Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

autovuokrauksesta ja yöpymisistä kysyisin

islantiinko

Onko kuka omatoimimatkaillut, siis itse netistä auton vuokrannut ja sitten netistä tai paikanpäältä ne majoitukset eri puolilta saarta?
Mitä maksaa autovuokra? Maasturia ei taida tarvita jos ei lähde saaren keskustaan vai kuinka?
entäs yöpyminen? Millaisia on ne b&b paikat joissa mainitaan makuupussimajoitus? Meillä olisi kaksi alle 12 v lasta mukaanlähdössä.
Yöpymisbudjetti ei saisi yli 150 euron per yö mennä, mieluummin alle sen.
vinkkejä nähtävyyksista otetaan vastaan.
Onko joku siellä sinisessä laguunissa kastautunut? Millainen se oli? Pahan hajuista vettä vai vain lämmintä?

8

2740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iiissikka

      Autoa en ole vuokrannut, mutta kalliimpaa se on kun Suomessa, samoin majoitus. Kyllä varmaan löytää jonkun hotelleita halvemman B&B paikan...

      Blue Lagoon on ihan oma juttunsa, ehkä se on nähtävä. Ei se vesi siellä haise kamalan pahalle, vesi on paikotellen melko kuumaakin, mutta viileänä päivänä aika mielenkiintoinen kokemus (no siinä muiden satojen turistien kanssa vedessä lilluessa) mutta kuitenkin. Siellä on muutamia höyrysaunoja yms. ja sitä valkoista mutaa jota voi hieroa mielin määrin itseensä ;) Keidas se on laavakentän keskellä! Ite kävin ekakerran 90 luvun alussa, sillon oli aika vaatimatonta, nyt pari vuotta sitten oli vaikka mitä palveluita siellä. Mutta ne lukuisat muutkin maauimalat on ihan suositeltavia kokemuksia kuumine altaineen. Hevosten jälkeen tärkeintä islannissa ;)

    • reenu

      Netistä ei autoa olla vuokrattu.. turisti-infosta se hoitui. Koska kyseessä ei tuolloin ollut "turistikausi", saimme auton suht halvalla. Homma hoitui niin, että valitsimme auton listasta, missä oli automerkit, hinnat jne ja sitten infon täti soitti vuokraamoon ja sopi, että he tulevat noutamaan meidät matkalaiset tiettynä päivänä tietystä paikasta. Auto taidettiin maksaa sin infoon.. Tosin vain luottokortti kävi maksuvälineenä.. Jos ei luottokorttia ole, tulee olla tietty (suuri..) summa käteistärahaa, mikä annetaan pantiksi. Tämä siksi, että jos autolle sattuu tapahtumaan jotain, niin vuokraamolla on varmuus, että olette maksukykyisiä korvaamaan vahingon. Netistä vuokrattaessa varmaan sama juttu..eli hakevat varmaankin teidät jostain (esim. lentokentältä) ja kuljettavat vuokrauspaikalle, mistä saatte sitten haluamanne auton. Itse vuokrasimme neljän hengen voimin hyyyyviiin pienen kirppu-auton..hinta ei päätä huimannut..vasta kun sen jälkeen, kun jouduimme maksaa sen korjauksesta. AUTONOVEA EI MISSÄÄN OLOSUHTEISSA KANNATA AVATA MYÖTÄTUULEEN ISLANNISSA!!! AINA VASTATUULEEN!!! Lähteepi nimittäin ovi tuulen mukkaan..näi on näreet.

      Majoituksia löytyy, kun otatte turisti-infosta jonkin majoitusoppaan... tai sitten hyvänä vaihtoehtona lonely planetin Islanti -kirjan. Tässä vaiheessa paikallinen puhelinkortti on tarpeen, sillä matkalla voi sattua kaikkea ja tarvetta puhelimelle on kyllä... Majoituksia voi soitella myös sitten "on the road" :) Tinkiä kannattaa!!! Saimme esimerkiksi pienellä tinkauksella ison mökin kaikkinen hienouksineen (kuumat altaat...) hintaan 18e/yöpyjä. Kannattaa suosia hostelleja. Ne ovat islannissa (varsinkin muualla kuin Reykjavikissa) hyväkuntoisia ja viihtyisiä. Löytyy kunnon pedit, huoneet, peseytymis mahdollisuudet, kunnon keittiöt, jääkaapit... Ja tosiaan käytimme itsekin nuita makuupussimajoituksia ja ne oikeasti toimii! Myös lasten kanssa.

      Tosiaan maasturia ei tarvitse.. mutta suosittelen kuitenkin jotain vakaata ja PAINAVAA autoa. Farmari auto on ihan hyvä, mahtuu tavaraa eikä lähde tuulen mukaan (sitäkin kuulemma sattunut!! tuuli vie pienet autot, eikä niillä suositella ajettavaksi myrskyn aikaan). Etelärannikko on muuten Islannissa hyvin arvelluttava säiden suhteen..siellä olkaa varovaisia. Tosin jäätiköthän siellä sijaitsee eli ihan must paikka käydä!

      Paljon Islannissa on nähtävää. Suosittelen hyvinhyvinhyvin lämpimästi lonely planet -kirjan ostoa..sieltä löytyy kivaa nippelitietoakin. Kuten Akureyri -kaupungin lähellä sijaitseva joulukauppa.. Oli aivan ihana :) Jos ette ihan ympäri asti kierrä Islantia niin kannattaa käydä ainakin se kuuluisa Golden Circle eli parlamenttipaikka, Gullfoss ja geysiirit.. Niitä ei unohda koskaan. Blue laguunille en itse jostain syystä mennyt käymään..mutta muut siellä käyneet leijuivat taivaissa käyntinsä jälkeen.. Ja useimmat hinkuivat sinne uudestaan. Nyt harmittaa, kun en sinne sitten lähtenyt.

    • katka

      Hei,
      Islannissa asfaltoituja teitä ei ole kovin paljoa. Päätiet pääasiassa. Aivan uskomattomiin paikkoihin pääsee kun lähtee pääteiltä sorateille, ei tarvi edes kauas mennä, mutta auton tarvii olla kestävää tekoa. (omakokemus Toyota Yariksella soratiellä, not so good ajatus kun ei tiedä tarkkaan mitä on edessä ja miten pitkä matka vielä.. tiet saattava meinaan olla yhtäkkiä poikki). Eipähän jää sitten kokemukset kokematta auton takia. Ja kun paikan päälle pääsette niin katsokaa millaisilla autoilla paikalliset ajaa, ja ottakaa mallia.

    • hommata iso

      auto.eli maasturi.sillä ajeleminen mukavaa ja helppoa.
      en menisi blue laguuniin enää.ällöttää. siellä mummot ja papat istuu ja laskee alleen päivät pitkät.epähygieenistä.kun kaivat pohjalta savea tulee hiusta ja muuta sontaa mukana.
      parasta islannissa on ajaa pohjoiseen ja kiertää myvatn alue. siellä dimmuborgir (aivan uskomaton kokemus), ásbyrgi, hlótaklettar, etc. ja yksi todella hyvä UUSI lika vapaa ulkokylpylä. sama idea ku blue laguunissa mutta pienempi ja siisti.aivan sairaan hienolla paikalla. eikä mikään turistirysä.
      etelässä kannattaa kattoa strokkur ja vesiputouksia. yks hienoimmista paikoista on thorsmörk joka on jäätikön kupeessa sijaitseva leirintäalue. sinne pääsee vaan maasturilla ylittämällä jokia mutta en suosittele lähtee yrittää ellei jokien ylittely muuten tuttua.apua saa paikallisilta.
      hevoset ja koskenlasku kannattaa kanssa kokeilla.
      ja mielestäni islanti sopii lapsille jos niitä ei haittaa pitkät välimatkat ja autossa istuminen.
      islantilasiten paikkojen kirjotusmuoto saattaa olla muuta mitä ite rustasin.

      hyvää reissua!

    • Islannissa työskennellyt

      Olin viime kesän töissä Islannissa sisämaassa eräällä B&B-maatilalla. Makuupussimajoituksesta voin sanoa, että hinta ja taso vahtelee hieman ajankohdan ja sijainnin mukaan, mutta mitään rotanloukkuja ei tarvitse pelätä. Esimerkiksi eritasoista majoitusta tarjoavia hotelleja ja maatiloja on kerätty yhteen Icelandic Farm Holidays -esitteeseen ja nettisivuille iso kasa ympäri saarta, ne ovat ainakin ok. Monissa paikoissa on mahdollista (ja kannattavaa!) varata mökki, jolloin voi säästää kustannuksissa laittamalla oman ruokansa (halvin ruokakauppaketju on muuten Bónus). Yleensä paikat toki tarjoavat maksusta aamiaisen ja illallisen. Ainakin yksi kunnon islantilainen aamiainenkin kannattaa kokeilla!

      Majoitusta voi kysellä matkanvarrelta, mutta etenkin heinä- ja elokuussa ennakkovarauksella makuupaikan saa varmemmin. Etenkin elokuun alussa islantilaiset ovat liikkeellä itsekin, joten ainakin silloin leirintäalueet ja usein mökitkin ovat tupaten täynnä.

      Jos haluaa kokea aidon Islannin, ei kannata jäädä Reykjavikiin päivää tai paria pidemmäksi aikaa. Tuosta autonvuokrauksesta en osaa sanoa kovin paljon muuta kuin sen, että autossa ei kannata kitsastella. Sen ei tarvitse välttämättä olla kaikkein suurin ja kaunein, mutta millään pikkukaupunkiautolla ei siellä pärjää. Vain päätiet on asvaltoitu ja alkukesästä, ennen kuin kaikki tiet on saatu hoidettua, meno voi olla melko epätasaista pääteiden ulkopuolella. Sisämaan läpi kulkevat ylänkötiet ovat auki säistä riippuen heinä-elokuussa, mutta niille kannattaa lähteä vain jos on varma ajotaidostaan (tiet voivat olla täynnä isoja kiviä ja sillattomia jokia jne.) Autossa täytyy myös olla kunnollinen vararengas. Oikein tuulisella säällä tuuli voi tuntua autossakin ja myrskyllä esimerkiksi asuntovaunulla ei kannata lähteä rannikon teille. Ajaessa kannattaa huomioida, että Islantilaiset ajavat hullua vauhtia, tienvieret ovat täynnä lampaita (osa myös aidan väärällä puolella) ja ratsastajien kohdalla on aina hiljennettävä vauhtia. Islannissa ajamisestakin on olemassa sekä painettuja että sähköisiä oppaita, kannattaa vilkaista. (Ja tähän väliin huomautus: taroitukseni ei kuitenkaan ole pelotella, pikkuteiltä löytyvät upeimmat näkymät ja kiehtovimmat paikat!) Useimmat matkailijat kenen kanssa juttelin, olivat saarella kahden viikon matkalla, jona aikana he kiersivät saaren. Monet kyllä sanoivat, että pari päivää lisää ei olisi pahitteeksi, että saisi rauhassa katsastaa kaikki eteen sattuvat mielenkiintoiset paikat.

      Nähtävyyksinä on etenkin luonnonkohteita, Thingvellir (kansallispuisto, jolla myös poliittista historiaa), Geysir ja Strokkur (Geysirin aktiivisempi pikkusisko), Akureyri ja Mývatn (nimellisesti ja kirjaimellisesti hyttysjärvi!) pohjoisrannikolla, Vestmannaeyar (saariryhmä etelärannikolla), jossa maailman uusin vuori Eldfell ja paaaaljon lunneja, Hraunfossar (laavakentän läpi valuva vesiputous) Länsi-Islannissa lähellä Reykholtia ja Husafellia, lähellä myös upea laavakiviluola Vidgelmir ja pieni pala alkuperäistä islantilaista metsää (suomalaisittain pusikkoa). Npoita paikkoja on vaikka kuinka paljon....

      Ja sitten tietysti joka kaupungissa on uimaloita, joita kannattaa ehdottomasti käyttää aina kun sattuueteen (rentouttaa mukavasti autossa istumisen jälkeen). Blue Lagoon on hyvän sijaintinsa vuoksi turistien suosiossa, ja hintataso on myös sen mukainen. Valaankatseluraissuja suosittelen!

      Vielä muutama vinkki: sadetakit ehdottomasti mukaan, sateenvarjolla ei tee mitään. Mukaan vaatetta joka säälle, saman vuorokauden sisään voi sekä sataa että paistaa että tuulla että tulla lunta. Jos on kasvissyöjä, kannattaa asiasta ilmoittaa etukäteen majapaikkaan, mikäli aikoo syödä illallisen. Puiden tuhoaminen on rangaistava rikos, teiden ulkopuolella ajaminen samoin. Islantilaiset ovat todella ystävällisiä ja avuliaita, heiltä voi aina kysyä apua ja neuvoa. Englantia puhutaan joka paikassa. Kannattaa ottaa ylös puhelinnumerot ainakin tiepalveluun ja majapaikkoihin, että saa apua, jos tienpäällä tulee ongelmia. Kannattaa satsata kunnon karttaan ja tarkastaa myös, että eitillä on riittävästi bensa-asemia. Havinta pikaruokaa ovat hodarit (pylsur), maksavat yleensä noin 200kr ja ovat todella hyviä!

      Toivon teille oikein antoisaa reissua!

    • Nimetön

      Olin ihan hetki sitten Islannissa ja halvin maasturi eli Suzuki Jimny oli 6900ISK vuorokausi ilman kilometri rajaa! En kyllä itse lähtis ajelemaan Islannissa ilman nelivetoa mut en kyllä näe järkeä vuorkrata Jimnyä suurempaakaan maasturia. Niin tuohon hintaan ei kuulu polttoainetta joka maksaa 115ISK/litra nyt Reykjavikissä! Mut jos ajattelee tuota hintaa suhteessa turistien kiertoajeluihin niin tuolla samalla rahalla saa yksi henkilö 8h saittarin jossa kierretään neljä kohdetta!!!

      • Martina 82

        Onko mitään järkeä ottaa autoa kentältä ja palauttaa kotiin palatessa? Ei ainakaan hinnanpuolesta paha juttu. Mitenkäs pysäköinti? Onko rajoitettua Reykjavikissä?


      • Nimetön
        Martina 82 kirjoitti:

        Onko mitään järkeä ottaa autoa kentältä ja palauttaa kotiin palatessa? Ei ainakaan hinnanpuolesta paha juttu. Mitenkäs pysäköinti? Onko rajoitettua Reykjavikissä?

        Vuokraat auton niin vuokraa se heti kentältä (Keflavikistä) koska bussikuljetus Keflavikistä Reykjavikiin maksaa 1400ISK ja sillähän saa jo aika monta litraa polttoainetta;) Pysäköinti on sillä tavalla järjestetty että yleensä (ja vain) merkityille paikoille sääntäjen mukaan mutta näyttää siltä että jos et häiritse muuta liikennettä, ja nimenomaan auto liikennettä, voit jättää auton mihin vain tielaitaan! Mut kyllä parkkipaikkoja löytyy hyvin kaupungista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      92
      2412
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2164
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1993
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1702
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1476
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      74
      1419
    10. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    Aihe