Aihe

Työtön työkyvyttömyyseläkkeelle

Miten?

Minkälainen prosessi lienee, kun sairas työtön yritetään laittaa työkyvyttömyyseläkkeelle? Onko joku päässyt?

11

4103

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • eläkeläinen..

   Terveysasemalta lähete keskussairaalle työkykyarviointiin fysiatrian erikoislääkärille, siellä sitten kaiken maailman terapeutit tutkivat ja testaavat työ kunnon ja antavat lausunnon tämän hetken työ
   kunnosta, jos työ kyky / invaliditeetti 60% pitäisi päästä työkyvyttömyys eläkkeelle, olin työtön ja sairaslomalla, kela ensin hylkäsi sairasloman mutta korjasi asian valituksen jälkeen, työkyvyttömyyseläke hakemuksen imuroin ja täytin netistä ja vein sen kelaan ilman liitteitä, arvelin
   että ne pyytää niitä kuitenkin myöhemmin, mutta taas ne yllätti työeläkekortti tuli jo 2 viikonkuluttua,
   niin minulle kävi. nimm. eläkeläinen

  • opsi

   Olin ensin pitkään työttömänä,sitten vajaakuntosena työllistettynä.Sen jälkeen Turussa työkyky arvioinnissa.Käytiin kaikki läpi ,lääkärit ,psygolokit.ym...Testejä,työkokeilu ja sitten työkyvyttömyys eläkkeele.Olen ollut nyt n.10 v:tta.

  • kartoitukseen

   Työvoimatoimistolta tai omalääkäriltä. Aikanaan saat kutsun kuntoutustarkastukseen jonka tekee kuntoutuskartoitukseen erikoistunut lääkäri (voi siis olla muukin kuin fysiatri).

   Kuntoutuskartoituksen jälkeen todennäköisesti sinulle tarjotaan kuntoutusta jonka kela kustantaa. Kuntoutus lääkäri voi kirjoittaa sinulle sairauslomaa samoin muut erikoislääkärit, terveyskeskuslääkärin kirjoittama sairauslomaa ei usinkaan hyväksytä kelassa, vaan kela vaatii aina erikoislääkärin kirjoittamaa ns. B-sairauslausuntoa.

   Ai niin yks 'kelan sossu' sano että muistakaa sitten että työttömyys ei ole sama kuin työkyvyttömyys, eli työllistymismahdollisuutta ei oteta huomioon eläkeentarvetta arvioitaessa.

  • työkyvytön

   paljonko työkyvyttömyyseläke on jos suoraan työttömästä menee eläkkeelle?
   saako sossusta apua ja kelalta muita tukia esim asumistuki?
   kertokaa summia älkääkä laittako mitään linkkejä kelan siansaksa sivuille tai mihinkään utopistiseen laskuriin.

  • eläkkeellä jo vuosia

   Minä kävin Tampereen Koskiklinikalla neurologilla, joka kirjoitti B-todistuksen eläkettä varten. Hän totesi, ettei kuntoutus auttaisi mitään. Toimitin hakemuksen kelalle ja viikon-parin kuluessa minulle soitettiin ja sanottiin, että eläkepäätös voidaan tehdä vaikka heti, mutta he olivat laskeneet, että eläke jäisi kovin pieneksi ja minun olisi edullisempaa olla 300 pv sairauslomalla. No, minä keräsin ne 300 pv ja sitten tuli ilmi, että Kelan laskelmissa oli tapahtunut virhe. He eivät olleet laskeneet tulevan ajan eläkettä ollenkaan (vai mikä se nyt on nimeltään?). Eli kun jäin nuorena eläkkeelle (46-v) ja olin valtiolla töissä, sain siitä "hyvitystä".
   Yhtäkaikki eläkeasiat sujuivat sutjakkaasti!

   Viimeiselle kysyjälle - eläkkeen suuruus määräytyy tekemistäsi duuneista ja siitä, mitkä niistä ovat olleet eläkkeeseen oikeuttavia sekä kuten minun tapauksestani käy ilmi, iästä. Eläkeläisille maksetaan asumistukea. Mikäli kansaneläkkeen, työeläkkeen, takuueläkkeen ja asumistuen jälkeenkin pakolliset menosi vetävät taloutesi miinukselle, voit hakea toimeentulotukea.

  • Ei kannata

   Ja eläke on sitten brutto 687,74 €/kk€ joka minimi eläke.Ei penniäkään enemmän.
   Enään ei lasketa työkyvyttömyyseläkkeeseen indeksikorotuksia kuin niille jotka jäävät vakituisesta työstä sairaseläkkeelle ja ovat olleet yhtämittaan töissä 10 vuotta vähintäin.
   Tietenkin asumistuet tulee ja loppuelämä kerran kuussa sossussa asiointia noilla eläkkeillä.

  • eläke=onni

   Työkyvyttömyyseläkkeen määrä kylläkin määräytyy tehtyjen eläkkeeseen oikeuttavien vuosien mukaan!
   Itsekin saan työeläkettä viitisen sataa ja kansaneläkettä kolme sataa sekä päälle asumistuki. En ole asioinut sossussa lainkaan eläkkeelle jäämisen jälkeen. Miksi asioisin? Olen pärjännyt aivan kelvollisesti.

  • nälkä kurnii

   Olen ollut työttömänä nuo 500 päivää ja työmarkkinatuella n. 1,5 kk ja nyt sairauslomalla e 22,14/pv sairauspäivärahalla eli työmarkkinatuki olisi enemmän e 25,74/pv, olen 56 v. ja mietin että miten käy työkyvyttömyyseläkkeen kanssa. Kysymys pitääkö olla kaikki 300 pv sairauslomalla jotta voi hakea työkyvyttömyyseläkettä?

  • TK eläkeläinen

   Pitää olla

  • pakitsaanu

   Työkyvyttömyyseläkettä voi hakea vaikka työssä ollessasi, riippuu vaivoistasi minkälaisen B-todistuksen lääkärikirjoittaa vak.yhtiötä varten. eriasia on sitten miten vakuutuslääkäri suhtautuu hakemukseesi.

   http://www.hs.fi/juttusarja/kaaro/artikkeli/Šamaaneista ja vakuutuslääkäreistä/1135266527391/?ref=fb-share

   • Ei tuu mitään

    Mä olen työttömänä ja muisti on ruvennu reistaamaan eli pätkii.Kuinka helppo on päästä eläkkeelle jos menen neurologille?Ei voi mennä koulun penkille kun on muisti ongelmia.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   205
   16225
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5785