Rauhanturvaaminen = huono vitsi

Ex-RT Libanon

Todella naivia kun Suomea pidetään jonkinlaisena rauhanturvaamisen mallimaana. Todellisuusessa paskasimmat hommat rauhanturvatehtävissä tekevät ne maat joilla ovat resurssit kunnossa. Kyllä suomipoika on kiltisti sellaisissa tehtävissä maailmalla, ettei vahingossakaan tule sanomista tai puhumattakaan ruumiita. Ymmärrettävää on se, ettei Suomalainen reserviläinen ole saman veroinen kuin maat joilla on ammattisotilaat käytössä.

Libanon oli aikoinaan hyvä esimerkki siitä kun olisi pitänyt toimia niin seisoskeltiin kädet munissa ja ihmeteltiin maailmanmenoa. Vaikka valtuuksia olisi ollut puuttua mutta kun resurssit ja reserviläisten taito ei riitä muuhun kuin pelkkään raportointiin.

Pitäisi myöntää niin poliitikkojen kuin puolustusvoimien johdonkin se tosiasia, että Suomalainen rauhanturvaaja on hyvä rakentamisessa ja tiedon raportoinnissa eli tarkkailutehtävissä. Kaikki muu tuosta poikkeava toiminta onkin jo ammattiarmeijan tehtäviä.

3

1236

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jo sanoit

   "Ymmärrettävää on se, ettei Suomalainen reserviläinen ole saman veroinen kuin maat joilla on ammattisotilaat käytössä."

   Juuri tämän takia suomalaiset rauhanturvaajat eivät mihinkään oikeisiin tehtäviin joudukaan. Ja hyvä niin kaikkien kannalta

  • mulla on porkkanaa

   "Ymmärrettävää on se, ettei Suomalainen reserviläinen ole saman veroinen kuin maat joilla on ammattisotilaat käytössä."

   Ymmärtääkseni rauhanturvaajat ovat ammattisotilaita (ja sitten ovat vielä nopean toiminnan joukot). Mitä tulee ammattisotilaiden ja reserviläisten eroihin, niin vähän luulen että suoraan asepalveluksen jälkeen rauhanturvatehtäviin koulutettu henkilö ei kovinkaan dramaattisesti eroa keskivertoammattisotilaasta.


   "Libanon oli aikoinaan hyvä esimerkki siitä kun olisi pitänyt toimia niin seisoskeltiin kädet munissa ja ihmeteltiin maailmanmenoa. Vaikka valtuuksia olisi ollut puuttua mutta kun resurssit ja reserviläisten taito ei riitä muuhun kuin pelkkään raportointiin."

   Jos kyseessä oli YK:n operaatio niin ongelmana oli todennäköisemmin valtuuksien puuttuminen. YK on hyödytön.

   • ei ole tiedon merkki

    "Ymmärtääkseni rauhanturvaajat ovat ammattisotilaita (ja sitten ovat vielä nopean toiminnan joukot). Mitä tulee ammattisotilaiden ja reserviläisten eroihin, niin vähän luulen että suoraan asepalveluksen jälkeen rauhanturvatehtäviin koulutettu henkilö ei kovinkaan dramaattisesti eroa keskivertoammattisotilaasta."

    Rauhanturvaajat ovat suurinpiirtein yhtä kaukana ammattisotilaista kuin lennokin lennättäjä MD-11 kapitaanista. Nopean toiminnan joukot samassa kastissa, pelkkiä varuslapsia pidenntyllä varusmiespalveluksella. Suoraan rauhanturvatehtäviin varusmiespalveluksesta koulutettu henkilö on käynyt sotahommia opiskelemassa pakollisen varusmiespalveluksen lisäksi maksimissaan yhteensä noin puolitoista vuotta josta vuosi aivan pilipalipuuhastelua ähvarusihmisenä. Eikä tuo rauhanturvakoulutus tee kenestäkään ammattisotilasta vaikka voissa paistettaisiin. Antaa se toki eväitä kaluston käpistelyn ym osalta ja laajentaa hieman tietopohjaa. Mutta ammattimiestä sillä ei tehdä.

    Ammattilaiseksi tullaan vuosien intensiivisen koulutuksen ja käytännön toiminnan kautta, realistisessa ympäristössä toimien. Kuten kaikissa ammateissa.
    Sotimaan opitaan sotimalla ja sotimaan oppineita sotilaita, eli ammattilaisia meillä on tässä maassa valitettavan vähän. Toivoa tietty sopii ettei kenenkään tarvitse sotimaan tässä maassa opetella.

    Kokemuksesta (nähneenä ja kokeneena) voin sanoa että ero suomalaisella reserviläisellä ja ammattisotilaalla on kuin yöllä ja päivällä.

    Nimim: 16 v sotilasuralla ja 2 missiota takana.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   153
   1684
  2. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   20
   1160
  3. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   88
   1090
  4. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   42
   1066
  5. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   66
   891
  6. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   107
   866
  7. No jos sulla on muitakin ottajia

   niin siitäpä sitten vaan. Ehkä niitä on sitte helpompi lähestyä! Eikait tämmöistä vaikeaa ujoa tapausta hittovie kannata
   Ikävä
   45
   808
  8. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   794
  9. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   183
   778
  10. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   68
   771
  Aihe