Asunnon kiinnitykset

???

Taloa ollaan ostamassa, mutta olen törmännyt monen asunnon kohdalla siihen, että asunnossa on kiinnityksiä. Eli mitä nämä kiinnitykset ovat?
Eli, jos talo maksaa 108 000€ ja kiinnityksiä siinä on 100 000€, eli mitä tuo tarkoittaa?

Kiitän vastauksista etukäteen.

14

34556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järjellä

      Kiinnitykset on vähän niin kuin asunto-osakkeen osakekirjoja eli eri arvoisia papereita. Kiinnitykset on numero järjestyksessä, 100 000 voi olla yksi tai jakautunut vaikka kolmeen tai useampaan eri kiinnitys kirjaan. Jos kiinnitykset on vapaina omistajalla, saat ne talokaupan mukana. Voit siis pantata jos otat velkaa taloa vastaan. Tai tietysti laittaa tallelokeroon jos et tarvitse taloon lainaa.

      Jos nykyisellä omistalla on kiinnitykset pankissa lainan vakuutena, ne vapautuu kaupantekohetkellä. Eli aivan sama kuin asunto-osake kaupassa.

      Kiinnitykset on siis arvokkaita papereita, joita voidaan hakea talolle periaatteessa vaikka kuinka paljon. Jos talo maksaa 200 000 ja kiinnityuksiä on vain puoleen, ja meinaat ottaa velkaa koko potin, haet kiinnityksiä 100 000 lisää. Jokainen kiinnitys paperi maksaa erikseen, mutta kannattaa kuitenkin pilkkoa ne pienempii osiin, koska ne vapautuvat sitä mukaa kun laina hoituu pois.

      Asunto-osakkeen osakekirja pysyy siis pankissa niin pitkään kunnes koko laina on kuittaantunut pois. Kiinntykset taas vapautuu järjestyksessä sitä mukaa kun on velasta vapaa ja on siis ihan käypää velan vakuutta mihin tahansa.

      Kiinitykset ovat siis hyviä asioita. Se on ainakin tae, että mökkisi on jonkun arvoinen. Jos teet talon ilman velkaa, et tarvitse kiinnityksen kiinnitystä. Mutta heti kun kehiin astuu ostaja joka tarvitsee velkaa taloa vastaan, pitää pankkiin olla lainan valuutena jotakin ja yleensä ne ovat talon kiinntykset.
      Tässä sun tapauksessa ne on jo haettu.

      Toivottavasti selvensi. Yritin selvittään niin yksinkertaisesti kuin osasin.

      • Jamppa111

        Toi oli kyl todella hyvin selitetty ^ :) Tuosta ei pitäis jäädä epäselvyyttä :D


    • eps

      haetaan viranomaisilta vakuuksia varten,esim.se 100.000 voi olla ollut asunnon velkoja varten ollut vakuus,mutta kiinnityksiä vapautuu sitä mukaa ,kun velka pienenee,eli kiinnitykset voi olla vapaita,mutta kiinnityksiä pitää hakea,jos meinaa talon/asunnon laittaa takaukseksi,ja sekin maksaa jotain,mutta talon ostohetkellä kiinnitykset/haltijavelkakirjat pitää saada itselleen vapaina,ettei ostokohde ole edellisen omistajan vakuutena missään.Suurinpiirtein tähänsuuntaan.

    • ile

      Kiinnitykset tarkoittavat panttikirjoja eli jos kiinteistössä on esim. yksi kpl 100 000 arvoinen panttikirja niin se on vakuus lainalle. Ennen maakaaren lain muutosta oli käytössä haltijavelkakirjat joita oli usein montaa eri summasia. Panttikirjan voi myös jakaa useammalle eri lainalle eli ns. jälkipanttaus. Panttikirjoja ei enää siis tarvitse hakea montaa eri kappaletta eri summille. Joissakin kiinteistöissä on usein eri summasia panttikirjoja.

      t. ile LKV

      • komppaan

        Kyse on siis siitä, että pankki tarvitsee lainalle vakuuden. Asuntolainan vakuus on yleensä asunto. Mutta koska pankki ei voi ottaa holviinsa sun asuntoa vakuudeksi, on asuntoon rekisteriöity panttikirjoja ja pankki ottaa nuo panttikirjat vakuudeksi.


      • ???
        komppaan kirjoitti:

        Kyse on siis siitä, että pankki tarvitsee lainalle vakuuden. Asuntolainan vakuus on yleensä asunto. Mutta koska pankki ei voi ottaa holviinsa sun asuntoa vakuudeksi, on asuntoon rekisteriöity panttikirjoja ja pankki ottaa nuo panttikirjat vakuudeksi.

        Kiitoksia kun selvensitte asiaa. Nyt on taas hiukan viisaampi tuon suhteen.

        Kuitenkin kysyisin vielä sen verran, että sen asunnon kiinnitykset käy siis lainavakuudeksi? Saanko pankista kuitenkin lainaa enemmän, kuin sen 100 000€, mikä on siis sen kiinnityksen verran? Ja tarviaako sitten takaajia lainalle?


    • tyhmä??

      Mua askarruttaa se asia että kun asunto-osakkeen ostaa,niin mistä tiedän jääkö edelliseltä omistajalta kiinnityksiä osakkeeseen? Eli jos edellinen omistaja on pantannut osakkeita vaikka kesämökin lainaa varten,niin tuleeko tämä kaupanteon yhteydessä väkisin selville?

      Olen joskus lukenut jostain että kiinnityksiä on siirtynyt uusille ostajille ilman niiden tietämättä, ja näin ovat voineet menettää omaisuuden jos lainaa ei ole hoidettu.En muista oliko lukemassani jutussa kyse asunto-osakkeista.

      Voisiko joku selventää asiaa?

      • pimmm

        ...ekassa vastauksessa sanotaan:

        "Jos nykyisellä omistalla on kiinnitykset pankissa lainan vakuutena, ne vapautuu kaupantekohetkellä."

        Mutta onko näin, sitä en voi varmistaa... :)


    • siihen, että mitä talo

      lopulta maksaa: 108 000 vai 208 000?

    • niimis

      itsekin tätä mietin. jos talo maksaa 50 000 ja kiinnityksia toiset 50 000, niin tuleeko se talo maksamaan minulle 50 000 vai 100 000 euroa ??

      • Kiinnitykset eivät maksa sinulle mitään. Kunhan varmistat, että saat ne kaupanteon yhteydessä.

        Sitä parempi, mitä enemmän niitä on. Itse hain aikoinani kiinnityksiä 50 000 euroa enemmän kuin talon arvo oli. Ei tarvitse hakea lisää, jos tarvitsee lisälainaa... Haku maksaa.


      • The_Rat kirjoitti:

        Kiinnitykset eivät maksa sinulle mitään. Kunhan varmistat, että saat ne kaupanteon yhteydessä.

        Sitä parempi, mitä enemmän niitä on. Itse hain aikoinani kiinnityksiä 50 000 euroa enemmän kuin talon arvo oli. Ei tarvitse hakea lisää, jos tarvitsee lisälainaa... Haku maksaa.

        Niin, maksaahan se kokonaiset 32 €/panttikirja itsetehtynä, pankin tekemänä tietenkin sen 300-500 €.


    • Anonyymi

      Upp

    • Anonyymi

      Asunnoissa ei voi olla mitään kiinnityksiä, kiinteistöissä voi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2117
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1630
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1520
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1256
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1167
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1165
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe