Kauneus vai sisäinen kauneus?

mitalin puolet

Nyt on ollut juttua tästä nk. lihavuusongelmasta yhteiskunnallisessa mittakaavassa.

Tällä palstalla tuodaan nyt jatkuvasti esille myös anoreksiaa. Jotkut (lihavat?) ovat (olevinaan) tästä huolestuneita, ja syyttävät siitä tätä ulkonäkökeskeistä yhteiskuntaa, luotua mielikuvaa siitä minkälainen on hyvännäköinen ihminen (lähinnä nainen). Ja miten elämä pyörii pitkälti ulkonäköön liittyvien asioiden ympärillä.


Sitten puolestaan on täälläkin lukuisisia varsin kiivaitakin keksusteluja ulkonäön merkityksettömyydestä. "Kauneus on katsojan silmässä" ja "sisäinen kauneus on tärkeintä"-kommentteja vilisee tekstissä. Useimpien lihavien mielestä ulkonäköseikat ovat täysin merkityksettömiä.

Niin että miten se nyt on? Ensin yhteiskunta on ulkonäkökeskeinen, mutta sitten taas sillä ei ole mitään merkitystä. Miten yhteiskunta voi olla ulkonäkökeskeinen siten että ulkonäöllä ei ole mitään merkitystä?

En voi välttyä ajatukselta, että tässäkin asiassa lihavat vääntävät itselleen ja omiin tarkoitusperiinsä sopivan totuuden. Sen mukaan miten mikäkin asia heille kulloinkin sopii.

15

875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • namis

      Jospa nyt kuitenkin on niin että lihavia on monenlaisia. Täällä roikkuvat laiheliinit yrittävät vääntää asiat mieleisikseen niputtamalla kaikki lihavat samaan kasaan. Tiedoksesi sanon että lihavia on yhtä monenlaisia kuin normaalipainoisia tai laihojakin. Tämä koskee niin ulkonäköä kuin lihomiseen johtaineita syitäkin. Samoin jokaisella ihmisellä on ihan omat mielipiteensä asioista. Minun mielestäni ulkonäköseikat eivät ole merkityksettömiä. Lihavuus ei kuitenkaan ole ainut ulkonäköseikka joka vaikuttaa luotaantyöntävästi. Totuus on kuitenkin että kun tutustut ihmiseen menettää ulkonäkö merkityksensä. Siinä astuu tämä sisäinen kauneus kuvaan. Jos ihminen on täydellinen ulkoisesti mutta sisältä huono (ilkeä) ei hänen kanssaan viihdy kukaan. Korostan kuitenkin että näitä löytyy niin lihavista kuin laihoistakin. Ulkoisesti rumiakin löytyy kaiken painoisista. Mitä sinä saat elämääsi siitä että näitä täällä vatvot? Oletko ehkä onnellisempi ja tyytyväisempi itseesi? Jos olet niin hyvä. Sitten tälläkin touhulla on joku tarkoitus.

      • mitalin puolet

        Mitä sinä ITSE saat elämääsi siitä että näitä täällä vatvot? Oletko ehkä onnellisempi ja tyytyväisempi itseesi?

        Minä ihan oikeesti luulin että tämä palsta on mielipiteiden ja kommenttien esittämistä varten.

        Saan tästä elämääni (juuri nyt) hetken pienen ajankulun. Tällä hetkellä minulla ei todellakaan ole mitään järkevää tai hyödyllistä tekemistä.

        Näitä hetkiä soisi olevan useampiakin, hetkiä jolloin voi kääntää päävirtakytkimen nollille.


      • itse syyllistyit samaan

        kun väität, että täällä roikkuvat laiheliinit olisivat kaikki yhtenäistä homogeenista massaa.

        Terveisin laiha, kiloihinsa tyytyväinen. Eikä muiden läskit minua ole koskaan haitanneet, lukuunottamatta poikaystäväni orastavaa kaljamahaa.

        Ja kiitokset nimimerkille Rehellinen, tekstisi oli tämän keskustelun järkevin, toisin kuin monien hernytyneiden niuhottajien...


    • Rehellinen

      Tässä yksi lihava, joka ei väitä, että lihavuus kaunistaa enempää sisäisesti kuin ulkoisesti. Ihminen vain taitaa olla sellainen otus, että kestääkseen epämiellyttävän tilanteen, on jotakin keksittävä puolustuksekseen.

      En usko, että yksikään lihava oikeasti haluaa olla lihava. En minä ainakaan. Mutta murina ja marina "sisäisestä kauneudesta" ei poista sitä tosiasiaa, että lihava on lihava. Ennen kuin hyväksyy sen, että olen lihava, ja tunnustaa asian ainakin itselleen, mitään ei ole tehtävissä. Muutos alkaa itsestä ja tosiasioiden kohtaamisesta.

      Sisäinen kauneus ei ole kiloista kiinni, ulkoinen kauneus on. Näkeehän sen jo valokuvista, jotka on otettu ennen lihomista. En ota kantaa syihin, miksi kukakin on lihonnut. Syitä on monia, mutta kukaan muu kuin itse, ei voi asialle tehdä mitään. Minä olen kohta 20kg kevyempi ja olen tosi tyytyväinen itseeni. En ole vielä lähelläkään ihannepainoani, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...

      Mielestäni yhteiskunta on ulkonäkökeskeinen, mutta minä en ainakaan ole lihonnut sen takia. Uskon kuitenkin, että vääränlaisella naisihanteella saadaan nuorille aikaiseksi syömishäiriöitä. Tässä voisi perhe olla apuna tarjoten normaalia mallia naisesta (myös miehestä) ja tarjota terveellistä, ravitsevaa ruokaa kasvaville, ettei heidän ainakaan tulevaisuudessa tarvitsisi kamppailla vuosikausia liikakilojen kanssa.

    • sekä sisäisen

      että ulkoisen kauneuden! Molemmat on mahdollista saada.

    • lihavuus ei

      kaunista ketään eikä laihuus rumista. Mutta ennemmin otan lihavan ja mukavan kuin laihan ja vittumaisen. Parinvalinta on mieltymysasia!! Se miten minä valitsen, ei taas miellytä toista, eikä tarvikaan. Mulle on ihan sama, läski tai ei, otan ihmisen ihmisenä. Niin miehet kuin naisetkin. Ja on muitakin ihmistä rumentavia tekijöitä kuin lihavuus, enkä anna niidenkään haitata!!

      • valinta.

        normaalivartaloisen ja mukavan kuin lihavan ja mukavan.

        Normaalivartaloisiakin on. Ei kaikki alle 90 kg painavat ole laihoja.


      • lumieukko

        Samoilla jalanjäljillä. En minäkään valkkaa ystäviäni sillä perusteella onko hän lihava vai laiha tai jotain siltä väliltä. Ruma tai kaunis, mitä ihmeen väliä sillä on? Jokainen ihminen on pohjimmiltaan vain ihminen, ei mitään muuta, jos joku luulee itsestään jotain muuta niin luulkoon. Itseään yli-ihmisinä pitävät ovat lopulta niitä yksinäisimpiä ihmisiä.


      • Jukkis vaan

        Vai ottaisit mielummin lihavan ja mukavan kuin kauniin ja ilkeän?

        Kerropa kuka yleensä haluaisi ottaa ilkeän kaverin, näyttää se sitten miltä tahansa.

        Vaikka voinhan minä vastata kysymykseen, kun sinä et sitä kuitenkaan tee. Minä kyllä ottaisin kauniin ja ilkeän kuin lihavan ja mukavan, jos kysymys on yhden illan tai viikonlopun suhteesta.

        Mutta pitkää aikaa ei ilkimyksiä viitsi katsella. Mutta silti ei tarvi huolia lihavaa. Paitsi jos ei muita saa.


    • .-.-.-.-.-

      Ulkoinen kauneus, tai paremminkin miellyttävä ulkonäkö on se minkä ensin havaitsee. Vähän pyöreäkin voi olla ulkonäöltään miellyttävä. Sisäinen kauneus tulee esiin myöhemmin ja kaikki eivät osaa tai jaksa odottaa tai etsiä niin pitkälle.
      Eli reippaasti lihava joutuu "tekemään enemmän" tuodakseen/sadakseen esiin sisäisen miellyttävän puolensa. Yhteiskunta on sen verran ulkonäkökeskeinen että se ensivaikutelma ratkaisee joillekin paljon ja jotkut tekevät pelkästän sen perusteella johtopäätökset. Joku toinen jaksaa etsiä vähän pidenpään ja voi löytää muutakin. Olkoon kyse sitten ihmissuhteista, työpaikoista tai mistä muusta tahansa.

    • Ardelia

      Jos kyse on parisuhteesta, on tärkeää että puoliso on kaunis niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Pienet virheet toki sallin ulkonäössä eikä kumppanini tarvitse sisäisestikään minkään pyhimyksen olla. Pääasia on että viihdyn hänen seurassaan, ajatusmaailmamme ovat suurinpiirtein samanlaiset ja hän vetoaa minuun myös seksuaalisesti.

      En lopettaisi suhdetta mieheni kanssa, jos hän esimerkiksi lihoisi parikymmentä kiloa tai hänen kasvonsa vaurioituisivat onnettomuudessa. Toisaalta, jos hän tutustumishetkellämme olisi ollut ruma tai lihava, en luultavasti olisi aloittanut seurustelua hänen kanssaan.

      Kun on kyse muista ystävistä, ei ulkonäöllä ole juuri merkitystä. Tietysti se on tärkeää, että toinen huolehtii itsestään. Ystävyyssuhteissa on tärkeintä se että ajatusmaailmat kohtaavat ja että on jotain yhteistä esimerkiksi harrastukset.

      • samat lihavilla ja laihoilla

        Kun ajatellaan, että ihminen kuolee, ja tuhkataan, ei lihavat tarvitse yhtään sen isompaa uurnaa kuin hoikemmatkaan. Ihmisessä on noin 70% vettä ja kun se haihtuu palaessa, se mitä jää jäljelle on aika vähäistä. Pieni kasa tuhkaa, vaikka eläessän olisi ollut yli 100-kiloinen.

        Hoikat ihmiset ovat "rakkennusaineiltaan" ihan samaa ainetta kuin lihavatkin, vettä ja hiiltä, mukana mineraaleja, myös rasvaa. Vähän on, mitä jäljelle jää kenestäkään.

        Soimatkaa rauhassa toisianne, mutta muistakaa, että sama matka kaikilla on edessä.


    • on tärkeämpää

      sanoo vain lihavat.

    • MasterEq

      Lihavat ämmät yrittävät viestittää, että ulkoisesti kauniit hoikat naiset ovat sisäisesti rumia. Hah.

      Mielestäni katkerat, alemmuuskompleksiset, muita syyttelevät, laiskat, tekosyitä ja valheita keksivät lihavat naiset ovat nimenomaan sisäisesti rumia. On vain luonnon laki, että tämä rumuus näkyy myös päällepäin.

      Kauniit, herkät, lempeät, asioista kiinnostuneet ja aktiivisesti osallistuvat, liikuntaa harrastavat ja muut huomioonottavat hoikat fiksut naiset erottaa päällekinpäin. Sisäinen kauneus heijastuu myös ulkopuolelle.


      The King of BDSM,
      Master Eq

    • mahdollista...

      Veikkaan, että moni vannoo sisäisen kauneuden puolesta siksi, koska siihen on helpompi tukeutua kuin siihen miltä oikeasti näyttää. On siis helpompi uskotella olevansa söötti ja vain hiukan pullea ja jatkaa sellaisena, kuin tehdä elämäntaparemontti ja laihtua.

      Minä laihdutan lähinnä terveydellisistä syistä, ulkonäköseikoista en niin tiedä. Ruma olen ollut aina ja tulen olemaankin, sitä ei kilojen karistaminenkaan muuta. Siispä on pakko yrittää hyväksyä rumuutensa (ellei ole varaa kauneuskirurgiaan!), mutta siisteyteen voi vaikuttaa paljonkin! Puhtaus, siistit vaatteet ja itselle sopiva meikki pelastavat jo aika paljon...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe