Dublin kokemuksia?

Dna

Mihin Dublinissa kannattaa mennä? Nähtävyyksiä, ostospaikkoja, ravintoloita..? Sisko on lähdössä Dubliniin ja kaipaisi vinkkejä!

7

3052

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stello

      Grafton Street ja O'Connell Street ymparistoineen ovat taynna kaikenlaisia kauppoja (ja pubeja, ravintoloita, klubeja...)

      Ekaa kertaa Dublinissa kannattaa menna bussilla kaupunkikierrokselle, niin nakee katevasti kaikki ns. pakolliset nahtavyydet. Niita busseja lahtee muistaakseni ainakin GPO:n (paaposti) edustalta.

      Ravintoloita on paljon, mutta jos haluaa ihan tavallista kotiruokatyyppista safkaa, kannattaa syoda esim. jossain pubissa.

      Lisaa ideoita esim:
      http://www.visitdublin.com
      http://dublintourist.com
      http://pub13.ezboard.com/fbraydirectorymatkakokemuksiairlannista

      Dublinin ymparistossa on myos upeita paikkoja, mihin voi tehda retkia. Esim. Powerscourt House & Gardens, Glendalough (vanha luostarialue ja hautausmaa) ja Avoca village. Dublinin keskustasta paasee myos helposti DARTilla (paikallisjuna) pohjoisessa Howth'iin tai etelassa Bray'hin. Bray'ssa on pakko suositella The Harbour Bar pubia! :P

      Dublinissa jos haluaa ihan keskustassa menna ns. AITOON pubiin (siis ei sellaiseen, mika on taynna turisteja), kannattaa menna Mulligan'siin, Poolbeg St. Se loytyy niista keskustakartoista, ja jos ei loydy niin aina voi kysya =)

      • Guinnes

        Unohdit mainita Guinnesin tehtaat, sielläkin kannattaa käydä jos oluen paneminen kiinnostaa, ja onhan se varmaan maailman legendaarisin panimo.

        Samoin Trinity College kannattaa tsekata. Sekin on sellanen paikka jossa kannattaa käydä, kun Dublinnin asti menee.

        Tähän aikaa vuodesta sinne on hyvä mennä, ei ole turisteja niin paljon. Ilmoista ei kannata pitää huolta, luultavasti siellä sataa tai ainakin tulee joka tapauksessa:-)


      • Panu
        Guinnes kirjoitti:

        Unohdit mainita Guinnesin tehtaat, sielläkin kannattaa käydä jos oluen paneminen kiinnostaa, ja onhan se varmaan maailman legendaarisin panimo.

        Samoin Trinity College kannattaa tsekata. Sekin on sellanen paikka jossa kannattaa käydä, kun Dublinnin asti menee.

        Tähän aikaa vuodesta sinne on hyvä mennä, ei ole turisteja niin paljon. Ilmoista ei kannata pitää huolta, luultavasti siellä sataa tai ainakin tulee joka tapauksessa:-)

        St Patrikin päivät on tulossa ja Irlantiin tulee noin kaksi miljoonaa turistia yhden viikon aikana. Eli tällä hetkellä on kaikki majoitukset loppuunmyytyjä ja keskusta turisteja täynnä. Kannattaa tulla aikaisintaan huhtikuun alussa.

        Kannattaa muuten kävästä Jamesonin panimolla, keskustasta noin puolentoistakilometrin kävely, ja hintaan sisältyy paukku viskiä :)

        Ja kierroksen alussa kun kysytään vapaaehtoisia, kannattaa ilmottautua koska valitut pääsee maistamaan kuutta eri viskiä :)

        Hintakaan kierrokselle ei ole paha, viimeksi käydessäni kuusi euroa.


    • kemmi

      kannattaa tsekata Bonon clarence-hotelli ja U2:sen studio. molemmat siinä liffeyn varressa...

    • Kutku

      Henry street on myös kiva ostoskelu paikka. Itse olin Dublinissa viikon ja minun mielestä se oli tylsä ja likainen kaupunki ja pullollaan kerjäläisiä. Dublinin lähi ympäristössä tosin oli mukavia idyllisiä pikku kaupunkeja. Jos oy veikkaus ab sponsoroi minua joskus kunnolla, niin tulen viettämään eläke päiväni Malahide nimisessä pikku kaupungissa Dublinin kupeessa. Suosittelen hankkimaan päivä lipun DART-paikallis junaan, niin näkee myös paljon kivoja ja kauniita pikku kyliä.

      • sammy

        yhdyn täydellisesti edelliseen puhujaan:)
        paskainen, likainen, yöllä vaarallinen - ja täynnä kerjäläisiä. mutta onneksi kaikkeen kuitenkin tottuu ja paikallisittain muutama pintti päivässä pitää mielen keveänä... ;)

        only teasing, kivaa dublinissa on

        sammy


    • Molly Malone

      Viikonloppureissulta palanneena en voi kuin kehua Dublinia. Mahtavaa arkkitehtuuria ainakin keskusta-alueella, aivan omanlaisensa tunnelma pubeineen ja "kaikki oleellinen" kävelyetäisyydellä. Dublinistahan tässä puhutaan, ei Irlannista.

      Kerjäläisiä on kyllä yllättävän paljon, mutta suurin osa niin hienoissa vaatteissa, että alkaa lähinnä huvittamaan. Eikä ainakaan keskustassa tarvinnut pelätä omaisuutensa puolesta, samanlaisia humalaisia ne paikallisetkin on.

      Nähtävyyksiä

      Trinity College on näkemisen arvoinen paikka: puolen tunnin kierros maksaa 10e mutta sisältää 8e pääsymaksun kirjastoon, jonka takia sinne oikeastaan tullaan. Suosittelen.

      Dublinin linnan takana on ilmainen Chester Beatty Museum, joka keskittyy uskontojen ja kirjojen historiaan. Jos siis uskonnollisten tekstien historia kiinnostaa, ehdoton käyntikohde. Vai oletko nähnyt jo jossain Paavalin alkuperäisiä kirjeitä..?

      St. Patrick's Cathedral on yksi harvoista kirkoista maailmassa, jonne on pääsymaksu. Mukava paikka rauhoittua hetki, joskin katolisten kaksinaismoralismi alkaa vituttaa aika äkkiä.

      Pubeista O'Donoghue's on aivan ehdoton käyntikohde. Niitä on itseasiassa kaksi: Grafton Streetin ja Suffolk Streetin kulmassa on ihan ok mutta SE OIKEA on Merrion Row'lla Stephen Greenin pohjoisen kadun jatkeella. Aito irkkutunnelma, käy tsekkaamassa!

      Vaatteiden shoppailuun budjettiostajan paratiisi on O'Connels Streetillä sijaitseva Penney's. Homma lähtee tyystin käsistä, mutta se ei haittaa kun se on niin halpaa.

      Yleinen hintataso majoitusta lukuunottamatta on hyvin lähellä Suomen tasoa. Ei siis välttämättä mikään penninvenyttäjän unelmakohde, mutta rahansa voi käyttää kyllä huonomminkin.

      Suosittelen lämpimästi Dublinia kaikille, etenkin jos musiikki tai kaljan juonti kiinnostaa yhtään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6618
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2652
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2233
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1894
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe