mämmiä?

pääsiäinen tulee

Sattuisiko joku tietämään, onko gluteenitonta mämmiä olemassa/ saatavana?

6

1141

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jori*

   On olemassa. Saa ainakin Helsingistä. Kysele kauppiaaltasi.

   • voi tehdä itsekin

    gluteenitonta mämmiä voi tehdä itsekin. Reseptit www.keliakialiitto.fi


  • Anonyymi

   Luontaisesti gluteenitonta mallasmämmiä voi valmistaa itse jokainen kotonaan luontaisesti gluteenittomista raaka-aineista.

   Näistä valmistuu gluteeniton mallasmämmi:

   3 litraa vettä kuumennetaan kattilassa noin 75 asteiseksi. Veteen sekoitetaan huolellisesti yksi kolmasosa gluteenitonta mallasta ja kaksi kolmasosaa gluteenitonta jauhoa niin että saadaan puuromaisen vellimäinen seos. Annetaan seoksen hautua ja turvota 70 asteisessa uunissa 2-3 tuntia. Hautumisen aikana seosta sekoitetaan muutaman kerran ja lisätään hiukan suolaa ja halutessa voidaan maustaa. Tarvittaessa lisätään noin 70 asteista vettä. Siirapin lisääminen on pakollista, koska gluteenittoomat raaka-aineet eiväyt sisällä imeltävää aktiivisuutta. Tammasta siirapista mämmi saa väriä. Voi lisätä myös maun mukaan hedelmää.
   Hautunut seos laitetaan uunivuokaan ja paistetaan 120-130 asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Paiston aikana pinnalle lisätään muutaman kerran siirappivettä estämään kuorettumista.
   Mämmi on parhaimmillaan, kun se on seisonut viileässä peitettynä kolmisen päivää, mutta mämmiä kannattaa valmistaa useampi vuoallinen, koska odottaessa tulee syötyä pari vuoallista.

  • Anonyymi

   Erilaisten reseptien mukaan valmistetaan mämmim näköista gluteenitonta hedelmäpuuroa. Niitä on saatavissa "gluteeniton mämmi" nimellä useammaltakin valmistajalta, mutta kuitenkin lähinnä sesonkiaikana.

   Itse voi valmistaa luontaisesti gluteenitonta mämmiä aidosta tattarimaltaasta ja tattarijauhoista. Aitoa imellettyä gluteenitonta mämmiä tattaristakaan ei saa, koska tattari ei sisällä imeltävää aktiivisuutta.

   HUOM!
   Tattarimämmi imeltyy kun seokseen lisää esimerkiksi vehnäjauhoa. Mutta silloin mämmi ei ole gluteenitonta.

   • Anonyymi

    Tattarimallas mämmi.

    Tattarimaltaista ja tattarijauhoista saa aidon imelletyn tattarimallas mämmin kun mämmi imellytetään imeltävää entsyymiä sisältävällä "puhdas kaura" kaurajauholla.

    Kauramallas mämmi.

    Samoin kauramaltaista ja imeltävää entsyymiä sisältävästä "puhdas kaura" kaurajauhosta saadaan gluteeniton aito imelletty kauramallas mämmi.


  • Anonyymi

   Luontaisesti gluteenittomia aitoja imellettyjä mämmejä.

   Näitä mämmejä ei ole sidottu pääsiäiseen ja näitä mämmejä voi syödä myös tiukat puritaanit ympäri vuoden.

   Tattarimallas mämmi
   Tattarimallas/perunamämmi
   Kauramallas mämmi
   Kauramallas/perunamämmi

   Kun valmitetaan luontaisesti gluteenitonta mämmiä, niin silloin nämä mämmit täytyy imeltää imeltävää entsyymiä sisältävällä luontaisesti gluteenittomalla "puhdas kaura" kaurajauholla.

   Nämä mämmit voi valimistaa myös tavalliseen tapaan imeltämällä esim. vehnäjauholla, mutta silloin mämmi ei ole gluteenitonta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   684
   2717
  2. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   50
   2008
  3. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   98
   1961
  4. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   330
   1738
  5. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1362
  6. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   98
   1245
  7. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   82
   1078
  8. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   47
   1068
  9. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   79
   1015
  Aihe