Mille kahdelle saarelle?

möhmöh

Eli millä kahdelle näistä saarista kannattaa matkustaa että saisi mahdollisimman erilaisia näkökulmia, kuitenkin onnistuneen ja mukavan loman: Fiji / Rarotonga / Tonga / Samoa / Havaiji ?
Jos myös on kuvia, tietoa tai kokemuksia näistä saarista niin olisin kiitollinen. :)

7

4762

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastausta

      Enkä pysty minäkään paljon auttamaan.Olen käynyt Hawajilla,valittiin ehkä väärä saari.Amerikkalainen meininki,asvalttia,isoja vuokraautoja,suuria hotelleja,show ja dollarit pois.Tosi pettymys.Olin 16 vrk Cook Islandilla,Rarotongassa.Mulla oli 4 erilaista majoitusta ympäri sen pienen saaren (31km maantietä joka kiertää saaren).
      Ehdoton,ihanin ja hienoin majoitus oli viikon verran seuraavassa:http://www.sokalavillas.com/
      Fiji,Tonga ja Samoa ovat luonnoltaan samanlaisia.
      Samanlainen on myöskin Tahiti,mutta huomattavasti kalliimpi.Vietin 14vrk samassa paikassa Moorean saaressa:
      http://www.pacific-resorts.com/tahiti/moorea/vai-moana/index.html

      Eli,jos menisin uudestaan,jättäisin Hawajin väliin.

      • fiilikset

        Myös minä olen tosi pettynyt Hawajiin. Se on selkeästi turistirysä pintaliitäjille.
        Kävin Salomonin saarilla. Sitä ei oltu pilattu turisteilla silloin, eikä ilmeisesti nykyäänkään. Mutta nyt siellä on ollut levotonta, joten ota selvää ensin, jos sinne aiot.


    • saaret

      Olen itse käynyt Rarotongalla ja Havaijin Big Islandilla elikkä siis Havaijilla.
      Rarotongalla on rauhallista ja sen ajaa parissa tunnissa ympäri skootterilla. On hyvät ja huonot puolensa jos haluaa hiljaista, helppoa lomaa ja kahdenkeskistä oleilua, kauniita sukellusmaisemia, Rarotonga on kiva paikka.
      Havaijilla on todellakin amerikkalaista. Suosittelen kyllä käymään. Saarelta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää, etenkin luonnossa. Mahtava tunne kävellä mustalla laava "aavikolla", Kona puolella saarta on kuivaa, Hilon puolella kosteaa. Vesiputouksia ja tropiikkia. Kaunista.
      Fijillä en ole käynyt, mutta luulisin, että jos haluat aktiivi loman niin sinne sitten. Paljon bäkpäkkereitä ja retkiä ja ohjelmapalveluja.
      Jokaisella saarista on upeat sukellusmahdollisuudet. Suosittelen kurssia jos et vielä ole käynyt!

      • Leo M J

        Joo, kia orana!

        Rarotongalla viihtyy jos on hyvaa seuraa, viihtyy vedessa/ vesilla (surffaajalle tosin ei paras kohde) eika ole turhan tarkea. Palveluja ei paikallisilta saa vaatimalla vaan kiltisti odottamalla ja paikallisessa huumorintajussa on joskus kestamista. Sopii meitille. Menemme taas kuukadeksi vaimon kanssa. Snorklaamisen ja sukeltamisen lisaksi aiomme kuluttaa talla kerta myos enemman aikaa samoamalla saaren sisa-osia.
        Muilla Cook-saarilla on myos mielenkiintoisia kohteita mutta kun ne on kerran "pongannut" niin Rarotonga riittaa. Ainakin meille.

        Hawai'i on kanssa minulle enemman kuin OK. "Iso saari" on harvaan asuttu, luonto on vaihtelevaa, maisemat "spektakulaariset" ja ilma ylempana viileaa jos rannassa tulee liian kuuma. Tilaa on pitemmallekin patikkareissulle. Kaupungit ovat pienia ja tunnelma rento. Negatiivista: paljon humalaisia kuskeja ja chrystal meth yleisempaa kuin ehka missaan muualla USAssa.

        Maui on monipoulinen ja mielnkiintoinen. Suurelta osalta trooppisen reheva. Paljon luksus-asutusta ja turistipyydyksia mutta myos monia mukavia pienia yhteisoja. Paljon hyvia rantoja, mielenkiintoisia snorklaus- ja sukelluskohteita ja huippuloukan surffaus mahdollissuudet (jos surffaa huippuluokassa). Rikas/koyha vatakohdat ovat suht. jyrkat ja joillain alueilla turisti saa "pahan silman" mutta mitaan todellista vaaraa ei ole. Ne rehevat kasvit puutarhassa kannattaa kylla jattaa rauhaan.
        Oahulla on pari hyvaa snorklauskohdetta ja tietysti POHJOISRANTA mutta sen suurin hohto on talvikauden suurissa aalloissa joista monet puhuu ja joita harvat surffaa. Jos menet niin yrita edes naytta surffaajalta. Honolulu on tietty Honolulu. Jos menee niin kannattaa ottaa lusikka kauniiseen kateen, myontaa olevansa turisti ja nauttia turismin iloista.
        Kaua'i jakaa ihmisia, jotkut menevat uudestaan ja uudestaan, toisille riitta kerta. Luonnon kauneutta on veden alla ja paalla. Jotkut ovat kokeneet vandalismia, itsellani on vain hyvia kokemuksia mutta silti Hawai'i on minulle saariryhman ykkonen (ja Maui kakkonen).


    • matkailu avartaa

      Olen käynyt mainitsemistasi kohteista Fijillä, Cookin saarilla (Rarotonga on pääsaari), Samoalla ja Tongalla. Fijillä ja Cookin saarilla on eniten turisteja (lue:myös palveluja).

      Kaikki ovat ulkoisesti samanlaisia (rantaa, palmupuuta jne), ei juurikaan nähtävyyksiä (kulttuuri-sellaisia). Fidzi on kallein, mutta sielläkin kohtuuhinnalla majoittuu ja syö.

      Tongan kohdalla kannattaa huomioida, että sunnuntaisin kaikki on kiinni; liikenne ei toimin, raflat kiinni jne- uskonnollisista syistä).

      Missään pääkaupunki ei ole kummoinen eli kannattaa lähteä muille saarille (mutta lisäkustannuksia). Sitten pääsee vasta kokemaan eksotiikkaa ja nauttimaan henkeäsalpaavista paikoista... eikä ikinä unohda kokemaansa.

      Salomon-saarilla on hieman heikko turvallisuustilanne ainakin joissakin osin
      maata.

      Lentoyhteydet Tyynellä merellä ovat heikohkot, joten matka kannattaa suunnitella tarkkaan. Ja lennot suht kalliita, jos joutuu paikan päällä lisäpilettejä hankkimaan.

      Itse menisin Cookin saarille ja Fidzille (uudemman kerran). Eniten mahdollisuuksia ja erilaisia paikkoja.

      Hauskaa matkaa!

    • Kalleville3

      Karkeasti ottaen mainitsemasi saaret on aika samanlaisia Havajia lukuunottamatta. MUTTA Havaji ei meitä viehättänyt. Eniten on tykätty Rarotongasta Cookin saarilla, mistä on jäänyt oikein ajokorttikin muistoksi. Niillä pienemmillä Cookin saarilla sillä kertaa käyneitä oli kohdannut jumalaton hyttyshyökkäys, joten jäipä nekin kalliit pienkonelennot onneksi väliin.

      Vaikka Rarotongakin on "pääkaupunki", niin verrattuna Fijin Suvaan se on "taivas". Fijillä kannattaa mennä jollekin lukuisista pienistä saarista, koska Suva on paikkana syvältä.

      Fiji ei ole "niin sivistynyt" kuin Tahiti, mutta Tahiti on sikakallis, vaikka sieltä voi löytää edullisenkin majoituksen etsimällä. Ei oikein se "ranskalaisuus" niissä oloissa miellyttänyt.

      Tonga ja Samoa on turismimielessä kehittymättömiä ed. verrattuna. Noista lienee halvimmat lentomahdollisuudet Fijille ja Rarotongalle, joista Rarotonga on ylivoimainen ykkönen. Hyvää seuraa vaan mukaan, niin siitä ei palmuloma parane.

      • Leo M J

        Atiu on kylla lennon arvoinen mutta jos menet niin ota ihmeessa hyttyskierukoita tms suitsukkeita mukaan. Etelapaan "Coral Gardens" on mukava suojainen snorklailupaikka ja laheinen ranta on erinomainen lohoilyyn. Paikallista "tumunu" kiljua kannattaa kayda maistamassa. Lennot ja majoitus jarjestyvat katevasti esim. Island Hoppersin kautta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1433
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1215
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      104
      1090
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      954
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      140
      934
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      164
      856
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      824
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      804
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      796
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe