Arvoisat ammattitoverit

Mikäs kiire se muka taas on tienpäällä näin talviaikaan.. Yöllä ajoin Jyväskylästä Oulua kohti Kiitolinjan keksinnölläni, niin Pihtiputaan ohituskaistalla piti Kelpokuljetuksen väkisellä painaa ohi vaikka ohituskaista loppuu.. Vauhtia mulla oli 82 ja siinä viimeisessä kinkamassa kelpo hyytyi rinnalle, niin minun piti jarruttaa ylämäessä että pääsee ohi... Sitten ajelin Kärsämäen pohjoispuolella Transpointin perässä 80km/h 100m turvavälillä, niin Kaukokiito tulee ohi ja väliin.. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Kaukoon oli väliä n. 45m niin toinen Kauko tulee väkisin ohi suoranpätkällä vaikka tulee auto vastaan ja siihen väliin sitten... Koita siinä sitten ajaa rauhallisesti,tasaisesti ja turvallisesti... Jyväskylään mennessä 80-alueella minut ohitti 18 henkilöautoa ja 1 DHL-jakari vaikka ajoin 82, sekä Ouluun tullessa yhteensä 5 täyspitkää yhdistelmää vaikka ajoin ajoneuvokohtaisen rajoituksen mukaan... Pidetään nyt se kaasujalka kurissa ja muutenkin maltti mukana EIKÄ tehdä niitä hasardiohituksia stana. Ilmankos ala onkin huonossa huudossa kevytvastuullisten pikkuautoilijoiden keskuudessa.
Onneksi suurin osa meistä on ammattitaitoista porukkaa, eikä tuollaisia tilanteita tule kuin hyvin harvoin...

8

830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niitä mahtuu

      Jokaporukkaan ne omat mätämunansa. Mutta koen että rahtareitten PITÄISI olla ammattilaisia, suurinosa onkin varmasti, mutta kyllä se joskus hieman hirvittää kun ajan 85km/h ja viinikan myrkkyrekka roikkuu puskurissa... Ammattitaito kaukana siinä... Sepä on melkein pakko ajaa "karkuun", jos ei viitsi pysähtyä ja päästää ohi. Varsinkin joensuu-Lieksa välin olen huomannut sellaiseksi jossa jatkuvasti roikkuu puskurissa raskasta kalustoa jos rajoitusten mukaan ajaa. Liekkö kuskit siitetty sisarusten kesken..

      • Tervehdys vaan kaikki maantien ritarit!

        Ajelin eilen eli 29.1 2007 Turusta Helsingin suuntaan eli tietä 110 jossa on 80 rajoitus ja minun nopeus mittarin mukaan 90 eli todellinen nopeus 85 niin vainion bussi lentämällä ohi. Eipä se minua haittaa vaikka ohi meneekin vaikka 400 mutta tyyli vähän harmitti ja se kun sen vainion bussin edellä meni henkilövankkuri niin bussi ihan tappituntumassa ja vilkuttaa valoja et ymmärtäis mennä sivuun. Miettisin vaan näin itsekkin ammattiautoilijana että olikohan kuski ihan oikeella alalla. Expressbusseihin en edes ota kantaa kun ne saa tehdä ihan mitä vaan. No eipä tässä tällä kertaa muuta kun ollaan ammattilaisia tai ainakin yritetään olla tuolla tien päällä.

        t: rahti 911486


      • heitto + -5km

        No,tietysti viinikan autoja ei ole enään vuoteen ollu,koska ne myyty ja maalattu toisiin väreihin! Niistä "oman" mittarin mukaan ajavista henkilö autoilijoistakin vois esittää vastakysymyksen:Liekkö siitetty sisarusten kesken?


      • on keksitty
        heitto + -5km kirjoitti:

        No,tietysti viinikan autoja ei ole enään vuoteen ollu,koska ne myyty ja maalattu toisiin väreihin! Niistä "oman" mittarin mukaan ajavista henkilö autoilijoistakin vois esittää vastakysymyksen:Liekkö siitetty sisarusten kesken?

        ja useimmissa näkyy myös nopeus, ainakin omassani ja on luotettava, jos et tuota tiennyt niin kannttaa lukeakkin jotain eikä vaan paukutella tietsikan näppistä


      • Kato kato..
        on keksitty kirjoitti:

        ja useimmissa näkyy myös nopeus, ainakin omassani ja on luotettava, jos et tuota tiennyt niin kannttaa lukeakkin jotain eikä vaan paukutella tietsikan näppistä

        Kiitos taas tietoiskusta!? Kyllä tuolla tienpäällä on vielä suurin osa ilman sitä uusavuttomien gepsiä! Jos kerkiät sen navigointi äänen seassa muuta ajatteleen??


    • torvia liikkuu 82 nopeudella

      lätkä pohjaan tollo !

    • haittaa

      se että joku ajaa kovempaa kuin sinä?Jos joku näyttää ajavan kovempaa kuin minä niin päästän sen ohi näyttämällä vilkkua ja hiljentämällä sopivassa kohtaa.Olen huomannut että jos ajaa tasan 80 niin lähes kaikki mennee ohi ja mielestäni se on suurempi vaaratekijä liikenteessä kuin se että ajan reilua 85.Kun ajaa 85-90 niin pikkuauton mittari näyttää 90-100 ja suurin osa pikkuautoilijoista ei näe tarvetta ohitukseen koska luulee ajavansa reilua 90.Itse ajan olosuhteiden mukaan,huonolla kelillä hiljempaa kuin normaalisti ja pitävällä/kuivalla n.87.Ei se meidän ammattiautoilijoitten mainetta huononna muiden silmissä jos ajaa yli 80,näinhän sitä on ajettu vuosikaudet,miksi se nyt yhtäkkiä huonontuisi?Maine on mennyt jo aikoja sitten jos on mennäkseen.Ei nykyään tapahdu merkittävästi enempää onnettomuuksia suhteessa liikennemääriin,tiedotus onnettomuuksista on vain parempaa.Muistan kun RadioNova aloitti vuonna 96 tai 97 ja mullisti liikennetiedotuksen mahdollistamalla soitot suoraan lähetykseen ensimmäisenä lähes valtakunnallisena kanavana.Ihmiset saivat kuvan että onnettomuuksia sattuu kokoajan,ennen samoista onnettomuuksista luettiin seuraavan päivän lehdestä.

      • varalta

        meillä on laki, yleensä ei kukaan edes ajattele että tieliikennelaki on tehty ERITTÄIN suurta viisautta käyttäen. (turha yrittää selittää tätä kenellekkään)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tiiät että oon sulle ainoa sopiva mies

      Jonka oot koskaan nähnyt. Tämä on täysin selvä asia.
      Ikävä
      160
      1826
    2. Sofia B- on jälleen kerran rakastunut ja onnellinen nainen .

      Toivottavasti nyt on onni kestävää ja Sofia voi saada oman perheen lopulta itselleen .
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1635
    3. Puolustusvoimien henkilötiedustelukurssi

      on uusi kurssi poikkeusoloja varten, jonna kuka tahansa voi hakea. Ehkä se korvaa entisajan "kyläpäälliköt"? Vai onko mu
      Maanpuolustus
      22
      1486
    4. Opettajat kertovat miten karuksi koulunkäynti on mennyt Suomessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010672912.html Tämä asia on ollut jo tiedossa monilla tavan ihmisillä pitkään Suomessa
      Maailman menoa
      106
      1440
    5. Kysyisin vain yhden kysymyksen

      Haluatko häntä, kaivattuasi, enää oikeasti elämääsi?
      Ikävä
      78
      1283
    6. Kenen kanssa haluat rakastella??

      Siitä galluppia, vastatkaa vaan rohkeasti! SANNA! 😚😘, on aapeen vastaus. Ja se ei selittelyjä kaipaa! Mieheltä
      Ikävä
      49
      993
    7. Mitä haluaisit sanoa ikäväsi kohteelle

      juuri nyt? Aloittaja: Olisit tarjonnut vaan!! 😛
      Ikävä
      55
      947
    8. Olen koittanut

      Suhtautua sinuun joka päivä kuin keneenkä tahansa muuhun ihmiseen. Mutta kun jostain ihmisestä tulee tärkeä, hänestä väl
      Ikävä
      52
      891
    9. Uskotko että kaivattusi

      tykkäisi ulkonäöstäsi?
      Ikävä
      63
      857
    10. Hiljaisuus särkee sydämeni

      Mutta olen yhä olemassa. Enkö ansaitse totuutta. Emmekö me -sinä ja minä -ansaitse sitä. Emmekö olisi ansainneet yhden
      Ikävä
      61
      848
    Aihe