Lasten tapaturmat

äiti vaan

Mitä tapaturmia teidän lapsille on sattunut?
Onko lapsi kaatunut suihkussa lattialle?
Minua harmittaa hirveästi kun käytin äsken 1v3kk poikaa suihkussa ja hän innostui liikaa,en kerennyt ottaa kiinni vaan hän kaatui suihkun lattialle selälleen!!!!Ja ensin meillä oli niin kivaa,voi että harmittaa kun en kerennyt ottaa poikaa kiinni!!!!Muutenkin pojalle on sattunut paljon kaikenlaista,tippunut tuolilta yms :(

16

2412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarja 2

      ja niitä tapaturmiakaan ei voi valitettavasti täysin välttää.Paljon pystyy estämään,mutta.
      Meillä ei onneksi paljon ole sattunut lapsille vaikka vanhin on jo 14.
      Yksi pahalta näyttänyt hammastapaturma,mutta säikähdyksellä ja pienellä arvella selvittiin,kummallekin isommalle n. 4-5 vuotiaana muutaman tikin vaatinut tapaturma ja eipä oikeastaan muuta.

    • äippä07

      meillä poika sen verran villimpi viikari että on tullut kolhuja mutta on niitä osattu sitten ennalta ehkäistäkin.pahimmat tapaturmat on ollut kun temusi tuolilla ja sitten tipahti niin että suu osui pöydän kulmaan siinä temmakassa hammas painui ikenestä sisään.toinen isompi juttu oli kun tippui kaksi rappua alas otsa edellä suoraan rappuritilään hirveä kuhmu otsassa.sitten tietty pahimman ovien paiskomisen aikaan sormet välissä ja noita kaatumisia ollut ja sängyltä tippumisia...poika kylläkin sen verran kova päinen ettei pienet möksyt paljoa tahtia pienennä=)noh se on elämää eikä kaikelta pysty mitenkään suojelemaan ja välttymään.

      • hirveästi

        Uimahallin ulkoaltaassa kolmevuotias liukastu löi päänsä betonireunaan ja painui uppeluksiin, siis ihan matalassa päässä. Äkkiä lapsi ylös ja oli ihan taju kankaalla noin kaksi sekuntia. Kyllä kerkeää niinkin lyhyessä ajassa käymään läpi kaikki elvytys ja ambulanssiajatukset. No ei käynyt kuinkaan, lapsi avasi silmät ja oli kunnossa, ei silmät harittanut eikä oksentanut ja olisi mennyt heti takaisin altaaseen. Loppui se uimareissu siihen. Tapatuma hetkellä olin puolen metrin päässä altaan reunalla.


    • edes luetella

      Meillä on kolem tosi vilkasta poikaa. Olemme miehen kanssa ihmetelleet heti ensimmäisen lähdettyä liikkeelle, että miten ihmeessä ihmiset eivät ole kuolleet jo sukupuuttoon. Kenenkään ei pitäisi selvitä yli viisivuotiaaksi hengissä näillä tapaturman määrillä. Mutta kaksi on meidänkin pojista jo ylittänyt tuon 5-vuotisrajan.

      Kerran on ollut kallossa pieni murtuma ja kerran käsi poikki, mutta muista tapaturmista olemme selvinneet ihan säikähdyksellä. Usein kyllä tuntuu, että jotain fysiikan lakia vastaan on taisteltu kun tästäkin selvittiin vammoitta. Ja paljon on onnistuttu ehkäisemäänkin. Saa nähdä, koska meitä aletaan epäillä pahoinpitelyistä kun kersat aina mustelmilla ja kuhmuilla. Vaikka niin iloisia nuo pojat on, että ehkä se säästää meidät perättömiltä syytöksiltä.

      Toisille sattuu enemmän kuin toisille, mutta kaikille sattuu.

    • lattialla

      liukuestematto? se nimittäin estää liukastumisen ja jos kaatuisikin niin matto pehmentää myös kolhua.

    • Sone

      Kaksi palovammaa. Toinen tuli saunan kiukaasta alle vuotisena ja toinen liedestä joskus puoltoista vuotiaana. Vikkelä ja kova kiipeilemäään. Pitäs olla silmät takapuolessakin ;)

      Kaatumisia ja kolhuja ei oikeastaan ole ollut hirveesti, vaikkakin läheltäpiti tilanteita sen enemmän.

      Sinne suihkuun kannattaa laittaa jarrusukat tai tossut jalkaan jos pelkää kaatumisia. Pikkuset jalat on aika vikkelät :) (niin jos ei ole liukuestemattoa.) Mie laitan tytölle jarrusukat tai tossut aina kun mennään uimahalliin.

    • mape

      meillä on tikattu, liimattu, kipsattu ja vaikka mitä. Lapsilel sattuu ja tapahtuu ja paikkaan tai aikaan se ei katso. Meillä nuo mukulat on vielä kiipeävää sortia ja muutenkin liikkuvia joten kyllä ne aina jostain tippuu ja kaatuu. Mustelmia on pienenä ollut ihan vakiomäärä..

      Ainahan se harmittaa, mutta toisaalta mitä vaihtoehtoja on? En ainakaan ala rajoittamaan lapsia sen takia että voi sattua jos meno ei ole muuten ihan idioottia!

      • äiti vaan

        Kiitos kun vastasitte!
        Tosiaan,liukueste matto pitää hommata kylpyhuoneeseen,sitä ei ole ollut!Seuraavalle suihkukerralle laitankin pojalle jarrusukat jalkaan,kiitoksia paljon vinkistä!!!!
        Poika ei enää viihdy ammeessa ollenkaan,joten suihku käyntejä tulee varmasti olemaan nyt suurimmaksi osaksi!


      • Sone
        äiti vaan kirjoitti:

        Kiitos kun vastasitte!
        Tosiaan,liukueste matto pitää hommata kylpyhuoneeseen,sitä ei ole ollut!Seuraavalle suihkukerralle laitankin pojalle jarrusukat jalkaan,kiitoksia paljon vinkistä!!!!
        Poika ei enää viihdy ammeessa ollenkaan,joten suihku käyntejä tulee varmasti olemaan nyt suurimmaksi osaksi!

        kaksi liukuestemattoa vierekkäin kylppäriin, Pituuttaa 2 metriä. Tosi kätevää, ei tarvia pelätä liukastumisia!


    • ylireagoiiiiiiiin

      6 vuotiaalla meni tikku sormeen. Sairaalareissu...

    • qwrzsdf

      Meillä kolme alle kouluikäistä lasta ja toki jotain pieniä kolhuja, tapaturmia on sattunut, mutta ei oikeestaan koskaan mitään vakavaa ja sellaista, miltä olisi voinut välttyä jos vanhempi olisi vahtinut tarkemmin. Koskaan ei ole tullut palovammoja tai murtumia, ainoa hammasonnettomuus sattui päivähoidossa keskimmäiselle lapselle (kaatui pulkassa). Pienet lapset muksahtelevat kun opettelevat kävelemään jne. muttei mitään vakavaa. Jos lapsille sattuu paljon vakavia tapaturmia, niin olisi hyvä katsoa myös vähän peiliin: silloin ei olla kasvatettu ja/tai vahdittu lapsia riittävästi. TOKI on normaalia ja inhimillistä, että joskus jotain sattuu ja esim. pyörällä saattaa kaatua. Itse olen pienenä telonnut itseäni vähän väliä ja kyllä se on enimmäkseen johtunut siitä, ettei mua vahdittu - itse vahdin omia lapsiani paljon tarkemmin.

    • Aijaijaa

      Lapseni kaatui pihalla ollessaan,polveen tuli ISO palkeenkieli!Mentiin tikkaamaan .

    • meidänlapsille

      tapahtui äidin ja Raision kaupungin lastensuojelu-viranomaisten vieraannuttaminen omasta isästä;
      perätön lausuma lapsen olosuhteista, toiveista ja lausunnoista asua osittain myös omalla isällä,
      isän ja äidin yhteishuollossa..

    • Elohopeat

      Isovanhempien palstalla juuri käydään keskustelua miksi isovanhemmat eivät halua hoitaa lapsenlapsiaan. Kun omienkin vanhempien seurassa voi tapahtua esim. tämän ketjun kuvaamia tapauksia, niin onko ihme, jos isovanhemmat arkailevat?
      Nopeat nuoret vanhemmatkaan eivät ehdi estää tapaturmia, vaikka vieressä seisovat, joten miten isovanhempi kankeampana ehtisi!
      Vastuu lapsesta on ankarampi kuin omasta. Oman lapsen tapaturmat selitetään hoitohenkilökunnalle, mutta lapsenlapsen tapaturmat selitetään SEKÄ hoitohenkilökunnalle ETTÄ lapsen vanhemmille, ja uskonpa vaan, että ne jälkimmäiset palaverit ovat paljon karvaampia.
      Hyytävämpää kohtaloa ei voisi kuvitella, kuin että isovanhempien hoivissa ollut lapsi vammautuisi onnettomuudessa! Sen kestäminen olisi isovanhemmille hautaan asti kannettava taakka.
      Lapsi on nopea ja äkkinäinen, ilman vaaran tunnetta. Mitä vain voi sattua, kuten huomataan!

      • sydänsärkyi

        Olen isoäiti, ja lapsi satutti minun häntä hoitaessani itsensä niin, että hänelle jäi ikuinen arpi kasvoihin, minulla sydämeen. En tiedä, miten selviytyisin tästä.


      • lapsiisänhoitoon
        sydänsärkyi kirjoitti:

        Olen isoäiti, ja lapsi satutti minun häntä hoitaessani itsensä niin, että hänelle jäi ikuinen arpi kasvoihin, minulla sydämeen. En tiedä, miten selviytyisin tästä.

        ja huoltoon; meidän lapselle tapahtui äidin ja Raision kaupungin lastensuojeluviranomaisten, lastenvalvojan vieraannuttaminen omasta isästä; perätön lausuma tuomioistuimessa lapsen olosuhteista, toiveista ja lau-sunnoista asua osittain myös omalla isällä, isän ja äidin yhteishuollossa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6618
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2652
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2233
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1894
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe