taksi

å5mh0e,4å

kusettavatko riikan taksikuskit?
esim. matka lentokentältä hotelliin maksoi yli kaksinkertaisesti verrattuna hotelli-lentokenttä matkaan.

10

3542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Expat

      Vastaus kysymykseesi: pääsääntöisesti kyllä.

      Olen niin useasti tälläkin palstalla maininnut, että Teppo Turistille turvallisin vaihtoehto on käyttää vain ja ainoastaan taksifirma Rigas Taksometru Parksin palveluja. Tunnistat ko. yrityksen autot siitä, että ne ovat vain ja ainoastaan punaisia Renault Scenic -mallisia "kääpiöiden tila-autoja", joiden kyljessä on em. yrityksen nimi. En sano että he ovat umpirehellisiä, mutta taatusti kusettavat vähiten!

      Vinkkinä taas kerran: Keskuksen kautta tilattu taksi on pääsääntöisesti edullisempi kuin lennosta tai tolpalta otettu, varsinkin jos asiakas ei puhu kumpaakaan paikallisista murteista. Miksi? Keskuksen kautta tilattu taksi pystytään aina jäljittämään.

      Ai niin, oikea hinta vanhastakaupungista lentokentälle on luokkaa 7-8 LVL.

    • å5mh0e,4å

      otsikko kertoo jo paljon.
      Tosin se taksi oli tilatu hotellille, vaikuttaako se hintaan?

      • yli suomen hintojen

        halpaan menit


    • fuks

      muut kuin punaiset aina kusettavat, kysy hinta etukäteen AINA

      • viime kesänä

        kusetti, kokemusta on


    • nuori suomalainen nainen

      Mua kusetettiin Riiassa matkalla hotellilta lentokentälle - ei taksikuski vaan suomalaiset turistit!

      Olin tilannut taksin ajamaan mut hotellilta lentokentälle, kun hotellin ala-aulassa lyöttäyty juttusille suomalainen pariskunta. Hekin olivat menossa lentokentälle ja kun kuulivat että olen tilannut kyydin, niin ehdottivat, että mitäs jos säästettäisiin rahaa ja mentäisiin samalla kyydillä ja jaettaisiin lasku. Olivat ystävällisiä ja ihan normaalin oloisia. Suostuin ehdotukseen.

      Taksi osoittautui tila-autoksi jossa ei ollut taksi merkkiä tai mittaria, mutta sovittiin tavanomainen hinta, kokemukseni mukaan ihan edullinen. Annoin laittaa matkatavarani peräluukkuun ja sillä välin pariskunta oli mennyt autoon istumaan ja vienyt matkalaukkunsakin sinne. Jouduin istumaan ihan auton perille, kun pariskunta istui laukkuineen ovien luona.

      Perille päästyämme mies sanoi minulle autossa vielä istuessamme, että hän maksoi jo heidän osuuden matkasta kuskille silloin kun minä olin ollut laittamassa laukkuja peräluukkuun, vähän kyllä ihmettelin että missä välissä. Kun rupesin sanomaan että kuskihan ne laukut sinne nosti ja minä seisoin vieressä, niin silloin pariskunta suoriutui vauhdilla ulos ja matkoihinsa. Yritin lähteä perään mutta ehtivät jotenkin kadota.

      Palasin auton luo ja epäilysten vallassa maksoin tasan oman osuuteni. Kuski katsoi hämmentyneenä ja sanoi että enemmän. Selvisi että pariskunta oli sanonut kuskille, että he olivat antaneet oman osuutensa minulle ja että minä sitten maksaisin koko summan. Minä kerroin etten ollut saanut mitään maksua ja kerroin mitä mulle sanoivat.

      Matkalaukkuni olivat lukkojen takana auton perässä ja kuski seisoi auton vieressä miettimässä. Tajusin että pakkohan mun on maksaa koko summa jos se sitä pyytää. Nieleskelin kiukun kyyneleitä kun tunsin itseni jotenkin hyväksikäytetyksi. Yllätyksekseni kuski kuitenkin kohautti hartioitaan apean näköisenä, levitti käsiään ja sanoi venäjäksi että harmi mutta ei voi mitään. Sitten hän meni autolle ja antoi laukkuni minulle ja toivotti hyvää matkaa. Olin tyytyväinen kun en joutunut "täysin" huiputetuksi, mutta vieläkin harmittaa kuskin puolesta kun se menetti rahaa. En siis maksanut kuin oman osuuteni mutta jotenkin jäi paha maku silti suuhun.

      Ajomatkan aikana tämä pariskunta kertoi minulle siitä, että vaikka he käyttävät paljon rahaa matkailuun, niin silti he säästävät aina siitä missä voi, ja että he ovat tulleet aika taitaviksi säästämään rahaa yllättävissäkin paikoissa - ja yllättävillä keinoilla. Tai jotenkin näin se heidän itsekehunsa meni. Tietysti tämän maksuepisodin jälkeen heidän puheensa sai aivan eri merkityksiä päässäni. Ikävä kyllä en nähnyt heitä lentokentällä vaikka yritinkin katsella tarkkaan.

      Opetus siis on: älä luota ulkomailla sinisilmäisesti tuntemattomiin suomalaisiin. Suomalaiset eivät ole yhtään rehdimpiä kuin latvialaisetkaan.

      Erään kerran kyllä taksikuski yritti Riiassa huijata minua ajelemalla kiertoteitä määränpäähäni, mutta kun hän tajusi että olin suunnista, etäisyyksistä ja teistä selvillä, hän vähän nolona selitteli jotain ruuhkista ja sitten oikaisi suorinta tietä sinne minne olin matkalla. sanoi sitten perillä että ei tarvitse maksaa tippiä.

      • nuori suomalainen nainen

        Siis kyyti hotellilta lentokentälle maksoi kympin, joo ehkä joskus pääsee halvemmallakin, mutta enempääkin pyydetään. Ajelen aika vähän taksilla, kun enempi käytän julkisia kun ne on niin halpoja.


      • jarmoii

        Taas saa lukea ikävää tarinaa, valitettavasti.
        Hyvä kun kerroit etkä, (niinkuin usein käy) ns. jäänyt itseksesi häpeilemään tapahtunutta.
        Ollaan siis vain varovaisia, mutta tahtoo olla, että silti jollekin aina jotain pääsee tapahtumaan.
        Hyvä myöskin se, ettet moiti Hotellia tai kaupunkia (etkä mainitse nimeltä), kun heillä ei tosiaankaan asian kanssa ole mitään tekemistä.
        Et kärsinyt siis taloudellisia tappioita, se on hyvä.
        Mutta ne toiset, se mielipaha jonka muutaman kolikon takia toisille aiheuttaa... niin mitähän heillä olikaan mielessä? Terkkuja heille ja unettomia öitä....
        Parempaa matkaonnea... ;D


    • Hampu

      No niin, täältähän se kusetus selvisi. Etukäteen varattu matka kentältä hotellin ovelle oli 11 latia ja lennosta napattu vanhan kaupungin portilta kentälle 13 latia. Murr!

    • peterone

      Joo,kusettavat....ainoa rehellinen taxi on ne muuallakin mainitut punaiset penet autot joita lentoasemalla,niillä matka kaupunkiin maksaa n.5-7 LVL.kaupungissa lyhyt matka maksaa 2-3 LVL.
      Älä käytä valkoisia taxeja joissa teksti: RIGA TAXI,ne kusettavat ja paljon,haluavat 20-25 LVL lentoasema-keskusta.Lyhyistä matkoista 10-15 LVL.
      Mikäli haluat ajaa taxilla perille vanhassa kaupungissa ja osoite on ns. puomien sisällä,joudut maksamaan 5 LVL extraa,eli jää aina puomien ulkopuolelle ja kävele perille,vanha kupunki on niin pieni alue.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe