Olen pirun huono matikassa!

Miska

Näin on... :( Lukekaa seuraava teksti, arvostaisin sitä paljon!!!

Teen yleensä läksyni ihan moitteettomasti ja kokeisiin luen noin kaksi päivää -viimeisenä iltana oikein urakalla... Yleensä menen toisen vanhempani luokse, joka on aikasta lukenut henkilö... ja hän sitten selittää minulle kaiken selkokielellä... mutta SEURAAVANA PÄIVÄNÄ, kun menen kouluun ja koko eilisen illan olen riemuinnut, ja ollut siitä varma, että olen kaiken tajunnut.... en äkkiä tajuakaan enää yhtään MITÄÄN! Muissa aineissa olen pyöristetyn kasin oppilas. Pari seiskaa on ja kolme ysiä...
Matikka ei vain luonnistu millään ja kun saan paperin eteeni, istun vain ja en osaa edes kysymyksiä lukea. Se on ns."koe-shokkia", -ja mitään keinoa ei ole.

Minulla on ERITTÄIN ankara opettaja matikassa ja hän aina pilkkaa minua myös toisten kuullen esim. tähän tyyliin: "Laskekaapa sitten kiltisti. Ja TUO sinipaitainen tyttö voikin sitten pitää sen erityisesti mielessä..."...

Tänään hän syytti minua siitä että en kuulemma koskaan lue kokesiin... sanoin, että luen kyllä mutta kaikki ajatukentuote valuu hukkaan.
"Älä viitsi valehdella!" On usein kommenttina, tai
"Sä oot huono -mutta itsepä sen saat aikaan."
Kerran hän sai minut itkemään, joka on harvinaista... koska en ole kovinkaan herkkä yleensä. Hän vihaa myös ystäviäni ja he ovat antaneet myös negatiivista palautetta tästä matikanopesta. Tämä nainen suoraan sanottuna VITTUILEE myös itseään ylemmille henkilöille.

Kiitos, jos vastaisitte... :)

En taida jaksaa enää tuollaista.

34

8043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mie

      Jos rupee vittuilemaan, vasta samalla mitalla takaisin, mutta kohteliaasti muuten voi tulla vaikeuksia rehtorin kanssa.

      Kysy vaikka: Oletko pätevä opettaja, minusta joskus tuntuu että et osa opettaa ollenkaan.

      Et saa hyviä numeroita tämän jälkeen, mutta olet ainakin kostanut, etkä ole ainakin kavereiden silmissä enää nynny.

      • ?

        matikka on paskaa!


      • Anonyymi

        Jep! Itselläkin ylä-asteaikoina oli keskustelu rehtorin kanssa miten matikantunneilla käyttäydytään.


    • mato

      lähes sama ongelma mulla.. :I

      • Moppi

        Olen aina ollut matematiikassa todella huono. Minulle on naurettu ala-asteella oikein opettajan voimin, jonka jälkeen päätin etten enää ikinä vastaa matikan tunneilla. Nyt olen 9. luokalla ja aina vaan menee huonommin, vedän joka kokeen jälkeen uudet "pohjat". En ymmärrä mitään matikasta ja vaikka kuinka lukisin, se ei hyödytä, koska en osaa kuitenkaan kokeessa soveltaa kaavoja tehtäviin. Kokeissa melkein alkaa itkettämään, kun ei ymmärrä lainkaan mistä ihmeestä on kysysmys, kuin vierasta kieltä lukisi paperilta! Joka kokeen jälkeen tunnen olevani huono ihminen, täysi luuseri, samoin myös matikan tunneilla. Minun opettajani on välinpitämätön, ei sentään ilku vaikka onkin nauranut kuten ala-asteen maikka, kun on neuvonut mua ja olen vastannut väärin. Hän tulee kouluun asenteella, että teen täällä vain työni, eikä häntä kiinnosta jos joku ei tajua. Olen pyytänyt monesti päästä pienryhmään, jo kasin alusta asti, mutta ovat niin täydet mukamas! Kun en ole saanut apua, niin nyt ollaan siinä pisteessä, että saan nelosia ja tämä on vielä peruskoulun kevät, jolloin on näytön paikka! Olen surullinen, koska minulle nauretaan. Saan aina kuulla: olet tyttö, sinun pitäisi olla hyvä. Olen ainut tyttö luokaltamme (ja muutenkin) kuka on näin huono matikassa.
        Se surettaa, että minulle nauretaan, vaikka tiedän itsekin olevani todella huono mutta olen apua pyytänyt, mutten ole sitä saanut.
        Sinulla kuitenkin vielä ikävempi tilanne, valittaisin tuosta rehtorille.


