arkako?

leevi

Minulla on noin 4kk kääpiöluppa, joka tuli minulle 3kk ikäisenä. Ongelmana on se, että se pyristelee ja sen sydän alkaa läpättää kun sen ottaa syliin. Ei siinä mitään, jos tämä on sellainen yksilö joka ei sylissä viihdy, mutta täytyisi se joskus häkkiinkin saada. Olen yrittänyt kahta lähestymistapaa. Ensin en ollenkaan yrittänyt ottaa sitä syliin, vaan kun se itse meni häkkiin, laitoin luukun kiinni. Kävi kuitenkin niin että jänis huomasi että lattialla on paljon kivempaa kuin häkissäm joten ei se turhan usein sinne häkkiin mennyt.... Seuraavaksi (nyt parina päivänä) olen ottanut kanin ulos häkistä ja pidellyt sitä kunnes se ei pyristele ja sitten päästänyt sen vapaaksi. Kun se on täytynyt saada häkkiin, olen ottanut sen kiinni. Nyt minusta kuitenkin tuntuu että kani vierastaa minua jopa kun yritän antaa sille herkkua enkä edes suunnittele ottavani sitä syliin. Haluaisin todella saavuttaa sen luottamuksen, mutta en oikein tiedä millä tavalla se onnistuisi. Jos jollakin olisi kokemuksia tai muuten vaan toimintaohjeita, olisin todella iloinen avusta!

4

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meillä puput saadaan koppiin joka ikinen ilta ruokinnan yhteydessä. Eli illan tuoreruoka suoraan häkkiin jolloin pupuptit juoksevat omiin häkkeihinsä vapaaehtoisesti. Samoin aamujuoksutuksen yhteydessä saadaan häkkeihin pelletillä. Joskus kun oikein pistävät vastaan, niin sylissäkin rimpuilevat saadaan pidettyä sen muutaman sekunnin sylissä, jonka toimenpide vaatii, jopa ison ranskanlupan ;) Monikaan kani ei viihdy sylissä ja vaikka sen saisi sylissä pidettyäkin, harva siitä todella nauttii. Sydän läpättää ja nenu vipattaa normaalia kovemmin. Silityksestä sen sijaan moni pitää, joten yritä seurailla kaniasi mistä se pitää ja mistä ei. Omien kanieni luottamuksen voitin sillä, etten jatkuvasti ottanut niitä kiinni, vaan näytin, että voin tehdä niille paljon mukavaakin. Puput.net tarjoaa paljon vinkkejä esimerkiksi kesytykseen ym. Sieltä haulla löytää helposti vanhoja aiheita. Samoista aiheista kun ei saa uutta aihetta aloittaa!

      • leevi

        Kiitos viestistä. Meillä kani ei ole niin kiinnostunut ruuasta että menisi häkkiin sen perässä. Tai meni se aluksi, mutta sitten kun huomasi, ettei pääse takaisin ulos niin se ei ole enää onnistunut... Jospa siis toivon, että se menisi häkkiin jossain vaiheessa ja vasta kun on aivan pakko ottaisin sen kiinni.


    • _Lumi_

      Meilläkin oli aluksi hankalaa mennä häkkiin. Joutui aina ajamaan takaa, että se menisi sinne. Myöhemmin kani innostui, kun rapisteltiin nami pussia. Kun sen saa huoneeseensa, niin menen sohvalle ja odotan ihan hiljaa, että se menee häkkiin. Sitten kun se sinne loikkaa, niin häkki kiinni. Iltarutiinikin on se että pitää lyödä pari kertaa omaan reiteen, että nyt mennään nukkumaan. Nykyään aika helppo saada häkkiin. Pitää etsiä, sen pupun tapa, miten se haluaa häkkiin. Tottuminen kestää, mutta se palkitsee myöhemmin. :)
      Toivottavasti tästä oli nyt edes vähän apua. Täytyy muistaa että jokainen pupu on yksilö, niinkuin me ihmisetkin. Tsemppiä!

    • totuttela

      anna kanin tulla aina sinun luokse älä mene väkisin sen luokse... pikku hiljaa hyvä tulee meillä joka kani on tarvinnut oman ajan tutustumiseen niin ranskan luppa kuin kääpiö lupatkin... kun kani on vapaana ole itsekkin lattialla mielummin vaikka makuulla ja jos kani tulee tutkimaan minkä varmasti tekee jossain välissä niin älä koske älä liiku anna tutustua rauhassa pikku hiljaa lisää liikettä ja tottumusta päivä kerrallaan. meillä kanit tulee syliin nykyään itse. kärsivällisyyttä =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      95
      1836
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1208
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      62
      1098
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      71
      947
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe