Mistä positiivinen ajattelutapa?

wertyujk

Hei!
On niin monenlaisia ihmisiä, jotkut iloitsevat pienistäkin asioista, jotkut murtuvat pienistä asioista. Minä kuulun ehdottomasti näihin masentelijoihin, jotka eivät ehkä osaa iloita asioista, joista pitäisi ja jotka masentuvat vastoinkäymisistä.

Minulla on ehkä ulkopuolisen silmin asiat hyvin. Minulla on hyvät ja rakastavat vanhemmat, ihana sisko, korkeakouluopiskelut loppusuoralla, poikaystävä.

Itse kiinnitän kuitenkin huomiota huonoihin asioihin: olen pullukka enkä osaa tehdä asialle mitään, minua masentaa koko ajan, teeskentelen muiden seurassa muuta kuin olen, poikaystäväni haukkuu ja pilkka minua usein, vaikka sanookin rakastavansa, stressaan todella paljon kouluasioista, työharjoittelusta, kesätöistä, tulevasta työpaikasta. Ja olen suorastaan kateellinen ihmisille, joilla asiat ovat hyvin! Huomaan vertailevani usein itseäni mieheni exään ja mieheni lapsen äitiin, ja siitä ei seuraa mitään hyvää.

En haluaisi olla tällainen! Poikaystävänikin sanoo, että olen negatiivisen ihminen jonka hän tuntee. MITEN teen elämästäni paremman? Miten osaan olla onnellinen? Aina sanotaan että "ota vain itseäsi niskasta kiinni ja ajattele asiat positiivisesti", mutta kun se ei käy vain noin.

Pitäisikö hakea jotain ammattilaisen apua...?

9

2215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdasda

      No ihan ensimmäiseksi, kumppanin vähättely, dissaaminen ja epäkunnioitus eivät kuulu _terveeseen_ parisuhteeseen. Laittaisin ihan ensimmäiseksi herran takaisin katuojaan kasvamaan. Sitten kun kukaan ei ole rääkymässä korvaasi voit ihan rauhassa miettiä mikä on todellista ja mikä ei. Pullukkuus? Kaikki on suhteellista, tärkeintä on miten itse tulet oman kehosi kanssa toimeen. Ulkoaohjautuvuus on huono homma, jos pyrit jatkuvasti mukautumaan muiden vaatimuksiin saatat hukata itsesi, oman minuutesi.

      No mä en tosiaankaan tiedä onko sellainen yltiöpositiivisuus lopulta niin hyvä juttu, jos se on omaksuttuna asenteena valheellinen. Yltiöpositiivisuus on jotain keinotekoista päälleliimattua sarasvuolaista huomiotalouspaskaa, jolla ei ole tosielämän kanssa suurtakaan tekemistä.

    • ammattiavun hakemista

      kannattaa yrittää ratkaista asia itse. Kun ei ne ammattilaiset kaada mitään aivoihisi vaan itse joudut silloinkin asiat työstämään.

      Mene kirjastoon ja etsi sieltä joku hyvältä tuntuva kirja aiheesta. Jonkun ammattilaisen kirjoittama, niistä saa konkreettisia keinoja asennemuutokseen. Asennemuutos ei ole helppo mutta se on mahdollinen, jos motivaatio ja välineet ovat kohdallaan. Optimistinen asenne pitää terveenä ja edistää menestystä -tutkitusti.

      Jäi kaivelemaan tuo poikaystäväsi. Hän ei tunnu ainakaan edistävän sinun positiivista elämää toiminnallaan. Pelkkä poikaystävä ei ole minkään arvoinen. Hyvä rakastava poikaystävä taas on.

    • ihan normaalia

      stressiä tulevaisuuden suhteen, kun on monta suurta päätöstä päätettävänä. En nyt vain kuitenkaan stressaisi siitä, että stressaan. Joten otapa rauhallisesti.

      Yleensä sellaiset ihmiset, joilla on ollut kaikenlaisia vastoinkäymisiä, iloitsevat pienistä asioista ja menestyksistä.

      Sun pitäisi alkaa elämään enemmän, niin siitä tulee luottamusta itseensä ja elämästä tulee vähän enemmän elämän makuista. Ei mitään nynnyttelyä. Mä en ainakaan jaksaisi tuollaista sataa vuotta. Ilo irti elämästä ja eteenpäin vaan eikä turhia murehtimaan!

    • Yx kirjoittelija

      Minä harrastan itsesuggestiota. En tarkalleen tiedä mikä sille olisi sopivampi nimi. Kymmenen minuuttia päivässä silloin tällöin itsesuggestion parissa saattaa tehdä hyvää. Mieti itsellesi jokin sopiva lause, esimerkiksi: Tulen onnelliseksi. Sitten kirjoitat tietokoneen kirjoitusohjelmalla kymmenen minuuttia tuota lausetta kuvaruutuun. Tarkoitus on keskittyä tuohon lauseeseen. Ajan kulkua ei pidä aktiivisesti seurata, vaan on parempi laittaa vaikka kello herättämään.

      Esim.

      Tulen onnelliseksi. Tulen onnelliseksi. Tulen onnelliseksi. Tulen onnelliseksi... jne...

      Itsesuggestioharjoituksia varten voi luoda oman tiedoston tietokoneelle, jonne kerää kaikki aiheeseen liittyvät harjoitukset.

      Jos elämä tuntuu vaikealta, niin kannattaa käydä ammattiauttajalla tai ainakin tutkia terapian tarve.

      Tsemppiä! =)

    • Ketjun aloittaja

      Kiitos viesteistänne, niissä oli itseasiassa paljon oikeata!

      Välillä tuntuu, että olen elänyt liian "pumpulissa", jos olisin kokenut enemmän vastoinkäymisiä, voisin olla vahvempi ihminen ja osata nauttia elämästä erilailla!

      Kevät tulee, lumet sulaa ja aurinkoa alkaa näkyä enemmän :) se olisi myös loistavaa aikaa lenkkeilylle, mikä puolestaan virkistäisi mieltä ja kehoa ;)

      Ja tuo poikaystävä-asia... miten vaikeaa onkin lähteä monivuotisesta suhteest! vaikka tietää että se olisi itselle parempi.. Katsotaan, katsotaan, ehkäpä keräänkin rohkeutta ja teen sen tempun. Ja toivon että vielä löydän rinnalleni ihmisen, jonka kanssa voin olla onnellinen :)

      • et olisi niin

        itsekeskeinen! Miksi sinun pitäisi olla parempi, hyvännäköisempi, onnistua 100-prosenttisesti? Näin kasaat onnistumisen vaatimuksia ja masentelet ja kateellisena kierittelet turhaan.

        Taloudellisestikin tietysti asiat ihan ok, ja vain ruikutat!

        Jospa miesystäväsi haukkuukin sinua ihan oikeista asioista? Kuka jaksaa naukumaijaa, joka ei ole mihinkään tyytyväinen ja valittaa ja murjottaa aivan joutavista asioista.

        Tuollaisia kultalusikka suussa syntyneitä narisijoita on aivan liian paljon nykyään. Kun elämässä ei ole mitään oikeasta huolta, sitten masennellaan tyhjästä.

        Itselläni on oikeita huolia aivan tarpeeksi, joten en jouda esimerkiksi lisäkiloista huolta kantamaan. Olen aivan hyvä tällaisena!

        Mielikuvaharjoitukseksi suosittelen paneutumaan jonkun todella osattoman ihmisen nahkoihin, huomaat miten onnellinen oletkaan!


      • mutta vaikea

        harjoitus, katso peiliin ja näe siellä se ihminen, ilman kiloja, mitä näet? sano sille tyypille jonka peilissä näet: mä rakastan sua, ja tee se joka päivä=o) Hei mun oli vaikeeta ohittaa ne "kolme" finniä, ennen ku opin katsomaan peiliin "OIKEIN", tsemppiä sulle, kaikki järjestyy kyllä....


      • on parasta maailmassa
        et olisi niin kirjoitti:

        itsekeskeinen! Miksi sinun pitäisi olla parempi, hyvännäköisempi, onnistua 100-prosenttisesti? Näin kasaat onnistumisen vaatimuksia ja masentelet ja kateellisena kierittelet turhaan.

        Taloudellisestikin tietysti asiat ihan ok, ja vain ruikutat!

        Jospa miesystäväsi haukkuukin sinua ihan oikeista asioista? Kuka jaksaa naukumaijaa, joka ei ole mihinkään tyytyväinen ja valittaa ja murjottaa aivan joutavista asioista.

        Tuollaisia kultalusikka suussa syntyneitä narisijoita on aivan liian paljon nykyään. Kun elämässä ei ole mitään oikeasta huolta, sitten masennellaan tyhjästä.

        Itselläni on oikeita huolia aivan tarpeeksi, joten en jouda esimerkiksi lisäkiloista huolta kantamaan. Olen aivan hyvä tällaisena!

        Mielikuvaharjoitukseksi suosittelen paneutumaan jonkun todella osattoman ihmisen nahkoihin, huomaat miten onnellinen oletkaan!

        silloin kun siihen ei liity toisten hyväksikäyttöä. Itse olen ainakin itsekeskeinen sillä silloin olen onnellinen. Miksi minun pitäisi alkaa ajatteleen toisia ja tekeen asioita toisten mielen mukaan. Sehän olisi minun hyväksikäyttöä. Jos ihmiset olisivat enemmän itsekeskeisiä, niin heillä ei olisi aikaa kiusata kanssaihmisisään ja pitäisivät hauskaa ihan itsensä kanssa. Niin minä ainakin teen.


    • ---

      Harjoittelu tekee mestarin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe