Suikalepaistista tulee aina sitkeää.

Newbi

Miten suikalepaisti pitää paistaa, ettei siitä tule sitkeää?

Näin valmistan:

-Otan jäisenä pakastimesta osan suikalepaisti-laatikon sisällöstä, koska valmistan yhdelle. En sulata, vaan leikkaan jäisenä ja laitan loput takaisin pakasteeseen.
-Lämmitän pannun kuumaksi (noin puolet pikahellan tehosta), jonka jälkeen lisään rasvaa jonkin verran.
-Kun pannu on kuuma, lisään jäisen suikalepaistin ja paistan.

Lopputulos : Sitkeää

Neuvoja, kiitos.

16

35456

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laittais

      kaupasta tultuas pakkauksesta sopivia satseja pakastepusseihin ja tarpeen tullen sulattais esim.yön yli jääkaapissa.Mulla on se käsitys,että lihan tarttis olla huoneenlämpöistä laitettaessa.Lisäks pitkä haudutus tekee ihmeitä ainakin sianlihalle.

    • lexander

      minä innokkaan kulinaristina teen muuten samoin kuin sinä, mutta sen jälkeen kun olen viskannut lihat paistinpannuun, heitän sinne vielä puoli kupillista vettä ja käännän lämmön minimille, jolloin lihasta ei tule niin sitkeätä. Sitten kun vesi on kiehunut pois alkaa rasva tiristä ja lihalle saa sopivan ruskistuksen.

      • turhuudenjumala

        kun lihan proteiinit kypsyvät noin 65 asteessa, siitä tulee sitkeää. siihen auttaa pitkä haudutusaika, jolloin kollageenit rupeavat hajoamaan. et maininnut kypsennysaikaa suikalepaistillesi. ehkä n. 45 min olisi sopiva aika hauduttaa... äläkä paistele jäistä lihaa, tekee saman asian. anna vaan rauhassa sulaa, säilyy mehevämpänä.


    • pannulle

      tuolla jäisellä lihalla teet juuri siitä sitkeää ja pilaat hyvän ruuan.

      niinkuin joku jo kirjoitti, jaa liha sopiviin annoksiin pusseihin ja pakkaseen. sieltä otat sen sulamaan lautaselle jääkaappiin, ja tuntia tai puolta ennen ruuanvalmistusta laita liha kuumalle pannulle, jotta se ruskistuu.

      sitten lientä ja annat hautua noin 20 min.

      itse laitan valurautapadassa aina suikalepaistin siten, että pata kuumaksi, rasvaa,lihat ruskistumaan, sitten ripottelen jauhot päälle ja annan niidenkin ruskistua.
      lisään veden ja mausteet, ja laitan padan uuniin hautumaan pariksi tunniksi, ensin n. 20 min 200c ja sitten loppuaika 175c.

      jaan kastikkeen rasioihin ja jäähdytän ja pakastan.
      sikahyvää riisin kanssa!

      onnea kokkailuun!

    • paitsi

      hauduttamalla sitä tarpeeksi kauan. Valmiiksi suikaloidun lihan ominaisuuksiin kuuluu, että se on leikattu päin persettä. Teollisuudessa koneet leikkaavat minkä tahansa lihakimpaleen, mutta kone ei ota huomioon lihan syyrakennetta. Pitkittäissyin leikattu lihasuikale on aina sitkeää. Sille ei voi mitään. Jos haluaa toimivan suikalelihan, niin liha pitää leikata itse poikkisyin.

      • tuossa

        tuli hyviä neuvoja, mutta rajoitteena on osittain se, ettei minulla ole kuin mikroaaltouuni.


    • Suikalemestari

      Kyllä se vaan niin on, että satsaamalla lihan laatuun saa mureita naudan ja possun suikaleita. Itse maustamalla saa lisäksi vaihtelua. Itse ostan esim. kokonaisen brassi-sisäfileen ja suikaloin koko kapean pään, leveästä teen pihvejä. Halvemmat ruhonosat vaativat tosiaan pitkän haudutuksen, kun taas fileesuikaleet kypsyvät mureiksi muutamassa minuutissa, mikä minusta suikaleiden ja wok-ruokien idea on. Rahatalouden pitää balanssissa se, että valmistan välillä ruokaa myös esim. broilerista ja lohesta sekä pelkistä kasvissuikaleista.


      NAUTA JA POSSU
      - mureimpia suikaleita saat tekemällä niitä itse naudan- tai possun sisäfileestä
      - pakasta pienissä folionyyteissä kerta-annoksina
      - ota ajoissa sulamaan, valmista huoneenlämpöisenä

      BROILERI- ja LOHISUIKALEET
      - lähtökohtaisesti aina murea lopputulos

    • Suikaleet?

      Aika käsittämätöntä tuollainen valmiiden (ja vieläpä valmiiksi marinoitujen!) suikaleiden käyttö. Jos nyt jostakin syystä suikaleita yleensä tarvitsee (esim. wok-ruoat, stroganoff), ne kannattaa itse leikata, naudan ollessa kyseessä ulkofileestä, possusta taas kasslerista. Ja nyrkkisääntö on, että mitä pitempään kypsentää, sen sitkemmäksi ja kuivemmaksi tulee. Suikaleet pitää vain nopeasti käristää tulikuumassa 2-3 minuuttia pannussa, niin eipä ole sitkeää, vaan suussa sulavaa ja vieläpä mehevää.
      Jos todellakin joku heittää jäisiä suikaleita suoraan pannulle, ei lopputulos voi olla muu kuin täysi katastrofi.

      • lapin mies

        on sitä monen laista kokkia jos noilla neuvoilla liha ruokia laittaa niin huh huh nauraa koko lapin lääni kyllä on parempi kun pysyy grilli linjalla


    • KilinKelli

      Saa vaikka sisäfileestä leikatuista suikaleista sitkeää jos leikkaa väärin. Taas esim sitkaimmista paisteistakin tulee pienellä haudutuksella erittäin mureaa jos vaivautuu hieman selvittelemään lihan leikkauksen alkeita. Siihen mitään kemioita ja kollageenejä tarvi haloo!!

    • Lappirules.

      Lapin äijä on kyllä paras..

    • Slurpsista

      Lihat hyvissä ajoissa huoneenlämpöön sulamaan ja itse ennen paistamista kylmällä vedellä huuhdellut(en marinoituja), pannulla väriä ja liedelle/uuniin ensin kovalla lämmöllä että kiehahtaa ja sitten hautumaan miedolla.Mureaa taatusti tulee 2-3h.Slurps

    • siv106

      Parhaat ja edullisimmat mausteet löytyy tietenkin www.iherb.com

      Tuhannet suomalaiset ovat tilanneet täällä luotettavasti. Postikulut vain 6$ Suomeen asti ja käyttämällä koodia (kohtaan referral code) SIV106 saat vielä ensiostajana 5$ alennuksen!! Näin postikulusi ovat käytännössä ilmaiset! :)

      Suosittelen ainakin tätä erittäin tulista Cayenne maustetta

      http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Ground-Cayenne-90-000-Heat-Units-16-oz-453-g/30688?at=0rcode=siv106

      Ja tätä erittäin hyvää Chili kastiketta

      http://www.iherb.com/Huy-Fong-Foods-Inc-Sriracha-Hot-Chili-Sauce-17-oz-482-g/33415?at=0rcode=siv106

      Kyllä maistuu ruoka hyvältä näiden jälkeen. :) Kokeile itse

      • lihamestari

        Tarpeeksi pitkä haudutusaika niin merimiespihvistäkin tulee mureaa. Pari tuntia riittää yleensä sitkaimmallekin lihalle.


    • taski

      Hauduta sitä miedolla lämmollä riittävän pitkään, niin tulee mureaa, vaikka tekisit sen naapurin kissasta.

    • kallis liha hukkaan

      Saako kypsän sitkeän lammaspadan enää millään mureaksi seuraavana päivänä???
      Oli 2 tuntia uunissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      104
      9314
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      47
      4509
    3. Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle

      Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘
      Ikävä
      102
      1966
    4. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      42
      1841
    5. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      24
      1600
    6. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1341
    7. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      37
      1270
    8. Rakastuminenhan on psykoosi

      Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk
      Ikävä
      54
      907
    9. Olisinko mä voinut käsittää sut väärin

      Nyt mä kelaan päässäni kaikkea meidän välillä tapahtunutta. Jos mä sit kuitenkin tulkitsin sut väärin? Se, miten sä käyt
      Ikävä
      31
      892
    10. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      30
      883
    Aihe