Lääkiksen hinta?

Mitä maksaa opiskelu Tampereen tai muun kaupungin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa?
Ilmoita


Oliko tuo vitsi?

Eihän Suomessa mikään koulutus maksa, jos lukukausimaksuja ajattelit. Tietenkin sitten matkan varrella tulee pieniä maksuja, kuten ylioppilaskunnan jäsenmaksu ym jäsenmaksuja, mutta niissä puhutaan kymmenistä euroista, ei sadoista tai tuhansista. Kirjat kyllä maksavat, mutta niitä saa lainaan kirjastosta ihan ilmaiseksikin. Jos opintotuella selviää elämisestä niin sitten ei tarvitse opintolainaakaan ottaa ja sitä maksella takaisin.

Jos tarkoitit mikä lääkärikoulutuksen hinta on yhteiskunnalle, niin se onkin toinen juttu:o)

Kyllä Suomessa asiat ovat hyvin:o) Kokemusta esim. Britanniasta on.
2 VASTAUSTA:
Siis eikö ole jotain opintopisteitä ja jokainen piste maksaa n. 10-15 e?
Vain avoimessa.
+Lisää kommentti
Lääkiksen hinta: elämä.
1 VASTAUS:
Oma kokemukseni on aika samanlainen: tämä vie henkisesti mennessään. Mutta toisaalta ehtii vallan hyvin harrastaa, olla mukana ainejärjestötoiminnassa, käydä töissä ja vielä löhötä kotonakin ja opiskelut sujuvat silti oikein mainiosti kivoin arvosanoin ja reputtamatta.

Itse koulutus on tosiaan ilmainen, mutta lähes kaikki tekevät järkevästi ja ostavat ne pakolliset perusopukset itselleen mikä paikoin on aika kallista hupia. Yksi duodecimin kirja maksaa 30-100 euroa, muuta kirjat vaihtelevasti 20 ja 100 euron väliltä. Onneksi siis on kirjastot ja kopiokortti :-)

Lääkiksessä on vielä se kiva piirre että näin pidemmälle ehtineenä kliinikkona voi käydä niitä kirja-, kalja- ja ulkomaanreissurahoja käydä tienaamassa rahakkain päivystyksin ja sijaisuuksin. Aika moni lopettaa tukien ja o-lainan nostelun viimeisinä vuosina kun raha tulee muualtakin ilman, että sitä tarvitsee myöhemmin maksaa takaisin...
+Lisää kommentti
Lääkiksessa on se hyvä puoli, että uskaltaa vähän ottaa lainaakin muutaman ekaa vuotta varten.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lääkiksen hinta?

Mitä maksaa opiskelu Tampereen tai muun kaupungin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta