Ei ikinä enää Marokkoon

???

Mielikuvani joka jäi Marokosta oli niin negatiivinen, että tämä reissu oli varmasti ensimmäinen ja viimeinen.
Röyhkeää, likaista ja varkaita. Te jotka olette siellä useasti käyneet, haluaisinkin kysyä mitä hyvää siellä näette???
Maailma on täynnä ihania paikkoja. Marokko oli kauhea.

10

3076

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • !!!

      Itse tulin juuri Marokosta ja tykkäsin kyllä. Lähdin reissuun ilman ennakkoodotuksia ja ajattelin että maassa maan tavalla. Mielestäni siellä ei ollut mitenkään kamalan likaista ollut. Kohtaamani ihmiset olivat ystävällisiä. Varkaita en nähnyt, enkä kuullut että keneltäkään meidän seurueesta olisi varastettu mitään. Mutta se on ihan selvä että rahoistaan ja tavaroistaan saa pitää huolen. Sama juttu se on jokaisessa turistirysässä että varkaita piisaa.
      Ymmärrän kyllä että paikka järkyttää jos hakee samalla elintasolla varustettua paikkaa kuin suomi. Kreikan ja kanariansaareten isot lomakohteet ovat turvallisia vaihtoehtoja. Siellä et köyhää kerjäläistä näe. Sieltä löytyy hienoja hotelleja ja siistejä ostoskeskuksia, ja katukuvakin on siistitty komeeksi.
      Marokko on vieläkin kehitysmaa. Monet ihmiset elävät siellä edelleen kuin satojavuosia sitten.
      Ihmettelen kovasti mielipidettäsi Marokosta, mutta niinhän se on että ei kaikki voi kaikesta tykätä

      • maroc

        Olen samaa mieltä. Pidä turpasi kiinni, äläkä tule aukomaan päättömyyksiä tänne!


      • mieltä

        itse ainakin haen nimenomaan niitä lomakohteita jotka tavoiltaan ja kulttuuriltaan eroaa paljon suomen ym hyvinvointi maiden tavoista.Aina onnistuneempi loma mitä ihmeellisempiä ja erilaisempia elintapoja tulee vastaan. Nyt kiinnostaisi tuo Gambia,ehkä sinne seuraavaksi.


      • rohkeasti!
        mieltä kirjoitti:

        itse ainakin haen nimenomaan niitä lomakohteita jotka tavoiltaan ja kulttuuriltaan eroaa paljon suomen ym hyvinvointi maiden tavoista.Aina onnistuneempi loma mitä ihmeellisempiä ja erilaisempia elintapoja tulee vastaan. Nyt kiinnostaisi tuo Gambia,ehkä sinne seuraavaksi.

        Kyllä. Tuo on oikea asenne! Mene rohkeasti vain Gambiaan, tultiin itse sieltä pari viikkoa sitten. Oli onnistunut viikko. Jatkossa kiinnostaisi käydä Marokossa. Nyt kun on Egypti, Gambia, Kanarian saaret ja Viro tullut nähtyä...


      • näin!
        mieltä kirjoitti:

        itse ainakin haen nimenomaan niitä lomakohteita jotka tavoiltaan ja kulttuuriltaan eroaa paljon suomen ym hyvinvointi maiden tavoista.Aina onnistuneempi loma mitä ihmeellisempiä ja erilaisempia elintapoja tulee vastaan. Nyt kiinnostaisi tuo Gambia,ehkä sinne seuraavaksi.

        Kunhan niitä paikallisia tapoja ei tarvitse ottaa omakseen,eikä mielellään tinkiä omasta hyvinvoinnista muutamine ulkomaanmatkoineen vuodessa,joilloin ihastellä köyhää,onnellista sakkia kuivaa maata kuopimassa.Mitä tämä on?Se on tekopyhyyttä.


    • Tuula

      Usein Marokossa käynneenä, muuallakin kuin Agadirissa voin sanoa nähneeni muutakin kuin turisti nähtävyydet. Kun tulee ryöstetyksi,niinkuin kirjoittaja mainitsee. Olisi mielenkiintoista tietää missä tämä tapahtui? Tekikö kirjoittaja polisille ilmoituksen? jos ei, niin miksi jätti ilmoituksen tekemätää? Miten matkanjärjestäjän edustajat auttoivat? Kiva kuulla näistä kokemuksista, ettei jää vain sanan helinäksi!!! Osaan sitten itsekin varoa noita seutuja, sekä muut matkaajat!
      Marokkolaiset eivät ole röyhkeitä, toki hekin reakoivat jos heitä kohtaan ollaan töykeitä tai vähän hiprakassa ollaan olevinaan parempia kuin he.Ikävä sanoa että olen tälläistä käytöstä aikaisemminkin nähnyt turisteilta.esim leveillään olemattomilla rahoilla.Agadir on vuosien saatossa siistiytynyt todella paljon,aivan verrattavissa nykyisiin lomakohteisiin. Niinkuin aikaisempikin kirjoittaja mainitsi MAASSA MAAN TAVALLA, sitähän mekin vaadimme suomeen muuttaneilta.

    • Possu

      Kirjoituksen avaaja on moitittu,mutta jokaisellahan saa olla oma mielipide?
      Jos hän ei siitä tykännyt,niin saahan sen sanoa.
      Kohtapuolin on agadiriin lähtö ja sittenhän on tullut paikka koettua.

    • Fabio1

      Marokko on ihan kiva paikka !

    • Anne100

      Marokko on ihan kiva paikka !

    • Karhu-äiti

      Olenpa minäkin joskus kauan sitten nuorena neitinä Marokossa käynyt ja päätin, etten enää koskaan mene. Koska tuosta reissusta on jo toistakymmentä vuotta aikaa, niin Agadir lienee nykyään huomattavasti miellyttämpi paikka. Silloin ei voinut edes kadulla kävellä tai kaupasta ostaa postikortteja, niin ettei joku olisi tarjonnut hassista ostettavaksi, siis joka ikinen päivä. Tyrkyttäminen oli aivan sietämätöntä, kieltäytymistä seurasi sylkeminen päälle ja vitun haistattelu suomeksi! Ja huom! kieltäydyimme kohteliaasti! Silmättömien, jalattomien tai kädettömien kerjäläisten määrä aiheutti fyysistä pahaa oloa = oksettavaa. Myös turistien liikenneonnettomuudet olivat todellakin jokapäiväistä katsottavaa. Varkaisiin emme törmänneet, valehtelijoihin ja huijareihin kyllä.

      Onneksi hotellimme oli lähinnä saksalaisten ja amerikkalaisten asuttama luksushotelli, jonka suojissa vietimme loppuloma. Koskaan en ole odottanut loman loppumista ja kotiin paluuta, mutta näin kävi Marokossa. Mutta kuten sanottu, tästä on toistakymmentä vuotta aikaa. Marokkoon tai ylipäätään Afrikan mantereelle en ole silti vieläkään lähdössä.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe