Näin minä sain äidin suostumaan kaniin!

tarinatyttö--

Monet ovat tuntuneet pähkäilevän sen kanssa, miten vanhemmat saisi suostumaan jyrsijän hankintaan.

Minulla oli myös sama ongelma, ja kun rutinalla ja keskusteluyrityksillä ei tullut tulosta vaan pelkkä jyrkkä EI, keksin keinoni.

Äitini oli kanin hankkimista vastaan (ja hän on siis ihan hankalimmasta päästä). Hän luki jotakin yhden pöydän ääressä. Menin saman päydän äärelle kirjoittamaan kirjettä ja näytin oikein pohtivalta ja kirjoitin kynä sauhuten.
No, sitten äidin mielenkiinto heräsi ja kysyi, kenelle kirjoitan ja minä vastasin, että sinulle. Äiti kysyi, että miksi ihmeessä kirjoitin kun olisin voinut puhuakin pienen matkan päästä. Sanoin kirjoittavani kanin hankinnasta, koska äiti ei ollut koskaan kuunnellut tai harkinnut puheitani.
Kirjoitin kirjeen loppuun, ja kerroin siinä kaunistelematta miksi halusin kanin ja lupasin hoitaa sitä ja kerroin joitakin faktoja. Lopussa lupauduin tekemään melkein mitä tahansa kanin eteen ja vaikka maksamaan sen kulut itse. Näytin siis olevani tosissani ja kirjoitin, että toivoisin äidin ottavan kirjoitukseni vakavasti ja harkitsemaan. Loppuun piirsin vielä pienen kanin kuvan.
Vähän ajan päästä kirjeen luettuaan äiti tuli huoneeseeni ja alkoi kyselemään ja kysyi, jaksaisinko todella hoitaa lemmikin itse ja minä vakuutin.

= lopputulos: ihana lemmikki.

13

770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se riippuu

      tuosta kirjeen kirjoittajan iästä. 8v kun kirjoitta, niin en kyllä missään nimessä suostu koska tiedän että sen ikäisellä mieli vaihtuu hyvin äkkiä, enkä minä itse ole valmis hoitamaan eläintä jos lapsi ei jaksakkaan.

      Jos kirjoittaja olisi 13v, niin sitten ehkä jo suostuisin:)

    • KaniFan

      Tuo on tehokas keino, jolla osoittaa että oikeasti haluaa eläintä. Itsekin tein kirjeen, mutta elämäntilanteen takia en sitten saanut toista kania.. Mutta jos tilanne olisi ollut eri, se olisi mennyt läpi. :)

      • Melko hyvä tsydeemi, ei hassumpi :D Itselläni tosin ei ole tämän suhteen ollut ongelmia, mutta pitää pistää korvan taakse, jos jollakin on.

        Ja vielä aiheen vierestä, että kanihan ei ole jyrsijä :>


      • ritsuliiniiiii
        JemppuliZ kirjoitti:

        Melko hyvä tsydeemi, ei hassumpi :D Itselläni tosin ei ole tämän suhteen ollut ongelmia, mutta pitää pistää korvan taakse, jos jollakin on.

        Ja vielä aiheen vierestä, että kanihan ei ole jyrsijä :>

        moi! mulla on semmone tapa että pyydän eka et saanko esim: gerbiilin :) sitten jos se sanoo ei,nii mä meen muualle. aloin hankkimaan tavaroita gerbiilille ja äiti kysy mitä noi on ja mitä mä niillä teen? sit mä sanoin että nää on sille gerbiilille ja olin soittanu jo iskälle nii se rakentaa sitä terraa :D sit sanoin senkin äitille nii äiti vaa jaa-a..no jos ostat kaikki varmasti ite xD sit se suostu :) kannattaa koklata :) onnee! mulla ainaki onnistu ja oon jo kyselemässä gerbiiliä xD


      • KAKSI GERBIILIÄ
        ritsuliiniiiii kirjoitti:

        moi! mulla on semmone tapa että pyydän eka et saanko esim: gerbiilin :) sitten jos se sanoo ei,nii mä meen muualle. aloin hankkimaan tavaroita gerbiilille ja äiti kysy mitä noi on ja mitä mä niillä teen? sit mä sanoin että nää on sille gerbiilille ja olin soittanu jo iskälle nii se rakentaa sitä terraa :D sit sanoin senkin äitille nii äiti vaa jaa-a..no jos ostat kaikki varmasti ite xD sit se suostu :) kannattaa koklata :) onnee! mulla ainaki onnistu ja oon jo kyselemässä gerbiiliä xD

        GERBIILIT OVAT LAUMAELÄIMIÄ JA NIITÄ TULEE OLLA AINAKIN KAKSI!!!!!!!!!!!!!


      • haloo!!!!!
        KAKSI GERBIILIÄ kirjoitti:

        GERBIILIT OVAT LAUMAELÄIMIÄ JA NIITÄ TULEE OLLA AINAKIN KAKSI!!!!!!!!!!!!!

        öö.. mulla on 2 gerbiiliä! en oo sanonu ettei ois...nii mitä siinä mulle päpättämään,ihan ku en tietäis..en ois ees ostanu 2 gerbiiliä,jos en tietäis eläiskö ne laumassa vai yksin ;> oonko muka sanonu että mulla on (1) gerbiili?


      • midihiiri05
        haloo!!!!! kirjoitti:

        öö.. mulla on 2 gerbiiliä! en oo sanonu ettei ois...nii mitä siinä mulle päpättämään,ihan ku en tietäis..en ois ees ostanu 2 gerbiiliä,jos en tietäis eläiskö ne laumassa vai yksin ;> oonko muka sanonu että mulla on (1) gerbiili?

        Ymmärsin sitten väärin. Et puhunut monikosta.


    • jadezuku

      minäkin oon kirjottanut yhden kirjeen mun isälle missä pyysin nätisti hiirtä kerroin miksi sen halusin ym. ennen isä oli sanonut aina "Älä kuvittelekkaan!!!!!!" mutta nyt isä sanoi "katotaan sitä sitten" kirjoitan isälle vielä toisenkin kirjeen nyt en ole viitsinyt kysyä tai mainita asiasta koska isä on ollut aika äreä koska oli leikkauksessa mistä nyt en enempää halua mainita. mutta peukkuja mulle jotta saan ihania hiirityttöjä vielä jokupäivä! =)

    • eMMa:)

      Hyvä vinkki(: Pitää kokeilla (; Mun äiti on just sellanen et ei missään nimessä enää yhtään eläintä tähän taloon (meillä on jo kissa ja koira)! Nyt oon viime viikolla tosi paljon puhunnu kanien hyvistä puolista ja et ei ois ikinä tylsää kaverienkaan kaa. Ei katsos voida leikkii koiran kanssa, koska se on niin arka että voi purra ja kissaa ei kiinnosta. Mutta nyt äiti on onneks vähä kääntyny jo mun puolelle koska se välil myöntelee silleen et oishan tollanen kyl aika ihana. Ja oon ite luvannu jo et siivoisin ihan ite sen häkin, ostaisin pelletit ja heinän vaihtaisin pissaboksiin purut (: Kyllä tää vielä onnistuu! Ja 13-vuotias olen.

    • Gerbil love

      Moi :) Oli kyllä hyvä vinkki tuo ensimmäinen viesti, kokeilen! :D Mutta voisitteko auttaa minua, minä haluaisin gerbiilejä. Äiti pelkää hiiriä ja rottia, ja hänestä gerbiilit muistuttaa ihan jotain pikku hiirulaisia.. :( Rakastan itse kaikkia jyrsijöitä ja haluaisin myös paljon hiirtä tai rottaa, mutta tiedän etten tule saamaan ennen kuin muutaan omaan taloon... Mutta voisitteko antaa vinkkejä gerbiilin saantiin? ;)

      • Sedä

        Voisit yrittää saada äitisi mukaan johonkin isompaan eläinnäyttelyyn, esim Pet Expoon
        http://web.finnexpo.fi/Sites2/PetExpo/Sivut/default.aspx
        jossa on paljon erilaisia eläimiä, ja saattaisit saada hänet katsomaan myös noita "pelottavia eläimiä". Hiiri-, rotta-, ja gerbiilipöytien pitäjät osaavat vastata kaikkiin askarruttaviin kysymyksiin, ja kun pääsee näkemään eläimiä luonnossa, voikin huomata että ne on oikeasti ihan söpöjä.

        Myös kasvattajiin voisi ottaa yhteyttä (linkkejä löytyy virallisten yhdistysten sivuilta), ja kysellä jos voisitte mennä heidän luokseen tutustumaan eläimiin. Ja sit toki opetella eläimistä että voit itsekin kertoa äidillesi asioita jotka saa piileviä ennakkoluuloja hälvenemään. Fobiat voi oikeasti olla tosi hankalia, joten ei kannata olla liian hyökkäävä.


    • Gerbil love

      Kiitos Sedä :) Tiedätkö onko tuolla petexpon messuilla silloin mm. gerbiilinäyttelyä? Myydäänkö siellä niille tarvikkeita? Ja olisiko joskus vähän aiemmin jo jotain eläinmessua? :D Ja vielä, paljon kolme gerbiiliä tuottaa kuukaudessa kuluja? ;) Kiitos vastauksista ♥ Ja tuossa linkki jossa on toinen gerbu palsta ja siinä on minun kysymyksiä :) Toivon että käytte vastaamassa niihin ;) http://keskustelu.suomi24.fi/node/4605358

      • Sedä

        Gerbiiliyhdistystä ei vielä näy näytteilleasettajana, mutta joka vuosi on kyllä ollut vähintäänkin näytillä, näyttelyistä en tiedä kun en ole niinkään gerbuharrastaja :D Niillä on ollut oma pöytä missä on ollut terrallinen gerbiilejä näytillä ja ihmisiä kertomassa niistä. Monenlaisia tarvikkeita on aina myynnissä, koska siellä on useammaqn eläinkaupan väkeä omilla kojuillaan :) Isompia messuja taitaa olla vaan toi ja Lemmikkimessut (marraskuussa).

        Gerbiilinäyttelyt löytyy täältä:
        http://www.gerbiiliyhdistys.fi/kalenteri/
        Joku on laskenut kuluja tähän:
        http://www.gerbiili.net/vinkit/index.php?page=hankinta4


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe