Kiitos krapulalle

oikein iso

Parikymmentä vuotta tenuttelin, ensin ahersin viikonloppudensona ja sitten tuurijuoppona. Parikolme viikon putkea vuodessa, ei sen enempää.

Krapulat paheni jakuvasti ja muistelin kaiholla entisiä särky/vapina/oksentelukrapuloita. Nämä uudemmat olivat aivan toisesta maailmasta, suoraan oman pään uumenista. Ahdistusta, pelkoa, tutinaa, tykytystä, hikeä litroittain ja mikä pahinta unettomuus. Edes viina ei enää auttanut oireisiin kuin pieneksi hetkeksi suurina määrinä nopeasti huitaistuna.

Viimeisen putkeni kolmantena krapulapäivänä (kaksi edellistä päivää kokonaan ilman) heitin huiviin litran viinaa alle puolen tunnin olon käydessä kestämättömäksi. Vaikutus oli sama kuin jos raitis juo ykköstä lasillisen eli ei mitään, ei yhtään mitään.

Tämä kolmas krapulapäivä on ollut aina se kaikkein pahin. Ykkönen ja kakkonen menettelee kun ei liikoja funtsaa ja keskittyy vaikka lukemaan mutta kolmonen tulee aina ja tuo huipennuksen tullessaan.

Ötökät pomppii siellä ja täällä, äänet pauhaa päässä, jokainen risaus on shokki ja fysiikka on romahtamaisillaan, nukuttu on viimeksi 60 tuntia sitten. Kun tästä kolmosesta selviää hengissä alkaa hidas nousu takaisin elävien kirjoihin ja parin viikon päästä voi jo laskea paljonko meni rahaa sun muuta maallista.

Noin kymmenen vuotta sitten päätin tuon litra viinaa kokemuksen jälkeen, että kun se ei kerran enää auta siihen mitä se aiheuttaa niin ei me enää olla kavereita.

Sen jälkeen en ole juonut kuin joskus juhlissa tervetuliaismaljan eikä ole kertaakaan tehnyt edes mieli. Pöinvastoin, puistattaa nytkin kun edes ajattelen viinan hajua tai makua. Krapula oli se joka neuvoi minua lopettamaan.

Semmosta.

7

1641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tavallisempi vaihtoehto on,...

      vaimo kyllästyy juoppoon mieheensä,Ottaa lapset,ja lähtee,Siinä sen avioliiton loppu.Öijä alkaa ryyppäämään entistä enemmän menettää asuntonsa,ja työpaikkansa,Siinä kohtaa on alettava ajattelemaan,että mitäs nut.Asuntola?Noinhan se useimmiten menee.

    • Meikä seuraa jalanjälkiäsi.
      Tuurijuoppona kun olen kiskaissut pullon kossua päähän päivittäin useamman viikon, niin seinä tulee vastaan siten, että olo ei korjaannu yhtään, vaikka eurokossun juon. Aivan kuin kankkusessa olisi, vaikka veressä on 3-4 promillea.
      Se toipuminen on ihan samaa kuin sinulla oli ennen.
      Nurkassa rapsahtaa, niin sydäri meinaa tulla. Jonkinmoisia paniikkikohtauksia, kun joku pelottaa niin riivatusti. Unettomuus on pahin, kun päästä viiraa muutenkin. Muutaman kerran on käynyt niinkin, että 4-5 selvän päivän jälkeen ihmettelee, että onpa mukava olo, ja sitten iskee krapula uudelleen. Se on outoa.
      Kun ne kankkuset saisikin säilymään tuoreena muistissa kaikkine tuntemuksineen, niin muuta ei raitistumiseen tarvita.

      • koettujen kauheuksien olot

        Itse viimevuonna kun alko ryyppääminen menemään överiksi ja krapulat melkein sietämättömiksi, aloin kirjoittaa tietsikalle ylös tuntemuksia, mokailut, morkkikset, ym ym.. tekstii tuli paljon ja kun alko viinaa tekee mieli, muistelin eka mitä on tullut tehtyä, sitten luettua niin melkein koin samat uudelleen. Hieman siirsi viinanottoa eteenpäin. Jossain vaiheessa jaksanut enää lueskella ja alamäki alkoi, kirjoitan silti vielä ylös kaiken, joskus myöhemmin jos raitistun niin tuota lukiessani en voi kuin pudistella päätäni että hulluhan mä oon..
        oho mikä vuodatus :) no olen kännis :)


    • fabulouseddie

      Mulle kuitenkin tulee jumalaton kankkunen hieman vähemmästäkin, joskus tarvitse kuin hädintuskin sixpack-juoda illassa. Eilen pitkästä aikaa otin 4 pulloa olutta ja kaksi paukkua ja voi jumalauta minkä kankkusen sain! Yöllä velloi mahassa ja nyt aamulla jumalaton jysäri.
      Ei sovi enää alkoholi minulla, tulee nykyään todella vähästä krapula. Mieluumin ilman alkoholia.

      • Kalle.

        Meikällä kun sellainen maanjäristyskrapula, että pariin vuorokauteen ei sängystä jaksa tolpilleen nousta muuta kuin seiniä pitkin hapuilemaan huussiin, niin siitä kun viimein alkaa jäsenet liikkumaan, ja suunnilleen viikon päästä hellittää - ai että, ihan kuin taivas aukenisi ja alkaisi uusi elämä aivan puhtaalta pöydältä ilman kipuja.
        Se on hyvin jalostava ja hengellisesti elähdyttävä kokemus.


      • djgjd
        Kalle. kirjoitti:

        Meikällä kun sellainen maanjäristyskrapula, että pariin vuorokauteen ei sängystä jaksa tolpilleen nousta muuta kuin seiniä pitkin hapuilemaan huussiin, niin siitä kun viimein alkaa jäsenet liikkumaan, ja suunnilleen viikon päästä hellittää - ai että, ihan kuin taivas aukenisi ja alkaisi uusi elämä aivan puhtaalta pöydältä ilman kipuja.
        Se on hyvin jalostava ja hengellisesti elähdyttävä kokemus.

        Moikka!!!!
        Joo, kyl toi alkoholi on vaan niin hyvä aine, et viisaat sitä osaa juoda. Ittellä meni 30v. asti suht ok. ja sit 7v. elämästä ollu vuoristorataa. Eli selvinpäin 3-4kk ; viikko kaks känniä ja taas raittiuslupauksia/selvinpäin 3-4-kk.. AA:ta, terapioita, katkaisuhoitoja, mielisairaalahoitoja(2xDelirium. Ei vaan älyä lopettaaa ajoissa. Tajuan kyl syödä, yrittää nukkua ja ulkoilla, mut viinaa tekee mieli ns. "putken" aikana. Pari kertaa on tosiaan viety Psykiatriselle hoitoon, kun ruvennu tuleen harhoja ja psykosomaattisia oireita. Vapinat, tärinät, ja harhat pelottaa, mut silti pitää aina "pelleillä" ton tärpätin kans. En tiiä mikä auttas. Aikuinen ihminen ja suht "järkevä" selvinpäin...


    • ei pysty

      En oo ns. juoppo mutta jos pari kertaa kuussa innostuin ottamaan,otin melkein pullon konjakkia/kerta. Siitähän tulee aivan järkyttävät darrat ja mulle tuli paniikki ja kuolemanpelko sekä unettomuus. Vuoden päivät ajattelin aina kun otin konkkua että perkele kun maistuu hyvälle mutta se kankkunen.. Ihan ittekseen rupes konjakki maistumaan karseelta ja huomaamatta jäi pidempiä taukoja kännäilyyn. Kerran laskin että 4kk meni ilman että edes ajttelin juomista ja nyt se on jäänyt siihen että muutaman kerran vuodessa otan 2 lasia punaviiniä ruuan kanssa. Pelotti kankkuset niin paljon että psyykkasin itteni lähes raittiiksi. Muutaman kerran piti hakea yhden illan juomisen jälkeen nukahtamislääkkeitä siihen olotilaan ja ehkä sekin vaikutti. Ois kiva olla kännissä välillä mutta tulee aina mieleen krapula hetiperään niin jää ottamatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe