käynyt juuri toisinpäin. Jos e-pillerit aina aiheuttaisivat keskenmenon, niin eiköhän asia olisi sillä selvä ilman mitään tutkimuksia.

        Jos ei ole itse kokenut keskenmenoa, ei voi tietää miltä se tuntuu. (en tietenkään tiedä oletko kokenut vai et) Itse olin ja olen edelleen niin murheen murtama, että jos on pienikin asia, jonka voin tehdä, jotta tulevilla raskauksilla edes EHKÄ olisi paremmat mahdollisuudet jatkua loppuun asti, niin teen sen epäröimättä.

        Ja tosiaan, kun olin sairaalassa lääkkeellisessä keskeytyksessä, niin kysyin kätilöltä, että aiheuttivatko pillerit mahdollisesti sikiön kuoleman. Kätilö vastasi tähän, että "ei välttämättä".


    • Maarit*

      raskaaksi kolme kuukautta pillereiden lopettamisen jälkeen ja sain keskenmenon viikolla 9...

      • kirppu76

        Niin myös hormonihäiriöt ja tulehdukset voivat aiheuttaa keskenmenon vaikka yleisin onkin se että sikiössä on jotain vikaa. Ja kyllähän nuo pillerit kuitenkin vaikuttavat hormoni tasapainoon.Itse sain juuri keskenmenon ja söin pillereitä kun tulin raskaaksi. Kaksi tervettä lasta minulla jo ja tämä oli ensimmäinen keskenmeno joka oli järkytys vaikka ei ollut suunniteltu niin oli siitä huolimatta tervetullut.Itse olen sitä mieltä että pillereillä oli osuutta keskenmenossa.


    • .....

      itse tulin raskaaksi 3 kk pillereiden lopettamisen jälkeen ja raskaus meni kesken rv6. olisiko niillä sitten ollut vaikutusta vai ei,ken tietää? eikö seuraavan raskauden mahdollisuudet pitäisi sitten olla paremmat kun kokoajan kuluu enemmän aikaa siitä kun lopettanut pillereiden syömisen? ei pitäisi enää olla niitä hormooneja kehossa vai?

      ja sellaista piti kysyä että kuinka suuret kivut keskenmenon jälkeen on? mulla meni eilen kesken ja vaikka se oli itsessään todella rankkaa ja elämäni kauhein päivä,niin nyt on aivan kamalat kivut alamahassa ja selässä.kohdun pitäisi olla ihan tyhjä,niin ne sanoi kun ultrasivat..loppuisi nyt kivut niin henkisesti kuin fyysisestikkin.voimia teille saman kokeneille..ei ole helppoa..

      • olla

        enää sietämättömät kivut jos kohtu on tyhjä. Mene uudelleen lääkäriin jos jatkuu kovana.


    • epätoivone

      Sain ripulin pillerien käytön yhteydessä. Olen vasta aloittanut pillerien käytön ja ripuli tuli kolmannella viikolla. Olin sen jälkeen suojaamattomassa yhdynnässä, koska en ollut lukenut ohjeita, että olisi pitäny alottaa uus laatta, mutta jatkoin vanhan loppuun normaalisti. Olin tullut raskaaksi ja menkkojen aikana sain keskenmenon, alkio tuli ulos kun olin yksin kotona. En ole uskaltanu jatkaa pillerien käyttöä sen jälkeen ja haluaisin tietää, että voiko alottaa sen toisen laatan normaalisti seuraavien menkkojen alkaessa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe