Merja Laaksonen???

Ihmettelen kovasti!

Ymmärtääkö kukaan, miksi Merja Laaksonen pääsee laulamaan julkisesti jopa levylle ja Radio Suomeen? Takakireämpää laulutyyliä saa hakea. Miten joku voi pitää hänen äänestään, tai tarkemmin hänen äänenkäyttötyylistään? Se perustuu todella omituiseen kurkkuäänen käyttöön.

27

7970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmettelen myös!

      Sama koskee muuten Petri Laaksosen äänenkäyttötyyliä, joka samantyyppisen kurkkuääntelyn lisäksi on myös pitkälti suoranaista huutamista.
      Ovatko Merja ja Petri peräti sisaruksia? Se selittäisi, että tuo kurkkuvamma on perinnöllistä. Eihän sille mitään voi, mutta valitsisivatpa jonkin muun harrastuksen kuin julkisen laulamisen.

      • kdjurn

        Hirvitys, mitä äänenkäyttöä!! Samoin ärsyttäviä ääniä ja yököttävää laulutyyliä Merja ja Petri Laasosen lisäksi omaavat ja edustavat mm.Pauli Hanhivaara, Jukka Karjalainen, Jippu, Zetorin solisti Putro, Armi Aavikko ja Taneli Mäkelä


      • pate.2451

        Olen kuullut sen "äänen" v-tun monta kertaa, ja kuvitellut; oisko hän joku sextypy? No en tiedä vaik yritim googlata.. Siitä äänestä: hirveitä tollaset oksennusäänellä laulavat (se petrilaaksonen on kun onkin samantapainen, en tiedä onko sukua). Mutta oksennusäänisistä ykkönen on kyllä ehdottomasti mölyävä elefantti, hra TAITEILIJA: VESA MATTI LOIRI -byääks- (kuvittelee olevansa joku Tarmo Manni). Nuorena melko lahjakas tyyppi, mutta nyt kuolemaa odotellessa KAMALA mölyapina. Kaipaa varmaan aikoja jolloin räyhäs kapakoissa ja löi muita kuonoon. Kyllä se on niin et hre Kusi-Matti on mennyttä niinkuin superjuntti spede myöskin.


    • utelias

      Sattumalta luin viestin ja uteliaana ihmisenä kävin tietenkin kuuntelemassa kyseisen henkilön äänen käyttöä. Ja kyllä kuulosti aika järkyttävältä. Ei ollu tuttu entuudesta koko typy, en ole mitään menettänyt. Opin tästä vain sen ettei kannata olla utelias. Olisin säästynyt tuoltakin.
      Mutta meitä on moneksi, toiset tykkää toiset ei.
      Minä en tykkää meidän euroviisu miesjuontajasta ja toivon ainakin ettei hän laula. Mutta joku muu voi tykätä!

      • Paasonen juntti

        Minäkään en tuosta karsintajuontajasta pidä (juntti tyyli) mutta Leppilampi OK.


    • Radion suurkuluttaja

      Merjalla on todella hieno,persoonallinen esitystapa ja lauluääni joka selkeästi erottuu muista.Pidän kaikista hänen levyistään ,onnea vain eteenkinpäin !

      • M.A. Numminen

        On M.A. Nummisellakin "persoonallinen lauluääni"...
        Eikö korvasi todellakaan erota Laaksosen kammottavaa kurkunpää-ääntä?


      • Peku 67
        M.A. Numminen kirjoitti:

        On M.A. Nummisellakin "persoonallinen lauluääni"...
        Eikö korvasi todellakaan erota Laaksosen kammottavaa kurkunpää-ääntä?

        Merja Laaksonen on loistava, persoonallinen ja tunteikas tulkitsija, jota ei voi esim. viime vuosien tangokuninkaalisista sanoa.
        Ymmärtääkseni laulaa myös paljon stemmoja monien
        tunnettujen solistien levyillä, joka kertoo
        myös monipuolisesta musiikillisesta osaamisesta.
        Tunteikkuus ja persoonallisuus on joka tapauksessa tärkeintä näiden"massatuotantosolistien" keskellä. Onnea Merjalle jatkossakin.


    • Merja on huippu

      Minä ainakin ymmärrän! Aivan ihania biisejä, Hetken juhla -cd ei kyllästytä ikinä:) Häälaulu, Kaipaus, valoisa yö ja Sä teet auringon, ripiitillä veivaan par'aikaa.. Hyvä Merja, laulat loistavasti!

    • Laulaja-

      Kuulin radiosta kyseisen "artistin" laulavan, ja päätin ottaa selvää, kenellä on näinkin.. eh.. omaperäinen ääni. Itse myöskään en pidä yhtään hänen laulutyylistään, enkä äänestään. Enkä liiemmin laulujen lyriikoistakaan.

      Luultavasti kyseinen henkilö pääsee laulamaan julkisesti, koska ei koveroi kenenkään biisejä, vaan laulaa omatekemiään kappaleita. (vai oliko miehensä tekemiä).

      Laulajien julkisuuteen pääseminen riippuu myös paljon pelkästä tuurista. Voi vain kuvitella, kuinka moni jumalaisen äänen omaava laulaja jää vaille arvostusta, kun taas tavalliset "karaokelaulajat" saavat arvostusta aivan liikaa.

      • Huh huh!!

        ...tuollaiset kiekujattaret ja kiekujat joiden lauluääni on jotain painaijaista pahempaa, (itse asiassa, lauluääntä ei kyseisellä daamilla lainkaan). Olkoonkin, jos vaikka onkin laulanut stemmoja tai ollut taustakuorossa, mihin onneksi ja toivon mukaan mokoma nariseva ääni hukkunut. Meidän oven saranoistakin lähtee sulokkaampi ääni kun Merja Laaksosen äänestä. HerranJulamala, pois koko naukuja eettereistä!!
        Pilaa vain päiväni ja saa karvani nousemaan pystyyn, kun kuulen mokoman äänen.


    • Telttaretki

      Merja on huippu! Ja Merjan miehen Pekan melodiat ovat tarttuvia ja sanoitustyyli ihan omansa. Ei ole pakko kuunnella, jos ei tykkää.

      • Kuka ihme tuo on?

        Merja Laaksosen paikka ei todellakaan ole radiossa. Taitaa olla ensimmäinen kerta pitkän elämän varrella kun kiinostuin jokin aika sitten laulajan nimestä esityksen epämiellyttävyyden takia. Kansanradiossa kuuluu joskus samanoloista laulantaa.


    • yäkyäk

      Toista on joku kääri jormiainen jota ei kuuntele kipeä kissakaan.taikka meijusuvas tai aamadeuslinberg.

      • elämäsi kevät

        Itse en ymmärrä kuinka joku voi olla pitämättä Merja Laaksosen äänestä????!! Persoonallinen, nätti ääni. Eivät ole Petri Laaksosen kanssa tietääkseni sukua. Merja asui jossain vaiheessa Riihimäen lähellä Ryttylässä, vai oliko se Oitti.
        Merjan mies Pekka Laaksonen on kova hittinikkari, sellaiset lahjakkuudet on tässä maassa harvassa. Mukavia ihmisiä ja kunnolliset elämänarvot. Tuo "kurkkuvammasta" puhuminen oli törkeää!
        Kuunnelkaapa joskus Merjan Elämäsi kevät ja Kassi täynnä koti-ikävää, fantastista musaa. Tätä ei moni tiedä: Merja levytti 90-luvulla Neumannin kanssa uudelleen Dingo-klassikon "Sinä ja minä" duettona.


    • Uuno T.

      Merja Laaksonen on kamalasta kamalin. Hänen äänensä on uskomattoman surkea. Lisäksi laulujen sanat ovat niin lapsellisia, ettei luulisi kenenkään läysipäisen aikuisen naisen laulavan tuollaista potaskaa. Ajatelkaa vaikka seuraavia sanoja, jotka hän puristaa kurkustaan aivan väkisin vääntämällä. Jotenkin näin:

      Mä tykkään tästä diilistä,
      se antaa fiilistä,
      kun lumiukon nenä tehtiin hiilistä.

      Kuinka joku tuottaja päästää tuollaista käsiensä läpi?

      • Kala-Pekka :...

        Kateus vie kalakin vedestä

        Mutta meillä on paljon kalaa vesissä, sitä riittää kateellisillekin!

        Kalaonnea !


    • Justus231

      Merja Laaksosella on persoonallinen ääni, jota on todella mukava kuunnella ja Linnanneito-levy on täynnä hienoja kappaleita! Levyä ei vaan nykyään tahdo löytää enää mistään.

      • Merjan ihailija

        "Tunteikkuus ja persoonallisuus on joka tapauksessa tärkeintä näiden"massatuotantosolistien" keskellä."
        Juuri tämän takia ymmärtääkseni yhteistyö rahanahneiden levy-yhtiöiden kanssa päättyikin, päätellen hänestä kertovista lehtijutuista. Levy-yhtiö halusi muokata hänestä tietynlaista, mikä hänestä itsestä ei tuntunut oikealta.
        Kuunnelkaas joskus alusta loppuun hänen ensimmäinen albuminsa Hetken juhla, harvoin kuulee noin syvällisiä ja hienoja lyriikoita ja nerokkaita melodioita. Hänen levyjään on harmillisen vaikea löytää. Itse olen kuullut hänen laulavan livenä kirkossa aikoinaan, ja kyllä teki vaikutuksen. Hänen miehensä lauluja pitäisi valita enemmän euroviisukarsintoihin, potentiaalia löytyy. Kyllä oli ikävää luettavaa tämä ketju...


      • Linnanherra H:ki
        Merjan ihailija kirjoitti:

        "Tunteikkuus ja persoonallisuus on joka tapauksessa tärkeintä näiden"massatuotantosolistien" keskellä."
        Juuri tämän takia ymmärtääkseni yhteistyö rahanahneiden levy-yhtiöiden kanssa päättyikin, päätellen hänestä kertovista lehtijutuista. Levy-yhtiö halusi muokata hänestä tietynlaista, mikä hänestä itsestä ei tuntunut oikealta.
        Kuunnelkaas joskus alusta loppuun hänen ensimmäinen albuminsa Hetken juhla, harvoin kuulee noin syvällisiä ja hienoja lyriikoita ja nerokkaita melodioita. Hänen levyjään on harmillisen vaikea löytää. Itse olen kuullut hänen laulavan livenä kirkossa aikoinaan, ja kyllä teki vaikutuksen. Hänen miehensä lauluja pitäisi valita enemmän euroviisukarsintoihin, potentiaalia löytyy. Kyllä oli ikävää luettavaa tämä ketju...

        kyllä Linnanneito-levyä löytää edelleen suht helposti verkkokaupoista, ainakin Kotisatama, cdon, ja muitakin. Merjalta saisi tulla jo uutta musaa ja olisi kiva käydä keikoillakin, mutta hän ei taida esiintyä enää? Ainakaan mitään keikkalistaa, kotisivuja tms. ei löydy.


    • Kiitos, Merja!

      Kuten tuossa ylempänä joku sanoikin, että ikävää luettavaa tämä ketju monilta osin...itse olen ammattisäveltäjä-sanoittaja ja tuottaja/sovittaja. Kuulin hetki sitten ´Elämäsi Kevät´ kappaleen sattumalta radiosta ja se pysäytti kuuntelemaan. Ja voin kertoa, että ammatissani kuulen satoja ja satoja laulajia vuosittain. ...joten innostuin googlettamaan Merja Laaksosta kun kuulin pitkästä aikaa niin puhdasta ja kaunista laulua kaiken roskan keskellä. Suomessa kun on tämä ahdaskatseisuus lähes kaikessa taiteessa. Taidemaalareidenkin pitäisi vain tehdä ´Taistelevia metsoja´ eikä mitään ´hörhökuvia´, mistä kukaan ei tiedä mitä se esittää. Persoonallisuus ja musiikilisuus ovat aarteita, joita pitäisi vaalia tällaisen tasapäisen arvostelun sijaan, jolla ei ole mitään pohjaa. Jokainen äänestää toki korvillaan, mutta tässä tapauksessa on selvää, että se epämusikaalisuus löytyy täältä viestiketjusta eikä Merja Laaksosesta. Hieno artisti ja toivon saavani kunnian joskus tehdä yhteistyötä hänen kanssaan.

    • Frakinnapit

      Onko Petri ja Merja sukulaisia? Musiikki ainakin molemmilla on gospel-henkistä. Itse pidän Merjasta kovasti, Frakinnapit on pakahduttavan kaunis esitys. Soittivat radiossa sunnuntaina Elämäsi kevät; myös se kuuluu suosikkeihini.

    • Merja on paras

      Merja Laaksonen on juuri Radio Suomen ykkösenä! :)) ja hyvä niin. Merja on ihana laulaja.

    • Muuten vielä menisikin, mutta tuo takakireän ponnistelun ja falsetin väilinen vaihtelu on rasittavaa. Oma kurkkukin jännittyy kuunnellessa. Hyvä laulunopettaja tai muu äänenkäytön asiantuntija voisi saada asian kuntoon. Sävelkorvahan hänellä on kohdallaan.

      • Tosin Hetken Juhla - kappaleessa ei noita haittoja juuri kuulu, toisin kuin esim Frakin Napeissa.


    • Anonyymi

      MIelestäni kaikki vauvaääniset Vesalat, Puut sun muut ja nollarääkyjä Tuiskut ja inisevät Behmit pitää ampua avaruuteen. Ne on paskaa.

      • Anonyymi

        Et voisi osuvammin asiaa ilmaista! Se Puun vaakkuminen etenkin on mulle hermosaha!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1900
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1509
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1288
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1275
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1200
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      1009
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      962
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      109
      881
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      47
      733
    Aihe