Alkion jakautuminen - voiko tulla tuplat?

Alice

Moi!
Minä olen lapsettomuushoidoissa ja nyt saatiin yksi munasolu kypsytettyä tarpeeksi isoksi irrotusta (pregnyl) varten. Heillä oli vaikeaa mitata follikkelin kokoa, sillä se on tavallaan kuin "jakautunut" sitä luultiin kahdeksi mutta onkin yksi.. itsekkin näin sen siinä ruudulla, tavallaan kaksiosainen... tämä on siis vielä hedelmöittymätön munasolu.. kysymykseni siis on:

jos käy mahdoton tuuri ja tästä kierrosta tärppäisi, onko kaksosten mahdollisuus? eikai nuo munasolut voi olla missään jakautumisvaiheessa jo nyt? en oikein ymmärrä koko juttua. osaatteko sanoa juuta tai jaata??

4

1507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuplat tul...

      Heippa! Mie en nyt oikee tiiä noist alkion jakautumisista, mut mul itellä on ainakin sellasta tietoo, et siihen tatvitaan kaksi eri munasolua, jotka sitten hedelmöittyy samaan aikaan. Niin tuplat tuloo!!!

    • miettiväinen kaksosten äiti

      Kaksosiahan on erimunaisia, jotka saavat alkunsa kahden eri munasolun hedelmöityessä kahdella siittiöllä. Toisaalta on olemassa identtisiä kaksosia, jolloin jo hedelmöittynyt munasolu on jostakin syystä jakaantunut kahtia (tai peräti kolmeksi=identtiset kolmoset).

      Jostain aikoinaan luin, että kaksosia olisi myös ns. puoli-indenttisiä. Lääkäri yliopistollisessa sairaalassa kylläkin tyrmäsi asian täysin siitä häneltä kysyessäni. Mutta kai me voimme vähän leikitellä asialla? Jos munasolu jakaantuukin jostakin kummallisesta syystä ennen hedelmöitystä kahtia ja molemmat puoliskot hedelmöittyvät vasta sen jälkeen. Tuloksena olisi siis nuo "puoli-identtiset" kaksoset.

      Ainahan sitä saa toivoa, vai mitä =)

      • Alice

        Kiitos vastanneille!! Siis tuo otsikkohan meni heti väärin, alkio ei siis ole jakautunut vielä vaan munasolu näyttää siltä että se VOISI jakautua. jos se jakautuu ennen hedelmoittymistä olisivat munasolut kai liian pieniä hedelmoittyäkseen (sekoilenko nyt? ;)....

        mutta lähinnä mietin onko yleensä jakautuvat munasolut sellaisia että niistä voi sen nähdä etukäteen? (nyt menee jo jutut hurjiksi :)

        jos tämä munasolu hedelmoittyy niin pysyykohän se yhtenä vai jakautuukohan mahdollisesti. no ei sen väliä kunhan aprikoin vaan, kunhan tärppi tulisi se olisi lottovoitto!


    • kummitäti...

      Kummilapseni syntyivät hedelmöityshoidon tuloksena ja seurauksena oli monikkoraskaus. Loppujen lopuksi tuli kaksoset. Loput kai tulivat vuotona ulos. Onneksi tuli kaksi ihanaa tervettä lasta. Minun kummilapset. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1968
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      249
      1964
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      96
      1656
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      112
      1481
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1161
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1130
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      968
    8. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      962
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      105
      934
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      896
    Aihe