2.2 D-4D D-CAT ongelma!!

Tempe

Tänään isäni soitti minulle aamulla ja kertoi Corolla Verson oireilusta. Maksimikierrokset 2 000 rpm, TCS OFF -merkkivalo syttyi, moottorin varoitusvalo myöskin syttyi, ehkä myös muita varoitusvaloja, vakionopeussäädin ei toiminut. Hän vei auton huoltoon ja siellä autoon tehtiin ohjelmapäivitys. Ohjelmapäivitys kesti peräti kaksi tuntia! Vakuutettiin korjaamolla että ongelman ei pitäisi kuulemma enää toistua, tiedä siitä sitten. Auto on siis Corolla Verso ja tehokkaampi versio 2.2 D-4D -moottorista. Vuonna 2006 ostettu uutena ja nyt mittarissa jotain 60 000 km.

Onko vastaavaa ongelmaa esiintynyt teidän autoissa ja onko vika saatu korjattua ja jos niin mikä oli syynä?

9

4766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ryhmäkanne

      Ota yhteys kuluttajaneuvojaan ja pyydä ottamaan yhteyttä kuluttajavirastoon (Eerikäinnen). Toivottavasti sw-päivitys toimii corollassa, ei toimi Avensiksessa eikä RAVissa.

    • Mike-73

      Juu sama auto ja sama ongelma on ollut, kaksi kertaa viikon sisällä...Ensimmäisellä kerralla syyksi sanottiin EGR anturin hajoaminen. Siten ohjelman päivityksen yhteydessä ohjaus boksi hajosa ja auto jäi korjaamolle. Sain uuden boksin mutta moottorin historiatiedot olivat tiessään. Ajelin muutaman päivän autola kunnes vastaavasta autosta oltiin saatu vertailutietoja ja ne syötettiin mun autoon. No, muutamaa päivää myöhemmin sama vika uusiutui, ei taaskaan kierroksia ja koelauta loisti oranssina...auto suorinta tietä korjaamolle. Nyt oli maahantuojalta tullut uusi tieto toisesta mahdollisesta viasta, kaasuläppä jumiutuu (jäätyy). Vika korjaantuu kun antaa auton seistä vähän aikaa sammuksissa. Tosin ajonvakautus ja luistonesto ei toimi ellei käy liikkeessä kuittaamassa vikaa. Odottelen uutta läppää. Kummallakin kertaa vika ilmeni täysin samassa kohtaa ja samoissa olosuhteissa: Yli 20 astetta pakkasta, 40 km mottoritieajoa vakionopeussäätimellä, ja kun poistun moottoritieltä rampille ja otan vakionopeussäätimen pois päältä, niin silloin vika napsahtaa päälle. Kuulemma pohjoisen oloista näitä tapauksia on tapahtunut enmmänkin...

      • teknikk0

        tämän takia vakionopeudensäätimen käyttö on kiellettyä talvella!!!
        minulle sanoo tosin järkikin etten aja automaattikaasulla liukkaalla


      • lisävaruste
        teknikk0 kirjoitti:

        tämän takia vakionopeudensäätimen käyttö on kiellettyä talvella!!!
        minulle sanoo tosin järkikin etten aja automaattikaasulla liukkaalla

        lähtee ainakin omassani pois päältä itsekseen jos on liukasta. Ps. ei tojota


    • pertsa

      yaksinyrittäjä pertti huhtala osti 2008 corolla verson moottori 2.2 nyt on 2012 ajettu 228000 km kansi palasina ,toyota ei korvaa, älkää ikinä ostako enään toyotaa, ei korvauksia ammattikäytössä, varoitus, älkää ostako toyota corollaa 2.2 moottorilla, kukaan ei korvaa eikä ota vastuuta, täys paska, 8000 maksaa uus moottori.

    • sdsdnmfsdnmnmsdf

      Mikä merkki korvaa konevaurion 4 vuotta vanhaan ja 228 tkm ajettuun autoon?

    • jdjdjdkdjdkkkdb

      Ihan muistutuksena että toyotan 2.2 d4d koneet ovat erittäin huolettomia verrattuna vaginan pumppusuutinkoneisiin. Esim. TM:n käyttötestissä sellainen oli hajoamispisteessa 60 tkm:n jälkeen, yhtenä esimerkkinä.

      • Puolueeton

        Eikös noi vagin pumppusuutin diiselit ollu just niitä ikiliikkujia millä ajeli puol miljoonaa pelkillä öljyn vaihdoilla? Uudemmat 2.0 diiselit taas kelvottomia!


      • Velipojan
        Puolueeton kirjoitti:

        Eikös noi vagin pumppusuutin diiselit ollu just niitä ikiliikkujia millä ajeli puol miljoonaa pelkillä öljyn vaihdoilla? Uudemmat 2.0 diiselit taas kelvottomia!

        2.0 Tdi vm 2008 Passatista hajosi yksi pumppusuutin ja siihen se auto jätti. Onneksi valmistaja on ottanut kantaa hajoaviin suuttimiin ja korvasi kaikkien suuttimien vaihdon. Jotain positiivistakin Volsusta välillä. Varoittelin jo ennen ostoa DSG:stä mutta sekin on toiminut vaikka autolla on ajettu jo 200 tuhatta. Toinen laatikko vasta menossa auton mukana tulleiden papereiden perusteella. Xenon-polttimon vaihto oli ollut yhtä tuskaa ainakin itse tehden kun piti irroittaa puskurista lähtien kaikki jotta saisi polttimet vaihdettua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe