Onko Ka varmatoiminen auto

LisaS

Uskaltaisinkohan ostaa Ka:n joka on noin vm 98-2000? Sopiikohan Ka muuten pitkille ihmisille, on kovin pikkuisen näköinen? Mitähän korjauksia on odotettavissa jos ostaa noin vanhan? Mitä kalleimmat remontit maksavat ja minkätyyppisiä?Entä osataanko sitä huoltaa hyvin, jos ei ole ns. merkkihuoltoa lähiseuduilla? Onko se talvivarma? Entä bensapihi?
Kertoisitteko kokemuksianne ja mielipiteitänne Ford Ka:sta, kiitos.

18

11654

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • föört

      jos Luottaa Angliaan niin voi Luottaa ka:hin..meinaan vain että samat Lohkot molemmissa eli ka:hin on Laitettu Anglian lohko ja kansi venttiilikoppa..aika hupaisaa kun kyseessä on kuitenki 2000 Luvun auto...kyllä ne Fordilla osaa...

      • xzzxzxz

        on kyllä vanhaa tekniikkaa, mutta kestää 200 tkm jos vaihtaa öljyt ja säätää venttiilit ajallaan.


      • diplinssi

        Escorteissa käytetty KENT-lohko on ehkä sukua Anglialle. Mutta Fiestaan tuli jo ilmetyessään v.76 uusi lohko, joka on niinsanottu Valencia. Se on 5cm lyhyempi kuin KENT. KAssa varmaan myös tämä lyhyempi, koska pieni auto.
        Lohkot harvoin hajoaa, mutta tämä teksti noille asiasta tietämättömille suunpieksijöille.

        Myönnetään, että moottori vanhanaikainen jos työntötankokone. Kuluttaa paljon, mutta kestää (nokka-akseli erittäin lyhyellä ketjulla sylinterin sivussa).
        Minä en kylläkään ostais KAta, niin pienet tavaratilat. Sensijaan v.85 Fiestalla on kuljetettu 2,5m pitkiä lankkujakin.


    • konheet

      modernit koneet asennettiin muutama vuosi sitten.

      Työntötankokoneissa on se hyvä puoli että et tarvi vaihtaa nokkaketjua.

      Meitin ka:lla on ajettu 140000. Alatukivarret nivelineen vaihdettiin. Vetarin kumit tarkistettava. Helmat ruostuu. Käytetyn pitäisi olla massattu (uutena jo)

      Muuten tukeva ajaa ja kulutus 6.2 -6.7. sekamenossa.

      • -papinkaulus-

        On jakoketju, eli ei tarvitse siinäkään murehtia hihnan vaihdoista! emännällä on -06 uutena ostettu ka joka on ollut miltei ongelmavapaa. auto on tosiaan yllättävän hyvä ja tukeva ajaa kokoisekseen. miinuksena kova rengasmelu varsinkin nastarenkailla ja mielestäni korkeahko kulutus.


    • vika.

      Vaihteistosta vuotaa öljyä vetoakselin kohdalla. Stefan vaihto ei auttanut. Edessä lienee vaiheiston irrotus ja halkaisu ja laakerin vaihto.

      Maksaa auton hintaan (3000€) nähden paljon eli n 500€ kyläpajalla. Mikä neuvoksi?

    • Ka:ta

      Maksoin (pas)kastani 3,500e. Tähänastiset korjaukset: Hammastanko ohjaustehostimeen 450e, Ruostehitsaus 160e, Vuotava kannentiiviste 450e. Kyllä siinä on autolle tullu hintaa. Jos vielä olet kiinnostunut Ka:sta, ole hyvä ja ota minuun yhteyttä, voin myydä Kaani sopuhintaan nyt kun se on korjattu ja laitettukin valmiiksi..ai niin ja takakontti ei toimi, se on paskana. Kiitos.

    • Pimeässä liikkuja

      Jos ostaa autokaupasta vm.96-98 niin on kuivilla mutta jos ostaa vm 2000 -> on polkassu pashaan. osta aina auto kunnon tutkimisella.

      kyllä auto ruostuu, mikä auto ei ruostu?

      Itse en ole katunut ostosta. rahaa ei ole mennyt kuin näihin:
      -Taka iskari syy: ( kuskasin 5 kuutiota polttopuuta 4 kilsaa kivistä tietä pitkin)
      -katto antenni syy; ( unohdin että ei ole ferrari ja jäi kiinni pesukoneeseen)
      -pakoputken pönttö irtosi syy; entinen omistaja oli hitsannut pöntön väärään asentoon. joten hitsasin oikeaan asentoon.

      -airbakkin merkkivalo paloi kokoajan syy; ratin sisältä johto poikki, naps kiinni ja toimii taas.

      rahaa menyt noin 500 e jos lasketaan öljyt ym mukaan.


      AUTO jonka naapurin jaskakin osaa korjata :) ei tarvitse olla auto mekaanikko vaan tietää että tää on auto. kaikki paska elokroniikka on jäänyt tehtaalle haitaamasta korjaamista.

      itse olen noin 180cm ja hyvin mahdun sisään ja takapenkilläkin on istunut porukkaa. kätevä auto kaupunkiin ja maaseudulle, en ole jäänyt kiinni paskempaankaan tiehen,< kun on ne korkeimmat renkaat mitä saa autoon laittaa.

      Osta osta unelma saat ford Ka 96

      • Pimeässä liikkuja

        Ai niin on ollut jo auto 4 vuotta ja rapiat


    • Düünari

      Mistä vuosimallista lähtien on Duratec kone ollu Ka:ssa ?!
      Työhönkulkuautoksi kans katsonut Ka:ta Citikan seuraajaksi..sitten kun se suostuu luopumaan paikastaan :D

    • Ka-nainen

      Olen omistanut pari Ka-autoa vuosia sitten.
      Ihanan näköinen, etenkin punaisena ja mustilla puskureilla.
      Puhdikas 1,3 litrainen bensamoottori.
      Renkaat korin kulmissa.
      Vakaa motarilla.
      Leveistä ovista mahtuu sisään.
      Taloudellinen

      -Pitkä kuski mahtuu, mutta ratti jää etäs.
      -Pelti mätänee.
      -Ahdas takapenkki.
      -Ovet ovat aikas leveät, haittaa parkkipaikalla.
      -Desibelejä aikas paljon.

    • Kaamies

      Mulla on ollut Ka noin vuoden nyt, vm 2000. Ka kyllä ruostuu mutta jos yhtään itessä on korjaajan vikaa niin nuo jutut on aika helppo korjata/maalata ite, kaa ruostuu poikkeuksetta helmoista ja bensatankin ympäriltä aina!

      Helppo korjata, netistä löytyy paljon ohjeita ja apua jos vaan osaat Englantia muutaman sanan, on muuten ollut siellä myydyin auto kokoluokassaan, että Toyota harrastajat pitäköön turpansa kiinni ja vaihdelkoon jakopäänhihnojaan
      Tosiaan tuo jakopää on Ka.ssa ketjulla ja vielä aika lyhyellä sellaisella, että sen vaihdsta ei tarvitse huolehtia, kestää kyllä auton suunnitellun iän
      151 000km mittarissa, ei nakuta eikä muutenkaan metelöi, huollot tehty aina ajallaan
      mielestäni ihan kohtuu kulutus 6l molemmin puolin, autolla ajetaan stadissa ja mökkimatkaa
      Itse olen 178cm pitkä, eikä minulla ole ollut vaikeuksia löytää ajoasentoa kaasta, no en muutenkaan ole sellainen ihminen joka valittaa jos on vähän käpyä selän alla.
      Pariskunnalle hyvän kokoinen auto, jos perheenlisäystä tulee niin varmasti isompi auto sillon paikallaan
      Hieno muotoilu, vertaapa muihin autoihin jotka on suunniteltu -97 sellasia saatanan laatikoita kaikki!!!
      pyörät nurkissa, menee tasaisesti maantiellä ja mukavaa kyytiä tarjoaa
      näppärä kääntymään ja muutenkin hyvä auto stadissa

      -no tuo ruoste, mutta jos massa niin siitäkin selviää
      -rengasmelu

      meitä on joka junaan ja autojakin myös, mutta kertokaa jos jostain löydätte 1000e leimatun köyttöauton joka on katsastettu ja kaikki pelaa, eikä kilometritkään ole siellä 350 000 km luokkaa!!!!!!!

    • kaaisti

      Sopii pitkälle, ei ole satavarma, mutta ei ihan susikaan. Alustasta menee osia paljon. Moottorin puolesta tekniikka varmatoimista. Remontit aika edullisia, osataan korjata missä vaan. Kulutus aika tyypillinen noin pieneksi ja tehottomaksi autoksi. Varmasti pihimpiäkin löytyy, mutta aika vähällä menee kaakatinkin.
      Talvella käynnistyy aina, mutta ei välttämättä lämpeä nopeasti tai ollenkaan niin lämpimäksi kuin haluaisi jos kovat pakkaset.

      Ehdottomasti parasta on ajotuntuma. Voittaa lähes kaikki ikäisensä autot kokoluokasta riippumatta.

    • voortikuski

      Kannattaa ostaa ruostumattomasta teräksestä tehty auto, Ford Ka ei ole sitä.
      Muuten Ka on varsin huoleton peli, toki huollot on hyvä tehdä, koska se ei ole kuitenkaan kertakäyttöauto.
      Moottori on tuonne 2000 luvun puolelle Endura-E, sama kun Fiestassa. Käyntivarma kone, mutta ei anna anteeksi kuivana ajoa, eli on syytä pitää hyvissä öljyissä. On tyyppiä ketjuvetoinen työntötanko, joten niitä remmiongelmia ei tule.
      Halvat osat, koska on ns. konseptiautona tehty Fiestan ja muiden Fordien osista ja niitähän löytyy. Kannattaa pitää paksuilla renkailla, 165/80 R13, koska on lyhytjoustoinen ja tukeva, jolloin rengasäänet tulevat helposti läpi. Hyvä ajaa ei vaeltele eikä kallistele, kulkee kun raiteilla. Käytettynä tosi edullinen koska ei kuulu siihen haluttujen pikkuautojen joukkoon. 2:lle ihmiselle halpa hyvä ja persoonallinen peruskinneri.

    • ihanaihanempiihanin

      Minulla nyt vuoden ollut Ka vm. -05,kaunis punainen harmail muavipuskureilla. Ostettuna mittaris 38 000,nyt 78 000. Öljyt ja suodattimet vaihdettu viime kesänä,ei ole ollut mitään vikoja,paitsi ohjaustehostimen pumppu varmaan alkaa vetelen viimesiä. Päinvastoin,Ka on ollut kovassa käytössä ja sillä on ollut monenlaista käyttöä. Enimmäkseen yllätyin sen tilavuudesta vaikka pieneltä näyttää sekä ärhäkästä moottorista vaikka kaikki virheellisesti luulee ettei nää pikkuruiset kulje mihinkä. Myös ihme on ollut että aina lähteny pihasta,talvin kovilla pakkasellakin kun moppe makuulta. Rengasmeteli,varsinki näi kevääl ku nastat viel alla paljaal asfatil on se mikä on kans mielestäni miinusta. Mut kulkee tosi nätisti ja vakaasti,ei huoju eikä heilu. Hei! Yks asia mikä raivostuttaa suunnattomasti:lamppujen vaihto. On sit niin pien väli ettei hennon naisenka käsi mahdu sinne väliin.Ja et suuntaukset on persiillää edelleenki kun entinen omistaja oli kolaroinu se johki. Mut muute oon ollu koko vuoden tositosi tyytyväinen autooni.

    • Älä koskaan Fordia

      Kaat ovat niin kovia ruostumaan, että olisivat perkeleet tehneet sen kauppakassin kokonaan joko puusta, muovista, alumiinista, lasista tai ihan mistä tahansa muusta kuin mistään, mikä ruostuu. Sillä kaikki mikä Kaassa on peltiä, niin se ruostuu ja ruostuu nopeasti. Jos nyt ihan välttämättä haluat käytetyn Kaan, niin pidä kiirettä, ennen kuin viimeisetkin hajoavat tomuksi.

    • 10+12

      2002 vm Ka ja jo vaan pääsee hitsailemaan monen satasen edestä. Edellinenkin auto oli Ford ja kun jossain vaiheessa saan aikaiseksi, niin takuulla vaihdan johonkin muuhun kuin Fordiin joka ruostuu alta aikayksikön!!! Jos tykkäät laittaa satasia joka vuosi korjauksiin että menee katsastuksesta läpi, nii osta KA!

    • retro Ka

      Kaikki autot ruostuu jos ei massaa tai huolla kunnolla. ka on helppo massata ja huoltaa muutenkin. itsellä on vm-97 siis se alkuperänen kottero. perä oli ruosteessa mutta sen korjaaminen maksoi vain vaivan, teinsamalla kun piti vähän parantaa maalipintaa. iso ja kalliita remonteja ei ole ollut, kaikki osat on maksanut alle 50€. akku on kallein osa.

      jos ostat Fordin; maalaa parempi maalipinta (paksumpi), puja massaa säänölisesti. ölyä/ käsitele kotelot (sisältä). tarkasta kumi puffit aina kun siihen on mahdolisuus (ei maksa osa kun 5-15€).

      halvat osat ja renkaat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2752
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      92
      2063
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1600
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1012
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      883
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe