Setecin passeista

Kirjatohtori

Minulta hajosi vastikään passi Setecin valmistusvirheen takia. Muovinen tietosivu lähti saumasta irti. Miehellä on aiemmin hajonnut jo kaksi passia eikä Setec tietenkään korvannut kuin uuden passin ja valokuvat. Saamatta jäivät kaikki ulkomaille tarvittavien viisumien, oleskelulupien ym. hankinnasta koituneet kulut, jotka ylittivät moninkertaisesti passin hankintakulut.

Kirjoitin aiheesta jutun passin korjausohjeineen. Se löytyy osoitteesta http://kirjatohtori.blogspot.com/2007/01/passi-kuntoon-pikaliimalla.html

Onko kukaan saanut viime aikoina Setecistä vahingonkorvauksia muusta kuin valokuvasta?

17

2988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karjalaisessa
      • Jaska Porista

        paskaa. Eivät korvaa, kokemusta jo parinkin passin edestä. Ovat ennenkin valehdelleet lehdissä (mm. Turunsanomat).

        Jaska


      • uudelleen korvausten
        Jaska Porista kirjoitti:

        paskaa. Eivät korvaa, kokemusta jo parinkin passin edestä. Ovat ennenkin valehdelleet lehdissä (mm. Turunsanomat).

        Jaska

        hakemista.Koska edellisessä kommentissa on
        täyttä faktaa korvausvelvollisuudesta.
        Jos/kun minulle tapahtuu vastaavaa,niin tulen
        taistelemaan tarpeen vaatiessa käräjäoikeuden kautta
        oikeuden saada korvaukset edellä mainituista asioista.Ja tulen myös laskuttamaan käyttäni ajan
        jonka joudun käyttämään kyseisten oikeuden saavutta-
        miseksi.


      • Lobotomi
        uudelleen korvausten kirjoitti:

        hakemista.Koska edellisessä kommentissa on
        täyttä faktaa korvausvelvollisuudesta.
        Jos/kun minulle tapahtuu vastaavaa,niin tulen
        taistelemaan tarpeen vaatiessa käräjäoikeuden kautta
        oikeuden saada korvaukset edellä mainituista asioista.Ja tulen myös laskuttamaan käyttäni ajan
        jonka joudun käyttämään kyseisten oikeuden saavutta-
        miseksi.

        Passi vm 2000 hajosi henkilötietosivulta vuonna 2005. Sain Seteciltä hakemani, eli passikuvan ja Venäjän vuosiviisumin siirron sekä tietenkin ilmaisen uuden passin. Laitoin korvaushakemukseen kuitit edellisistä ja valokopion uuteen passiin siirretystä viisumista.


    • Matka-ukko

      Höpö höpö! Oman kokemukseni perusteella uuden passin hankinnasta aiheutuneet kulut (viisumit, passikuvat, matkakulut jne.) on kiltisti korvattu, mikäli vaivautuu tekemään asiasta selvityksen kuitteineen.

      Passia ei kannata alkaa itse korjailemaan. Mikäli rajalla sattuu olemaan virkailija jolla on vähänkin huono päivä, niin matka saattaa tyssätä siihen. Hyvällä tuurilla voit jopa saada sakot passin ronkkimisesta vaikka kyseessä olisikin oma passisi. Etenkin kolmansien maiden viranomaiset saattavat joskus olla todella pikkumaisia.

      Väliaikaisen saa Suomessa Poliisilta (ml. kenttäpoliisi lentoasemilla!) ja ulkomailla Suomen edustustoista odottaessa. Passista kannattaa aina pitää mukana paria valokopiota. Mikäli joutuu hakemaan uutta passia esimerkiksi kadonneen tai varastetun tilalle, niin valokopio ko. passista helpottaa prosessia huomattavasti.

    • Tepi.

      Eihän ne tietenkään muita aiheutuneita kuluja korvaa, tyhmäkö olet??

      Kannattaa pitää huoli passista, eikä antaa lasten leluksi.

      • passi+muut

        vuosi sitten hain seteciltä korvauksen ulkomailla rikkoutuneesta passista ja kyllä mulle kaikki kulut korvattiin (kuvat, uusi passi, matka edustustoon..). uutta passia haettaessa sain ohjeet konsulaatista siitä kuinka korvaus haetaan ja lomakkeen, joka setecille lähetetään. Lisäksi kirjoitin itse selvityksen ja laitoin kopiot. Saman teki kaverini ja myös hänelle korvattiin kaikki kulut...


    • Myöntäjätäti

      Aina vaan jaksaa hämmästyttää nämä ääliöt, joille ei mene kuuppaan, että passi on mitä tärkein ja kallisarvoisin dokumentti, ja sitä tulee kohdella huolella ja kunnioittaen. Poliisilaitoksella työskentelevänä ärsyttää suunnattomasti nämä luukulle ilmestyvät vinkujat, joiden passi "on huonossa kunnossa ja tää menee varmaan takuun piikkiin". No ei tod. mene, jos oot kaatanu salmiakkikossua sen päälle, säilyttäny sitä perstaskussa viimiset puoltoista vuotta, liimannu lasten ja lastenlastesi kivat tarrakuvat sen sivuille, merkannu muistiin yhden yön hoidon puh.numeron, pyytäny risteilyllä sen ihanan puolalaisen basistin nimmarin jne. jne. Haloo! On totta, että varsinkin itärajalla passintarkastajat kohtelevat passeja rujosti, ja varsinkin -97-98 myönnetyissä passeissa oli muoviseoksen kanssa ongelma, joka aiheutti kuvasivun irtoamisen. Entinen valmistaja Setec korvaa passin jäljellä olevan ajan, eli uusi biotunnistepassi tulee voimaan siihen asti, mihin risakin olisi ollut. Mutta: koska biotunnistepassit ovat voimassa vain 5 v.,voit saada uuden passin korvauksetta vain täksi ajaksi. Älkää missään nimessä menkö liimailemaan/nitomaan/laminoimaan/kontaktoimaan irti lähdössä olevaa sivua, joudutte vaikeuksiin! Ei o kiva istua Argentiinan sotilaspoliiin kuultavana 8 tuntia, tai Japanin viranomaisten hiostettavana. Terroristipelko on maailmalla kauhia, ja suomalainen, joka yrittää liimatulla passilla maahan, herättää melko varmasti epäilyksiä. Sitä pidetään jujutusyrityksenä tyyliin "enhän minä, Suomen kansalainen, kanna pommia laukussani vaikka minulla on risa, itse kokoon kursittu passi.. kyllä tämä on aito!" Takuuvarmasti pääset käsiraudoissa vartijasedän kanssa pienen hikiseen koppiin! Liian monta tapausta kuulleena, Myöntäjätäti

      • Myöskin myöntäjä

        Hyvä kirjoitus! Eli veit sanat suustani. Olen myös korvia myöten täynnä näitä vinkujia, jotka ovat runnoneet passiaan kun vierasta sikaa ja sitten se kummasti hajoaa juuri ennen sivujen täyttymistä!

        Ihan eri juttu on hyvin pidetyt siistit passikirjat joiden sivu valmistusvirheen takia irtoaa. Kuulemani mukaan on jokainen saanut korvauksen asiallisen korvaushakemuksen tehtyään.


    • Kansalaiseksi

      Siellä on vielä paperipassit,Pietarissa ne myy Rautatieasemalla 15 minuttia jos on kuva valmiina.

    • hajonnut ehkä 5 kertaa.aina korvanneet kaikki kulut km korvaukset poliisin luokse ja takaisin venäjän viisumin ja niin ed.

      • kokemusta

        Sain kaikki korvaukset nopeasti tililleni, jotka aiheutuivat´Setecin viallisen passin vuoksi. Tähän kuului jopa matkat Suomessa, kotoa poliisilaitokselle ja takaisin. Ulkomailla jouduin valokuvan vuoksi tekemään kakasi taksimatkaa, korvattiin nekin.


    • Seetana

      Setecin romupassi on Suomen kansan häpeäpilkku, mutta Suomen lammaskansa vaan määkii yleisönpalstoilla eikä nouse barrikadeille.

      Tottakai Setec täytyy laittaa korvaamaan KAIKKI uuden passin hankkimisesta aiheutuneet kulut, ja päivärahat uuden passin hankkimisen ajalta. Sen lisäksi sadanthannen euron korvaus per passi mielipahasta ja ylimääräisestä vaivasta.

      Olen todella iloinen siitä, että Setec ei enää pääse tekemään suomalaisten passeja, sen verran iso oli sen kardinaalimunaus.

    • Lauri Mäkelä

      joo ododttakaahan kun saan ne vastuuseen kaikista kärsimyksistäni jotka johtuivat rikkoutuneesta passista.

    • lauri mäkelä

      -soska-eväsi hätälentoasiakirjan saatuani avustuksen lentolippuun vastoin suomen edellyttämää lakia hädässä' olevan auttamis
      velvollisuus.

      -sanomalehdet-pohjalainen-wasabladet-iltasanomat-iltalehti-syyllistyi sananvapauden riistoon ja ihmisoikeuksien rikkomiseen.

      -kirkko-ei auttanut.

      -punainenristi-ei auttanut.

      -oma perhe-auttoi minkä muka pystyi.

      -gambian poliisi-pidätti rikkoutuneet passin ja rahattomuuteni vuoksi 2,5 vk betonilattiaa ilman ruokaa johon menetin
      vähäisen omaisuuteni.pilaantunutta ruokaa oli tarjolla mutta en tahtonut kuolla.

      -gambian valtio-valehteli lentolippuni olevan asianmukaisessa toimitusajassa ,joka kuitenkin selvisi valheeksi vapauduttuani
      vanhan tuttavan sattumalta saapuessa paikalle ja otti minusta vastuun.

      -suomen valtio-kaikki mahdolliset avunsaanti yritysten noteeraamatta jättäminen,rikosten peittely,salailu,valehtelu,lista
      vain jatkuu...

      -alexander stub-jätin hänen verkkosivulleen hätäaputarve ilmoituksen johonka tarkoitukseen sivusto oli luotu,en saanut
      hätäapua sieltäkään.

      -suomen suurlähetystö nigeria-hoiti huonosti hädässä ja kärsimässä olevan suomen ja euroopan unionin kansalaisen.

      -lääkäri jouko alanko horo nais lääkäri-pakottivat syömään neuroleptisia lääkkeitä ja nais lääkäri uhkasi piikillä ja siteillä.


      -pitkään jatkunut törkeä ihmisoikeuksien jatkuva täydessä ymmärryksessä tehdyt rikokset ja loukkaukset vaasan viranhaltijoiden toimesta perustuen ihmisoikeuslakiin joka on kirjoitettu herran vuonna 1948 jossa suomi mukana

      allekirjoittamassa kyseistä sopimusta.

      -http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=fin

      • lauri mäkelä

        2,5 vk tarkoittaa 2,5 viikkoa. hieno maa tämä suomi.


    • Lauri Mäkelä

      copy pastesin omasta muistiostani tuon tekstin siksi se on sekavassa järjestyksessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      343
      3574
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      231
      2181
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1712
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1607
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1444
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1315
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1155
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    9. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1139
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      986
    Aihe