    • Elrondir

      Hei.

      Minulla oli sama juttu aikoinaan peruskoulussa, lähinnä opettajasta johtui tuo matematiikan huonouteni aikoinaan. Ala-asteelta lähtien suggeroin itseni uskomaan että "olen huono matematiikassa", koska opettajani (siihen aikaan vanhempien jälkeen elämäni suurin auktoriteetti) niin sanoi minulle ja piti minua tyhmänä. Yläasteella sama meno jatkui...kunnes tapahtui muutos. Yhdeksännellä luokalla mielenkiintoni matematiikkaan heräsi (kemian ja fysiikan saattelemana). Otin syventävän kurssin matematiikassa (jossa oli eri opettaja) ja yllätys yllätys - sain yhdeksikön siitä kurssista.

      Lukioon mentäessä minulla oli mahdollisuus valita pitkät kielet tai pitkä matematiikka. Kiistelin asiasta vanhempieni kanssa (äitini oli sitä mieltä että minun pitäisi lukea kieliä, samoin isäni) mutta tein oikean ratkaisun ryhtyessäni matematiikkaa lukemaan. Nykyään teen kamalasti töitä matematiikan eteen (se on ns. "pääaineeni" lukiossa ja laskurutiinia kehittelen päivittäin laskemalla matematiikkaa tunnin-parin verran päivässä) ja arvosanani ovat sellaista kahdeksikkoa pitkästä matematiikasta.

      Siinä opettavainen tarina: jos haluat olla lahjakas matematiikassa, ei sinun välttämättä tarvitse olla matemaattisesti lahjakas. :) Töitä tekemällä oppii.

    • Joo

      Mulla on ihan sama juttu, mutta hallitsen sen kokeessa lukkoon menemisen ja olen itseasiassa todellä hyvä matikassa. Kun saan kokeen eteeni en tajua mitään, mutta kyllä se siitä kunhan saa ensimmäisen tehtävän tehtyä. Matikan numeroni on 9 ja 10 tasoa lukossa olen kolmannella.

    • quelle

      no siis opettajan ei IKINÄ saisi haukkua tai muuten arvostella alentavasti oppilaita!!vähä tommoset ottaa päähän..vähä luulen että se ei oo sun älystä ollenkaa kiinni jos saat huonoja numeroita matikasta..se on se opettaja!en mä ainakaa pystyisi ikinä keskittymään tai muutenkaa opiskella mitään,jos mun itsetuntoa olis joku opettaja huonontanu..juttele vaikka kuolukuraattorin kans (jos teidän koulus on semmonen) siitä niin luulis et se tekis jotain asian hyväksi..Meillä ainaki autto..jos ei usko nii jutelkaa porukalla!

    • Saippuakupla

      Hae ihmeessä apua esim. koulusi rehtorilta, terveydenhoitajalta tai toiselta mukavalta opettajalta. He varmasti voivat auttaa ja asia toivottavasti selviää puhumalla. Opettajien pitäisi kannustaa ja auttaa. Ei sortaa tai painostaa tai varsinkaan haukkua ja huutaa. Toivottavasti kaikki selviää! =) Kannustaen: Saippuakupla

    • Äiti ja ope

      Opettajat tietävät kyllä, että oppilasta ei saa pilkata ja halveksia muiden kuulleen, eikä muulloinkaan. Joka niin tekee on raukkamainen - eikä hänellä varmasti ole itselläänkään kaikki kunnossa. Kerro vanhemmillesi ja he voivat ottaa yhteyttä kouluvirastoon. Järkyttää kuulla, että vieläkin kouluissa käytetään sadistista itsevaltaa niin kuin 100 vuotta sitten. Sellainen opettaja saisi joutua jalkapuuhun ohikulkijoiden pilkattavksi!

      • asdasdsdsadasdasdasd

        Kuulostaa liiankin tutulta! Mahtaisiko olla peräti sama opettaja. tuo kuvauksesi osui nimittäin täysin nappiin oman matikan opettajani kanssa!annata vaan samalla mitalla takaisin!


      • Tyttööööö
        asdasdsdsadasdasdasd kirjoitti:

        Kuulostaa liiankin tutulta! Mahtaisiko olla peräti sama opettaja. tuo kuvauksesi osui nimittäin täysin nappiin oman matikan opettajani kanssa!annata vaan samalla mitalla takaisin!

        Ilmianna opettaja ja pyydä erityisopetusta koulusi erkkaopettajalta.


    • paska luuseri

      itse tulin matikan kokeesta juuri ja en osannu yhtään laskua. olen epäonnistyunut kaikessa mihin olen ryhtynyt työ ja koulu asioissa. minä olen huono!!!!!

    • ds

      Kenties opiskelet koko jakson ajan käsiteltävää aihetta, etkä vain kahtena päivänä ennen.

    • 1995

      No,mulle matikka oli helppoa vitosluokkaan asti mut vitosesta eteenpäin matikka oli mulle täysin hepreaa en tajunnu mitään ja tuntu et se vaikeutuu vaan kokoajan (vaikka niinhän se menee et automaattisesti luokalta luokalle matikka menee vaan pahemmaksi).Ala-asteen aikana mulla oli kokoajan ihan ok matikanope mut tilanne muuttu ko menin seiskalle.Mun tämänhetkinen matikanope ei oo kyl oikeen kenenkään suosiossa ainakaan meiän luokkalaisten.Sitä kutsutaankin selän takana "Mässyksi" meiän luokkalaisten keskuudessa.Se on meidän maikan pilkkanimi.Oon nyt siis kasilla ja "maths is not easy"mutta onneksi käyn erityisopella kerran viikossa.Sen maikan oikee nimi on Liisa Pulkkinen.Mä kyl kutsun sitä henkilökohtasesti usein vaan Pulkkiseks.Se on niin ärsyttävä vanha kääkkä sanon ihan suoraan.

      • Nolottavanhuono

        Mä oon kans tosi huono matikassa. Siksipä mut yksilöällistettiin ihan ala-asteella. Olen erityisopettajan opetuksessa pienryhmäsä ja käytän myös helponnettua kirjaa. Silti en meinaa ymmärtää kaikkea. Ainoastaan sillon kun on geometriaa osaan jotakin, se on minulle helppoa. Kaikista nolointa on se että ole nytten ysillä ja en osaa vieläkään kertolaskuja! Joo ihan totta ne ei vaan mee mun päähän. On mulla myös havaittu oppimishäiriöitä ja jonkinlaisia ymmärtämisvaikeuksia joskus pentuna, mut on tää kyllä noloo. Onneksi kukaan, etes opet ei tiedä sitä. Jos osaisin, olisi matikka varmasti helpompaa ku ei tarttis laskee sormilla pulpetin alla tai laskee kirjan nurkkaan piirretyillä viivoilla. Onkohan ainut, onko muita????


    • Surkea matikassa

      Itekkin oon huono matikassa. Mutta tuo teiän matikan ope on kyllä aika paha ;OO Miulla on sama juttu, oon lukenu hyvin ja sitten tajuun kaikki perusjutut, ja ope aina sanoo et niil pärjää jo pitkälle. Mut kohan tulee koe paperi eteen, en tajuu edes helppoja laskuja! Niinpä matikan numeroni oli ensin kauan 9, mutta tippui kutoseen :S Nyt en saa sitä nostettua en sitten millään!

    • ale24

      huono ope.

    • Def3

      Mielestäni matematiikkaa ei voi opettaa. Vaan se pitää keksiä itse miten lasketaan jokin asia, hyvät matematiikan laskijat tarvitsevat laskin/visuaalisen ajattelukyvyn.
      Ihmisluonne on vain sellainen, että masennutaan opettajan epämieluisten sanontojen jälkeen. Pohjalta on sitten vaikea nousta.

    • Ent. mat. proffa

      Mitä matematiikassa vaikeuksia kohtaavien pitäisi tehdä?

      - Yritä kaikesta huolimatta pysyä kärryillä. Mikään kohta ei saisi jäädä epäselväksi. Se tulee sitten vastaan myöhemmin uudessa yhteydessä, ja siinä sitä sitten ihmetellään.

      - Raaka työ auttaa alkuun. Yritä tehdä suuri osa kirjan tehtävistä. Yritä kuunnella tunnilla, vaikka se opettaja olisikin tylsä. Yritä jopa ymmärtää kirjan tekstistä epäselväksi jäänyt asia.

      - Hanki apua. Joku luokkasi nero ehkä voisi joskus auttaa sinua, jos hän saa siitä taskurahaa tai pullaa. Joskus jopa vanhempien kannattaisi palkata pätevämpikin opettaja, jos pääsy jatko-opintoihin on myös matematiikasta kiinni.

      - Vaikeaan kokeeseen valmistutuminen pitää aloittaa viimeistään viikkoa aikaisemmin. Koetta edeltävänä yönä pitää ehdottomasti nukkua eikä yrittää epätoivoisesti korvata puuttuvaa harjoittelua yötöillä.

      - Harjoitellessa voi käyttää apuneuvoja. Varaa paljon suttupaperia, piirtele selventäviä kaavioita. Joitakin auttaa myös asioiden ääneen puhuminen. Netistä voi löytää myös opiskeluaineistoa.

      - Entä sitten koekauhu? Tehokas harjoittellu tietysti vähentää sitä, kun yhtäkkiä huomaakin osaavansa jonkin tehtävän. Tehtäviä ei tarvitse vältämättä tehdä järjestyksessä. Luetaan ne ensin nopeasti läpi ja valitaan sellainen, joka tuntuu selvältä. Voi myös järjestää itselleen kokeita. Esimerkiksi valitaan kirjasta tai harjoitustehtäväkokoelmasta satunnaisesti tehtävät ja yritetään tehdä ne sttten määräajassa ikään kuin oltaisiin oikeassa kokeessa.

      - Ongelmia voi olla myös motivaatiossa. Kaverit, tädit yms. voivat ilmoittaa, että eihän matematiikkaa tarvitse muut kuin jotkut insinörtit. Toiset tarvitsevat matematiikkaa tosi paljon. Toisille riittää, että osaavat laskea palkkansa ja arvioida ostoksiaan. Mutta kysymys ei olekaan siinä tarvitsetko koulun matematiikkaa myöhemmin vai et. Jos aiot saada siedettävän päästötodistuksen, jolla pääset haluamallesi alalle, niin on vaan osattava matematiikkaa jonkun verran. Ei voi mitään.

      - Jos matematiikka on sekaisin ja pitäisi saada päästötodistus, niin voisi ajatella kymppiluokkaa, jolla kursseja voisi parsia.

      - Lopuksi lohduttava sana matematiikkaan kompastuneille. On todella töitä, joissa matematiikan tarve on vähäinen. Kun äiti tai lastenhoitaja pyyhkii vauvan nenää, niin siinä tarvitaan rakkautta eikä matematiikkaa.

    • lodoodedfe

      Matematiikka on hankalaa ja tiedän sen. Itse olen lukiossa ja käyn lyhyen matematiikan kursseista. Kurssit olen päässyt juuri ja juuri läpi ja en osaa perusasioita. Välillä tuntuu,että voisin syyttää itseäni, sillä jos ET OLE VÄLKKY matematiikassa sinun pitää treenata sitä. Ylläoleva viestin henkilö melkein kymmenen vuoden takaa kertoi,että lukee 2 päivää ennen kokeisiin. Se ei riitä asiat jäävät sinun työmuistiin eivätkä mene pitkäkestoiseen muistiin. Jos todella haluat menestyä matematiikassa siihen tarvitaan paljon töitä ja pitkäjänteisyyttä. Kurssin aikana jokapäiväinen matematiikan tehtävien tekeminen siirtää tietoa pitkäkestoiseen muistiisi ja ymmärrät asioita paremmin. Perusasioita kannattaa kerrata vaikka matematiikkaa ei olisi. Tämä on vinkkini mikä minunkin pitäisi hyödyntää ja kerrata perusasiat läpi:) Matematiikkaa tarvitaan kuitenkin.

    • 123visro

      olen todella huono matikassa ja minulla on ongelma matikan kanssa)=

    • vaikeuksista ylös

      Itselläni oli lapsena vaikeuksia matematiikan kanssa. Minua pilkattiin opettajan toimesta ja vanhemmilla meni hermot. Se lisäsi entisestään paineita,eikä minua ohjattu tukiopetukseen.

      Oma lapseni taistelee saman ongelman kanssa. Muut aineet sujuvat mallikkaasti,8 ja 9 todistuksessa.

      Lapsellani todettiin olevan vaikeuksia hahmottamiskyvyssä. Saa tukiopetusta ja nyt on kannustava opettaja. Sai myös ns. e-kirjan jossa on samat asiat kuin muiden kirjoissa,mutta asiat on esitetty helpommalla tavalla. Kokeissakin tekee suttupaperille piirrokset laskusta,tekee siis kuvia jotka helpottavat laskemista.
      Todennäköisesti itsellänikin oli tuo hahmottamiskyky vaikeaa mutta asiaan ei puututtu.

      Nyt on alkanut matematiikka sujua lapsellani ja voi olla että palaa "normaali"kirjan pariin. Yhteishaussa pystyy hakemaan mukautetussa haussa eli tuo hahmottamiskyvyn puute otetaan huomioon.

      Koeta puhua vanhemmillesi tai terkkarille. Toivon että saat pikaisesti apua,myöhemmin ongelmat vain kasvavat kun laskut vaikeutuvat :(

    • :):):):)::):):):):)

      en ole itsekkään matikas mikää pro, mut kyl mä sen siis tajuun ja osaan :) kannattaa ottaa rauhassa ja kuunnella tunnilla :)

    • vvc

      mulla on ok ope

    • PASKAMATIKASSA

      Mäkin oon ihan paska matikassa...

      • Opettajanjalka

        Joo joo tämä on jo 13 vuotta vanha


      • Nii määki


      • Samsam66 kirjoitti:

        Nii määki

        Tämä keskustelu on tod. näk. vanhempi kuin sinä saatanan autisti..


    • påligtlig

      Et oo todellanaa ainut joka ei pärjää matikassa koulussa. Nytkin MAB3 kurssi lyhyt matematiikka aiheena Geometria, kokeen jälkeen oli todella varma olo ja tuntui että saisin 7. Muutenkin harjoittelin kokeeseen noin kuusi päivää käyden kaiken huolellisesti läpi. No, nyt kun koetulokset tuli niin tittidii, juuri ja juuri kurssista läpi arvosanalla 5. Ongelma mulla on etenkin se,etten osaa soveltaa ollenkaan, vaikka esim luulin osaavani soveltaa tuossakin kokeessa, mutta ilmeisesti ei... vanhemmat valittaa ja haukkuu laiskaksi yms..

    • Anonyymi

      Ai, olix se 1,8 mondeo su?

    • Anonyymi

      Ilmoitan kaverini tukiopetukseen jonneki

    • Anonyymi

      Ilmoita opettajan käytöksestä Rehtorille, ja pyydä matikan siirtoa pienryhmän tunneille

    • Anonyymi

      Mulla on sama mullakin oli matikan koe ja osasin ne asiat ja olin varma että saan 7 se on mulle hyvä matikan numero koska on vähän jälkeen jäänyt muista ja siis sai siitä kokeesta 5 en ehdi kunnolla tekemään läksyjä koska mulla on niin paljon treenejä

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      124
      9813
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      51
      2871
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      172
      2657
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1647
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1557
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      12
      1488
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe