mellieha bay

lokakuussa 07

Olisko ideaa...?
Aina on Malta kiinnostanu mut ei oo vaan tullu ennen lähdettyä.
Tarkoitus olis lähtee lokakuun lopussa, silloin ei varmaan enä oo turisteja hirveesti vaikka ei mua kyllä koskaan ole turistipaljoudet missään päin maailmaa haitanneet.
Sää on varmaan aika epävakainen.
Säällä on siinä mielessä merkitystä että mieheni on NIIN riippuvainen auringosta lomaillessa.
Yleensä olemme olleet 2viikkoa kerralla lomalla ja koskaan ei ole kahta viikkoa satanut putkeen joten miehenikin on päässyt aurinkoa ottamaan.
Nyt olis mahdollisuus lähtee vain viikoksi.
Luonto on ymmärtämäni mukaan kaunis vaikka saari onkin tiheään asuttu vai kuinka?
Pyöräily olis kans ihanaa... Kertoilkaa kaikkea maltasta, mutta ravintoloistaei tarvitse, niistä luin jo tuossa alempana.
Tulin ensimmäistä kertaa tälle palstalle ja hiukan petyin siitä miten vähän Maltasta on täällä juttua. Muista maista saattaa olla sivu tolkulla...
Käyvätkö Suomalaiset niin vähän Maltalla etteio tämän enempää täällä ole keskustelua.
Tietäiskö joku jotain muuta hyvää palstaa?

5

4345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lomaillut Maltalla

      marraskuun alussa ja en suosittele Mellieha Baytä
      lokakuussa. Hotellimme sijaitsi Sliemassa ja siellä on suurin osa kaupoista ja ravintoloista ja risteily alukset lähtevät Slieman satamasta. Sliemasta pääsee n. 10 min. pääkaupunkiin Vallettaan. Kävimme Mellieha Bayssä ja siellä oli todella hiljaista. On varmaan kiva paikka kesällä kun on paljon ihmisiä, mutta marraskuun ekalla viikolla vaikutti "aaveiden kaupungilta".

    • Rory

      Lokakuun lopussa on mitä suurimmalla todennäköisyydellä vielä helteistä ja lämmintä. Luonto ei ole rehevä kuten esim. Madeiralla, toki keväällä vielä vihertää mutta kuuma kesä polttaa maan kasvit tehokkaasti. Kauneinta on rantamaisemissa, kannattaa kiertää maata esim. risteilyllä tai kierrellä rantoja pitkin ihaillen kallioita, joista aika makeet pudotukset merelle, luolat yms. Pyöräilyä en suoraan sanottuna suosittele aika hurjan liikenteen takia se on vasemmanpuoleinen.

      En tiedä hyvää palstaa, mutta englanniksi löytyy infosivustoja Maltasta. Malta times-lehden nettisivutkin kannattanee tsekata ja maltaweather.com säätiedoista.

    • perhe

      Maltasta ei ole kokemusta eikä tarjota kommentteja mutta tulipahan varattua perheelle matka lokakuulle 07. Kohde tuntuu kiinnostavalta ehkä juuri siksi kun siitä ei niin paljon puhuta. Jokainen tuntee Kreetan mutta Maltan matkaajia en ole tavannut. Mutta syksyllä mennään uusia polkuja kulkemaan. Vielä pääsee muuten maksamaan liiralla. 2008 sinnekin tulee euro, muistaakseni.

    • minä vaan

      Olimme viime vuoden suuskuun viimeisen viikon Maltalla ja oli todella lämmintä jopa 30 astetta joinain päivinä.
      Pyöräilyä en kyllä suosittele saati autoilua liikenne vasemmanpuoleinen ja aivan kamala.
      Bussit kulkee todella hyvin ja tiheään ympärisaarta ei ollut kovin kallistakaan ja tunnelmaa 50-60 luvuilta olevilla busseilla.
      Maltan luonto on parhaimmillaan helmikuusta alkaen jolloin kukat puhkeaa kukkaan ym.
      Suosittelen kyllä käyntiä rantakohdehan ei Malta ole parhaimpia mutta niitäkin sieltä löytyy jos haluaa rantapäiviä viettää.
      Kävimme myös retkellä sisiliassa joka oli kokemus sekin.

    • reissaaminen kannattaa

      Maltalla turisti kausi keskittyy yleensä elokuun alusta tuonne lokakuun loppuun, kesällä siellä on liian kuuma. Saat varautua että siellä on todella paljon englantilaisia ja saksalaisia tuohon aikaan.

      Luonto Maltalla on aika karua ja kuivaa, saarelta löytyy yksi ainoa metsä joka on n. 100 metriä pitkä ja 50 metriä leveä. Saarihan on todellakin pieni esimerkkinä kiersimme saaren rantoja pitkin autolla ja ajoimme muutaman kerran hieman harhaankin niin silti matkamittariin kertyi noin 150 kilometriä.
      Pyörällä liikkuminen Maltalla on hankalaa johtuen suurista korkeuseroista ja kevyen liikenteen väylien puuttumisesta kokonaan. Ainoa paikka jossa voi pyöräillä hieman on Slieman rantakatu mutta se on kävellenkin nähty noin tunnissa.

      Yksi mitä saarella kannatta tehdä on ehdottamasti kulkea paikallis busseilla paikasta toiseen sillä se on edullista ja saaresta saa hyvä kuvan sillä tavalla. Bussiessa matkustaessa kannattaa pitää lippu tallella koska lipun tarkastajilta ei yleensä voi välttyä. Bussit lopettava liikenneöinnin 23:00 jonka jälkeen saarella ei liiku kuin taksit ja osassa paikoissa taksiasemat ovat hieman kiven alla.

      Sää lokakuussa on vaihtelevaa ja ukkoskuurojakin saattaa olla mutta ne eivät yleensä kauaa kestä.

      Mikäli paikallinen urheilu kiinnostaa kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan saaren kansallis urheilua vesipalloa ihan jo fanaattisten kannatajien takia, 3000-4000 tuhatta katsojaa saavat rumpuineen enemmän menoa aikaan kuin 30000 Suomalaista jalkapallo ottelussa Stadionilla. Vesipallo areena löytyy Sliemasta. Yliopiston vierestä ja paikallisissa lehdissä on ottelu ajankohdat.

      Pääkaupunki Valletassa kannattaa ehdottomasti käydä siellä saa päivän kulumaan helposti, paikallista kauppahallia en suosittele heikkohermoisille.

      Ruokapaikkojen hintatasoa kannattaa verrata niissä on todella suuria eroja ja pieneltä tuntuva hinta ero tekee euroissa jo paljon.

      Viineistä suosittelen lämpimästi paikallisia ja varsinkin paikallinen rose viinni on loistavaa ja halpaa.

      Kirkkoihin ja katedraaleihin kannattaa tutustua sillä ne ovat toinen toistaan upeampia, osaan maksaa hieman sisälle, toisiin on vapaaehtoinen maksu. Muistakaa että polvet ja hartiat piiloon. ( huiveja saa yleensä joka kirkon sisään menosta) Maltallahan kirkkoja on vain 365 kpl. ;o)

      Iltaisin kuuluvaa kovaa pauketta ei kannata säikähtää, tosin tuohon aikaan alkaa pauke olla hieman vähäisempää, paikalliset kirkot juhlistavat vain jotain pyhimystään ja alku syksystä tuntuu että pauke on jokapäiväistä, sinänsä Maltalainen ilotulitus ei ole näkemisen arvoinen koska heillä ovat vain kovasti paukahtavat pommit ilman mitään sen kummempaa.

      Gozo lautan lähtemispaikan läheltä löytyvät Mielestäni Maltan parhaat hiekkarannat joissa yleensä paikalliset käyvät ja ne ovat kyllä bussimatkan päässä, muistaakseni Golden bay siellä saa olla rauhassa ja on mukavan lahden poukamassa.

      Mikäli nyt mellieha bayhin menette kannattaa kiivetä läheisille vuorille Gozoon päin nousevalla tiellä sieltä löytyy punainen vartiotorni jonka tien päästä avautuvat huikeat näkymät merelle.

      Hyvää lomaa Maltalla

      kato linkki aboutmalta.com

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8326
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe