Romahduksen Jälkeen

Äks-mies

Kersantti Toivolan päiväkirja
12.9.2019. Kuusi viikkoa Romahduksen jälkeen.

Heräsin kesken kaoottisten, painajaismaisten unieni joskus aamuyön hiljaisina tunteina. Huoneessani oli pilkkopimeää, kuten ympäröivässä naapuristossakin. Pimeys suorastaan velloi ympärilläni. Toinen yöni tässä raunioituneessa kaupungissa, jota ihmiset vielä kutsuivat itsepintaisesti Porvooksi. Heitä ei ole ehkä tuhatta enempää. Mutta he kutsuvat vielä tätä kaupunkia kodikseen.

Toinen yö kamalia unia, unia vain muutama kuukausi sitten silmieni edessä kuolleesta perheestäni. Sanna.. rakas vaimoni. Mikko ja Liisa.. suloiset lapseni. He ilmestyivät vieläkin uniini samanlaisina kuin he olivat kuollessaan - järkensä menettäneinä, eläimellisinä villeinä. Kuten kaikki he sadat tuhannet suomalaiset, ja sadat miljoonat muualla. Kaikki he ketkä ovat saaneet Mustan Viruksen.

Hikoillessani haisevan, kuluneen armeijan makuupussin sisällä, tunsin valtavaa halua lopettaa päiväni. Oliko millään enää väliä? Kaikki ketkä tunsin ja rakastin ovat nyt kuolleita. Tai jos eivät ole kuolleita, he ovat tuolla jossain, metsästäen meitä ketkä emme ole saaneet vielä Virusta. He metsästävät meitä kuin riistaa, vain repiäkseen ihomme ja syödäkseen irstaasti lihamme. Ja he ketkä eivät ole kuolleita tai Tarttuneita, ovat kuten minä: Yksinäisiä ihmisraunioita, joilla ei ole muuta päämäärää kuin elossapysyminen. Elämällä ei ole enää muuta merkitystä.

Havahdun myöhemmin unen ja todellisuuden rajamailta kamaliin huutoihin. Ne raastavat mieltäni ja jo viikkokausia piinannut pelko palaa jälleen mieleeni. Ovatko Tarttuneet saapuneet tänne? Missä ovat kaupungin vallanneen venäläisdivisioonan joukot? Täytyykö minun taas jatkaa lohdutonta pakenemistani?

Huudot häipyvät raskaiden konekiväärien ja kranaatinheittimien aiheuttamaan jylinään. Pian äänet lakkaavat. Se ei ollut mitään suurta. Kaikki olisi taas rauhallista.

Jostain yläkerrasta alkaa kuulumaan lasten itkua. Vajoan takaisin makuupussini uumeniin. Sydämmeni villi takominen rauhoittuu. Hellitän otetta taisteluveitsin kahvasta. Huominen tulisi pian, ja uusi mahdollisuus.

Vajoan takaisin painajaisten maailmaan.

2

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iiiopiip

      Salaisen poliisin päällikkö Ivor Molok kuunteli tympääntyneenä pöpilän ylilääkärin raporttia.
      - Olette siis lääkkeillä ja aivopesulla saaneet aikaan sen, että kohde uskoo olevansa joku suomalainen kersantti. Mutta milloin alatte saada hänet paljastamaan tietonsa? Molok kysyi tiukasti.

      Ylilääkäri Kiljunov rykäisi vaivaantuneesti.
      - Kuten sanoin, terapia on kesken. Uskon, että hän murtuu pian. Kukaan ei voi kestää jatkuvaa huonojen zombiefilmien katselua. Lisäksi pakotamme hänet kuuntelemaan Jari Sillanpään musiikkia.

      Molok sävähti kauhusta. - Huh huh! Ette näköjään kaihda keinoja! hän totesi vakavasti.

      • kkkökkö

        Kersantti Toivola kömpi esiin makuupussistaan. Keskusradiosta kuului lakkaamatta jotain kammotttavaa iskelmämusiikkia. Toivola oli yrittänyt särkeä radion, mutta tuloksetta. Hän avasi TV:n. Taas joku zombiefilmi. Toivola alkoi tuijottaa apaattisena elokuvaa, jonka hän oli nähnyt jo kymmeneen kertaan. Piirongin päällä oli Sannan, Liisan ja Mikon valokuvat. Outoa, että heidän kasvonsa tuntuivat aivan vierailta, vaikka muistikuvat yhteisestä perhe-elämästä olivat selkeitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8158
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      43
      4622
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      20
      2137
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1815
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1726
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe