Aku Ankan suosio

Zartan

Mistä johtuu Aku Ankan suuri suosio suomessa? Onko tosiaan niin että Akun sisukkuus tekee meihin suomalaisiin vaikutuksen ja se että Akulla on aina erittäin huono onni? Lisää mahdollisia syitä Aku Ankan suosioon:

http://www.kookas.fi/forum/thread/9476

28

8769

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Nasta Muumio

   Suomi on aina ollut suuri Aku Ankka-maa ( muut Disney-hahmot). Ruotsi ja varsinkin Italia on ne toiset Aku-hullut. Kai Saksa ja Tanskakin vähän. Italiasta taitaa tulla nykyään suurinosa suomen Aku-jutuista. Toinen, mikä on jostain syystä suomessa ollut suosittu on Mustanaamio. (Varsinkin 80-luvulla)

   No sitten on tietysti Tarzan, Teräsmies, Tex Willer ja Lucky Luke jne.)

   Marveleista suomessa innostuttiin vasta 1980-luvun alussa, eli lähes 20 vuotta jenkkejä myöhässä. Jenkithän tykkää nimenomaan noista supersankareista, tosin onhan siellä myös kauhusarjakuvaa, huumori yms.juttuja paljonkin.

   Usa:ssa Aku Ankan oma lehti lopetettiin muistaakseni muutama vuosi sitten. Tietysti sitä silti jossain vielä näkee. Ainakin Disneyn piirretyissä.

   Veikkaan, että ilman Aku Ankkaa, Mustanaamiota ja Tex Willeriä esim. Spiderman, X-miehet ja Fantastic Four olisivat nousseet suosioon meilläkin jo 1970-luvulla. (Mikseipä jo 60-)

   Aku Ankka on "Sarjakuvamaailman Suomi".

  • 313

   Siksi, että suomalaiset on niin kiinnostuneita sarjakuvan lukemisesta ja tekemisestä.Ja ehkä se sinnikkyysjuttuki vaikuttaa.
   Aku Ankka on aivan paras!

  • Sanji1

   Itse en ole niinkään Aku-fani, vaan Don Rosa-fani ja Rosan Ankkojen fani.

   • Barksi on se ainoa oikea...

    Minusta Don Rosa on yksi huonoimmista Ankan piirtäjistä. Rosan tyyli ei ole kovinkaan lennokasta kuten esim. Korhosella tai Barksilla. Suosion yksi pääsyistä todennäköisesti on Akun luonne, sinnikkyys puree suomalaisiin sekä hyvät käsikirjoitukset jotka sopivat niin lapsille kuin aikusillekkin.
    Tästä aiheesta ja muista Aku Ankka aiheista on keskutelua http://www.ankkis.net


   • samaa mieltä Barks on
    Barksi on se ainoa oikea... kirjoitti:

    Minusta Don Rosa on yksi huonoimmista Ankan piirtäjistä. Rosan tyyli ei ole kovinkaan lennokasta kuten esim. Korhosella tai Barksilla. Suosion yksi pääsyistä todennäköisesti on Akun luonne, sinnikkyys puree suomalaisiin sekä hyvät käsikirjoitukset jotka sopivat niin lapsille kuin aikusillekkin.
    Tästä aiheesta ja muista Aku Ankka aiheista on keskutelua http://www.ankkis.net

    ainoa oikea Aku ankka piirtäjä. En oo koskaan tykännyt Don Rosan tyylistä. Jotenkin se vetää ylitte. Mutta nämä on makuasioita ja niistä on vaikea kiistellä.


   • TäysTorvenKarkotin
    Barksi on se ainoa oikea... kirjoitti:

    Minusta Don Rosa on yksi huonoimmista Ankan piirtäjistä. Rosan tyyli ei ole kovinkaan lennokasta kuten esim. Korhosella tai Barksilla. Suosion yksi pääsyistä todennäköisesti on Akun luonne, sinnikkyys puree suomalaisiin sekä hyvät käsikirjoitukset jotka sopivat niin lapsille kuin aikusillekkin.
    Tästä aiheesta ja muista Aku Ankka aiheista on keskutelua http://www.ankkis.net

    Korhonen piirtää paskaa, barskin ankat näyttää muovisilta ja tarinat on paskat, Rosa piirtää hyvin, mutta vitsit on paskamaisia, kuten sinäkin


  • wildensau

   Hän ei käytä housuja.

   • ruotsland

    Sen takia aku ankka onkin ruottalaisten mieleen.


  • Sailor-62

   Aku on kaikkien housuitta hosuvien kantaisä.(ankka) En tiedä mitä ankkaan sekaantumisesta saa!? Tiedän että,västäräkistä saa vähäsen, puolikuuta peipposesta, mutta pääskysestä ei päivääkään.

  • pöksyt

   Suomessa pelotellaan ettei ihmisten perseitä tulla pyyhkimään jos ei äänestä kommareita ja verorahat halutaan hussata sosialistiin ihanteisiin.

  • Tulppu

   Mielenkiintoiseksi A.A:n tehnee eninten, että lähes jokaiselle “henkilölle” on luotu oma persoona, ts. kenenkään hahmon ajattelumaailma ei ole samanlainen.
   Eläinten kommentit ovat usein tosi hauskoja.
   Aku on tavallinen tallaaja ja oikestaan aina PA, kuten useimmat meistäkin, kuitenkin aina selviää päivästä toiseen.
   Roope kerää vain rahaa, “toosaa” ei tarvitse.
   Tuittupää- Iines löytynee aika monen kodista.
   Rosmot jää aina kiikkiin ja kaikki tarinat päättyvät onnellisesti.

  • ei niinkään väärin

   todellisuus, Aku kuvaa sitä Suomalaista todellisuutta huomioiden Murphyn lain;)

   • ympyrä-nuoli

    nykyisin kyllä ostan iltalehden joka työpäivä siksi että siinä on B.Virtanen...
    Oikeestaan kun ajattelen,että Kummatkin hahmot ovat tavallaan samanlaisia kaikkien sortamia kansalaisia.
    Jaa että miksi nämä kaksi?
    Aattelisin niin että kun kummatkin kuitenkin ovat ns antisankareita.Ja mukavahan sitä on lukea että jollakin olisi asiat "vieläkin huonommin" kuin itsellä.Auttaa käsittelemään kipeitäkin asioita huumorin varjolla.
    AA.lle vain sentään käy usein loppujenlopuksi ihan hyvinkin.Ja samalla antaa uskoa parenpaan tulevaisuuteen...


  • JuppeJuputin

   Suomessa tykätään niistä joilla ei ole housuja

  • eurooppa-

   laiset juonet?

  • Merita

   No suosio johtuu varmaan siitä, että Aku Ankka on yksinkertaisesti arkisesta arjesta mestarillisesti selviytyvä yksilö! Mitäpä enempää selittelemään.

   • burgeri

    Aq on arjen sankari (röyh).


  • rulettaa kerta kaikkiaan

   Ankkaa toimitettiin alusta alkaen erinomaisen hyvällä ja rikkaalla suomenkielellä, linjauksen teki jo Sirkku Ruotsalainen. Akkaria on paha syyttää siitä kielen ja kirjallisen ilmaisun köyhdyttämisestä, jota sarjisten pelättiin matkaansaattavan.

   • Kalkkunafarmari

    Nimenomaan rikkaan kielenkäytön takia kannattaa AA:han tutustua. Nykynuorille vinkki ainakin. Suomenkielessä on nimittäin yli 200 sanaa ja ilman v-tyyliäkin pärjää.


  • johan on

   Housuttomuus sehän on suosion salaisuus.

  • heikkila69

   ...koska Aku Ankkaa piirtää hyvin monet ja lahjakkaat piirtäjät, Aku Ankassa on monta hyvää muutakin hahmoa ja senkin takia luen Akua koska kaikki jaksot eivät suunnilleen ole samanlaisia. Don Rosa tekee seikkailusarjoja, Alfredi strippisarjoja jne.

  • Aku99

   AUTTAKAA MUA!!!!! AKU ANKAN SUOSION SYYT OVAT???? MIKSI TE ESIM. LUETTE AKU ANKKAA????

   • <<<<<<

    RUOTSALAINEN.SAKSALAINEN JA VENÄLÄINEN AKKARIKIN OVAT LOISTAVIA..ÄRSYTTÄVIN HAHMO ON MIELESTÄNI HANNU HANHI


   • Mareliini
    <<<<<< kirjoitti:

    RUOTSALAINEN.SAKSALAINEN JA VENÄLÄINEN AKKARIKIN OVAT LOISTAVIA..ÄRSYTTÄVIN HAHMO ON MIELESTÄNI HANNU HANHI

    Akuhan siirtyy perinteisesti sukuolvelta toiselle. Se on siis eräänlaista "opittua sarjakuvaa" kuten suomen kieli on jo kotoa opittua. Kohtalaisen nuori kun olen (18 v) en mene sanomaan mitään alkuperäisistä syistä, miksi juuri Aku Ankka eikä esim eurosarjakuva juurtui niin syvälle suomalasiin.

    Itse tutustuin akuun naperona hotelli helpotuksen pitkillä istunnoilla :D. Ei sitä tuolloin oikein muuta tuntenutkaan, paitsi nalle puhin, jota meille myös tilattiin. Sitä lukee kun on tottunut lukemaan. Maailma on tuttu jo lapsuudesta ja siinä on samaistumiskohteita. Hahmot eivät ole pelkkiä hahmoja vaan niissä näkyy monien vuosien ja tekijöiden mukanaan tuoma peroonallisuus.

    Nykyankka maistuu kyllä jo puulta. Uusia juonia ei tahdota keksiä vaan kaikki pyörivät totuttujen ja moneen kertaan nähtyjen juonikuvioiden ympärillä. Kekseliäisyys on hävinnyt. Pitkiin seikkailuihin ei enää panosteta. Kunhan on vaan jotain vitsin tapaista.

    Niin juuri. Juonet ovat nykyisin yhtä höttöä. Harvassa ovat ne tarinat, jotka tarjoavat vartuneemmallekin jotain vitsikommellusta syvällisempää. Kerronnallisia tasoja ei löydy kuin yksi. Tunnelma on kadonnut. Jos vertaa Barksin sarjoja nykyankaan, on ero huima. Sama juttu vanhojen ja nykyisten taskareiden kanssa. Turha sanoa, että oman lapsuuden tarinat ovat aina ne parhaat, samaa kuraa ne minusta näyttävät olevan. Kyllä ne parhaimmat juonihuiput osuvat paljon kauemmas.

    Mutta tehdäänhän sitä vielä sentään. Ja niin pitkään kun sitä tehdään on toivoa noususta. Casty hyvänä esimerkkinä. Joten, lukekaa ankkaa.


  • ank(n)isti

   Aku Ankka -lehden vai hahmon suosio? No, liittyvät joka tapauksessa toisiinsa:) Minun suosikkini Aku on hahmona siksi että möhlii jatkuvalla syötöllä mutta on kuitenkin hyväsydämínen. Aku Ankkaa luen vieläkin siitä syystä että kieli on niin hauskaa ja omalaatuista, jutut ovat kyllä minunkin mielestäni huonontuneet mutta ehkä se on sukupolvikysymys: äitini mielestä eivät oo olleet ennallaan 70-luvun jälkeen...Ite totuin Vicarin johtosarjoihin 90-luvulla ja vieläkin lämmittää nähdä se tuttu piirrosjälki.

   ...Lehtihän on "se" sarjakuvalehti Suomessa, sillä on ihan instituution asema

  • heei

   Aku ankan suosio johtuu kait siitä että aku ankka muistuttaa paljon meitä suomalaisia/suomea.Ja don rosan tarinat on parhaita mutta barksin klassikot 50-luvulta on poikaa

  • Kuutamollamaija

   Esimerkiksi "Kultainen kypärä" ja tarina rahapadosta hakkaavat Jari Tervon koko tuotannon 100-0.

   • GoldenSixties

    Minä opin aikoinaan kultaisella 60-luvulla lukemaan Aku Ankkaa tavaamalla, kuten varmaan moni muukin sen aikakauden lapsi. Muistelen että ensimmäinen lukemani kirjoitettu sana oli hyvin todennäköisesti "KÄÄK" tai "AUH".

    Muistan vieläkin sen löytämisen riemun kun kirjain kirjaimelta tavaamalla onnistuin lausumaan sanan yhteen mittaan. Meillä oli mustavalkotelevisio, ja muistan että jatkossa sitten tekstitettyjä ohjelmia katsellessani harmitti kun en aina ehtinyt lukea tekstejä loppuun saakka.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   114
   4651
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   19
   1714
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1070
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   71
   935
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   907
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   355
   821
  7. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   759
  8. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   753
  9. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   751
  Aihe