Itsemurha mielessä

pois täältä

Kuinka useat ajattelevat itsemurhaa kun on niin huono olo? Minulla alkoi vaihdevuosioireilu 34-vuotiaana, nyt vasta 38-vuotiaana diagnoosi. Olen ollut psykiatrisella osastolla, en nuku, hikoilen, olen masentunut. Lapsi jäi sitten tulematta. Olen todella ruma, posket roikkuu, eristäydyn, heitin kauniit hameet pois, en käytä enää koruja kun mielestäni korut on vain kauniille ihmisille. Kuinka moni tekee itsarin vaihdevuosien takia?

17

2852

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Nuori olet vielä vaihdevuos...

   Onko sinulta otettu kilpirauhaskokeet? Usein niissä samanlaiset oireet, kuin vaihdevuosissakin. Itsellänikin on kilpirauhasen vajaatoimintaa, ja ennen hoidettiin paniikkipotilaana. Oli todellakin kamalat olot, masennusta, ahdistusta, hiukset lähtivät, iho kuiva, kurttuinen, kalpea,, yms. Nyt kaikki toisin, kun 20 vuotta ensin sain oireilla ja masennuslääkkeitä syödä ja pohdin jo itsemurhaakin, oli niin tosi raskas olo,,, ja oireet vain pahenivat.
   Jollei sinulta ole otettu TSH ja T4V:tä, niin pyydä ne labrakokeet, otetaan 24 tunnin paaston jälkeen, mutta ennen 10 aamupäivällä.
   Kilpirauhassairaudet aiheuttavat lapsettomuutta, ainakin hoitamattomina.

   • *halaan*

    Tietty piti olla 12 tunnin paasto. No, laitetaan moka iän piikkiin ;)


  • olen ajatellut

   Olen käyttänyt estrogeenilaastareita. Useimmat yleislääkärit ovat sanoneet, että koska mulla on munasarjat ei mitään ongelmaa voi olla.
   Totuus on toinen ja asiasta jotakin tietävät lääkärit ovat ollee sitä mieltä, että mulla ei ole vaihdevuosia mutta on todennäköistä että munasarjani eivät tuota tarpeeksi estrogeenia.
   Laastareilla on elämässä elämän maku.Hetkiitäin joudun olemana ilman niitä ( että kuukautiset alkaa ja olen niin sairas silloin kun olla voi)
   Ymmärrän täysin tunteesi. Olen itse luulut olevani ainoa...ehkä se lohduttaa että minäkin täällä kitkuttelen: )Onko estrogeenitasoasi mitattu ja mitä se oli?

  • Suosta noussut

   Olipa murheellinen viesti. Samanlaisia tuntemuksia oli aikoinaan minullakin, tosin ei noin voimakkaina. Minun vuosikymmeniä jatkunut alakuloni väistyi, kun sain vihdoin diagnoosin: kilpirauhasen vajaatoiminta, ja siihen lääkityksen. On kuin olisin noussut jostain sumusta elämään. Nyt olen 55 v., ja vaihdevuodet on menossa, mutta oireet ovat lieviä, vain muutama lämmönpuuska öisin. Suosittelen, että sinun kilpirauhasesi tutkitaan, siis otetaan T4V ja TSH. Lisäksi lääkärin pitäisi myös kuunnella sinua ja oireitasi. Moni lääkäri tuijottaa liikaa labra-arvoja. Niin kävi minullekin: kun arvot olivat vielä normaalin rajoissa, kaikki oli "ok". Vasta kun T4V putosi reilusti alle ohjearvon, sain lääkityksen.

   • sinulle kilpparista

    Olen tuo joka kirjoitti että aika ajoin on tullut mietittyä kaikenlaista...
    Muistatko paheniko nuo kilpparioireet esimerkiksi kuukautisten lähestyessä? ja jos niin miten?


   • kilporauhasessa
    sinulle kilpparista kirjoitti:

    Olen tuo joka kirjoitti että aika ajoin on tullut mietittyä kaikenlaista...
    Muistatko paheniko nuo kilpparioireet esimerkiksi kuukautisten lähestyessä? ja jos niin miten?

    ja en tiedä mikä yhteys vaihdevuosioireisiin - kuukautiset tulivat harvoin ja niukkoina, ja hiukset lähtivät, masennusta, saamattomuutta. Olen syönyt tyroksiinia pari vuotta, mutta lähenen 50 v. ja en tiedä onko synteettinen tyroksiini riittävä tasapainottamaan tilannetta?Olen virkeämpi mutta hormomisysteemit eivät ennellaan( ikä)..
    Käsittääkseni kilpirauhaskoe ei vaadi 24 tunnin paastoa, en koskaan ole mennyt siten kokeisiin..(?)


  • on usein rankkaa

   Joskus tulee mieleen, että olisi helpompi kuolla pois; eikä siihen tarvita vaihdevuosia.
   Mutta aina on tullut parempi päivä, ja jaksaa eteenpäin. Ja mitä enemmän tulee ikää, sitä sitkeämmäksi sitä on tullut. Nuorena plikkana tuli murehdittua kaikkea mahdollista, mutta nykyään 46-vuotiaana osaa ottaa asiat rennommin.
   Tärkeintä on kuitenkin, että terveys säilyy sekä itsellä ja perheellä.
   Ja kuolema kyllä tulee meille jokaiselle aikanaan, joten ei tarvitse kantaa huolta, että meidät tänne maan päälle unohdetaan.

  • eppeliini

   Kauneus on katsojan silmässä. Jokainen meistä on oma ihana itsensä juuri sellaisena kuin on. Suurin murheesi varmaan on tuo lapsi jota et ole voinut saada,onko sinulla puolisoa vai onko hän ollut osallisena tuohon aliarviointiin itsessäsi.Oletko ajatellut adoptiota, oma elämäsihän pitää olla kunnossa tietysti ennen kuin voisit adoptoida.Vaihdevuodethan on naisen normaalia elämää höpö höpö itsareista monilla silloin alkaa paras aika joka asiassa.

  • Anonyymi

   Minä harkitsin sitä moneen otteeseen vakavasti ennen kuin sain riitävän järeää apua pahoihin vaihdevuosioireisiin. Parin-kolmen tunnin yöunien, karmean ahdistuksen ja kovien rytmihäiriöiden kanssa monta kertaa tunnissa tulleiden kuumien aaltojen jatkuttua kolmisen kuukautta olin niin loppu, etten nähnyt sellaisella elämällä mitään arvoa.

   Naisten itsemurhat kasvavat vaihdevuosi-ikäisenä n. 100% sitä edeltävään jaksoon verrattuna ja laskevat sitten takaisin sitä edeltävälle tasolle (www.stat.fi kuolinsyytilasto 2019).

   Löysin onneksi ihanan lääkärin, joka ei vähätellyt eikä syyllistänyt hormonihoidon riskeillä, vaan toi esiin myös sen edut. Sain minulle sopivan kombinaation ja säilytin sittenkin mielenterveyteni ja työkykyni. Kiitos ❤️

   Vaaditaan kaikille kunnon hoitoa oireisiin, erityisesti myös heille, jotka eivät halua tai voi käyttää hormonihoitoa ❤️❤️❤️

  • Anonyymi

   Nyt naiset kaiken ikäiset, ne hameet ja korut esille!

   Olen itsekin ollut masentunut ja itsetuhoisia ajatuksia täynnä, mutta päätin ruveta satsaamaan itseeni, vaikka olen ruma omastakin mielestäni.

   Mieti mitä voisit itse tehdä itsesi hyväksi ja omaksi iloksesi.

   Vaihda vaikka vaatevärisi tai yksiväriset vaatteesi raita- tai kukkakuosiin. Käytä edes yksin ollessasi jotain tosi iloista väriä, jos et muualla kehtaa. Tai osta itsellesi pirteä kukkakimppu, lakkaa varpaankynnet helakaksi. Muuta kampaustyyliäsi ja tuttua tylsää lähikauppaasi tai työmatkaasi. Osta uudet ihanat pörrösukat tai petivaatteet syksyyn ja talveen, tai suloinen torkkuhuopa tai halinalle. Osta ihana lempimuki, josta siemailet syksyn pimeinä iltoina lempijuomaa. Kata itsellesi kauniisti tarjotin tai ruokapöytä, vaikka söisit yksin. Tee itsellesi ylellinen hotelliaamiainen lautasliinoineen, kiharrettuine leikkeleineen ja persiljakoristeineen.

   Tee tai hanki mitä vain iloista ja uutta, kunhan teet asiat eri tavalla kuin masentunut sinä valitsisi tehdä - se, joka ryömisi vain samanlaisena harmaahiirulaisena vällyjen väliin mummoalkkareissa niin kuin eilenkin, piittaamatta mistään muusta kuin siitä, että saa nukahtaa ja unohtaa olevansa olemassa. Ja vaihda ne mummoalkkaritkin. Edes uusiin ja eri värisiin. Tai sitä yöpaitaa.

   Laita vain kauneimmat vaatteesi ja tavarasi etualalle, työnnä ikävät pois näkyviltä tai vie ne jo kokonaan pois elämästäsi, jos ne ovat masentavia. Eurosta kymppiin saa jo vaikka mitä uutta ja piristävää. Itse olen vaihtanut kaikkea pientäkin, kuten läpinäkyvän vanhan likaisen viivottimeni iloiseen pinkkiin. No lastenosastolta hyvinkin ostin, mutta kun pirteyden lisääminen oli nyt se pääasia!

   TÄNÄÄN voi jo olla pirteämpää. Ole kiitollinen pienestäkin hyvästä, läheisistä, kauniista ja somasta, jota sinulla JO on. Katso oikein, mitä ihanaa sinulla on. Jos on hyvin vähän, lisää niiden hyvien asioitten määrää. Hyödynnä näistä vinkeistä tai muista helposti toteutettavista asioista, jotka eivät kaada talouttasi.

   Joskus tälläinen tietoinen ulkoinen kohennus voi alkaa muuttaa sisäistäkin sielunmaisemaa. Ja vähitellen elämä avautuu kauniimpana muutenkin kuin värien yms. ulkoisten kautta. Kohta sitä haluaa taas koko sydämestään vetää hiirenharmaata villapaitaa päälle, koska ei aina tarvitse olla väriä ympärillä, kun muutenkin jo pärjää.

   • Anonyymi

    Ihana kirjoitus! Juuri tällaiset konkreettiset neuvot auttavat. Kiitos :)


  • Anonyymi

   No ei teillä elämässä kovin vaikeaa ole ollut jos vaihdevuosioireiden takia tulee mieleen itsemurha.
   Kaikki eivät pääse niin vähällä, joskus vaihdevuodet on pikkujuttu verrattuna kaikkeen muuhun.

   Riippuu vähän miltä kantilta katsoo ja mitä pitää pahana ja mitä ei.

   • Anonyymi

    Monelle vaihdevuodet ovat kaikkea muuta kuin pikkujuttu. Ne voivat alkaa hyvin varhain, kestää vuosikausia, häiritä elämää niin päivällä kuin yölläkin, arjessa ja juhlassa. On tunnettua, että pitkään jatkunut jatkuva piinallinen olo voi käydä sietämättömäksi. Kestämme eri tavoin eri asioita. Lisänä läheiset, jotka ovat mahdollisesti yhtä turhautuneet vaihdevuosivaivaiseen, mikä tuo omat paineensa vaikeaan elämänvaiheeseen.


   • Anonyymi

    Krooninen jatkuva unettomuus on niin paha, ettei muuta tarvita. Minäkin kärsin jatkuvista kroonisista kivuista, mutta unettomuus on se, joka laukaisee itsetuhon.


  • Anonyymi

   Ap:n viestistä on kulunut aikaa, toivottavasti hän kunnossa.

   Minulla laski kolmikymppisenä estrogeeniarvot. Se johtui ehkäisypillereistä. Lääkäri kehotti jättämään pillerit pois kokonaan, ja arvot kohosivat normaalille tasolle 2 kuukaudessa. En ole sen jälkeen koskaan enää käyttänyt e-pillereitä.

   Eli hormonivaihtelut voivat johtua nuorella iällä myös muusta, kun varsinaisten vaihdevuosien alkamisesta. Minulla oireena oli vain voimakas yöhikoilu.

   • Anonyymi

    Hameita ja shorsteja en ole vuosiin voinut käyttää suonikohjujen takia,,,eikä leikata kun ei vaivoja...naamastani ja kropaltani sievä mutta jalat rumat ja estää nauttimasta .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hameita ja shorsteja en ole vuosiin voinut käyttää suonikohjujen takia,,,eikä leikata kun ei vaivoja...naamastani ja kropaltani sievä mutta jalat rumat ja estää nauttimasta .

    Naisille on olemassa maximekkoja jotka ylettyy nilkkoihin asti.Mutta jos tykkäät käyttää minihameita niin sitten ei voi mitään.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   5512
  2. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   92
   2519
  3. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   277
   2144
  4. 238
   2073
  5. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1688
  6. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   379
   1614
  7. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   287
   1276
  8. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   300
   1195
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   207
   1126
  Aihe