Suikalepaistista tulee aina sitkeää.

Newbi

Miten suikalepaisti pitää paistaa, ettei siitä tule sitkeää?

Näin valmistan:

-Otan jäisenä pakastimesta osan suikalepaisti-laatikon sisällöstä, koska valmistan yhdelle. En sulata, vaan leikkaan jäisenä ja laitan loput takaisin pakasteeseen.
-Lämmitän pannun kuumaksi (noin puolet pikahellan tehosta), jonka jälkeen lisään rasvaa jonkin verran.
-Kun pannu on kuuma, lisään jäisen suikalepaistin ja paistan.

Lopputulos : Sitkeää

Neuvoja, kiitos.

16

35615

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laittais

      kaupasta tultuas pakkauksesta sopivia satseja pakastepusseihin ja tarpeen tullen sulattais esim.yön yli jääkaapissa.Mulla on se käsitys,että lihan tarttis olla huoneenlämpöistä laitettaessa.Lisäks pitkä haudutus tekee ihmeitä ainakin sianlihalle.

    • lexander

      minä innokkaan kulinaristina teen muuten samoin kuin sinä, mutta sen jälkeen kun olen viskannut lihat paistinpannuun, heitän sinne vielä puoli kupillista vettä ja käännän lämmön minimille, jolloin lihasta ei tule niin sitkeätä. Sitten kun vesi on kiehunut pois alkaa rasva tiristä ja lihalle saa sopivan ruskistuksen.

      • turhuudenjumala

        kun lihan proteiinit kypsyvät noin 65 asteessa, siitä tulee sitkeää. siihen auttaa pitkä haudutusaika, jolloin kollageenit rupeavat hajoamaan. et maininnut kypsennysaikaa suikalepaistillesi. ehkä n. 45 min olisi sopiva aika hauduttaa... äläkä paistele jäistä lihaa, tekee saman asian. anna vaan rauhassa sulaa, säilyy mehevämpänä.


    • pannulle

      tuolla jäisellä lihalla teet juuri siitä sitkeää ja pilaat hyvän ruuan.

      niinkuin joku jo kirjoitti, jaa liha sopiviin annoksiin pusseihin ja pakkaseen. sieltä otat sen sulamaan lautaselle jääkaappiin, ja tuntia tai puolta ennen ruuanvalmistusta laita liha kuumalle pannulle, jotta se ruskistuu.

      sitten lientä ja annat hautua noin 20 min.

      itse laitan valurautapadassa aina suikalepaistin siten, että pata kuumaksi, rasvaa,lihat ruskistumaan, sitten ripottelen jauhot päälle ja annan niidenkin ruskistua.
      lisään veden ja mausteet, ja laitan padan uuniin hautumaan pariksi tunniksi, ensin n. 20 min 200c ja sitten loppuaika 175c.

      jaan kastikkeen rasioihin ja jäähdytän ja pakastan.
      sikahyvää riisin kanssa!

      onnea kokkailuun!

    • paitsi

      hauduttamalla sitä tarpeeksi kauan. Valmiiksi suikaloidun lihan ominaisuuksiin kuuluu, että se on leikattu päin persettä. Teollisuudessa koneet leikkaavat minkä tahansa lihakimpaleen, mutta kone ei ota huomioon lihan syyrakennetta. Pitkittäissyin leikattu lihasuikale on aina sitkeää. Sille ei voi mitään. Jos haluaa toimivan suikalelihan, niin liha pitää leikata itse poikkisyin.

      • tuossa

        tuli hyviä neuvoja, mutta rajoitteena on osittain se, ettei minulla ole kuin mikroaaltouuni.


    • Suikalemestari

      Kyllä se vaan niin on, että satsaamalla lihan laatuun saa mureita naudan ja possun suikaleita. Itse maustamalla saa lisäksi vaihtelua. Itse ostan esim. kokonaisen brassi-sisäfileen ja suikaloin koko kapean pään, leveästä teen pihvejä. Halvemmat ruhonosat vaativat tosiaan pitkän haudutuksen, kun taas fileesuikaleet kypsyvät mureiksi muutamassa minuutissa, mikä minusta suikaleiden ja wok-ruokien idea on. Rahatalouden pitää balanssissa se, että valmistan välillä ruokaa myös esim. broilerista ja lohesta sekä pelkistä kasvissuikaleista.


      NAUTA JA POSSU
      - mureimpia suikaleita saat tekemällä niitä itse naudan- tai possun sisäfileestä
      - pakasta pienissä folionyyteissä kerta-annoksina
      - ota ajoissa sulamaan, valmista huoneenlämpöisenä

      BROILERI- ja LOHISUIKALEET
      - lähtökohtaisesti aina murea lopputulos

    • Suikaleet?

      Aika käsittämätöntä tuollainen valmiiden (ja vieläpä valmiiksi marinoitujen!) suikaleiden käyttö. Jos nyt jostakin syystä suikaleita yleensä tarvitsee (esim. wok-ruoat, stroganoff), ne kannattaa itse leikata, naudan ollessa kyseessä ulkofileestä, possusta taas kasslerista. Ja nyrkkisääntö on, että mitä pitempään kypsentää, sen sitkemmäksi ja kuivemmaksi tulee. Suikaleet pitää vain nopeasti käristää tulikuumassa 2-3 minuuttia pannussa, niin eipä ole sitkeää, vaan suussa sulavaa ja vieläpä mehevää.
      Jos todellakin joku heittää jäisiä suikaleita suoraan pannulle, ei lopputulos voi olla muu kuin täysi katastrofi.

      • lapin mies

        on sitä monen laista kokkia jos noilla neuvoilla liha ruokia laittaa niin huh huh nauraa koko lapin lääni kyllä on parempi kun pysyy grilli linjalla


    • KilinKelli

      Saa vaikka sisäfileestä leikatuista suikaleista sitkeää jos leikkaa väärin. Taas esim sitkaimmista paisteistakin tulee pienellä haudutuksella erittäin mureaa jos vaivautuu hieman selvittelemään lihan leikkauksen alkeita. Siihen mitään kemioita ja kollageenejä tarvi haloo!!

    • Lappirules.

      Lapin äijä on kyllä paras..

    • Slurpsista

      Lihat hyvissä ajoissa huoneenlämpöön sulamaan ja itse ennen paistamista kylmällä vedellä huuhdellut(en marinoituja), pannulla väriä ja liedelle/uuniin ensin kovalla lämmöllä että kiehahtaa ja sitten hautumaan miedolla.Mureaa taatusti tulee 2-3h.Slurps

    • siv106

      Parhaat ja edullisimmat mausteet löytyy tietenkin www.iherb.com

      Tuhannet suomalaiset ovat tilanneet täällä luotettavasti. Postikulut vain 6$ Suomeen asti ja käyttämällä koodia (kohtaan referral code) SIV106 saat vielä ensiostajana 5$ alennuksen!! Näin postikulusi ovat käytännössä ilmaiset! :)

      Suosittelen ainakin tätä erittäin tulista Cayenne maustetta

      http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Ground-Cayenne-90-000-Heat-Units-16-oz-453-g/30688?at=0rcode=siv106

      Ja tätä erittäin hyvää Chili kastiketta

      http://www.iherb.com/Huy-Fong-Foods-Inc-Sriracha-Hot-Chili-Sauce-17-oz-482-g/33415?at=0rcode=siv106

      Kyllä maistuu ruoka hyvältä näiden jälkeen. :) Kokeile itse

      • lihamestari

        Tarpeeksi pitkä haudutusaika niin merimiespihvistäkin tulee mureaa. Pari tuntia riittää yleensä sitkaimmallekin lihalle.


    • taski

      Hauduta sitä miedolla lämmollä riittävän pitkään, niin tulee mureaa, vaikka tekisit sen naapurin kissasta.

    • kallis liha hukkaan

      Saako kypsän sitkeän lammaspadan enää millään mureaksi seuraavana päivänä???
      Oli 2 tuntia uunissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet nuorempi nainen aivan ihana

      Tykkään susta ihan valtavasti ❤️❤️
      Ikävä
      56
      1228
    2. Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha

      Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.
      Maailman menoa
      154
      1192
    3. Mitä vastaisit

      Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle
      Ikävä
      60
      1105
    4. Tiedän ettet tehnyt tahallasi pahaa

      Asiat tapahtuivat, ristiriidat ovat meitä vahvempia. Olemmeko me niin vahvoja, että selviämme tästäkin vielä? Aika paljo
      Ikävä
      94
      1038
    5. Janni Tikkanen ohjattiin miesten pukuhuoneeseen

      Vai olisko sittenkin Janne Tikkanen? Jos siellä jalkojen välissä on miesten killukkeet, mieshän tämä Janni on. Ja kuuluu
      Kajaani
      49
      960
    6. Nyt tiistain galluppi alkaa....

      Kuka on sun elämän rakkaus? Ketä kaipaat edelleenkin? Nyt nimiä vaan rohkeesti tuohon alle.Tää on ikäväpalsta, eikä mikä
      Ikävä
      55
      828
    7. Rakastan ja ikävöin sinua

      Ei helpota tämä ikävä millään. Pelkäsin että tämä ajanjakso tulee olemaan juuri näin vaikea. Siksi halusin ennen tätä pä
      Ikävä
      54
      810
    8. Miten aiot saada kaivattusi?

      1) loukuttamalla 2) kidnappaamalla 3) huijaamalla 4) jokin muu, mikä?
      Ikävä
      54
      785
    9. Upea takamus

      Sulla on nainen upea takamus.
      Ikävä
      32
      752
    10. KIIKKUSTUOLI

      Aloitetaan taas uudella alustalla, nuo pitkiksi venyneet ovat hankalia etsiä uusia viestejä, joskus vastauksia tulee sin
      80 plus
      71
      731
    Aihe